Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
veritaa wrote:A ja przyznam ze denerwują mnie obce dzieci prZychodzace i zaczepiające jak jesteśmy gdzieś na wakacjach czy cos…BOY 2015
GIRL 2020 -
Zulugula wrote:Tomcio mial dzis szczepienie (ostatnie 6w1 i pneumo) i właśnie śpi, bo zagoraczkował😔 Waży 10,6kg i ma 85cm.
Ounai oby długo Was nie trzymało, żebyście mogli skorzystać jeszcze z wakacji.
My wybieramy się za 3tyg do Bułgarii na słoneczny brzeg, wezmę lepiej probiotyki....
Padlo na Bułgarię, bo sami nigdy bysmy się nie zdecydowali tam poleciec🙈 a z Bobem to idealnie, niedaleko, plaża, morze, ciepełko, żarełko. Max to nesebyr zwiedzimy.
Dziewczyny które były, jak oceniacie?
-
Zulugula wrote:Dziewczyny, byłam na kontroli u profa. Wygląda idealnie ale są jeszcze szwy. Nie dostałam natomiast zielonego światła na starania, że jeszcze z 2msc odczekac (choć w maju mówił 3msc co tez mu wypomniałam😛), ale mam przyjść po okresie jak dostanę i "zobaczymy"
Coś czuje że jak już zaczniecie się starać to rachu ciachu j będzie drugie bobo 👨👩👧👦Zulugula, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Enigva, gratulacje dla Malwinki! To dosłownie ogromny krok!!! W ogóle mam wrażenie że buzia się jej zmieniła odkąd dostaje leki.
Zulu, swietne wiadomości. Te 2 miesiące brzmią kiepsko ale ważne że wszystko się leczy.
Marta od śniadania nic bie oddała, więc nawet pokusiliśmy się o wzięcie taksówki i pojechaliśmy do Finike oglądać w rzece żółwi morskie:D
Dzieci sa niesamowite, dla nich bariery językowe nie istnieją. Tymek z Martą chcieli iść na plac zabaw bo Turcy mają takie ogromne i zupełnie im nie przeszkadzało że nie rozumieją się z innymi dziećmi, tylko bawili się z nimi jakby to byli ich starzy kumple sprzed lat. Marta ogólnie daje czadu. Wchodzimy na basen i od Polakow słyszę tylko "cześć Marta" albo "o! Marta przyszła" lub po prostu "Martęto chyba wszyscyjużtu znają". Ona nie wie co to strach. Wskakuje do wody bez koła, nie pozwala sobie ubrać czapki, biega sama po całej stołówce i terenie wokół basenu a ja mając niemalże zawał na miejscu gonię za nią (tu baseny mają 1,5m a wpasc do nich nietrudno). Wczoraj postanowiła zabrać swojego misia do wody- pół basenu ze mnie ryło jak wyskoczyłam z wody i próbując zdążyć jej go zabrać zanim ona go wrzuci do basenu wywinęłam orła jak długa. Po całym hotelu chodzi tuląc swojego misia- leniwca whisbear, albo niczym dzieco z kreskówek ciagnie go po ziemi trzymając za jedną łapkę. Ma stołówce nagle wstaje i sobie idzie, bo stwierdza, że ona chce przynieść sobie pić albo zjadłaby coś innego i w ogóle nie boi się, że mogłaby się zgubić. Mówię Wam, ileż to energii trzeba włożyć żeby ją upilnowac...one są identyczne!
Jak Ty z mężem się czujecie?
Udanych wakacji!Ounai lubi tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Dzis pierwszy raz wezzla na taras, po schodku Ok.15-20cm. Do tej pory prog 4-5cm sprawiał jej trudnosc. Jestem z niej taka dumna! A ona jak cos zrobi to tylko wrzuca usmiech nr 7 i czeka az jej bede biła brawo 🤣
Malwi nasza dzielna roszpunka! -
veritaa wrote:A ja przyznam ze denerwują mnie obce dzieci prZychodzace i zaczepiające jak jesteśmy gdzieś na wakacjach czy cos…
Wg mnie dziecko uczy się też w taki sposób obcowania z innymi.
To samo mam wrażenie, że jezt na placach zabaw. Dzieci przynoszą swoje zabawki i są tylko ich. Ja wiem, że teraz panuje takie przekonanie, że dzieci dzielić się nie muszą, ale wg mnie jak jakieś przychodzi z 3 łopatkami do piaskownicy to nic w tym złego jak rodzic wytłumaczy aby pożyczyło komuś jedną a wzięło od innego dziecka coś innego.Zulugula, Lalia, LaBellePerle lubią tę wiadomość
-
Ounai, ale świetne filmiki!
Pięknie wyglądasz!
W jakim jesteście hotelu? Turcje też bierzemy pod uwagę.
Skąd dla Marty kamizelka? Polcia to też taki Kamikaze że musze jej kupić taką na basen.Ounai lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Ounai, jakbym czytała o Poli
one są identyczne!
Jak Ty z mężem się czujecie?
Udanych wakacji!
Najgorzej z dziećmi bo nie chcą jeść. Marcie wciskam już nawet ciasta czekoladowe bo ona mogłaby żyć wodą z basenu. Tymek je na zmiane pankejki i suchy chleb 🤷♀️
Jeszcze we wrześniu planujemy wypad do Zakopanego i wakacje zakończone. Za rok jedziemy poza sezonem, zwilnie Tymka ze szkoły, bo w sezonie te temperatury nas zabijają.
Anetka, ja też nie jestem przeciwnikiem wymiany zabawkami i w sumie mi obce dzieci nie przeszkadzają jeśli jestem z własnymi. A takie w wieku Tymka to już w ogóle bajka bo oni po prostu się bawią ze sobą. No chyba że się trafia taka natarczywa gaduła to może być uciążliwe 😂
Macie do polecenia jakieś domki nad Polskim morzem? Najlepiej w okolicy Władysławowa?BOY 2015
GIRL 2020 -
Motylku, mojej przyjaciółki córka ma padaczkę i wlaśnie to o czym piszesz, eeg wychodzą zawsze dobrze a Alcia ma raz na pół roku ataki
Straszne to jest, że szukanie diagnozy tak długo trwa i głównie opiera się na wizytach prywatnych -
Anet.kaa wrote:Ounai, ale świetne filmiki!
Pięknie wyglądasz!
W jakim jesteście hotelu? Turcje też bierzemy pod uwagę.
Skąd dla Marty kamizelka? Polcia to też taki Kamikaze że musze jej kupić taką na basen.
Jesteśmy w Presa di Finica ale nie polecam;) nie warty tych pieniędzyBOY 2015
GIRL 2020 -
Anet.kaa wrote:Motylku, mojej przyjaciółki córka ma padaczkę i wlaśnie to o czym piszesz, eeg wychodzą zawsze dobrze a Alcia ma raz na pół roku ataki
Straszne to jest, że szukanie diagnozy tak długo trwa i głównie opiera się na wizytach prywatnych -
dmg111 wrote:Zulu, trzymam kciuki za zielone światło i rodzeństwo dla Tomcia ❤️
My też już się staramy, w końcu do tego dorosłam, potrzebowałam trochę czasu, dwa dni temu pykla mi 30🙈
Ale jako, że tym razem wiem, że mogę mieć dzieci, to straania to po prostu odłożenie prezerwatyw, zero analizy póki co dni płodnych itp., chociaż no wiadomo, częściej się kochamy niż wcześniej 🤣 Obecnie zaczynam drugi cykl starań 😉dmg111 lubi tę wiadomość
-
Anetka, Zulu, ja byłam w Złotych Piaskach i uważam, że stosunek jakości do ceny jest super. Nie mam za dużego porównania, bo oprócz Bułgarii byłam tylko w Grecji, ale w Bułgarii super jedzenie, ciepła woda pod koniec sierpnia, tanie taksówki, co ułatwiało zwiedzanie i super rum w barze 😁
dmg111 lubi tę wiadomość
🦄 2021 r.