Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Laila, gratulacje!!!! 💜
Ja juz tez bym chciala
Musze w koncu kupic kwas foliowy itp, bo na razie to tylko tak sobie mowie, a w sumie nic nie robie w tym kierunkua watpie, ze u nas sie uda tak zupelnie spontanicznie, musze zacząć brac jakies suple, patrzec w kalendarzyk, itp
Kicku, brzmi to bardzo dobrze 💜
Lalia, Zulugula, kic83, KarolinaMaria, Nowastaraczka, dmg111, emdar lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Suszarka wrote:Aniu, powodzenia, też myślę że chodzi o Kanadę ❤️🥰 tęsknimy za Tobą!
Asia, już prenatalne? Ale czas zasuwa 😱 masz przeczucia co do płci? Do kiedy będziesz pracować? 🤗
Ounai, polubiłam za odstawienie, dzielne babeczki z Was 💪🏅
Tajka, u nas była najpierw gorączka po pneumokokach (zaczęła się dzień po szczepieniu i trwała dzień czy dwa). Po 10 dniach gorączka po MMR - wysoka, rekord to 39.1, trzymało ponad dwie doby. W 14 dobie jeszcze lekka wysypka była.
A tak to nie wiem. Pracę mam stresującą i raczej nikt nie doceni tego że bede dlugo pracować. Planowałam do Końca czerwca później i urlop i zwolnienie, ale zobaczę. Jedynie co mmie trzyma to moi pracownicy, których nie chce zostawic na pastwę głównego kierownictwaKuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Zulu przyjęłam
Dziewczyny gratulacje wizyt i maluszków.
Ounai gratulacje odstawienia
Tajka u nas zero objawow.
Ja od poniedzialku żyje jak pączek w masle bo jestem sama z synem. Córka jest u dziadkow na wakacjach caly tydzien a moj maz na służbowym wyjezdzie. Klade syna spac o 19 i wreszcie czuje ze zyje 😁😁 wczoraj sobie zjadlam dobra kolacje, wypilam piwo, ogladalam serial i wreszcie odpoczelamIryska, Lalia, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Z przyjemnych rzeczy jeszcze to idziemy z dziewczynami na śniadanie/lunch w przyszłym tygodniu.🥂
Karolina Maria,
będziesz może wtedy w Warszawie?
Lalia, Zulugula, emdar lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Lalia, gratulacje!
Tajka, ale duża dzidzia!!!
Kic, powodzenia. My też idziemy na wesele ale w czerwcu a dzieci zostaną z moją siostrą.
Ja polecam sunbrella spray. Latwo się rozsmarowuje i w ogóle nie bieli. Przy azs się sprawdza.
Melduję, że Marta odstawiona. Poszło sprawniej niż myślałam
Ounai
my też w czerwcu i to z noclegiem w hotelu, kto wie co tam się będzie działo w pokoju hotelowym 💥
Obstawiam noc bez pobudek 😂
Gratulacje odstawienia, jak się czujesz psychicznie? Ja wciąż odkładam ten temat, nie jestem na to jeszcze gotowa.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Z przyjemnych rzeczy jeszcze to idziemy z dziewczynami na śniadanie/lunch w przyszłym tygodniu.🥂
Karolina Maria,
będziesz może wtedy w Warszawie?
Haha! Bardzo bym chciała. Obiecuję, że jak będę to dam znaćkic83 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
kic83 wrote:Ounai
my też w czerwcu i to z noclegiem w hotelu, kto wie co tam się będzie działo w pokoju hotelowym 💥
Obstawiam noc bez pobudek 😂
Gratulacje odstawienia, jak się czujesz psychicznie? Ja wciąż odkładam ten temat, nie jestem na to jeszcze gotowa.
My tez się zastanawiamy nad noclegiem bo mamy 300km na to wesele. Ja raczej nie będę pić bo po 3 latach bez alkoholu wystarczy mi 1 drink żeby się wstawić 😂 -
Hej wszystkim! Ja jak zwykle Wpadam i pokrótce mówię co u nas:
Matylda nadal na inhalacjach, do 20 maja. Miała ostatnio atak astmy, wdrożyliśmy 2 lek i sobie poradziliśmy. Czekamy na wizytę u alergologa 09.06. Poza tym dosyalismy się do żłobka publicznego od września, byłam dziś podpisać umowę. W międzyczasie mamy 2 zebrania. Ale cieszę się, bo widać że to dobra placówka, ma dobre opinie no i koszta zdecydowanie mniejszemam nadzieję, że do września opanujemy ta astmę.
Filip - przeszedl diagnozę w poradni świetnie. Panie nie mają wątpliwości, że nadaje się do szkoły. Co prawda w lipcu został nam psycholog, ale to już tylko formalność. Dziś byłam go zapisać do 1 klasy, w lipcu lub sierpniu będziemy wiedzieć do której dokładnie klasy pójdzie 💜 nie mogę uwierzyć, że mój syn jest taki duży 💋
Zuzia - mieliśmy Komunie w sobotę. Wszystko się udało, imprezka tez. Nawet jestem zaskoczona, bo Zuzia mimo wszystko cały czas była przy nas, mnie lapala za rękę, mimo że była też mama i tamtą rodzina. Także wow. Zmierzamy ku wakacjom, a od września też przepisujemy Zuzię do szkoły tu koło nas, będzie chodzić z Filipem.
Kornela - potwierdzona hipoglikemia (wg pediatry to może być objaw cukrzycy). Mamy diabetologa 09.06, zobaczymy co wtedy powie. Miałam też neurologa w pon, a propos tego zanoszenia się, omdleń i zeza. Mamy skierowanie na oddział neurologii, muszą jej zrobić rezonans magnetyczny głowy i eeg a to w znieczuleniu ogólnym, więc idziemy się położyć na 3 dni. Jak zadzwoniłam, to dostałam termin na maj 2023 😂 na szczęście moja mama pracuje w służbie zdrowia, zadzwoniła tam no i kładziemy się na oddział 19.07 tego roku. Także lada chwila. Mam nadzieję, że znajdziemy przyczynę tego zeza, i też mam nadzieję, że cukrzyca się nie potwierdzi.
Ogólnie mamy zapieprz. Ciągle się wymieniamy z mężem w domu.
Startujemy od jutra z dietami, oboje. Zamówiliśmy sobie catering, pomoże mi to też trzymać się bardziej posiłków. Także fajnie. Zamierzamy to kontynuować.
Ja z mężem umówiłam się też na sesję w plenerze za 11 dni 😬 haha pierwsza w życiu, ale chcemy choć raz mieć fajna pamiatke, tylko we dwoje... 💜
I to w sumie tyle u nas.
Enigvaa - czytałam o Malwi. Wiem po nas, że lepiej drążyć temat i położyć się na oddział, tam rzynajmniej porzadnie Was przebadają. Dostałaś już termin kiedy macie iść na oddział?
Kic - wpadaj czesciej!udanego powrotu do pracy!
Gratuluję wszystkim odstawienia maluszków
Miłego wieczorku Wam życzę 💜 nie zapominajcie o mnie, ja po prostu żyje w kołowrotku 😂kic83, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Widzę ze same wesela
my tez jedziemy na wesele w czerwcu, z noclegiem
Melcia zostaje z dziadkami. Już mieliśmy test nocowania u nich, zdany na 6! Wezmę ze sobą laktator bo nie wiem ile wytrzymam i nawet zamierzam się napić jakiegoś alkoholu
Poza tym to byliśmy dziś z Melcia pierwszy raz w sali zabaw. Dziewczyny- ona nas w ogóle nie potrzebowała 🤦♀️ Poleciała do kulek i nawet się nie obejrzała za starymi. A tak się przy tym chichrala ze aż się wzruszyłam
Tajka wooow to już kawał dzieciaczka ❤️ Suszi my tez mamy dermedic sunbrella czy jakoś tak
a dla siebie do twarzy mam krem bb z spf50 z firmy skin79, tez polecam
Kic trzymam kciuki przed powrotem do pracy! I zazdroszczę Wam tych warszawskich spotkań
Moti jak Komunia Zu? ///// Edit: Mela pozdrawia z sali zabaw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 21:38
kic83, Lalia, MoTyLeK🦋, emdar lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Dzięki Veritaa , napisze do Ciebie jutro;)
Lalia kiedy wizytujesz? Będziesz chodzić do tego samego lekarza?
Kochana, mój poprzedni ginekolog był mega miły, odpowiadał chętnie na wszystkie pytania, miał świetne podejście, wszystko tłumaczył i dawał mi zdjęcia USG jak poprosiłam, ALE nie chciał mi dać l4, jak już dał to na 2tyg więc myślę że mnie po prostu naciągał na wizyty, bardzo ciężko było się z nim skontaktować i do niego zarejestrować, nie pracuje w szpitalu w którym chce znowu rodzic i przyjmuje prawie godzinę jazdy ode mnie. Dlatego postanowiłam, że do niego nie wracam.
Tu się pojawił pewien problem, bo o normalnego ginekologa naprawdę trudno i albo przyjmują w innym mieście, albo nie pracują w danym szpitalu, albo kasują 300(!!) za rutynową wizytę mimo że nie mają nawet certyfikatu i nie są jakimiś szychami.
W końcu zdecydowałam się na lekarza, którego ponoć albo się kocha, albo nienawidzi. Gość ma wszystkie potrzebne certyfikaty, jest ponoć najlepszym specjalistą jeśli chodzi o USG, bierze niecałe 200zl za wizytę, przyjmuje 20-30 min jazdy ode mnie i pracuje w tym szpitalu, w którym chcę rodzić. Minusem jest ponoć on sam, w sensie jego osobowość, że potrafi się pół wizyty nie odzywać ale odpowiada na wszystkie zadane pytania, albo wręcz przeciwnie, że dużo mówi, wyjaśnia itd. Dużo dziewczyn też pisze, że ma specyficzne poczucie humoru, tzn dla jednych bywa zabawny a dla drugich chamski. Ale ja stwierdziłam, że chyba nie potrzebuję lekarza do ploteczek i śmieszkowania, tylko specjalisty któremu będę ufać i wiem, że się nami zaopiekuje.
Najbliższy wolny termin był na 1 czerwca, czyli za 3 tygodnie 🙈 będę wtedy 6+6 więc to wizyta serduszkowa już ❤️ nie planuję powatrzać jutro bety, więc chyba jednak nie wytrzymam i w przyszłym tygodniu podskocze do takiej lokalnej gin z PRL-u która ma sprzęt sprzed 30lat, ale myślę że bez problemu sprawdzi czy pęcherzyk jest i czy jest w macicy 😘
mam w sobie jakiś taki spokój i wierzę, że będzie dobrze 🙂Ladyo, Ewa88 , Zulugula, Suszarka, dmg111, emdar lubią tę wiadomość
-
Lalia 😍 Ogromne gratulacje kochana ❤️
Rośnijcie zdrowo 😘Lalia lubi tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Nowastaraczka wrote:Ounai jak u Was wygladalo odstawienie?
A co do płaczu jeszcze, tak jak dziewczyny tu pisały. Pierwsza noc była najgorsza. A potem już coraz szybciej zasypiała. Teraz usypianie jej trwa max 5 min. Niestety jesli chodzi o ilość pobudek nocnych to nie uległa zmianie. Tylko teraz szybciej zasypia ale wcześniej nie płakała bo miała cyca w buzi a teraz poplakuje sobie.
Jak dla mnie poszło gładko. Spodziewalam się nocnych spazmów, wielogodzinnych płaczy a tu w sumie takie zaskoczenie.
A no i minus jest taki że z cyckiem w buzi potrafiła dosypiać nawet do 8 a teraz wstaje o 6 😂 -
Dzieki! Ja chyba jeszcze chwile pociagne to kp poki sytuacja zlobkowo chorobowa się troche nie ustabilizuje i wtedy zacznę robić jakieś podejscia 🙈
kic83 lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Dzieki! Ja chyba jeszcze chwile pociagne to kp poki sytuacja zlobkowo chorobowa się troche nie ustabilizuje i wtedy zacznę robić jakieś podejscia 🙈
Swoją drogą dzisiaj rano chciała cyca. I wstała o 5. Więc jeśli chodzi o spanie odkąd odstawiliśmy śpi dużo gorzej 😒 -
Ounai, ja myślę że Marta się jeszcze "wyreguluje" jeśli chodzi o porę wstawania i pobudki. Pewnie to dla niej duża zmiana i dlatego wstaje tak wcześnie. A jak chodzi o odstawienie od nocnego jedzenia i brak pobudek to u nas się to sprawdziło 50/50. Iga mi się budziła jeszvze z 2 m-ce, ale charakter tych pobudek się zmieniał. Najpierw kilka tygodni się rozbudzała całkiem i musiałam się z nią kłaść od nowa, potem wystarczyło ją pogłaskać i spala dalej, a od jakiś dwóch tygodni nie budzi się wcale. Ale wiadomo, ona była na mm, to inaczej. Być może fakt że niedawno wyszły jej wszystkie czwórki jednocześnie też miał znaczenie z tymi pobudkami 🤔
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022