Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
My w koncu doczekaliśmy sie mebli w salonie. 2 miesiace opoznienia! Moge pochwalic sie salonem, zostaly dodatki ale to juz na spokojnie
Iryska, Ladyo, Zulugula, Ounai, KarolinaMaria, Suszarka, MoTyLeK🦋, Lalia, dmg111, Nowastaraczka, edyciak., Ewa88 , asias86, Ania81, Martt95, emdar lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Edytko, przykro to czytać. Może potrzebujecie więcej czasu, żeby się dotrzeć. U mnie było podobnie, teraz mąż jest ogromnym wsparciem, razem dbamy o dzieci. Ale przyznam, że moja terapia tu dość mocno pomogła. Po 7 latach spania osobno wróciliśmy do jednego łóżka. Sex jest codziennie lub co 2 dzień. Mąż mówi że będzie nosił na rękach mojego terapeutę 😂
W kwestii braw za siku i kupę ja mam zupełnie odwrotne zdanie. Uważam, że dziecko które rok, 1,5 roku czy 2 lata sikalo w pieluchę o nie umie kontrolować wypróżnianie zasługuje na brawa i nagrodę. My jako dorośli, jeśli zrobimy coś, czego nie umieliśmy wcześniej też oczekujemy, żeby ktoś nas pochwalił. I Uważam, że to, że dziecku udało się zawołać i wysikać do nocnika jest dla niego ogromnym osiągnięciem które zasługuje na nagrodę. Oczywiście nie musicie soe że mną zgadzać każdy ma prawo uczyć dzieci we własny sposób. Ja synowi biłam brawo, nagradzała go, wykrzykiwalam ochy i achy i po 3 dniach już prawie nie miał wpadek z sikaniem. Oczywiście był starszy, dużo starszy ale on się bardzo pilnował żeby zawołać bo właśnie brawa go zachęcały. Był dumny, że się nie zapomniał
Enigva, piękne wnętrze. A jaki widok za oknem!edyciak. lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:
Enigva, piękne wnętrze. A jaki widok za oknem!
Taak, cale pole rzepaku i raz na jakis czas przejeżdżający traktor 🤣 dobrze ze lubie ten zapachWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2022, 09:42
Ounai lubi tę wiadomość
🔸28 lat
🔸28 lat
Ounai przyszła mi już deska. Niby spoko ale ta fizjo (wobbel) byla dłuższa, właśnie sprawdziłam. Tamta miala 90cm długości a ta ma 83. Czuć tę różnicę, choc pewnie by mi to zupełnie nie przeszkadzało jeśli bym nie miała porownania. No ale z tego co narazie widzę to tylko właśnie tej marki wobbel ma 90cm , a one są już zdziebko drogie , więc chyba zostanie już z nami. Później jeszcze poszperam czy będzie coś dluzszego w podobnej cenie
Ja kocham kwiaty choć troche je traktuję po macoszemu. Przesadzam, podcinam, staram się podlewać ale jie traktuję ich jakoś wybitnie dobrze 😂 -
Enigvaa, piękny salon. Ja jako minimalistka nie dawałabym już tam żadnych dodatków bo jest pięknie 😘
Michałek w końcu dorobił się fotelika, wyrósł z nosidełka 😁
Chyba jest dzieckiem najdłużej jeżdżącym w nosidełku 😁Zulugula, dmg111, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Enigva, salon jest przepiękny. Wygląda na bardzo duży. Ile ma.metrow?
Ounai, dziękuję za twoje stanowisko w kwestii nocnikowania. Ja akurat nie chciałam, żeby Olek myślał, że musi siedzieć na nocniku "do skutku", żeby zadowolić mamę poprzez siku. Babcie czasami próbują go przytrzymać, ale im już wyjaśniłam, o co chodzi.
A jeszcze co do samej konstrukcji nocnika dla chłopców. Mamy dwa nocniki, bo gdy był mniejszy, to jakby mu się pupa nie mieściła w nocniku i siusiak wyjeżdżał do przodu bardzo. Ale teraz gdy ma dłuższe nogi, to siedzi normalnie i raczej nie ma problemu, że siuśki polecą poza.
Z ciekawości go dziś zmierzyłam, tzn zaznaczyłam na ścianie kreską jego wzrost i szukam jakiejś.miarki. 😁
Co do moich problemów małżeńskich, możliwe, że trochę przesadzam. Po prostu mój mąż bardzo dużo pracuje od kilku tygodni, wziął trudny remont do zrobienia. Mijamy się. Rano z reguły się nie widzimy. Popołudniu ja wychodzę wcześniej do pracy, nim on wróci. Olek zostaje z którąś babcią. Wracam godzina 20.30. więc tego wieczoru zostaje niewiele. A w niedziele oczekiwałabym, żeby on zrobił małemu śniadanie czy go uspał, ale to są tylko moje oczekiwania... 🙄 Więc dałam sobie spokój. No i denerwuje mnie, że to ja muszę myśleć o wszystkim, tj pilnować szczepień, kupić buty, zapisać na jakąś wizytę itp. w czerwcu Olek ma masę wizyt u różnych specjalistów (nic strasznego się nie dzieje, po prostu znowu wymyślam. 😜) i męża o niczym jeszcze nie informowałam.. wiem, wredne. Ale może w ten sposób w końcu do niego dotrze, jaka jest różnica w zaangażowaniu moim i jego w wychowanie dziecka.
Btw. Czy powinnam się martwić, że Olek od pół roku przytył ledwie pół kilograma? Bo się nie martwię, ale koleżanka, która urodziła wcześniaki, mówi, że by już dawno szukała przyczyny.. Generalnie jesteśmy pod kontrolą lekarza z powodu anemii. -
Ounai wrote:Enigva, mieszkanie które wynajmowaliśmy przez 3 lata po tym jak Tymek sie urodził miało 38m2. A mój mąż w takim się wychował 😂
My wynajmowaliśmy cale zycie, wiec tez metraż za duzy nie byl. A domek jak juz budowaliśmy to spełnialiśmy marzenia 😁 nastepny bedzie parterowy 🤣Ounai, Lalia, edyciak., dmg111 lubią tę wiadomość
🔸28 lat