X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    RNA wirusa HCV nie wykryto..
    Uff 😊

Super wiadomość! ❤️

Edyciak, Ounai lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Zulu, ja najchętniej bym urodziła naturalnie, bez znieczulenia, bez nacinania i pęknięcia krocza, bez parcia na siłę, bo niektóre położne potrafią tak przeprowadzić poród 😂😂😂

Ale nastawiam się tak: jeśli będzie to możliwe to próbuję naturalnie, jeśli będą wskazania i będzie to dla dobra dziecka to zgodzę się na cesarkę.
    Tak samo ze znieczuleniem, nastawiam się bez, ale nigdy nie rodziłam i nie wiem jaki ból mnie zaskoczy więc biorę je w razie czego pod uwagę.
    I oczywiście karmienie piersią, baaaardzo, baaardzo chcę i będę się starać żeby laktacja ruszyła, ale jak się nie uda to nie mam zamiaru myśleć że jestem gorszą mamą, bo dla mnie najważniejsze, żeby dziecko jadło i rosło 👍

Bardzo fajne i zdrowe podejście ❤️🤗

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ja nastawiam się na poród naturalny że znieczuleniem dlatego będę wybierać szpital w którym jest to najbardziej prawdopodobne. I tak jak Iryska napisała, zapisze się raczej do szkoły rodzenia przy szpitalu gdzie chce rodzić.
    Tak w.ogole kiedy.nalezy zapisać się do szkoły rodzenia? Myślę, że już niedługo rusza stacjonarnie skoro wszystko się otwiera.

Uff, chata lśni, to już chyba ostatnie takie pucowanie przed remontem :D

Masz zamiar prowadzić ciąże u Andrzeja? Ja leżałam drugi raz na Klinikach i standard tam to jakiś dramat... opieka jest okej, nie mogę złego słowa powiedzieć. Na plus, że przy wyborze ten szpital ma III stopniu referencyjności. Ale standard pokoi, łazienek to pozostaje wiele do życzenia :/

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, czy w hm rozmiarówka dziecięca jest trochę zawyżona?? 🤔
    Zamówiłam 3 pak body kopertowe białe(śmietankowe), bo wydaje mi się że się super sprawdzi pod pajace i bluzeczki w rozmiarze 62. I jak porównuję do innych to mi się wydają jakieś duże takie 😂
    Jeśli mówisz o tym z ekologicznej bawełny to też to zauważyłem, że jest większe niż 56 również z HM ale z innej serii.

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie samo zdanie jak Lalia w kwestii porodu. 😊
    Po pierwsze to boję się znieczuleń - mam chyba jakąś fobię na tym punkcie, ale jak oglądam filmik Andziks z porodu to nie powiem, poród ze znieczuleniem wyglądał bardzo optymistycznie. 😉 Więc kto wie..
    Minus jest taki, że poród wtedy trwa 2-3 godziny dłużej : niby jeśli miałoby nie boleć to mógłby trwać pół doby, ale z drugiej strony jest ryzyko, że jak dzieciak się zaklinuje i do tego brak postępu porodu, to trochę słabo.
    Kolejny minus: możliwy zespół popunkcyjny, czyli w momencie, gdy powinnam się opiekować i karmić maluszka, nie będę w stanie z powodu silnej migreny i wymiotów.
    Kolejny minus: ryzyko porażenia nerwu kulszowego - od rwy kulszowej do nawet niedowładu kończyny
    Jeśli chodzi o poród, to najbardziej się boję krwotoku. To jest mój jedyny lęk związany z porodem.
    Czytałam "Położną z Auschwitz" i jeśli te wycieńczone kobiety dały radę urodzić naturalnie, to ja tym bardziej dam radę. 😊

Zulugula, kkasia lubią tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Masz zamiar prowadzić ciąże u Andrzeja? Ja leżałam drugi raz na Klinikach i standard tam to jakiś dramat... opieka jest okej, nie mogę złego słowa powiedzieć. Na plus, że przy wyborze ten szpital ma III stopniu referencyjności. Ale standard pokoi, łazienek to pozostaje wiele do życzenia :/
    Myślę, że zostanę jednak przy Andrzeju, ale raczej rodzić chce na Borowskiej. Słyszałam dużo dobrych opinii, oni są raczej pro znieczulenie, mają fajną szkołę rodzenia, robia w razie czego dobre cięcią, standard ok a do tego mieszkam bardzo blisko więc mąż w każdej chwili będzie mógł coś podrzucić.
    O klinikach właśnie słyszałam opinie, że opieka super ale standard dramat... Ja nie jestem żadna paniusią, ale nic mnie tak nie brzydzi jak brzydka łazienka w której muszę się wykąpać.
    W grę wchodzi jeszcze Brochów, sporo moich znajomych tam rodzi, muszę zagłębić się w tym temacie.
    A Ty jaki masz plan? Gdzie chciałabyś rodzić?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    W Polsce nie istnieje rejonizacja do porodów, tak właściwie to jeśli przyjedziesz z akcją porodowa to jeśli są miejsca to w każdym szpitalu powinnaś móc rodzić (o ile nie ma przeciwwskazań w stylu że masz jakieś schorzenia które nie pozwalają rodzić np w I stopniu referencyjności). Ale też wiem, że różne 'zwyczaje' panują w szpitalach, więc myślę że najlepiej będzie jak porozmawiasz ze swoim prowadzącym i po prostu się go o to zapytasz jak to rozwiązać. :)

Ounai ja też mam już numer do polecanej położnej środowiskowej, zadzwonię do niej za jakiś tydzień/dwa. :)
    Nie czekaj tyle, bo moja np mówi, że już w tej chwili trwają wykłady z karmienia piersią, a ponieważ tym razem chcę powalczyć to dobrze żebym w nich uczestniczyła. Dzwon od razu :)

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    To u mnie tylko z krwi i robią go na miejscu za darmo.
    Tylko ten zestaw krwi bardzo częstotliwości wychodzi fałszywie dodatni :/

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Myślę, że zostanę jednak przy Andrzeju, ale raczej rodzić chce na Borowskiej. Słyszałam dużo dobrych opinii, oni są raczej pro znieczulenie, mają fajną szkołę rodzenia, robia w razie czego dobre cięcią, standard ok a do tego mieszkam bardzo blisko więc mąż w każdej chwili będzie mógł coś podrzucić.
    O klinikach właśnie słyszałam opinie, że opieka super ale standard dramat... Ja nie jestem żadna paniusią, ale nic mnie tak nie brzydzi jak brzydka łazienka w której muszę się wykąpać.
    W grę wchodzi jeszcze Brochów, sporo moich znajomych tam rodzi, muszę zagłębić się w tym temacie.
    A Ty jaki masz plan? Gdzie chciałabyś rodzić?

Jeżeli będę musiała mieć CC to raczej kliniki, bo może udało by się żeby Andrzej robił. Wiem, że robi dobre cięcia. Jeżeli naturalnie to nie mam pojęcia :/ te Kliniki zniechęciły mnie właśnie tym standardem... gdyby jeszcze była łazienka na sali a nie jedna na korytarzu :/ chociaż to było na Ginekologi a nie wiem czy tak samo już jest na położnictwie. Może jak już trzeba będzie wybierać to może będzie już można zwiedzać porodówki. Ja też mam najbliżej na Borowską, ale tam pojechałam jak poroniłam i nie byłam zadowolona z tego jak zostałam potraktowana. Na Klinikach miałam duże wsparcie, i teraz również.

age.png

age.png
  • Julik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2020, 12:55

Edyciak lubi tę wiadomość

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Iryska poruszyla temat znieczulenia. Dziewczyny planujecie znieczulenie przy porodzie?
    To jest takie znieczulenie w kręgosłup, podczas którego nie wolno się krztyny poruszyc? 😬
    Tak, miałam takie przy 1 porodzie i chcę znowu. Faktycznie nie wolno się ruszyć, dlatego przy podawaniu musisz w pełni współpracować z położną i anestezjologiem. A dokładniej przy zakładaniu wkłucia. Mówisz mu kiedy jest skurcz, on się orientuje ile będzie miał czasu pomiędzy skurczami, siadasz na brzegu łóżka, musisz się mocno skulić i on zakłada pomiędzy skurczami. Mnie wcześniej znieczulil w miejscu gdzie zakładał więc samo zakładanie tego wenflonu czy co tam wkładają nie bolało. Za to przez parę dni po porodzie głowę chciało mi rozsadzić. Ale i tak było warto ;) za to jak puściło to już był hardcore 😂

age.png

age.png
  • Julik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2020, 12:55

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik, wiele z tych rozporządzeń jest bez sensu.. jak czasami czytam opowieści dziewczyn, które rodziły niedawno, to mam ochotę siąść i płakać razem z nimi.

• Annia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    A przepraszam to w dzisiejszych czasach są szpitale gdzie nie dadzą Ci znieczulenia??
    Bardzo dużo niestety Kic. W powiecie to niemal wszystkie nie dają... :(

Ja chcę rodzić naturalnie, ze znieczuleniem i wolę mieć nacięte krocze niż jakieś paskudne pęknięcie z uszkodzeniem mięśnia odbytu. Brrrr....
    No, to tak w kwestii planowania, a co będzie to zobaczymy. Ciągle się boję, że mały się ustawi miednicowo i będę musiała mieć cięcie.

Ounai - ale moja położna środowiskowa ten co mam numer do niej nie prowadzi nic online, miałaby ze mną porozmawiać i jakąś edukację poprowadzić (mama dostała jej numer bo to jakaś koleżanka czyjaś i akurat tu gdzie mieszkam jest jej rejon).

Edyciak - wspaniałe wieści z tym brakiem wirusa! ☺️

Edyciak lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 20:23

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 20:23

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Czyli po porodzie bolało jak puściło znieczulenie? Myślałam że tylko po cc boli, jak puszcza znieczulenie.
    To znieczulenie przy naturalnym musi być podane jakoś w odpowiednim momencie?
    Moja przyjaciółka ostatnio rodziła ze znieczuleniem, mówi że rana krocza boli MEGA po tym jak puści znieczulenie, właściwie mówi że ta blizna nadal ja boli a minął miesiąc. Miała dość nieduże nacięcie.
    Znieczulenie można dopiero podać przy odpowiednim rozwarciu bo może zwolnić akcje porodową, jedne szpitale dają od 4cm, ale też nie może być za duże rozwarcie bo mówią, że wtedy nie zdąży zadziałać. Więc trzeba się wstrzelić ze znieczuleniem z tego co wiem. :(

Iryska lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mam dzisiaj 12 dpo, beta 27,7 nie jest za niska ? Troszkę mnie martwi...(progesteron 29,40)

SzalonaOna, Lalia, Lulu83, doomi03, dmg111, Ounai, Edyciak, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Mam dzisiaj 12 dpo, beta 27,7 nie jest za niska ? Troszkę mnie martwi...(progesteron 29,40)
    Gratulacje! Ja miałal 20 betę 12 DPO i dzidzia rosnie jak na drozdzach :) liczy sie przyrost :)

dmg111, Edyciak lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jest dobrze ❤️ liczy się przyrost :)

‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ