X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku brzmi strasznie, aż mi ciarki przeszły. Trzymam kciuki za Kornelke!!

MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Ouinai dużo zdrówka dla Marty. Tylko co teraz z Waszymi wakacjami?
    W sumie to ta wysypkę ma już dobre 4 dni tylko ja nie skojarzyłam że to bostonka. Maz jej tak dziwnie pieluchę ubrał w piątek i myślałam ze ją poobcierało, a ze ona ma azs to myślałam, że to przez to tak silna reakcja. Dopiero jak Pani że żłobka zadzwoniła i powiedziała, że 4 dzieci też ma się wyjaśniło, więc w dzień wyjazdu to będzie już ok 6-7 dzień. Tak, że pojedziemy bo pod sam koniec trwania wysypki trochę słabo olać wakacje za 10tys. Jej już te pecherze popękały i się goją, niektóre już nawet poschodzily.
    Ale przyznam szczerze że byłam przekonana że Bostonka to zawsze na dloniach i stopach się pojawia, a Marta tam nie miala ani jednego bąbla, a na buzi ma taką kaszkę jak od uczulenia pokarmowego więc tego to już w ogóle nie skojarzyłam z wirusówką.

Motylku, bardzo Wam współczuję ale faktycznie to wygląda jak padaczka. Na szczęście są na to leki. Dawaj znać na bieżąco co lekarze mówią. Dużo sił dla Was.

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, ale przeżycia u Was. :( Trzymam kciuki za szybką, oby jak najlepszą dla Was diagnozę. Dużo zdrówka dla Kornelii, a dla Ciebie dużo siły podczas pobytu ma Oddziale.

Ounai, kiedy wylatujecie? Najważniejsze, że Marta się dobrze czuje. :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupowala ktoras z Was instrukcję aplikowania o pracę M.Konefał?

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Motylku, ale przeżycia u Was. :( Trzymam kciuki za szybką, oby jak najlepszą dla Was diagnozę. Dużo zdrówka dla Kornelii, a dla Ciebie dużo siły podczas pobytu ma Oddziale.

Ounai, kiedy wylatujecie? Najważniejsze, że Marta się dobrze czuje. :)
    W środę w południe, czyli pojutrze. Już jej się goją te ranki więc może do środy znacznie się poprawi ta skóra:)

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 14:36

MoTyLeK🦋, Ounai lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku dużo zdrowia dla Kornelki. Trzymajcie się cieplo ❤️

Ja wczoraj byłam z synem u neurologopedy bo widzialam ze z jezykiem jest coraz gorzej. No i jest zle :(:( na granicy do ponownego podciecia (na to sie nie zgodze dopoki nie będzie wspolpracujacy i swiadomy).
    jezyk juz slabo pionizuje, czesto lezy w dole i jest asymetryczny. Je glownie na prawo. Babeczka powiedziala ze ma ciagle spiete dno jamy ustnej i mielismy zle cwiczenia nie pod przypadek syna tylko tak o standardowo.
    BARTEK czesto zaciska zęby, a dźwięki ktore wydajw to wstep do seplenienia.
    Najbardziej jednak boli mnie serce ze on cala wizyte krzyczal, nie da sobie nic w buzi sprawdzić bo ma taki uraz po tym pierwszym podcieciu. Az 2 razy w bezdech wpadl.

Nie wiem jak ja mam z nim cwiczyc skoro on tak zaciska zęby.

Czuje sie od wczoraj po prostu najgorsza matką świata :( zlapalam jakis dol ze to moja wina cala ta sytuacja.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita u kogo byliście, bo domyślam się, że u kogoś nowego? Mówiła dlaczego nagle wszytsko się cofnęlo skoro było już bardzo dobrze ?
    A może osteopata? Nam bardzo pomógł.

klz9df9hix7ly771.png
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, a czy Kornela miała na oddziale wczesniaczym badania główki? Niby to standard wśród wczesniakow, ale wiem, że szpitale różnie podchodzą do swoich obowiązków.
    No i co mają na myśli przez te wiotkość? Choci o obniżone napięcie czy o coś innego?
    Zdrowia Wam życzę. Tak jak mówisz, może i szpital to nie super miejsce, ale jesteście pod opieką i dużo lepiej tam się zdiagnozować niż tułać po przychodniach.
    Ściskam 🤗

Dziewczyny, a ja Wam powiem, że myślę o trzecim dziecku, miałam nawet wczoraj o tym pogadać ze swoim M, ale tak się waham, że myślę poczekam, najpierw sama pomyślę. Jest sporo za, ale i troszkę przeciw też jest. No ale to tak chyba zawsze 🤷‍♀️

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Verita u kogo byliście, bo domyślam się, że u kogoś nowego? Mówiła dlaczego nagle wszytsko się cofnęlo skoro było już bardzo dobrze ?
    A może osteopata? Nam bardzo pomógł.

Herbata bylismy u Agnieszki giedrojc co pisalysmy..
    powiedziala ze cwiczenia byly zle, a juz masaz po cieciu to wiadomo jak krytykuje. Zresztą nam pp 2 miesiącach nikt juz w buzi nie kazal pracowac tylko na zewnatrz,ona mowila ze to blad.

Osteopata moze i by pomógł ale ja nie wiem czy mam sile i serce po raz kolejny tak męczyć syna. Ja przed kazda wizyta u lekarza nie jem nic dzien wcześniej bo mam taki stres to jak on reaguje na jakiekolwiek badanie. A co dopiero on musi czuc. Chociaz moze sprobujemy... Kogo polecasz?

Nie wiem czy tematu po prostu nie odpusciny do czasu az on chociaz troche bedzie chcial współpracować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 07:36

Synek styczeń 2021
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Motylku dużo zdrowia dla Kornelki. Trzymajcie się cieplo ❤️

Ja wczoraj byłam z synem u neurologopedy bo widzialam ze z jezykiem jest coraz gorzej. No i jest zle :(:( na granicy do ponownego podciecia (na to sie nie zgodze dopoki nie będzie wspolpracujacy i swiadomy).
    jezyk juz slabo pionizuje, czesto lezy w dole i jest asymetryczny. Je glownie na prawo. Babeczka powiedziala ze ma ciagle spiete dno jamy ustnej i mielismy zle cwiczenia nie pod przypadek syna tylko tak o standardowo.
    BARTEK czesto zaciska zęby, a dźwięki ktore wydajw to wstep do seplenienia.
    Najbardziej jednak boli mnie serce ze on cala wizyte krzyczal, nie da sobie nic w buzi sprawdzić bo ma taki uraz po tym pierwszym podcieciu. Az 2 razy w bezdech wpadl.

Nie wiem jak ja mam z nim cwiczyc skoro on tak zaciska zęby.

Czuje sie od wczoraj po prostu najgorsza matką świata :( zlapalam jakis dol ze to moja wina cala ta sytuacja.

Spróbuj iść do dobrego osteopaty, który docenia pracę neurologopedow, niektórzy nawet z nimi współpracują, mają ich w swoich zespołach, ale część wyśmieje
    Mi sama neulogopeda dała listę co ma osteopata rozluźnić, bo powiedziała że nam to zajmie 3 miesiące a on to zrobi w max dwie wizyt, a zajmie mu to 3 minuty. I tak było w czasie jednej wizyty zrobił to w przeciągu 5 minut. Mogę podać nazwy przyczepów mięśni, które mieliśmy, żeby osteopata Wam sprawdził i rozluźnił, część była pod brodą, trochę z boku i na szyji.
    Czy synek układał / układa się w literę C? Głowę kiedyś przychylał trochę w jedną stronę? Odchyla głowę do tyłu, był wyprost? Było coś z asymetrii? Jak zamyka zęby, zaciska, to równo na siebie nachodzą czy jest przesunięcie ?

Przepraszam, że tyle pytań, ale często, a nawet bardzo często jest tak, że to nie wina wędzidełka, a pozycji całego ciała, wysunięcia miednicy do przodu, napięcia. Jeśli listwa tylna napięta jest, a jej częścią jest wędzidelko, to język nie będzie prawidłowo pracował. Jeśli napięcia są w buzi tak samo. Jeśli jest asymetria w języka nie oznacza że krzywo się zrosło, oznacza że "coś" was ciągnie z tej strony. Niech osteopata sprawdzi nerwy czaszkowe, szczególnie błędnikowy, odpowiedzialny za język, krtań, połykanie.
    Jeśli jest mocno napięty, trzeba pomyśleć co jest powodem jego napięcia.

W Naszym przypadku, była to blokada stawu szczytowo - potylicznego. Ucisk na nerw czaszkowy. Jak nerw jest uciśnięty nie działa jak trzeba, nawet po odblokowaniu tej blokady potrzebuje czasu na regenerację i naukę funkcji bo przez bardzo długo był "martwy". Ta jedna blokada w całym ciele wpłynęła. Na pionizcje języka, napięcie tylnej listwy, asymetria zgryzu, słaby brzuch ( jeśli tylna listwa napięta jest cały czasz, dziecko w wyprosicie, to przednia listwa, nie się brzucha są jakby ciągle rosciagniete i brzuch się nie wzmacnia, a jak wiadomo mięśnie brzucha, mocne centrum wpływa na domykanie buzi). - to akurat nasza historia, ale i 10 innych mam, które spotkałam.

Czy neurologopeda próbowała sprawdzić czy język ma możliwość pionizacji i się nie pionizuje? Sam sprawdziła, jakoś palcami podnosząc. I miał możliwość, ale nie " robił" tego.
    Często pod podcięciu jest super, bo pocięcie "luzuje" tylną listwę, ale ona z czasem znowu się napina, jeśli nie zostanie usunięta pierwotna przyczyna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 07:59

O ❤️
    Z ❤️
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Spróbuj iść do dobrego osteopaty. Mi sama neulogopeda dała listę co ma osteopata rozluźnić, bo powiedziała że nam to zajmie 3 miesiące a on to zrobi w max dwie wizyt, a zajmie mu to 3 minuty. I tak było w czasie jednej wizyty zrobił to. Mogę podać nazwy przyczepów mięśni, które mieliśmy, żeby osteopata Wam sprawdził i rozluźnił, część była pod brodą, trochę z boku i na szyji.
    Czy synek ukaldal, układa się w literę C? Głowę kiedyś przychylał trochę w jedną stronę? Było coś z asymetrii? Jak zamyka zęby, zaciska, to równo na siebie nachodzą czy jest przesuneicie?

Nie ukladal sie nigdy w C, moze leciutko glowe przechylal w prawo jak był mniejszy, jka zaciska te zeby to wydaje mi sie ze jest rowno. Je jednak glownie prawa strona bo widze ze cos tam ciagnie i ten jezyk na lewo nie chodzi. Tzn bylo juz dobrze ale te zmiany po podcieciu nam sie cofnely. W tym momencie jestesmy na granicy do kolejnego podciecia. Ja juz sil nie mam na kolejne wizyty ale pewnie i te sile znajde jesli jest szansa na poprawe :(

Ja nawe teraz jakbym chciala z nim poćwiczyć to nie daje rady... Bo on mi nie otworzy buzi. Zaden sposob nie dziala.

Jestem zla na siebie, ze troche zaniedbalam ten temat u niego i nie poszlam wczesniej jeszcze gdzies. Z drugiej strony ja mam tez corke i tez mam wrazenie ze ja zaniedbalam bo wszystko krecilo sie i znowu kreci wokol buzi Bartka. Psychicznie wysiadam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 07:47

Synek styczeń 2021
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi wiesz co nie wiem, nie mam pojecia. Ja zrozumiałam ze krzywo sie zroslo i dlatego jest tak słabo... Ja nie jestem w stanie mu podniesc jezyka i zobaczyc bo mi nie daje. Wczoraj neurologopeda sama podniosla mu jezyk i powiedziala ze ćwiczeniami dalibysmy radę. Tylko jak ja mam z nim cwiczyc skoro on sie w buzi dotknac nie da...

Nie wiem czy u nas to zablokowany nerw bo jak wspomniałam pol roku po podcięciu bylo dobrze. Teraz wszystko zmierza znowu w zlym kierunku.

Nie wiem juz do jakiego osteopaty mam isc. Bylam we Wro u polecanego i on problemu u Bartka nnie widzi z niczym.

Moze popiszemy na priv? Bo nie chce tu dziewczyn męczyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 08:19

Synek styczeń 2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Motylku, a czy Kornela miała na oddziale wczesniaczym badania główki? Niby to standard wśród wczesniakow, ale wiem, że szpitale różnie podchodzą do swoich obowiązków.
    No i co mają na myśli przez te wiotkość? Choci o obniżone napięcie czy o coś innego?
    Zdrowia Wam życzę. Tak jak mówisz, może i szpital to nie super miejsce, ale jesteście pod opieką i dużo lepiej tam się zdiagnozować niż tułać po przychodniach.
    Ściskam 🤗

Dziewczyny, a ja Wam powiem, że myślę o trzecim dziecku, miałam nawet wczoraj o tym pogadać ze swoim M, ale tak się waham, że myślę poczekam, najpierw sama pomyślę. Jest sporo za, ale i troszkę przeciw też jest. No ale to tak chyba zawsze 🤷‍♀️
    Kornelka to starsza córeczka Motylka, urodzona w terminie.

Też czasem myślę o 3 dziecku 🤣

MoTyLeK🦋, LaBellePerle lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku jak u Was?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Herbata bylismy u Agnieszki giedrojc co pisalysmy..
    powiedziala ze cwiczenia byly zle, a juz masaz po cieciu to wiadomo jak krytykuje. Zresztą nam pp 2 miesiącach nikt juz w buzi nie kazal pracowac tylko na zewnatrz,ona mowila ze to blad.

Osteopata moze i by pomógł ale ja nie wiem czy mam sile i serce po raz kolejny tak męczyć syna. Ja przed kazda wizyta u lekarza nie jem nic dzien wcześniej bo mam taki stres to jak on reaguje na jakiekolwiek badanie. A co dopiero on musi czuc. Chociaz moze sprobujemy... Kogo polecasz?

Nie wiem czy tematu po prostu nie odpusciny do czasu az on chociaz troche bedzie chcial współpracować.
    Ja bym nie odpuszczała. Mój syn seplenił i od 1,5 roku jeździmy do logopedy i jeszczeok rok przed nami. Teraz zajmie Wam to pół roku albo rok a jeśli odpuścisz będziesz jeździć później 3-4 lata raz w tygodniu. Mój syn lubi swoją logopedę, ale i tak co tydzień słyszę, że on wolałby się pobawić niż jechać i z każdym tygodniem jest gorzej.

age.png

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai tylko jak mam pracowac z dzieckiem ktore nie da sie dotknac w buzi? Przeciez to jest wręcz trauma dla niego. Jak mam to zrobic?

Synek styczeń 2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Ounai tylko jak mam pracowac z dzieckiem ktore nie da sie dotknac w buzi? Przeciez to jest wręcz trauma dla niego. Jak mam to zrobic?
    A może spróbuj iść do kogoś- logopedy czy osteopaty, może się odblokuje? Albo np puścić mu bajkę i przed tv? Może jak będzie zahipnotyzowany magią tv to sobie pozwoli coś tam porobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 09:35

age.png

age.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Ściskam 🤗

Z tego co widzę w książeczce to miała i było ok.
    Wiotkość to może być objaw obniżonego napięcia. Jest po prostu teraz narażona na wszelkiego rodzaju urazy, na koślawość kolan. Powinniśmy być dlatego pod opieką ortopedy.

Właśnie czekamy na obchód, powiedzą coś o wczorajszym EEG. czekam jak na szpilkach 😭

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Kornelka to starsza córeczka Motylka, urodzona w terminie.

Też czasem myślę o 3 dziecku 🤣
    Na sali miałam dzidzie 7 miesięczna 😂 aż się chciało mieć jeszcze 4... Ale nie. Ja się świadomie już na pewno nie zdecyduje.

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
‹‹ 5026 5027 5028 5029 5030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ