Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A matka miała dziś Zanzibar matkowy pełną gębą😁. Poszłam sobie spacerkiem do lumpa( nie muszę chyba dodawać,że sama😁), potem zaszłam na kawę do przyjaciółki, a na koniec poszłam na 1,5h masażu tajskiego:). Jak wróciłam do domu,spojrzałam na zmęczonego męża, to prawie ( na szczęście tylko prawie 😉) miałam wyrzuty sumienia😘. Ale nie jestem taką najgorszą żoną, zapisałam męża na masaż na pn❤.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 21:17
Lalia, KarolinaMaria, Zulugula, kic83, Suszarka, Ladyo, dmg111, Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Suszarka wrote:Emdar, u nas stabilnie. Czyli wszyscy żyją, nikt głodny nie chodzi, a z całą resztą bywa różnie 😂 za dwa tygodnie chrzciny, więc kompletuję ubrania, dekoracje itd.
Mega podejście, chwała za takie matki! 😚Lalia, emdar, Zulugula, Suszarka, Ladyo, dmg111, Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
emdar wrote:Lalia, a może tym razem matka natura oszczędzi Ci mdłości? Tego Ci życzę
Zamierzasz pracować czy idziesz od razu na L4?
Dziękuję 😘
Obecnie mam dość spokojne warunki pracy, fajne godziny i golutki etacik, więc teoretycznie mogłabym pracować do końca roku szkolnego czyli mniej więcej do 10 tc. Ale wszystko tak naprawdę zależy od tego jak się będę czuła, bo w poprzedniej ciąży od 8 tc do 14tc ja byłam niezdolna do życia, a co dopiero do pracy 🙈
Plan mam taki, że po wizycie serduszkowej (1 czerwca) powiem w pracy dyrekcji, że jestem w ciąży i uprzedzę, że to jak długo będę pracować będzie zależało od tego jak się będę czuła. Ja mam super dyrektorkę i wice więc myślę że nie będzie najmniejszych problemów 🙂
emdar, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Każdy Zanzi się chwali! Ja byłam wczoraj u kosmetyczki, poleżałam z maską i już +10 do samopoczucia. Szkoda tylko, że wszystkie usługi tak strasznie drożeją 😒
Kic, czyli karton prosecco przygotowany? 🍾🥂 czekam na zdjęcia pierwszej forumowej pary , w sumie to będą takie zmówiono-zaręczyny. Toast być musi 😁
Lalia, tak sobie pomyślałam, że fajnie się wstrzeliłaś z drugą ciążą, prawie ta sama pora roku, masz akurat garderobę na takie miesiące i etapy ciążyrodzice i teściowie już wiedzą?
Cofam to co mówiłam o sandałach Mrugały, ostatecznie uznałam, że są ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 21:31
Lalia, kic83, emdar, Suszarka, Ladyo, dmg111, Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
emdar wrote:Motyl, coś chyba przegapiłam, jakieś zdrowotne historie Was nawiedzają?
Cytuj / Edytuj / Zgłoś
Hej wszystkim! Ja jak zwykle Wpadam i pokrótce mówię co u nas:
Matylda nadal na inhalacjach, do 20 maja. Miała ostatnio atak astmy, wdrożyliśmy 2 lek i sobie poradziliśmy. Czekamy na wizytę u alergologa 09.06. Poza tym dosyalismy się do żłobka publicznego od września, byłam dziś podpisać umowę. W międzyczasie mamy 2 zebrania. Ale cieszę się, bo widać że to dobra placówka, ma dobre opinie no i koszta zdecydowanie mniejszemam nadzieję, że do września opanujemy ta astmę.
Filip - przeszedl diagnozę w poradni świetnie. Panie nie mają wątpliwości, że nadaje się do szkoły. Co prawda w lipcu został nam psycholog, ale to już tylko formalność. Dziś byłam go zapisać do 1 klasy, w lipcu lub sierpniu będziemy wiedzieć do której dokładnie klasy pójdzie 💜 nie mogę uwierzyć, że mój syn jest taki duży 💋
Zuzia - mieliśmy Komunie w sobotę. Wszystko się udało, imprezka tez. Nawet jestem zaskoczona, bo Zuzia mimo wszystko cały czas była przy nas, mnie lapala za rękę, mimo że była też mama i tamtą rodzina. Także wow. Zmierzamy ku wakacjom, a od września też przepisujemy Zuzię do szkoły tu koło nas, będzie chodzić z Filipem.
Kornela - potwierdzona hipoglikemia (wg pediatry to może być objaw cukrzycy). Mamy diabetologa 09.06, zobaczymy co wtedy powie. Miałam też neurologa w pon, a propos tego zanoszenia się, omdleń i zeza. Mamy skierowanie na oddział neurologii, muszą jej zrobić rezonans magnetyczny głowy i eeg a to w znieczuleniu ogólnym, więc idziemy się położyć na 3 dni. Jak zadzwoniłam, to dostałam termin na maj 2023 😂 na szczęście moja mama pracuje w służbie zdrowia, zadzwoniła tam no i kładziemy się na oddział 19.07 tego roku. Także lada chwila. Mam nadzieję, że znajdziemy przyczynę tego zeza, i też mam nadzieję, że cukrzyca się nie potwierdzi.
Ogólnie mamy zapieprz. Ciągle się wymieniamy z mężem w domu.
Startujemy od jutra z dietami, oboje. Zamówiliśmy sobie catering, pomoże mi to też trzymać się bardziej posiłków. Także fajnie. Zamierzamy to kontynuować.
Ja z mężem umówiłam się też na sesję w plenerze za 11 dni 😬 haha pierwsza w życiu, ale chcemy choć raz mieć fajna pamiatke, tylko we dwoje... 💜
-
Karolina, jeśli będzie drugi chłopiec to tak naprawdę uzupełnienie tylko to co się zużyło/zniszczyło, jeśli dziewczynka to na rozmiar 56 i 62 ja kupowałam unisex więc jestem przygotowana, a od 68 będę szaleć 😁 swoje ciążowe ubrania nawet ostatnio niechcący wyciągnęłam, może one przyciągnęły tę ciążę 🤭
Ciążę z Olkiem zaczynałam z wagą 62kg a skończyłam 72kg, ciążę z Bąbelkiem zaczęłam z 55kg więc zobaczymy na czym się zatrzymamy 🤣
Teściowie i rodzice jeszcze nie wiedzą, powiemy im albo następny weekend albo dopiero po podejrzeniu na USG, a USG żeby podejrzeć pęcherzyk umówiłam na 23 maja 🙂 może obie mamuśki (i tstuśkowie 🤣) usłyszą nowinę na Dzień Matki 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 21:58
KarolinaMaria, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
-
Zulu piona, Iga mi chodzi teraz spać po 21. Drzemka jest ostatnio bliżej 13/13:30, bo ogarnięcie jej drzemki sprawia mi najwięcej problemów jak jesteśmy same.
Karolina, też uważam że Lalia ma super z tymi ciuchami 🤭 ja jako matka roku nie wyszłam dziś rano z Jagodą do ogrodu bo nie miałam dla niej nic z krótkimi rękawami, a w długim by mi się ugotowała. Dobrze że przyszła moja ciocia i chociaż Igę zabrała na zewnątrz, pogoda była taka że aż żal siedzieć w domu.
Smykowe trampki będę prała jutro, wyglądają jak po wizycie w kopalni 😁 szkoda że nie zrobili jakiś granatowych czy szarych. Chciałam kupić jesvze jedną parę ale praktycznie wszystko wykupione 😅Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Motyl, no to zdrowia przede wszystkim dla dziewczyn. I potwierdzam słowa Karoliny, szacun że tyle ogarniasz 👏👏👏 Masz dla siebie chociaż chwilę oddechu? Dbaj o siebie,pamiętaj że zdrowa, i chociaż w miarę wypoczęta mama, rzutuje na cały dom😘
MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Motyl, no to zdrowia przede wszystkim dla dziewczyn. I potwierdzam słowa Karoliny, szacun że tyle ogarniasz 👏👏👏 Masz dla siebie chociaż chwilę oddechu? Dbaj o siebie,pamiętaj że zdrowa, i chociaż w miarę wypoczęta mama, rzutuje na cały dom😘
Aaaa no i mam regularne Zanzi - paznokcie i rzęsy, także ten 🤪
Jeszcze tylko trochę schudnę i już w ogóle będę jak ta lala 😂
P. S. Jak to samotne wyjście do lumpa???? Hellllouuuu💜🤪emdar lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Ciążę z Olkiem zaczynałam z wagą 62kg a skończyłam 72kg, ciążę z Bąbelkiem zaczęłam z 55kg więc zobaczymy na czym się zatrzymamy 🤣
Teściowie i rodzice jeszcze nie wiedzą, powiemy im albo następny weekend albo dopiero po podejrzeniu na USG, a USG żeby podejrzeć pęcherzyk umówiłam na 23 maja 🙂 może obie mamuśki (i tstuśkowie 🤣) usłyszą nowinę na Dzień Matki 😁dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
-
Ja tez prałam trampki ze smyka w pralce i są jak nowe
Zanzi to ja sobie robię ostatnio regularnie
albo paznokcie, albo korekta makijażu permanentnego itp. Co chwile coś wymyślam! Teraz sobie wymyslilam wybielanie zębów i idę w piątek na konsultacje 😂 Kic i dmg babeczki jak Wam fajnie z tym wspólnym weekendem! Mam nadzieje ze odpowiedni % już się chłodzi a striptizerzy czekają w gotowości!
dmg111, Lalia, kic83, Nowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość
-
Lalia szczere gratulacje. Dzisiaj o Tobie myslalam, dawno do Was nie zagladalam a mialam przeczucie ze jesteś w ciąży ❤❤❤
Jak już się odezwałam to Witam wszystkie mamusie🙋🏽♀️😘 Ale nie wiem czy ktoś mnie tu pamięta 😄Lalia, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Ladyo wrote:Mart super ze jesteś ❤️ Co u doktor Alis i Asienki? Niedawno skończyła roczek 😍
Doktor Alis średnio. Mamy kolejna przerwę od przedszkola. Jesteśmy po trzecim zapaleniu ucha i wycieku. Kolejny niedosłuch i prawdopodobnie czeka nas drenaż. Trafiliśmy w końcu na dobrego laryngologa. I niestety... mamy przerośnięty trzeci migdałek, nie daje nam szans na obkurczenie farmakologiczne. Będziemy usuwać migdałek prywatnie i jak dobrze pójdzie to w maju będziemy już po.
Asienka skończyła roczek. Ma trzy ząbki, pomału zaczyna przystępować do chodzenia. Nadal jest malutka nosimy rozmiar 74/80 😃 Aaaa i prawdopodobnie mamy alergie. Narazie możemy się tylko domyślać na co....póki co podejrzewam na trawę, rzepak, laktoze, truskawki, maliny i pewnie jeszcze się coś znajdzie 🤷🏽♀️🤦🏽♀️
A co u was słychać? Trochę podglądam Was na IG. Amelka rośnie jak szalona (Jagoda i Amelia dobrze pamiętam?) 😍❤Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Motylku u Was to zawsze dużo się dzieje 😁oby po kolei udało się rozwiązać wszystkie Wasze zdrowotne kwestie!
To prawda, czas dla matki to bardzo ważna rzecz 😁 też jestem zdania, że trzeba robić sobie małe i duże przyjemności bo tak jak Emdar pisala- matka rzutuje na cały dom i całkowicie się z tym zgadzam 😁
Mart fajnie, że się odezwałaś ☺
Jak się u Asi objawia alergia?
I czy Alis ma też jakieś alergię ? Słyszałam, że często przerost trzeciego migdała idzie właśnie w parze z różnymi alergismi.
My niedługo idziemy na endoskopowe badanie trzeciego migdała A u nas właśnie na tapecie alergie. Mimo, że nie ma póki co żadnych namaclanych objawów trzeciego migdala, to jednak może wyjść, że i u nas jest powiększony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2022, 08:40
MoTyLeK🦋, emdar lubią tę wiadomość