Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Verita, Inga- teraz chodziliśmy do Goreckiej. Ona też nie bierze pacjentów na fulla tylko taka ilosc żeby każdemu zapewnić regularną terapie. A nie jak B. do którego pierwsze wolny terminy są za 3m. I tak potem każdemu mówi żeby przyjść za 3m na kontrolę ale wszytsko jest ok 😁😁
Inga z jakimś konkretnym problemem chcecie iść do osteopty? Czy tylko profilaktycznie ?Nadzieja94, veritaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Annia, kciuki przeogromne!
Belie, ja w ciąży z młodszą też caly czas powtarzałam, że to ostatnia ciaza, także... 😅😅😅Ulaa, Annia, Belie lubią tę wiadomość
-
Anniu, my się nie staraliśmy jakoś wybitnie, po prostu się nie zabezpieczaliśmy. Starania mieliśmy zacząć w październiku, a zaszłam w ciążę na przełomie lipca i sierpnia. Z drugiego takiego cyklu "co ma być to będzie" mam Jagodzię 😁 trzymam ogromne kciuki za rodzeństwo dla Mikołaja ❤️
Annia, Lalia, LaBellePerle lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Motylku, mam nadzieję, że w szpitalu dokładnie przebadają Kornelkę i że zostanie postawiona trafna diagnoza. Bardzo mocno trzymam za Was kciuki! 🍀❤️
Anniu, życzę owocnych starań o rodzeństwo dla Mikołaja! 😁
Ulaa, gratulacje, świetne wieści! Rośnijcie zdrowo 💕
Ounai, jak tam Martusia się czuje? I jak przed wyjazdem, jesteście już spakowani? 🙂 Udanego urlopu! ☺️
La Belle, wysłałam prośbę o obserwację na ig 😁 (moja nazwa to imię i nazwisko - D.K)
Ulaa, Annia, LaBellePerle lubią tę wiadomość
-
Muszę powiedzieć, że zazdroszczę Wam tych starań i kolejnych maluszków... My postanowiliśmy z mężem (już chyba kiedyś pisałam), że dopóki nasza sytuacja finansowo - mieszkaniowa nie ulegnie poprawie, to nie zdecydujemy się na kolejne dziecko. Może za rok, dwa pomyślimy znów o powiększeniu rodziny, na razie nie ma takiej możliwości. Wiem, że mimo wszystko byśmy sobie poradzili, ale jesteśmy zgodni w kwestii, że nie chcemy żeby "jakoś to było", tylko wolimy zaczekać, aż będzie lepiej
Chociaż z drugiej strony, Olek ostatnio ma taki bunt, że prawie codziennie odliczam godziny do wieczora, aż wreszcie pójdzie spać 😅 Każda odmowa wiąże się z awanturą. Zamówiłam książki które tu niedawno polecałyście, będzie czytane 😁
Jest możliwość, że zatrudnię się znowu w mojej byłej pracy w labie, bo jest duża szansa, że mój mąż zmieni pracę na taką na same dniówki, a wtedy ja mogłabym pracować na zmiany, a Olek poszedłby do żłobka. To jeszcze nic pewnego, ale pojawiło się światełko w tunelu. No i żłobek byłby publiczny, tylko mielibyśmy nie po drodze i kawałek trzeba by było go wozić. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, sierpień będzie decydujący. A jeśli to nie wypali, to będziemy jakieś inne opcje rozważać -
Clover trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się po waszej myśli! 😊 Ty jesteś teraz na wychowawczym?
Suszarko, my też niby nie celujemy w owulację itp, ale no prawda jest taka, że moje libido jest tak hormonozależne ostatnio, że seks mi w głowie tylko od po miesiączce do owulacji czyli idealnie w płodny okres, a później to temat może dla mnie nie istnieć. 🤣Suszarka, Clover, LaBellePerle lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anniu, dziękuję 😘 Ja jestem obecnie po raz pierwszy w życiu na zasiłku dla bezrobotnych 😅 Miałam w pracy umowę na czas określony, która skończyła się w trakcie mojego urlopu rodzicielskiego i nie została przedłużona. Kierowniczka twierdziła jednak, że jeśli bym chciała wrócić to będzie dla mnie miejsce, podpiszemy nową umowę. Jeśli z pracą męża wypali, to będę się dowiadywać czy faktycznie dalej są zainteresowani moim powrotem. Muszę przyznać, że naprawdę kochałam tę pracę, mimo, że to czterobrygadówka
Suszarko, widziałam, że pytałaś o przepis na ogórki. Chodziło Ci o te podłużne, kanapkowe?Ja robiłam z tego przepisu: https://www.udolores.pl/przepis/ogorki-kanapkowe
Tylko dałam mniej cukru, bo 1,5 szklanki. Ale nie wiem, jak smakują, bo robiłam pierwszy raz i jeszcze ich nie próbowałam 😅 Wcześniej też właśnie takie kupowałam, tylko w BiedrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 00:08
-
My też zaczęliśmy z mężem od dzisiaj owocne starania 😀🙊 a nuż może się uda samemu teraz po tej ciąży biochemicznej .
Słuchajcie dziewczyny moja kuzynka jest w szpitalu ta w ciąży która jest i ją cewnikowali już 2razy bo nie może sama oddać moczu. Badania moczu są okej w usg też wszystko okej lekarze nie wiedzą od czego to i postawili na to że to coś w psychice się zblokowało i dlatego tak się dzieje . Ona jest przerażona bo jak oddaje mocz to musi przeć i napierać bardzo mocno żeby po kapce leciało dzisiaj było odrobinę lepiej ale jak to możliwe żeby nie mogła się normalnie załatwić to ja nie wiem .Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Clover, ja się kompletnie na tym nie znam, czterobrygadówka to praca na cztery zmiany, w tym noce?
Nie wiem, czy ten przepis tyczy się wszystkich, ale mając dziecko poniżej 4 roku życia nie możesz pracować na noce, tzn pracodawca tak musi zaplanować Twoje stanowisko pracy i Twój grafik żebyś nie pracowała.
Ja po powrocie z macierzyńskiego nie miałam żadnych nocnych zmian, ani nawet jednej godziny nadliczbowej, bo właśnie tak stanowi prawo dla mam małych dzieci, ja sama podpisywałam zgodę na nadgodziny i pracę w godzinach nocnych na wypadek gdybym np chciała wziąć zastępstwo .
Zamierzam do tego, że w sumie mogłabyś też zapytać w kadrach czy byłaby możliwość żebyś pracowałam w innym trybie zmianowym.
Nie jestem pewna, ale bardzo możliwe że ten przepis dotyczył obojga rodziców, ale to już musiałaby się wypowiedzieć Kic albo Ladyo 😘😘Clover lubi tę wiadomość
-
Nadzieja94 wrote:My też zaczęliśmy z mężem od dzisiaj owocne starania 😀🙊 a nuż może się uda samemu teraz po tej ciąży biochemicznej .
Słuchajcie dziewczyny moja kuzynka jest w szpitalu ta w ciąży która jest i ją cewnikowali już 2razy bo nie może sama oddać moczu. Badania moczu są okej w usg też wszystko okej lekarze nie wiedzą od czego to i postawili na to że to coś w psychice się zblokowało i dlatego tak się dzieje . Ona jest przerażona bo jak oddaje mocz to musi przeć i napierać bardzo mocno żeby po kapce leciało dzisiaj było odrobinę lepiej ale jak to możliwe żeby nie mogła się normalnie załatwić to ja nie wiem .
Nadzieja, ale mi się wydaje że skoro nie może oddać moczu to właśnie nie powinna przeć, tylko maksymalnie się rozluźniać 🤨 piszę o tym, bo wydaje mi się, że tak fizjo uroginekologiczna mi to tłumaczyła 🤨 -
Lalia, tak, przepis dotyczy obydwojga rodziców, mój mąż w zeszłym miesiącu odmówił delegacji powołując się na posiadanie dziecka poniżej 4 roku życia.
Clover, Marta w zasadzie poza wysypką nie miała objawów, nawet nie wiem czy miała gorączka bo nie zauwazylismy. wysypką już prawie zeszła. Zostalo może 5 kropek na pupie, przy buzi już nic nie ma.
Już spakowani, rano tylko dorzucę szczoteczki do zębów. Tymek nie mógł zasnąć, Marta chyba wyczuwała emocje i też nie mogła spać. W końcu udało się ich położyć a ja robiłam sobie stopy bo żal mi było kasy na kosmetyczkę 🤣Clover, LaBellePerle, asias86 lubią tę wiadomość
-
Zulu Ty będziesz moja wrześniową para staraniowa? 😉
Wczoraj Oliwka miała zabieg na ten migdał. O 14 byłyśmy już w domu, a zabieg był o 10. Klinikę mamy prawie na osiedlu, więc nie trzeba było w końcu jechać kilometrów, jak to zawsze mamy.
Bardzo źle jej się oddycha, noc strasznie. Bardzo ma tam opuchniete. Ale co dziwo, język mega spionizowany, aż raz zajrzałam i go szukałam w buzi, a on tak wysoko w podniebienie xD momentami chciałam jej opuścić go, bo wtedy mega chrapala i jej ciężko było. Nosem w ogóle nie może oddychać jeszcze. Wczoraj zjadła 3 gałki lodów i pół zimnego jogurtu i tyle. Mam nadzieję że każdym dniem będzie lepiej.O ❤️
Z ❤️ -
Dziś u mnie dzień ważenia i chciałabym się Wam pochwalić, że od dnia porodu schudłam prawie 20 kg!!! 🙈
Lalia, Nowastaraczka, Ounai, Annia, asias86, Enigvaa, Ulaa, Suszarka, Zulugula, Clover, Ewa88 , dmg111, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
-
Ile godzin na dobę śpią wasze dzieci 1.5-2 letnie? Czy 11 godzin to nie za mało?
Michaś tak śpi ostatnio, idzie spać po 19 , budzi się po 6,. Po południu już jest marudny z przemęczenia, drzemki w dzień nie chce mieć, jest afera na całego jak się go prosi żeby poszedł spać. Mam dosyć 😵😵
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Dziewczyny z synkami, jak szaleliscie z mężami? Ja chciałabym w końcu, po 4 ciążach, urodzić chłopa 🙈 wiem, że to wszystko loteria, ale tak sobie na psychikę choć zrobić i zmaksymalizować szansę. Mówią, że niby jak najbliżej owulacji 🤔