X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A matka miała dziś Zanzibar matkowy pełną gębą😁. Poszłam sobie spacerkiem do lumpa( nie muszę chyba dodawać,że sama😁), potem zaszłam na kawę do przyjaciółki, a na koniec poszłam na 1,5h masażu tajskiego:). Jak wróciłam do domu,spojrzałam na zmęczonego męża, to prawie ( na szczęście tylko prawie 😉) miałam wyrzuty sumienia😘. Ale nie jestem taką najgorszą żoną, zapisałam męża na masaż na pn❤.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 21:17

Lalia, KarolinaMaria, Zulugula, kic83, Suszarka, Ladyo, dmg111, Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Emdar, u nas stabilnie. Czyli wszyscy żyją, nikt głodny nie chodzi, a z całą resztą bywa różnie 😂 za dwa tygodnie chrzciny, więc kompletuję ubrania, dekoracje itd. :)

Mega podejście, chwała za takie matki! 😚

Lalia, emdar, Zulugula, Suszarka, Ladyo, dmg111, Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Lalia, a może tym razem matka natura oszczędzi Ci mdłości? Tego Ci życzę:) Zamierzasz pracować czy idziesz od razu na L4?

Dziękuję 😘
    Obecnie mam dość spokojne warunki pracy, fajne godziny i golutki etacik, więc teoretycznie mogłabym pracować do końca roku szkolnego czyli mniej więcej do 10 tc. Ale wszystko tak naprawdę zależy od tego jak się będę czuła, bo w poprzedniej ciąży od 8 tc do 14tc ja byłam niezdolna do życia, a co dopiero do pracy 🙈
    Plan mam taki, że po wizycie serduszkowej (1 czerwca) powiem w pracy dyrekcji, że jestem w ciąży i uprzedzę, że to jak długo będę pracować będzie zależało od tego jak się będę czuła. Ja mam super dyrektorkę i wice więc myślę że nie będzie najmniejszych problemów 🙂

emdar, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Mega podejście, chwała za takie matki! 😚
    Święta prawda Kicku👍❤

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy Zanzi się chwali! Ja byłam wczoraj u kosmetyczki, poleżałam z maską i już +10 do samopoczucia. Szkoda tylko, że wszystkie usługi tak strasznie drożeją 😒

Kic, czyli karton prosecco przygotowany? 🍾🥂 czekam na zdjęcia pierwszej forumowej pary , w sumie to będą takie zmówiono-zaręczyny. Toast być musi 😁

Lalia, tak sobie pomyślałam, że fajnie się wstrzeliłaś z drugą ciążą, prawie ta sama pora roku, masz akurat garderobę na takie miesiące i etapy ciąży ;) rodzice i teściowie już wiedzą?

Cofam to co mówiłam o sandałach Mrugały, ostatecznie uznałam, że są ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 21:31

Lalia, kic83, emdar, Suszarka, Ladyo, dmg111, Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, dużo zdrowia dla Twoich dziewczyn! Podziwiam Cię, że to wszystko ogarniasz ❤

MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2022, 14:28

emdar lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, coś chyba przegapiłam, jakieś zdrowotne historie Was nawiedzają?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Motyl, coś chyba przegapiłam, jakieś zdrowotne historie Was nawiedzają?
    Zacytuję Ci co pisałam ostatnio:

Cytuj / Edytuj / Zgłoś
    Hej wszystkim! Ja jak zwykle Wpadam i pokrótce mówię co u nas:

Matylda nadal na inhalacjach, do 20 maja. Miała ostatnio atak astmy, wdrożyliśmy 2 lek i sobie poradziliśmy. Czekamy na wizytę u alergologa 09.06. Poza tym dosyalismy się do żłobka publicznego od września, byłam dziś podpisać umowę. W międzyczasie mamy 2 zebrania. Ale cieszę się, bo widać że to dobra placówka, ma dobre opinie no i koszta zdecydowanie mniejsze :) mam nadzieję, że do września opanujemy ta astmę.

Filip - przeszedl diagnozę w poradni świetnie. Panie nie mają wątpliwości, że nadaje się do szkoły. Co prawda w lipcu został nam psycholog, ale to już tylko formalność. Dziś byłam go zapisać do 1 klasy, w lipcu lub sierpniu będziemy wiedzieć do której dokładnie klasy pójdzie 💜 nie mogę uwierzyć, że mój syn jest taki duży 💋

Zuzia - mieliśmy Komunie w sobotę. Wszystko się udało, imprezka tez. Nawet jestem zaskoczona, bo Zuzia mimo wszystko cały czas była przy nas, mnie lapala za rękę, mimo że była też mama i tamtą rodzina. Także wow. Zmierzamy ku wakacjom, a od września też przepisujemy Zuzię do szkoły tu koło nas, będzie chodzić z Filipem.

Kornela - potwierdzona hipoglikemia (wg pediatry to może być objaw cukrzycy). Mamy diabetologa 09.06, zobaczymy co wtedy powie. Miałam też neurologa w pon, a propos tego zanoszenia się, omdleń i zeza. Mamy skierowanie na oddział neurologii, muszą jej zrobić rezonans magnetyczny głowy i eeg a to w znieczuleniu ogólnym, więc idziemy się położyć na 3 dni. Jak zadzwoniłam, to dostałam termin na maj 2023 😂 na szczęście moja mama pracuje w służbie zdrowia, zadzwoniła tam no i kładziemy się na oddział 19.07 tego roku. Także lada chwila. Mam nadzieję, że znajdziemy przyczynę tego zeza, i też mam nadzieję, że cukrzyca się nie potwierdzi.

Ogólnie mamy zapieprz. Ciągle się wymieniamy z mężem w domu.

Startujemy od jutra z dietami, oboje. Zamówiliśmy sobie catering, pomoże mi to też trzymać się bardziej posiłków. Także fajnie. Zamierzamy to kontynuować.

Ja z mężem umówiłam się też na sesję w plenerze za 11 dni 😬 haha pierwsza w życiu, ale chcemy choć raz mieć fajna pamiatke, tylko we dwoje... 💜

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, jeśli będzie drugi chłopiec to tak naprawdę uzupełnienie tylko to co się zużyło/zniszczyło, jeśli dziewczynka to na rozmiar 56 i 62 ja kupowałam unisex więc jestem przygotowana, a od 68 będę szaleć 😁 swoje ciążowe ubrania nawet ostatnio niechcący wyciągnęłam, może one przyciągnęły tę ciążę 🤭
    Ciążę z Olkiem zaczynałam z wagą 62kg a skończyłam 72kg, ciążę z Bąbelkiem zaczęłam z 55kg więc zobaczymy na czym się zatrzymamy 🤣

Teściowie i rodzice jeszcze nie wiedzą, powiemy im albo następny weekend albo dopiero po podejrzeniu na USG, a USG żeby podejrzeć pęcherzyk umówiłam na 23 maja 🙂 może obie mamuśki (i tstuśkowie 🤣) usłyszą nowinę na Dzień Matki 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 21:58

KarolinaMaria, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu piona, Iga mi chodzi teraz spać po 21. Drzemka jest ostatnio bliżej 13/13:30, bo ogarnięcie jej drzemki sprawia mi najwięcej problemów jak jesteśmy same.

Karolina, też uważam że Lalia ma super z tymi ciuchami 🤭 ja jako matka roku nie wyszłam dziś rano z Jagodą do ogrodu bo nie miałam dla niej nic z krótkimi rękawami, a w długim by mi się ugotowała. Dobrze że przyszła moja ciocia i chociaż Igę zabrała na zewnątrz, pogoda była taka że aż żal siedzieć w domu.

Smykowe trampki będę prała jutro, wyglądają jak po wizycie w kopalni 😁 szkoda że nie zrobili jakiś granatowych czy szarych. Chciałam kupić jesvze jedną parę ale praktycznie wszystko wykupione 😅

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • emdar Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, no to zdrowia przede wszystkim dla dziewczyn. I potwierdzam słowa Karoliny, szacun że tyle ogarniasz 👏👏👏 Masz dla siebie chociaż chwilę oddechu? Dbaj o siebie,pamiętaj że zdrowa, i chociaż w miarę wypoczęta mama, rzutuje na cały dom😘

MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Motyl, no to zdrowia przede wszystkim dla dziewczyn. I potwierdzam słowa Karoliny, szacun że tyle ogarniasz 👏👏👏 Masz dla siebie chociaż chwilę oddechu? Dbaj o siebie,pamiętaj że zdrowa, i chociaż w miarę wypoczęta mama, rzutuje na cały dom😘
    Staram się w weekendy złapać oddech :)

Aaaa no i mam regularne Zanzi - paznokcie i rzęsy, także ten 🤪

Jeszcze tylko trochę schudnę i już w ogóle będę jak ta lala 😂

P. S. Jak to samotne wyjście do lumpa???? Hellllouuuu💜🤪

emdar lubi tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ciążę z Olkiem zaczynałam z wagą 62kg a skończyłam 72kg, ciążę z Bąbelkiem zaczęłam z 55kg więc zobaczymy na czym się zatrzymamy 🤣

Teściowie i rodzice jeszcze nie wiedzą, powiemy im albo następny weekend albo dopiero po podejrzeniu na USG, a USG żeby podejrzeć pęcherzyk umówiłam na 23 maja 🙂 może obie mamuśki (i tstuśkowie 🤣) usłyszą nowinę na Dzień Matki 😁
    Jeeeeeej dopiero jak przeczytałam „ciąże z Bombelkiem” to do mnie naprawdę dotarło ze jesteś w ciazy i poczułam jakby to nie wiem noooo moja siostra ogłosiła ze jest w ciazy 😍😍😍 Myśle ze ogłoszenie nowiny w dzień matki to super plan ❤️

dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez prałam trampki ze smyka w pralce i są jak nowe :) Zanzi to ja sobie robię ostatnio regularnie :) albo paznokcie, albo korekta makijażu permanentnego itp. Co chwile coś wymyślam! Teraz sobie wymyslilam wybielanie zębów i idę w piątek na konsultacje 😂 Kic i dmg babeczki jak Wam fajnie z tym wspólnym weekendem! Mam nadzieje ze odpowiedni % już się chłodzi a striptizerzy czekają w gotowości!

dmg111, Lalia, kic83, Nowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia szczere gratulacje. Dzisiaj o Tobie myslalam, dawno do Was nie zagladalam a mialam przeczucie ze jesteś w ciąży ❤❤❤

Jak już się odezwałam to Witam wszystkie mamusie🙋🏽‍♀️😘 Ale nie wiem czy ktoś mnie tu pamięta 😄

Lalia, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart super ze jesteś ❤️ Co u doktor Alis i Asienki? Niedawno skończyła roczek 😍

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam we wtorek zdałam prawko

KarolinaMaria, Ladyo, Iryska, Lalia, Suszarka, dmg111, Tajka, Ewa88 , Belie, Nowastaraczka, MoTyLeK🦋, Ounai, emdar, Clover lubią tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Mart super ze jesteś ❤️ Co u doktor Alis i Asienki? Niedawno skończyła roczek 😍

Doktor Alis średnio. Mamy kolejna przerwę od przedszkola. Jesteśmy po trzecim zapaleniu ucha i wycieku. Kolejny niedosłuch i prawdopodobnie czeka nas drenaż. Trafiliśmy w końcu na dobrego laryngologa. I niestety... mamy przerośnięty trzeci migdałek, nie daje nam szans na obkurczenie farmakologiczne. Będziemy usuwać migdałek prywatnie i jak dobrze pójdzie to w maju będziemy już po.

Asienka skończyła roczek. Ma trzy ząbki, pomału zaczyna przystępować do chodzenia. Nadal jest malutka nosimy rozmiar 74/80 😃 Aaaa i prawdopodobnie mamy alergie. Narazie możemy się tylko domyślać na co....póki co podejrzewam na trawę, rzepak, laktoze, truskawki, maliny i pewnie jeszcze się coś znajdzie 🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

A co u was słychać? Trochę podglądam Was na IG. Amelka rośnie jak szalona (Jagoda i Amelia dobrze pamiętam?) 😍❤

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku u Was to zawsze dużo się dzieje 😁oby po kolei udało się rozwiązać wszystkie Wasze zdrowotne kwestie!

To prawda, czas dla matki to bardzo ważna rzecz 😁 też jestem zdania, że trzeba robić sobie małe i duże przyjemności bo tak jak Emdar pisala- matka rzutuje na cały dom i całkowicie się z tym zgadzam 😁

Mart fajnie, że się odezwałaś ☺
    Jak się u Asi objawia alergia?
    I czy Alis ma też jakieś alergię ? Słyszałam, że często przerost trzeciego migdała idzie właśnie w parze z różnymi alergismi.

My niedługo idziemy na endoskopowe badanie trzeciego migdała A u nas właśnie na tapecie alergie. Mimo, że nie ma póki co żadnych namaclanych objawów trzeciego migdala, to jednak może wyjść, że i u nas jest powiększony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2022, 08:40

MoTyLeK🦋, emdar lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
‹‹ 4899 4900 4901 4902 4903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ