X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Dziś wychodzę! 🥳🥳🥳

Super!

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu śliczny brzusio:)

Zulugula lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj beta 27.7 dzisiaj 13 dpo i plamienia jak przed okresem wiec chyba już po ciąży 😞😞😞

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Wczoraj beta 27.7 dzisiaj 13 dpo i plamienia jak przed okresem wiec chyba już po ciąży 😞😞😞
    Nie masz jakiejś luteiny? Staraj się odpoczywać i bądź dobrej myśli.

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:

A powtarzasz bete jutro? Masz w domu dupka zeby wziąć lub ogarnąć od gina? Narazie nic nie smutaj, tutaj plami co druga i zwykle wszystko jest dobrze:)

Stokrotka027 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Bierzesz proga?

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że my to światłe babki jesteśmy. Leżę z dziewczyną, która zaszła w planowaną ciążę, a nawet nie wie, że trzeba brać jod, wit. D, że są 2 rodzaje kwasu foliowego, że warto się zapisać szybko na prenatalne, bo potem jest problem z terminem.

Powiedziała mi, że jej nikt o suplach nie powiedział na co ja 'A net?'. Wiem, wiem, jestem wredna, ciężarna ciężarną powinna wspierać, ale my tu się zamartwiamy, żeby nie spać na brzuchu, czy można malować paznokcie, czy dobrze umówiłyśmy prenatalne, a tu drugi biegun 🙄 Może nieświadomym jest łatwiej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 10:59

SzalonaOna lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę dupka 2x dziennie od 8 dni..jutro ide na betę, obawiam się kolejnej cb😞

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:

Ja też plamiłam od początku. Jak masz możliwość to załatw sobie dupka lub luteinę. Może teleporada?

Edit: już doczytałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 11:01

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 10:22

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Moj 16tyg brzuszek. Tylko świeżo po śniadaniu więc trzeba wziąć poprawkę, bo az taki duży nie jest 😅
    Nie cytowac zdjecia

]

Pięknie 😊

Zulugula lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ja też plamiłam od początku. Jak masz możliwość to załatw sobie dupka lub luteinę. Może teleporada?

Edit: już doczytałam

I jeszcze heparynę biorę od wtorku.

Edit: a progesteron wczoraj miałam 29

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 11:04

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 10:22

• Annia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Pamiętam, ale nie sądzę żeby to był prawdziwy powód jej zniknięcia ;)
    Sylwia ma wizytę w poniedziałek, więc może do czasu wizyty i spokojnej głowy nie sprawdza forum? :( przynajmniej mam nadzieję, że to o to chodzi.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:

Plamienia na samym początku, a zwłaszcza w okolicy spodziewanej @ dosyć często się zdarzają. Także Ty się jeszcze nie poddawaj tylko bierz na wszelki wypadek dupka lub lutke i odganiaj negatywne myśli. Musisz wierzyć że będzie dobrze 😘 a my scisksmy kciuki mocno. Jutro powtórz bete i nie panikuj jeszcze.

Mowe lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Powiem Wam dziewczyny, że my to światłe babki jesteśmy. Leżę z dziewczyną, która zaszła w planowaną ciążę, a nawet nie wie, że trzeba brać jod, wit. D, że są 2 rodzaje kwasu foliowego, że warto się zapisać szybko na prenatalne, bo potem jest problem z terminem.

Powiedziała mi, że jej nikt o suplach nie powiedział na co ja 'A net?'. Wiem, wiem, jestem wredna, ciężarna ciężarną powinna wspierać, ale my tu się zamartwiamy, żeby nie spać na brzuchu, czy można malować paznokcie, czy dobrze umówiłyśmy prenatalne, a tu drugi biegun 🙄 Może nieświadomym jest łatwiej...
    A moim zdaniem ona ma lepiej, nie histeryzuje, opiera się na opinii lekarza a nie babek z neta. Tu na forum czasami to posiadanie wiedzy idzie w złą stronę. Zamiast spokojnie podchodzić do starań czy ciąży dużo dziewczyn bierze za dużo supli, kombinuje, zmienia zanim zdążą poczekać na efekt bo tak im doradziły koleżanki z wątku, nie wgłębiając się w aspekty medyczne.

Mowe, bedzie dobrze, zobaczysz :*

Po plackach twarozkowych cukier 111! ❤️

Edyciak, Mowe, Annia, SzalonaOna, kic83, Julik lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    I jeszcze heparynę biorę od wtorku.

Edit: a progesteron wczoraj miałam 29
    Progesteron jest ok. Niestety, plamienia są zmorą. Plamię od 3 tygodni (wczoraj ani kropli, może zaraz się skończą).
    Możesz zwiększyć dupka, bo rozumiem, że bierzesz dawkę profilaktyczną, a lekarz nie mówił, by zwiększyć dawkę po pozytywnym teście?
    Widzę, że bierzesz Acard, Heparynę, Duphaston.. nic więcej wziąć nie możesz, bo masz cały zestaw podtrzymujący. Czasami po Acardzie mogą być plamienia. Staraj się nie przeciążać, nie dźwigać, nie przemęczać. Jutro ponów betę, progesteron niekoniecznie, bo cię tylko zestresuje wynik. Jeśli się podwoi, to umów się w przyszłym tygodniu na wizytę.

Mowe, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 10:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Progesteron jest ok. Niestety, plamienia są zmorą. Plamię od 3 tygodni (wczoraj ani kropli, może zaraz się skończą).
    Możesz zwiększyć dupka, bo rozumiem, że bierzesz dawkę profilaktyczną, a lekarz nie mówił, by zwiększyć dawkę po pozytywnym teście?
    Widzę, że bierzesz Acard, Heparynę, Duphaston.. nic więcej wziąć nie możesz, bo masz cały zestaw podtrzymujący. Czasami po Acardzie mogą być plamienia. Staraj się nie przeciążać, nie dźwigać, nie przemęczać. Jutro ponów betę, progesteron niekoniecznie, bo cię tylko zestresuje wynik. Jeśli się podwoi, to umów się w przyszłym tygodniu na wizytę.

Dupka biorę 2x1 , napisałam smsa do gina. Tak samo mi się plamienia zaczęły w lutym jak miałam ciąże biochemiczna. 😩

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Biorę dupka 2x dziennie od 8 dni..jutro ide na betę, obawiam się kolejnej cb😞
    Nieee, na pewno nie. A plamienia się zdarzają. Spokojnie :*

Mowe lubi tę wiadomość

‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ