Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Enigvaa wrote:A nasze pierwsze pytanie w sprawie zaburzen si to było czy prawidlowo lapie kredki 🙈 masakra troche, kazdy co innego 🙈
Az poczytałam o tych zaburzeniach SI i dużo zachowań Tymka pasuje. Chyba umówię go gdzieśWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 15:06
-
Dzudi, my na szczepienie idziemy we wtorek 😁 mam nadzieję że dotrzemy, bo Iga ma katar
Mała tydzień temu ważyła 4400. Ma problemy z zaparciami, ale jak już jest sytuacja krytyczna to daję wlewkę. Wiem co przechodzicie, miałam te brzuszkowe jazdy z Igą 🙈 u nas ze spaniem słabo, dziś np. Mała zasnęła o 1 w nocy, teraz dopiero mi przysypia a nie śpi od 9:40 🤷 trudno, widocznie żadne z moich dzieci nie będzie spało. Dni mi mijają nie wiadomo kiedy. Dziś jeet jakis sądny dzień, bo przez katar Igi i to że Mała nie śpi nie miałam jeszcze nawet czasu zjeść nic.
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ounai wrote:Ale czym innym jest prawidłowy chwyt u roczniaka a czym innym u siedmiolatka. U starszego dziecka ten chwyt jest już bardziej skomplikowany, wymaga ułożenia kredki i napisania wyraźnie znaków. Roczne albo dwuletnie dziecko ma po prostu złapać kredkę całą ręką. U Was pewnie świadczyłoby to o tym, że np Malwi nie ma wystarczajaco sily w raczkach
Az poczytałam o tych zaburzeniach SI i dużo zachowań Tymka pasuje. Chyba umówię go gdzieś
Nie wiem co chciala sprawdzic, ale miala trzymac kredkę poprawnie, nie w garści a w paluszkachogolnie masa dzieci ma zaburzenia si i doroslych zreszta tez. Nawet kiedys tu pisałyśmy, ze wiele z nas obserwuje je u siebie
🔸28 lat
Co do zaburzen to prawda. U mnie Tymek np boi się hałasu i nie chce próbować nowych smakówWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 19:01
-
Karolina dziękuje ze pytasz
jak mi napisalyscie po pierwszej nocy, ze najgorsze za mną to wstąpiła we mnie jakaś nowa siła
po pierwszej nocy i pierwszym dniu z każda chwila było już łatwiej. A dziś Mela już nawet nie szuka piersi. Byłam akurat na usg piersi i pani doktor mówiła ze jest całkiem Ok, lekki zastój ale jeszcze w granicach normy:)
KarolinaMaria, dmg111, Zulugula, Clover, Lalia, Suszarka, emdar, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Clover kurczę naprawdę niefajnie z tym pobieraniem! Całe szczęście ze ostatecznie wszystko się udało! A nam pediatra mówił żeby po szczepieniu z pobieraniem krwi odczekać tydzień! Moti gratuluje Fifiemu! I dużo zdrówka dla Kornelki! Co w końcu się okazało u diabetologa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 19:50
-
Dziewczyny u nas stresik bo Jagoda pisze egzaminy osmoklasisty. Wczoraj polski bardzo ładnie jej poszedł, dzisiaj matma trochę słabiej, ona jest teammamahumanistka
jutro angielski! I potem stres do wyników 1 lipca i do wyników przyjęć do liceum 22 lipca 🤯 ale jutro prosto po egzaminie jedzie z babcia do spa na 4 dni ❤️
Lalia, Suszarka, Wik89, emdar, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Enigva, wyjaśniło się coś ze szpitalem?
Nie, nadal czekamy na termin bo ordynator na urlopie. Juz mnie tam znaja bo wydzwaniam kilka razy w tygodniu. Ale kurde, co to za logika jak ordynator na urlopie to przyjecia stoja. 🙄
Skupiamy sie na rehabilitacji i czekamy…🔸28 lat
Co do tego pobierania krwi to właśnie tak mi się wydawało, że 3 tygodnie odstępu po szczepieniu to strasznie długo 🙄 Ale w zeszłym miesiącu i tak byśmy się nie załapali, bo babka która pobiera maluchom była tylko dwa razy na początku kwietnia, a teraz w maju była trzy razy, ale wcześniej mąż by nie mógł pojechać z nami, a jednak dobrze, że był, bo bez niego ciężko by było 😅Ladyo lubi tę wiadomość
-
Ewa, robiliśmy morfologię, TSH i FT4, IgE całkowite, IgA i poziom wit D3. Takie badania nam zleciła nasza alergolog na teraz, a jeśli IgE by wyszło wysokie, to wtedy byśmy robili też panel. A Wy który panel robicie?
Ogólnie to już są wyniki. IgE całkowite mamy w normie (32,5 IU/ml, norma 0 - 60), myślałam, że będzie przekroczone. Ciekawe, co na to alergolog 🤔 IgA też w normie, wit D3 63 ng/ml - co jest oznaczone jako wysoki poziom. Czy któraś z Was się orientuje, jak to jest z tą witaminą D u maluchów? Nie szkodzi, jak jest wysoki poziom, czy lepiej byłoby, gdyby było w przedziale "optymalne" (30 - 50)? Oczywiście będę też konsultować wyniki, ale jeszcze nie wiem, kiedy pojedziemy na wizytę. -
Clover, Guciowi tez wyszlo Ige calkowite w normie, jedna alergolog radzila, ze jak to badanie wyjdzie w normie to zeby na razie odpuscic panel pediatryczny, a druga zasugerowala, zeby „przy kolejnej okazji” zrobic panel pediatryczny bo samo Ige calkowite moze potwierdzic alergie, ale wynik w normie nie moze alergii wykluczyc…
Nam alergolog przy czestym katarze i Ige calk okolo 30 przepisala syrop przeciwalergiczny na dwa tygodnie, mielismy poobserowac czy jest poprawa. Konczy drugi tydzien i poki co bez poprawy
Poprawa byla tylko jak mial dluzsza przerwe w zlobku 😬😅
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wszystkiego najlepszego Mamuśki🥰 jesteście najlepsze! 😘😘
U mnie coś nie tak, nie widzę suwaczkow ☹️asias86, dmg111 lubią tę wiadomość