Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Były na Olka za szerokie 😘 brakowało mi zapięcia żeby mu zapiąć na stopce 😅 a rozmiar mniejsze miały za krótką wkładkę 🙈
Ale Olek ma bardzo szczupła stopę i raczej z normalnym podbiciem. Było mi trochę szkoda że na niego nie pasują 🙄
Ewa88 podobno chłopcy później ogarniają odpieluchowanie, ale nie wiem ile w tym prawdy. 🧐Ewa88 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Muszę się pochwalić 💜
Oficjalnie mój syn jest przyjęty do Szkoły Podstawowej 😱
Fifi idzie do klasy 1F 💜💜💜
O matkooo, ale mam wzrusz!!!
P. S. Matka idzie na pierwsze prawdziwe szkolne zebranie 8.06 😭Suszarka, Iryska, Lalia, KarolinaMaria, Ewa88 , Annia, Wik89, asias86, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
-
Ale się zagotowałam. Byliśmy Olkowi pobrać krew, bo potrzebujemy badań na wizytę u alergologa. Na wstępie napiszę, że ogólnie bardzo długo czekaliśmy na możliwość pobrania, bo 8 kwietnia mieliśmy szczepienie, doktor kazała odczekać 3 tygodnie, później nie było u nas w przychodni pielęgniarki, która pobiera dzieciom (ona ogólnie w kwietniu była tylko 2 razy, a w maju 3 razy), a 4 maja znowu mieliśmy szczepienie i kolejny raz musieliśmy odczekać 3 tygodnie. Dziś przyjechaliśmy i okazało się, że system nie działa i że można zrobić tylko badania, które mieliśmy na skierowaniu, a te, które chcieliśmy dokupić już nie. Babka do mnie z tekstem "to proszę sobie zrobić badania gdzie indziej", ale kiedy zapytałam, gdzie jeszcze mogę je zrobić, to oczywiście nie wiedziała. Spychologia... W końcu się okazało, że mogą zakodować te badania na dole, w innej poradni, ale po co zaproponować takie rozwiązanie, lepiej kogoś odesłać w cholerę i problem z głowy 😡 Później był kłopot z pobraniem Olkowi krwi i cieszyłam się, że weszliśmy razem z mężem (krzywo patrzyły, bo ogólnie powinien wejść jeden rodzic), bo sama bym nie dała rady jednocześnie dać im tych wszystkich skierowań i kartek, trzymać Olka żeby się nie wyrywał i go zabawiać - no czterech rąk nie mam. Później jeszcze pani stwierdziła, że nie ma takiego badania jak IgE całkowite i musiałam jej sama go szukać 🙄 Ja naprawdę jestem w stanie zrozumieć, że system padł, ale jak próbują nas odsyłać same nie wiedzą gdzie, a później baba mi wpiera, że zmyśliłam sobie nazwę badania (które zresztą jest na kartce od lekarza), to już naprawdę można się zdenerwować 😡 No, ale ostatecznie udało się pobrać krew na wszystkie badania i (chyba) prawidłowo je zakodować.
-
Motylku, trzymam kciuki 😊 gratulacje dla Filipka 😊
Co do odpieluchiqania to ja też jestem zielona, ale kupilam już nocnik niedawno, bo były w biedrze i mi się spodobał różowy z naklejkami Bambi 😀😀
Suszarko, jestem jestem 😊 kilka dni w ogóle nie wchodziłam na forum, jesteśmy z Mają u moich rodziców od czwartku i jakoś nie ma czasu. Majcia od poniedziałku znowu ma katar... A ostatni skończył się dwa tygodnie temu. Także cudownieale chyba przebiją się czwórka, bo ma kreskę białą na jednej bulwie, a wszystkie inne są opuchnięte i ciągle gryzie swoje palce... Jest baaardzo marudna. Na wszystko jęczy i płacze. Bardzo wymusza płaczem. Moja mama ją wszędzie podnosi gdzie chce i teraz ciągle chce na ręce. Takiej jej jeszcze nie widziałam, jakby dziecko mi podmienili 🤦♀️ noce też słabe, dwie drzemki po pół h.... Jeść też nie chce. Ewentualnie tylko papki więc wszystko jej blenduje. Biedna meczy się ☹️
Ja czuję się dobrze. Mdlosci już całkowicie ustały. Wypoczęta w sumie jestem, bo rano dosypiam z 2h, bo moja mama ją bierze i się zajmuje. Tylko głową mnie tu jakoś codziennie boli..
Wracamy w sobotę, w sumie już chce, bo wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej 😊 tutaj trzeba za nią wszędzie biegać, bo są schody i skubana się wdrapuje, mimo bramki, bo bramka od 3 schodka... A w domu to sobie sama biega, wszędzie bezpiecznie i wszystko zabezpieczone 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 11:59
MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
-
Lalia, piękny kropek 🤩
Asia, u Ciebie to już mini bobo 🥰🥰
Ja prenatalne mam w poniedziałek, test papa już robiłam.
Też czasami zapominacie ze jesteście w ciąży? Z drugim to tak chyba jest? Całkiem inaczej ta ciąża przebiega niż z Majcią, za szybko 😛 i chyba brzuch szybciej wywala? Bo już się nie dopinam w jeansy, muszę wygrzebać ciążowe 😲😲Lalia lubi tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Mart, wszystkiego dobrego ❤️
Dzudi kochana a co u Was słychać? Superowego masz tego Aleksa 😍
Lalia jak się dziś cxujesz?
Co u nas słychać? Hmm.. dużo by gadać 😅
W skrócie. Alex rośnie nam jak na drożdżach, mimo jedzenia niewielkich ilości mleczka dobrze przybiera na wadze (waga z wczoraj 5050g). Jest slodziakiem ale z charakterkiem, żeby nie było za kolorowo i idealnie 😁
Marzenia o dziecku, które tylko je, śpi i robi 💩 się nie spełniły ale to chyba dobrze bo od pierwszych dni uczymy się miłości i cierpliwości do tego człowieka 🥰
Oczywiście trudności rodzicielskie też stanęły nam na drodze. Problemy brzuszkowe (wzdęcia i gazy) towarzyszą nam każdego dnia ale staramy się ulżyć małemu, tak żeby nie cierpiał 😔 Alex ogólnie mało sypia w dzień w domu, na spacerku chętnie na szczęście ale i tak jest co robić w ciągu dnia 😅 Noce też różnie u nas wyglądają, pierwsze spanko po kąpieli to nawet 5/6h (max 21 zasypia) ale później już pobudki są częste (nawet co godzinę). Chodzę nieco niewyspana, zmęczona i rozdrażniona też nie raz ale chyba to znacie 😅 Jesteśmy już po pierwszym szczepieniu, Alex krzyczał jak opętany przy wkluciach ale rota ciumkał chętnie 🙈 Na szczęście nie wystąpiły żadne objawy poszczepienne 🙏 A co u Was? Jak mała?
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Tajka wrote:Wam też nie wyświetlają się suwaczki niektórych?
Annia lubi tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Tajka mi się też nie wyświetlają u większości
myślałam że to tylko chwilowe ale chyba jednak nie
Clover jakie badania robiłaś Olkowi? My też w piątek idziemy na pobranie krwi na panele alergiczne i już mam ciarki jak to będzie...12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ounai wrote:Motylku, kciuki zacisniete.
Gratulacje dla Filipa. Psycholog w poradni mówiła Wam cos poza tym, że Filip jest gotowy do podjęcia nauki? -
MoTyLeK🦋 wrote:Że mega inteligentny, że z pewnością będzie onad poziom 1 klasy. I że jedyne co ćwiczyć z nim to chwyt ołówka, bo jeszcze nieprawidłowo chwyta.
-
Ounai wrote:Mi logopedzi mówili, że jeśli dziecko pisze wyraźnie to chwyt nie jest tak istotny i już się go nie poprawia. W poradni psychologiczno pedagogicznej też to potwierdzili. Mój Tymek chwyta nieprawidłowo ale pisze prawidłowo i wyraźnie i powiedzieli nam, że widocznie jemu jest tak wygodniej. Pytanie czy Filip pisze wyraźnie.
A nasze pierwsze pytanie w sprawie zaburzen si to było czy prawidlowo lapie kredki 🙈 masakra troche, kazdy co innego 🙈🔸28 lat