Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Ounai, a w opisie tych rowerków nie było wspominane nic o rozmiarze kół i wysokości regulacji kierownicy?
Bo szczerze, jak ja robiłam research rowerków, to w sumie mało kierowałam się wzrostem. Większość rowerków była opisywana np od 2 lat, a część była od 85cm a część od 80cm.
Ja nie patrzyłam na wzrost, tylko na wysokość regulacji kierownicy, siodełka i rozmiar kół, bo jest ogromna różnica między kołami 10' a 12' czy siodełkiem od 30cm a od 35 cm.
Nie wiem czy to kwestia zdjęcia, ale od razu widać że kidwell ma większe koła i wyżej kierownicę, natomiast siodełka w obu są na tej samej wysokości, więc teoretycznie informacja o stricte "wzroście" nie jest do końca przekłamana 🤔 -
Ounai wrote:W opisie kidwella bylo, ze siodelko jest od 30cm a w puky od 35cm a jak widać na zdjeciu są dokładnie na tej samej wysokości...
Musiałaś coś źle przeczytać albo Ci się pomyliło z innym, bo oba mają od 30 cm 😘
Z opisu wynika że kidwell jest duuużo większy, ma koła 12' i w opisie że jest od 3-4 lat. Jedyne co może wprowadzić w błąd to fakt że jest napisane że od 80cm, ale z drugiej strony siodełko ma faktycznie od 30cm.
Puky jest zdecydowanie mniejszy, w opisie jest niby od 2 lat, ale ma koła 8' (najmniejsze jakie chyba spotkałam), niby jest od 85cm ale też ma siodełko od 30 cm.
Więc w sumie ciężko określić czy te informacje o wzroście są przekłamane, bo teoretycznie na obu dziecko siedzi na tej samej wysokości, a "robotę" robią głównie koła i wysokość kierownicy.
Wybacz, nie pije stricte do Ciebie, po prostu przejrzałam chyba kilkadziesiąt tych rowerków i takie szczegóły rzucały mi się w oczy 🤣🤣🤣Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Odciągać troszkę i brać ibuprofen, żeby nie doszło do zapalenia. Ja brałam ibuprofen jakoś ok. tygodnia, a odciągałam do uczucia ulgi prawie 2 tygodnie, miałam już wykupiony dostinex, planowałam go wziąć w weekend, a obudziłam się w końcu z miękkimi piersiami 🤯 nie wspominam dobrze tamtego czasu, bardzo bałam się zapalenia, wydawało mi się, że mam już niewiele mleka, bo karmiłam tylko w nocy, a cycki chciały mi eksplodować. Siedziałam w pracy i macałam się, czy mam duże guzki 🙄🤪
Normalnie mam wzrusz, że Kic kończy kp 🥺 zawsze tak pięknie o nim opowiadałaś
Jeszcze nie kończę 😘 jeszcze właśnie nie umiem.
Przez to, że wiem że to moje ostatnie już dziecko nie umiem się z tym rozstać...
Mimo, że wiem, że każdy w okół mówił, żeby odstawić, że lepiej będzie spać, że budzi się na pierś, to nie potrafiłam, bo rzeczywiście dla mnie zawsze, i przy Wiki i przy Maksie to była magia.
Nigdy nie traktowałam tego jako wyrzeczenie czy jakąś niedogodność.
Zostawiam sobie jeszcze to jedno karmienie o 16 po żłobku, nie jestem jeszcze gotowa na kategoryczne cięcie. Zobaczymy, może Maks sam się odstawi.Lalia, Ounai, Clover, Enigvaa, Ewa88 , Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Suszarka wrote:Verita, polubiłam za wolne sobotnie poranki 😁 a co do bicia to moja siostra ma między dziećmi 6 lat różnicy. Starszy młodszej nie tknie, chodzi i się nią autentycznie opiekuje (dziś byłam świadkiem jak do niej mówił 'uważaj moja kruszynko"), a ona go gryzie i leje jak opętana 🙈😂
Uśmiałam się 😂 U nas 5 lat różnicy i Maks czasem przywali Wiki, nie celowo, a w zabawie, albo jak go coś najdzie 😂😂😂 ale ta mu nigdy nic nie zrobiła bo to "jej bobiś" ❤️💙Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
[/url]
kic83 wrote:Jeszcze nie kończę 😘 jeszcze właśnie nie umiem.
Przez to, że wiem że to moje ostatnie już dziecko nie umiem się z tym rozstać...
Mimo, że wiem, że każdy w okół mówił, żeby odstawić, że lepiej będzie spać, że budzi się na pierś, to nie potrafiłam, bo rzeczywiście dla mnie zawsze, i przy Wiki i przy Maksie to była magia.
Nigdy nie traktowałam tego jako wyrzeczenie czy jakąś niedogodność.
Zostawiam sobie jeszcze to jedno karmienie o 16 po żłobku, nie jestem jeszcze gotowa na kategoryczne cięcie. Zobaczymy, może Maks sam się odstawi.
Btw, Kellys się sprzedał więc chyba zostaje unibike 😂 -
KarolinaMaria, Ounai, Lalia, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
[/url]
Wiecie dla mnie i tak najtrudniejsze w macierzynstwie dwojki stosunkowo małych dzieci ( bo niespelna 4 latke do takiego dziecka zaliczam) jest wybieranie czyje potrzeby zaspokoic w danym momencie. A takie sytuacje zdarzaja sie i sa piekielne ciezkie. Najgorsze dla mnie to pobudki obydwu jednoczesnie. Wtedy corka placze bo chce do mamy, Bartek tex chce do mnie i zadne nie chce oczywiście do taty. Albo choroba dwojki. Do tej pory raz byli chorzy jednocześnie i bylo to najgorsze doświadczenie dla mnie.
Suszarka lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
kic83 wrote:Jeszcze nie kończę 😘 jeszcze właśnie nie umiem.
Mam podobnie, lubie to, Malwi spi z nami, czasami sie budzi raz a czasami 4. Co raz mniej potrzebuje ale nie potrafie jej powiedziec nie jak ona tak slodko prosi o „kyky” 🙈🔸28 lat
Dziewczyny, któraś z Was (chyba Ty Zulu, ale nie pamiętam) pisała, że szukała tenisówek które lepiej usztywniają stopę niż te ze Smyka. Mogłybyście podpowiedzieć, jakie to były buty? Myślałam że sobie zapisałam w zakładkach, ale szukam i nie ma 😒 Olek wyrósł ze swoich tenisówek (ostatnio ciągle chodzi w sandałkach i nie zauważyłam), a potrzebujemy czegoś na wyjazd. Ewentualnie może jakieś lekkie buty sportowe? Zależy mi na tym, żeby stabilnie trzymały stopę, bo Oluś w dalszym ciągu stawia lewą stopę trochę do środka.
-
Clover, Zulu chyba kupiła Nike Pico 5
U nas też fizjo powiedziała, że te ze smyka są za "miękkie", że jednak zapiętek powiniem być bardziej stabilny, tak samo w przypadku sandałków, żeby kupić jednak z pełnym zapiętkiem. A ostatnio widziałam właśnie w Smyku, że weszły nowe modele z tej serii barefootWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2022, 10:45
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Uwaga #grazynaalert
50style jest -40% na drugą rzecz z wyprzedaży. Ja się właśnie zaopatrzyłam w zeszłym tygodniu w adidaski i trampki dla Igi. Ceny bardzo przyjemne. Dostępna płatność paypo.Zulugula, Clover, Lalia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulu ja też polecam markę pablosky, zamówiłam raz od nich półbuty, mega mięciutkie ale niestety były za małe a rozmiar większy był niedostepny😒 marka może nieznana ale zaskoczyła mnie bardzo miło
Suszarko jakie modele zamówiłaś?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
KarolinaMaria wrote:Ewa, jak tam początki w żłobku?
Pierwszy tydzień za nami 😌 ogólnie początki trudne, córka szła bez płaczu (ale też bez oznak entuzjazmu) ale jak ją odbierałam to takie smutne wołanie z daleka już mama, mama 😒 ten tydzień była po 2-3 godz. Dzisiaj jest w domu bo w sobotę i niedzielę rano miała gorączkę (podejrzewam że po szczepieniu albo ze stresu) bo od wczoraj popołudnia już jest ok 🤔 jutro już chyba pójdzie normalnieKarolinaMaria lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
Zulu, Ewa, dzięki wielkie za odpowiedź 😘 Chyba kupimy te Nike, bo w sumie za czymś takim się rozglądałam. Zulu, a jak rozmiarówka wypada? Wkładka ma faktycznie tyle, ile podaje producent?
Suszarko, fajnie że dajesz znać z tą promocją - świetnie się to dla mnie składa 😏😅
Ewa, no właśnie widziałam że w tych trampkach ze Smyka słabo to wygląda. Na szczęście Olek mało w nich chodził, bo jak się zrobiło ciepło to się przerzuciliśmy na sandały i tutaj jest już całkiem inaczej, bo tył jest sztywny i widzę, że Olek "ładniej" chodzi. Mamy te:
https://ccc.eu/pl/dzieciece/chlopiece/sandaly/sandaly-lasocki-kids-ci12-flexy-07-granatowy
Naprawdę fajnie trzymają stopę, tylko rozmiarówka jest jakaś kosmiczna. Dobrze, że mieliśmy możliwość przymierzyć stacjonarnie, bo Olek inne buty ma już rozmiar około 24, a tutaj 21 były na styk, a 22 odrobinę za duże 🙄