Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
veritaa wrote:Nie ukladal sie nigdy w C, moze leciutko glowe przechylal w prawo jak był mniejszy, jka zaciska te zeby to wydaje mi sie ze jest rowno. Je jednak glownie prawa strona bo widze ze cos tam ciagnie i ten jezyk na lewo nie chodzi. Tzn bylo juz dobrze ale te zmiany po podcieciu nam sie cofnely. W tym momencie jestesmy na granicy do kolejnego podciecia. Ja juz sil nie mam na kolejne wizyty ale pewnie i te sile znajde jesli jest szansa na poprawe
Ja nawe teraz jakbym chciala z nim poćwiczyć to nie daje rady... Bo on mi nie otworzy buzi. Zaden sposob nie dziala.
Jestem zla na siebie, ze troche zaniedbalam ten temat u niego i nie poszlam wczesniej jeszcze gdzies. Z drugiej strony ja mam tez corke i tez mam wrazenie ze ja zaniedbalam bo wszystko krecilo sie i znowu kreci wokol buzi Bartka. Psychicznie wysiadam.
Nie jest zalecenie drugie podcięcie. Tym bardziej że może nie być to jego kwestia. Przyjrzyj się tej głowie, czy leżąc prosto na plecach ma głowę w symetrii. Czy nie podnosi jednego ramienia wyżej.
Podcinanie tylko u maluchów, albo dzieci współpracujących czyli koło 4 roku życia.
O ❤️
Z ❤️ -
Zulugula wrote:Dziewczyny, przerośnięty migdał bada laryngolog tak? Kojarzę, że pisałyście, że kamerką tylko da się to zobaczyć? Jak to wygląda? Kurczę myślę żeby Tomcia sprawdzic pod tym kątem, nie podoba mi się jak ostatnio oddycha w nocy przez usta
My mieliśmy 2x sprawdzane fibroskopem (czy jak mu tam). To trwa 3 sekundy. Mąż trzymał córkę na kolanach, trzymał ją i rękę, a lekarz zagadał, przyciski pokazał i szybko głowę przytrzymał i włożył, po chwili zaczaiła i zaczęła płakać ale już było po badaniu prawie.O ❤️
Z ❤️ -
veritaa wrote:Meggi wiesz co nie wiem, nie mam pojecia. Ja zrozumiałam ze krzywo sie zroslo i dlatego jest tak słabo... Ja nie jestem w stanie mu podniesc jezyka i zobaczyc bo mi nie daje. Wczoraj neurologopeda sama podniosla mu jezyk i powiedziala ze ćwiczeniami dalibysmy radę. Tylko jak ja mam z nim cwiczyc skoro on sie w buzi dotknac nie da...
Nie wiem czy u nas to zablokowany nerw bo jak wspomniałam pol roku po podcięciu bylo dobrze. Teraz wszystko zmierza znowu w zlym kierunku.
Nie wiem juz do jakiego osteopaty mam isc. Bylam we Wro u polecanego i on problemu u Bartka nnie widzi z niczym.
Moze popiszemy na priv? Bo nie chce tu dziewczyn męczyć
Tak, pewnie. Możesz na priv. Zrost jak ma się pojawić to w pierwszych dniach, dlatego tak ważne są ćwiczenia i masaże przez pierwsze 2 tyg. Później mobilizacja razy i nauczenie języka pracy. Wydaje mi się że jakby było źle zrośnięte to by wczensiej było widać niż po pół roku ( u Nas po 3 tyg była tragedia, gorzej niż przed podcięciem)O ❤️
Z ❤️ -
Veritaa nam niestety ostatnio neurologopeda zalecił przerwę w terapii (mimo, iż jest pogorszenie spowodowane przez katary+więcej smoczka). Ale szczerze przyznał, że z dziećmi w wieku 2-3 lata pracuje się najtrudniej i nie ma spodziewanych efektów. My jeździliśmy prywatnie i to godzinę drogi w jedną stronę, więc logopedka stwierdziła, że szkoda naszych pieniędzy i czasu, bo córka i tak ostatnio nie dawała sobie nic robić w buzi
no nic, musimy przeczekać ten okres
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
veritaa wrote:Ounai tylko jak mam pracowac z dzieckiem ktore nie da sie dotknac w buzi? Przeciez to jest wręcz trauma dla niego. Jak mam to zrobic?
Z takim malym ciężko, trzeba zacząć od dotykania stóp, rączek, niech wkłada rączki do twojej buzi, niech dotyka języka, dyskretnie dotykaj twarzy, policzka, z czasem po 3 tyg dojdziesz do ust, może uda Ci się do środka wejść. Niestety ten wiek jest ciężkiO ❤️
Z ❤️ -
Ounai wrote:Kornelka to starsza córeczka Motylka, urodzona w terminie.
Też czasem myślę o 3 dziecku 🤣
Kurde racja, pomyliłam imiona. Młodsza to Matylda. Wybacz Motylku 🤣MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
-
MoTyLeK🦋 wrote:Z tego co widzę w książeczce to miała i było ok.
Wiotkość to może być objaw obniżonego napięcia. Jest po prostu teraz narażona na wszelkiego rodzaju urazy, na koślawość kolan. Powinniśmy być dlatego pod opieką ortopedy.
Właśnie czekamy na obchód, powiedzą coś o wczorajszym EEG. czekam jak na szpilkach 😭
Po pierwsze mocno trzymam kciuki!
A obniżone napięcie nigdy nie dawało o sobie znać wcześniej? Nic nie zauważyłaś? -
Verita ten polecany wrocławski osteopata wcale nie jest taki super ale nie bede sie rozpiywala na ten temat.
My dopiero po któryms osteopatcie trafilismy na kogoś dobrego a tez nam mowili, ze wszytsko ok a jednak sama czulam, ze tak nie jest i drążyłam.
Okazało się, że sprawa z językiem i buzia, to u nas nie tylko kwestia wędzidelka tylko zablokowane nerwy i napiecia- tak jak Meggi pisala. Nie napiszę Ci dokładnie co u nas było nie tak bo nie pamiętam tych określeń ale był problem z nerwem czaszkowym, ta nieszczęsna taśmą, oraz miednica była zbyt do przodu. Wszytsko to zebrało się do kupy i wpływało na buzię i język. Mielismy lacznie chyba z 8 spotkan. Babeczka w ogóle nie pracuje w buzi, więc myślę, że da radę popracować z Twoim synem.
Poza tym napięcia w ciele mogą się na nowo tworzyć, więc nawet jeśli pół roku temu osteopata to zlikwidował, to po takim czasie napięcie mogło wrócić.
Niestety znalezienie dobrych specjalistów, to często droga przez mękę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 11:25
-
Zulugula wrote:Dziewczyny, przerośnięty migdał bada laryngolog tak? Kojarzę, że pisałyście, że kamerką tylko da się to zobaczyć? Jak to wygląda? Kurczę myślę żeby Tomcia sprawdzic pod tym kątem, nie podoba mi się jak ostatnio oddycha w nocy przez usta
-
Nie możesz mieć pretensji do siebie. Zrobiłaś co mogłaś. Niestety to wszytsko, to sprawy dość złożone i trudne i moim zdaniem logopeda od razu powinien kierować do osteopaty żeby przyjrzeć się całościowo. A tu znowu pojawia się sprawa, że są lekarze i lekarze.
-
Zulugula wrote:Czy mi się coś pomyliło czy któraś z Was polecała jakiegos krakowskiego osteopate?
Marcin Ganowski osteopata Warszawa ( w Poznaniu też) . Moje "znajome" z Krakowa do niego jeżdżą, ja sam. Po nim jedynym są efekty,a mam za sobą 5 innych.. On w 10 minut zrobi szybko co ma zrobić
Jak masz Kraków to polecam przejść się do Kamila Kępy.O ❤️
Z ❤️ -
Moja ciocia ma namiary na laryngologa z Krakowa który w razie czego przyjmuje do Prokocimia, jakbyś potrzebowała to pisz, zapytam. -
MoTyLeK🦋 wrote:Nikt nigdy uwagi nie zwrócil. Kompletnie nikt. Tak jak na szmery na sercu.
Wiesz co, gdyby Wiki nie była wcześniakiem i nie bylibysmy obstawieni przez specjalistów to też by nikt nie zauważył obniżonego napięcia... Tylko specjaliści do których chodziliśmy stricte przez wczesniactwo o tym mówili, inni tylko się zachwycali jak się Wika pięknie rozwija.
Daj znać jak już będziecie wiedzieli co wyszło na badaniach. Trzymam kciuki z całych sił Motylku🥺
Właśnie nawrzucalan do koszyka nowy termometr microlife, witaxy prenatalne i parę testów ciążowych. Wiecie co to oznacza, no nie?🤣MoTyLeK🦋, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość