Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iryska wrote:Sarita, też mam ten dylemat, bo ja chcę rodzic w szpitalu gdzie dają znieczulenie do porodu, a moja dr nie pracuje w takim. Ale chyba zrobię tak że zapisze się do szkoły rodzenia tego szpitala, w którym będę chciała i znajdę położna też stamtąd 🙂
To bardzo dobry planIryska lubi tę wiadomość
Ja:
ana2 slabo dodatnie,
amh: 7.35
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
On: niska morfologia :
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Hba: 86%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Dziękuję Wam za odpowiedzi 💓
Dobrze, ze jest ten wątek bo ja nic nie ogarniam jak narazie 😂Ja:
ana2 slabo dodatnie,
amh: 7.35
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
On: niska morfologia :
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Hba: 86%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Zulugula wrote:Iryska poruszyla temat znieczulenia. Dziewczyny planujecie znieczulenie przy porodzie?
To jest takie znieczulenie w kręgosłup, podczas którego nie wolno się krztyny poruszyc? 😬
Zulu, ja najchętniej bym urodziła naturalnie, bez znieczulenia, bez nacinania i pęknięcia krocza, bez parcia na siłę, bo niektóre położne potrafią tak przeprowadzić poród 😂😂😂
Ale nastawiam się tak: jeśli będzie to możliwe to próbuję naturalnie, jeśli będą wskazania i będzie to dla dobra dziecka to zgodzę się na cesarkę.
Tak samo ze znieczuleniem, nastawiam się bez, ale nigdy nie rodziłam i nie wiem jaki ból mnie zaskoczy więc biorę je w razie czego pod uwagę.
I oczywiście karmienie piersią, baaaardzo, baaardzo chcę i będę się starać żeby laktacja ruszyła, ale jak się nie uda to nie mam zamiaru myśleć że jestem gorszą mamą, bo dla mnie najważniejsze, żeby dziecko jadło i rosło 👍Fragaria, Wik89, Zulugula, kic83, Inga28, Edyciak, dmg111, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Maggi110818 wrote:Wlasnie nie wiem, mama nie miała po mnie, siostry nie mam, mama ma brata, ja nigdy więcej niż 50 kg nie ważyłam i boję się że właśnie przez to będę miała
Nic z tych rzeczy, zaszłam w ciąże z wagą 51, poród z wagą 65, zero rozstępów.Fragaria lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Wybrałam położna. Nie mogła rozmawiać, ale ma oddzwonić o 14:00 i będziemy wypełniać deklarację
Ounai
ile się u Was płaci za położną?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualny
-
Zulugula wrote:Iryska poruszyla temat znieczulenia. Dziewczyny planujecie znieczulenie przy porodzie?
To jest takie znieczulenie w kręgosłup, podczas którego nie wolno się krztyny poruszyc? 😬
Tak w.ogole kiedy.nalezy zapisać się do szkoły rodzenia? Myślę, że już niedługo rusza stacjonarnie skoro wszystko się otwiera.
Uff, chata lśni, to już chyba ostatnie takie pucowanie przed remontem -
Iryska wrote:Sarita, też mam ten dylemat, bo ja chcę rodzic w szpitalu gdzie dają znieczulenie do porodu, a moja dr nie pracuje w takim. Ale chyba zrobię tak że zapisze się do szkoły rodzenia tego szpitala, w którym będę chciała i znajdę położna też stamtąd 🙂
A przepraszam to w dzisiejszych czasach są szpitale gdzie nie dadzą Ci znieczulenia??KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość
[/url]
nick nieaktualnyZulugula wrote:Iryska poruszyla temat znieczulenia. Dziewczyny planujecie znieczulenie przy porodzie?
Ja tylko ze znieczuleniem chociaż przy pierwszym porodzie, mimo dwukrotnego wkłucia nie działało
Skurcze tak bolały że mnie chyba cały szpital słyszał -
nick nieaktualny
-
Motylku
wyglądasz pięknie 😘
Dziewczyny, które mają 1 ciążę, brzuch wtedy rusza zdecydowanie później niż przy każdym kolejnym porodzie, nawet poronienie powoduje że macica już się rozciąga.
Mi brzuch w 1 ciąży urósł dopiero w 5 miesięcu, także nie martwcie się że Wam nie rośnie, nie zn żadnej ciężarnej, której brzuch nie urósł do III trymestru 😉
Ula
Pokaż później fotę włosów.
Lulu
kciuki za bobo w brzuchu, będzie wszystko dobrze!
Ounai
doczytałam już że chodzi o bezpłatną położnąSzalonaOna, Lulu83 lubią tę wiadomość
[/url]
Edyciak wrote:RNA wirusa HCV nie wykryto..
Uff 😊
Uff superEdyciak lubi tę wiadomość
[/url]
Dziewczyny, czy w hm rozmiarówka dziecięca jest trochę zawyżona?? 🤔
Zamówiłam 3 pak body kopertowe białe(śmietankowe), bo wydaje mi się że się super sprawdzi pod pajace i bluzeczki w rozmiarze 62. I jak porównuję do innych to mi się wydają jakieś duże takie 😂 -
Lalia wrote:Zulu, ja najchętniej bym urodziła naturalnie, bez znieczulenia, bez nacinania i pęknięcia krocza, bez parcia na siłę, bo niektóre położne potrafią tak przeprowadzić poród 😂😂😂
Ale nastawiam się tak: jeśli będzie to możliwe to próbuję naturalnie, jeśli będą wskazania i będzie to dla dobra dziecka to zgodzę się na cesarkę.
Tak samo ze znieczuleniem, nastawiam się bez, ale nigdy nie rodziłam i nie wiem jaki ból mnie zaskoczy więc biorę je w razie czego pod uwagę.
I oczywiście karmienie piersią, baaaardzo, baaardzo chcę i będę się starać żeby laktacja ruszyła, ale jak się nie uda to nie mam zamiaru myśleć że jestem gorszą mamą, bo dla mnie najważniejsze, żeby dziecko jadło i rosło 👍
Myślę dokładnie tak samoLalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny, czy w hm rozmiarówka dziecięca jest trochę zawyżona?? 🤔
Zamówiłam 3 pak body kopertowe białe(śmietankowe), bo wydaje mi się że się super sprawdzi pod pajace i bluzeczki w rozmiarze 62. I jak porównuję do innych to mi się wydają jakieś duże takie 😂