X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2022, 20:24

KarolinaMaria, kic83, Ewa88 lubią tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Tylko moje dziecko to taki dzikus, ze nie pozwala sie zbliżyć żadnemu dziecku za blisko bo afera a nie daj zeusie jakies ruszy jej zabawki to afera jak 150 🤨 ostatnio byla sasiadka z corka pol roku starsza to byly afery o sam fakt ze siedzi na kanapie i pije z kubeczka 🙈 ale to dopiero od niedawna tak ma, wczesniej miala gdzies inne dzieci i co robia poki nie dotykały mnie (nawet maz musi miec pozwolenie na dotykanie mnie) 🫣
    Mój też tak ma😕 Jak go dotknie jakieś dziecko to jest płacz albo ucieka.
    Na placu zabaw tylko patrzy z daleka na dzieci ale nie zbliża się do nich...

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2022, 20:25

Zulugula, KarolinaMaria, Lalia, LaBellePerle, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na naszym osiedlowym placu zabaw jest super, bo rodzice przynoszą zabawki i je tam zostawiają. I każde dziecko się nimi bawi. My zrobiliśmy tak samo i to w sumie jest spoko opcja :) nie trzeba tego wszystkiego ze sobą nosić a zabawek do zabawy jest sporo :) I unika się tych sytuacji „oddaj to nie nasze” bo uznajemy, że to co jest na tym placu zabaw to jest wspólne :) Gustaw tez średnio reaguje na zabawy z innymi dziecmi, raczej je odpycha i mówi NIE 😬 chociaż Pani w żłobku mówiła że ładnie się bawi z dziećmi 🤷🏻‍♀️ Jak jesteśmy u mojej siostry to tez za swoim kuzynem ciagle chodzi i chce się z nim bawić. Ale na placu zabaw to raczej woli chodzić swoimi ścieżkami. I wiadomo jak prawie każde dziecko jak się czymś bawi to nie odda, ale uważam ze to normalne i jedynie można dziecku spokojnie tłumaczyć.

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam wakacje w maju - ceny są dużo niższe niż w czerwcu, lipcu, sierpni i wrześniu. Jest dużo mniej turystów, nie ma takich dużych upałów; same plusy! 😊 my już od kilku lat latamy w maju i dla nas zawsze jest to najlepsza opcja. W tym roku rezerwowalismy chyba w lutym na maj i wychodziło dużo taniej. Ale wiem, że nie zawsze można zaplanować urlop do przodu. My jeszcze w tym roku zdecydowaliśmy się na Turcje, ale chyba muszę kupić duży zapas leków na biegunke 🤣

Anet.kaa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma pościel z colorstories?

Ja miałam tylko śpiworek i jakoś była super, materiał był taki bardzo bardzo miły, inny od innych. Ale nie wiem jak pościel, a muszę w końcu zamówić. Oliwka nie chce już śpiworków, bierze kocyk i się sama w łóżeczku nim przykrywa.

https://colorstories.pl/produkt/posciel-dla-dziecka-z-wypelnieniem-bunny-new/

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam kiedyś w maju na wakacjach i dla woda za zimna była, nie mogłam korzystać z niej na tyle ile bym chciała. Wolę jeździć jak się da to we wrześniu, a na wyspy kanaryjskie październik jest super, bo już bez tłuków, a ocean nagrzany.
    My po cichu myślimy jeszcze o Cyprze w październiku, byliśmy kiedyś w Ayia napa i wydaje mi się super miejscem dla dzieci. Teraz we 3 byśmy lecieli "odpocząć" bo zakyntos by mega aktywny, dużo zobaczyliśmy ale nie odpoczęliśmy 🙈

O ❤️
    Z ❤️
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Tylko moje dziecko to taki dzikus, ze nie pozwala sie zbliżyć żadnemu dziecku za blisko bo afera a nie daj zeusie jakies ruszy jej zabawki to afera jak 150 🤨 ostatnio byla sasiadka z corka pol roku starsza to byly afery o sam fakt ze siedzi na kanapie i pije z kubeczka 🙈 ale to dopiero od niedawna tak ma, wczesniej miala gdzies inne dzieci i co robia poki nie dotykały mnie (nawet maz musi miec pozwolenie na dotykanie mnie) 🫣
    Kuba też odpycha tatę jak sie przytulamy chyba ze we trójkę to można 😂

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2022, 08:31

Lalia, Inga28, Nowastaraczka, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:

Ja miałam tylko śpiworek i jakoś była super, materiał był taki bardzo bardzo miły, inny od innych. Ale nie wiem jak pościel, a muszę w końcu zamówić. Oliwka nie chce już śpiworków, bierze kocyk i się sama w łóżeczku nim przykrywa.

Meggi, ja miałam prześcieradło do gondoli z tym samym printem. Kupiłam z drugiej ręki na vinted, użytkowałam 8 miesięcy i nadal wyglądało jak nowe. Super mięsista bawełna, która się nie mechaciła. Nie wiem czy ta pościel ma takie samo obszycie, może zapytasz producenta? Jeśli tak to polecam ;)

Edit jak Oliwka po zabiegu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 12:07

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, wiesz ze na Cyprze w przestrzeniach zamknietych przywrócono maseczki?

LaBellePerle ja Cie rozumiem, kiedyś też przeżywałam każdy kiligram w górę. Okazało się, że jak są upały przybywa mi 2kg, jak owulacja mam więcej 2kg, okres to +1kg więcej przestałam się ważyć, szkoda nerwów;)
    Mi przykro okresie waga wraca do normy ok 4dc więc poczekaj te kilka dni i zważ się ponownie. Ty też byłaś chyba bardzo długo na redukcji, więc mogło dojść do zatrzymania wagi. Sensownie byłoby na miesiąc wejść na zero kaloryczne, dać organizmowi odpocząć i dopiero po miesiącu wrócić do redukowania.

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Meggi, ja miałam prześcieradło do gondoli z tym samym printem. Kupiłam z drugiej ręki na vinted, użytkowałam 8 miesięcy i nadal wyglądało jak nowe. Super mięsista bawełna, która się nie mechaciła. Nie wiem czy ta pościel ma takie samo obszycie, może zapytasz producenta? Jeśli tak to polecam ;)

Edit jak Oliwka po zabiegu?

Nic, zamówię, najwyżej oddam.
    Oliwka już lepiej, ale 3 pierwsze doby były bardzo ciężkie, noc i dzień po zabiegu tragiczne. Nawet śliny nie mogła połykać. Nasłuchałam się, że to taki lajtowy zabieg, nie boli ani nic. Stan podgaraczkowy do 5 dni się utrzymywał.

Teraz już jest dobrze, nie chrapię, nadal jest opuchniete wszystko, bo inaczej mówi I słychać szumienie jak śpi. Dzisiaj też kontrola, zobaczyny czy się zagoiło. Na wytycznych z klinki było że do 3 tyg dziecko może dochodzić do siebie, chrypka, zmieniony glos itp

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Meggi, wiesz ze na Cyprze w przestrzeniach zamknietych przywrócono maseczki?

LaBellePerle ja Cie rozumiem, kiedyś też przeżywałam każdy kiligram w górę. Okazało się, że jak są upały przybywa mi 2kg, jak owulacja mam więcej 2kg, okres to +1kg więcej przestałam się ważyć, szkoda nerwów;)
    Mi przykro okresie waga wraca do normy ok 4dc więc poczekaj te kilka dni i zważ się ponownie. Ty też byłaś chyba bardzo długo na redukcji, więc mogło dojść do zatrzymania wagi. Sensownie byłoby na miesiąc wejść na zero kaloryczne, dać organizmowi odpocząć i dopiero po miesiącu wrócić do redukowania.

Serioo? Hmmm od ponad miesiąca nie oglądałam tv ani nie wchodziłam na inne strony, więc żyje w nieświadomość. Obawiam się że w październiku a nawet i wcześniej mogą już w wielu miejscach wprowadzić obostrzenia.

O ❤️
    Z ❤️
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ja byłam kiedyś w maju na wakacjach i dla woda za zimna była, nie mogłam korzystać z niej na tyle ile bym chciała. Wolę jeździć jak się da to we wrześniu, a na wyspy kanaryjskie październik jest super, bo już bez tłuków, a ocean nagrzany.
    My po cichu myślimy jeszcze o Cyprze w październiku, byliśmy kiedyś w Ayia napa i wydaje mi się super miejscem dla dzieci. Teraz we 3 byśmy lecieli "odpocząć" bo zakyntos by mega aktywny, dużo zobaczyliśmy ale nie odpoczęliśmy 🙈

To chyba zależy jaką kto lubi wodę, my byliśmy teraz w maju na Kos i kąpaliśmy się i w basenie i w morzu. Ale fakt na Kanarach jest po za sezonem super. My akurat byliśmy w lutym i nawet wtedy w oceanie była ciepła woda 😜 Ale wiadomo każdy ma jakieś swoje upodobania i lata wtedy kiedy mu odpowiada 😊

Meggi110818 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:

Mam dwa pokrowce na przewijak, jakość sztos! Ale kurczą się w suszarce bębnowej. Minimalnie ale jednak.

Meggi, tak, są wprowadzone od 1 sierpnia, na stronie rządowej znajdziesz informacje. Chyba właśnie soecjalnie przez turystów wprowadzili. Też bym nie wiedziała, gdyby nie wiadomości w telefonie 😂

Meggi może to zależy od dziecka, Tymek w 2 dobie już nie chciał żeby mu dawać przeciwbólowymi, a na jedzenie rzucił się zaraz po wybudzeniu. Zjadl kilka jogurtow i chleb.

U nas na osiedlowym placu zabaw ta sama historia. Każdy przynosi autka, zestawy do piasku itd i to zostawia. 3 lata temu była jeszcze bieda z tym, ale przez te 3 lata przybyło chyba z 20 dzieci o ile nie więcej i sytuacja uległa zmianie (nowe bloki wiec wszyscy dopiero zaczynają produkcję) 😁

BOY 2015
    GIRL 2020
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z d..y jeża, bo wywiązał się temat. Może Wy coś podpowiecie. Wczoraj byliśmy na placu zabaw, dziewczyny się bawiły, my siedzieliśmy na ławce ze znajomymi (żeby nie było cały czas mamy oko i obserwujemy co robią nasze dzieci). Przyszła Wera się przytulać do męża. Niedaleko krążyła dziewczynka na oko jakieś 3latka, max 3,5. Tak krążyła i w pewnym momencie do nas podeszła (mama chodziła za nią), a Wera dalej się przytulała. Dziewczynka pokazywała palcem na każdego z nas. Mama mówiła, że to tata dziewczynki, mama, inny tata itd. Na mojego męża, że jest podobny do jej taty. W pewnym momencie zaczęła odpychać Werę i przytulać męża. To powtórzyło się kilka razy. Nawet jak był gdzieś z Werą to podchodziła i przytulała się do jego nogi. Mąż był skrępowany, nie wiedział co zrobić, w sumie ja też. Byliśmy zaskoczeni całą sytuacją. Matka dziewczynki nie zareagowała na to w ogóle, tak jakby to musiało być i koniec. Niech se przytulała obcego faceta. Do sedna, widać że dziewczynka nie mówi. Mało tego, nie czuła w ogóle zagrożenia kiedy obserwowałam jej zachowanie na placu - podeszła do szybko kręcącej się karuzeli i zaczęła wyciągać ręce, była na tyle blisko że chwila moment i byłoby nieszczęście. Matka zero reakcji. Dobrze, że dzieci się zorientowały i się zatrzymały. Podejrzewam, że ma jakieś zaburzenia, może nawet autyzm. Mój mąż pierwszym razem dziewczynkę przytulił, no bo co miał jej powiedzieć spadaj albo ją odepchnąć? Głupio nam było zwrócić uwagę, bo rozumiemy, że może coś dziewczynce jest, no ale jednak nie wydaje mi się by normalnym było, że dziecko które widzimy pierwszy raz lgnęło do kogoś obcego. Od tego jest rodzic żeby wytłumaczyć co i jak, a tutaj matka nie zrobiła nic. Jak reagować na takie coś? Któraś miała podobną sytuację?
    Mąż powiedział, że będzie jej unikał, bo nie czuł się komfortowo. A ja no cóż, zwrócę jej uwagę jeśli sytuacja się powtórzy. Jeszcze apropo matki, nawet jeśli dziewczynka ma coś że spectrum, to wiem że takie dzieci mają mocniejsze histerie i może chciała tego uniknąć (nie żebym broniła), ale wydaje mi się że prędzej czy później trzeba się z tym zmierzyć, bo jak takie dziecko ma wiedzieć co jest dobrze, a co źle?

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, być może. Myślę że też od wielkości migdała i może stanu zapalnego jaki w nim był. My od razu antybiotyk dostaliśmy, a wiem, że nie zawsze go dają po tym zabiegu.
    Za 2 tyg powinnam mieć wynik badania histo, chociaz lekarz mówił że wyjdzie zapalenie i tyle.

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe odpowiem ci jako mama dziecka ze spectrum
    Zachowanie mamy tej dziewczynki było nieodpowiedzialne. Dziecku należy od początku tłumaczyć, uczyć. Histeria histeria, jeśli się jest konsekwentnym dziecko się nauczy.
    Mój syn był taki,że w wieku około 3 -4 lat podchodził do każdego dorosłego, i zadawał różne pytania, czasami bardzo nie na miejscu.
    My z mężem tłumaczyliśmy, rozmawalialismy z nim o tym. Za każdym razem natychmiast reagowalismy. Dało to efekty po jakimś czasie.
    Mama dziewczynki nie przygotowuje jej do życia,do bycia w otaczającym ją środowisku. Bo jak na placu zabaw mała była wśród odpowiedzialnych dorosłych,którzy mogli zauważyć że coś jest nie tak. To takie uczenie ufnego zachowania w stosunku do obcych dorosłych może mieć katastrofalne skutki. Albo ktoś na małą się wydrze kiedyś, odepchnie lub gorzej weźmie za rękę i po prostu zabierze.
    Także jak ja następnym razem zobaczysz zwróć jej uwagę, bo uczy córkę złych zachowań.

• calanthe Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie zabawek w piaskownicy czy w ogóle na placu. Nam to nie przeszkadza, że ktoś weźmie nasze zabawki i się pobawi, bo mamy ich sporo, tym bardziej że dziewczyny są dwie. Nie lubię tylko jak przychodzą wiecznie te same dzieci i nie mają nic. I powtarza się to notorycznie. Bo co innymi się mogą bawić, a ich są święte i szkoda wziąść na dwór bo się zniszczą. Nasze dzieci wcale nie muszą się dzielić, jeśli nie mają na to ochoty, tak jak to Dmg napisała. Nie wyróżnię się, ale też wkurza mnie że wielu rodziców ma wywalone co robią ich dzieci i nie ważne czy w wieku zbliżonym czy starsze. Zwyczajnie nie reagują na to co się dzieje. Telefon w ręku i zero kontaktu ze światem. Jakoś ja potrafię iść z dzieciakami sama i uczestniczyć w tym co się dzieje, a nie gapić się w ekran.
    Też na dniach sytuacja gdzie Wera bawiła się w piasku, przyszło dziecko z rodzicami i perfidnie wyrwało jej zabawkę, rodzice oczywiście nie wzruszeni. Przyprawia mnie to o białą gorączkę, bo swoim dzieciom tłumaczę że trzeba się zapytać jeśli chce się pobawić od kogoś zabawkami, nawet jak leżą swobodnie i nie ma nikogo w okół.
    A samo zostawienie zabawek w piasku graniczy z tym, że co przyjście jest ich mniej, aż nie ma w ogóle. Ale to też duże osiedle więc wszystko ginie 🤷 tak więc u Was fajna sprawa, że nie musicie nosić.

Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Aniu. Wiesz, to nie jest tak że chcę zaraz przypisywać tej dziewczynce, że jest "chora" (przepraszam nie chcę nikogo urazić, ale nie wiem jak to nazwać), ale takie zachowanie nam samym daje do myślenia, a matce nie? Chyba, że nie dopuszcza do siebie że coś się dzieje. Nie mam pojęcia. Patrząc na to z boku jest to strasznie przykre i szkoda dziecka, bo taka zostawiona sama sobie. Nawet przeszło mi przez myśl, że może brak drugiego rodzica czy w ogóle zainteresowania ze strony dorosłych 🤔

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 5039 5040 5041 5042 5043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ