Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCalanthe ja rozumiem cię, ja sama czasami mam problem jak nazwać przypadłość mego dziecka, czy choroba czy też zaburzeniem.
Fakt faktem są rodzice, którzy albo nie chcą widzieć że coś się dzieje i trzeba reagować zanim będzie za późno, albo wiedzą a i tak nic z tym nie robią.
Mam nadzieję, że ta malutka ma kochających rodziców, mimo wszystko, a mama potrzebuje pokierowania. A jeśli to jednak brak zainteresowania ze strony rodziców to żal dziecka. -
nick nieaktualnyA tak w ogóle to witam się z wami po przerwie.
Laila gratulacje drugiego synka.
Tajka czy już wiesz kto u ciebie mieszka?
Dla wszystkich starających się powodzenia.
U nas czas mija jak szalony. Haris to już nie dzidzia to tylko kumaty mały chłopczyk. Mówi bardzo dużo, codziennie nowe słowa. Ostatnio pokazuje na banana i mówi daj anana 😃. Albo na zabawkę, albo na mnie i woła moje,moje. Cokolwiek chce to albo pokaże albo powie.
Jakakolwiek podróż z nim to mordega, nie usiedzi na miejscu minuty, fotelik parzy w tyłek i to bardzo.
Kot i mały to najlepsi przyjaciele.
W domu ustawia pi kątach starsze rodzeństwo.
Motylku zdrówka dla Kornelia.
Enigva trzymam kciuki za was. Jesteście super rodzicami.Lalia, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
Teraz przez te wizyty w szpitalu, takie zachowanie tez bardzo czesto obserwuje. Rodzic w telefonie a dziecko az prosi o uwage. Raz byla dziewczynka, ktora ciagle stala przy mnie i Malwinie, nawet do lazienki za mna szla, a matka tylko na nia krzyczala bo dziecko sie nudzi…
🔸28 lat
Meggi my mamy z colorstories zestaw pościeli (nawet ten sam print) i bardzo polecam 😊 piorę dosyć często i nic się z tym nie dzieje, zestaw jest naprawdę dobrej jakości 😊
Ale mam też prześcieradło i ono od początku było takie na styk a po praniu się skurczyło i przez to teraz jest za małe 🤔
Też polecam Cypr 😊 byliśmy tam kiedyś w sierpniu i było cały tydzień 40 stopni i pełne słońce bez chmurek, teraz z dzieckiem to bym tam poleciała albo w maju albo w październiku, bo latem jednak za gorąco12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa88 wrote:Meggi my mamy z colorstories zestaw pościeli (nawet ten sam print) i bardzo polecam 😊 piorę dosyć często i nic się z tym nie dzieje, zestaw jest naprawdę dobrej jakości 😊
Ale mam też prześcieradło i ono od początku było takie na styk a po praniu się skurczyło i przez to teraz jest za małe 🤔
Też polecam Cypr 😊 byliśmy tam kiedyś w sierpniu i było cały tydzień 40 stopni i pełne słońce bez chmurek, teraz z dzieckiem to bym tam poleciała albo w maju albo w październiku, bo latem jednak za gorąco
No właśnie ja też mam wyższy materac i ostanio na zamówienie szyłam. Więc zamówię tylko sama pościel od nich. Dzięki za opinię 😊Ewa88 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Enigvaa wrote:A hitem byla dzisiejsza babka która była bardzo dziwiono ze nie pozwoliłam jej zapalic papierosa w sali przez okno 🤯
Masakra.
Jak leżałam na szwie na patologii ciąży, to tam była normalka, że baby sobie zdradzały "sekretne miejsce na papieroska", bo był covid i nie można było wychodzić. 🤨 -
dmg111 wrote:A ja mam mieszane uczucia co do "masz trzy łopatki, to daj innym dzieciom". Chodzę na plac zabaw z ogromem zabawek, bo Jula ma taki wózek z Pepco i do niego wszystko wrzuca (tzw. wózek zlomiarza) i wkurza mnie to, że na 20 dzieci na placu zabaw tylko ona ma zabawki. Dzieci latają, bawią się jej zabawkami, tu produkcja lodów, tu ktoś lata z wózkiem, tu tworzą się zamki i wszystko spoko jak jest w innej części placu zabaw, ale jak podchodzi do piaskownicy i chce zabrać te powiedzmy lody to dzieci jej nie chcą oddać, ona wie że to jej i afera. I tak jak wspominalyscie, rodzice wywalone. I wkurza mnie to, że tłumacze obcym dzieciom, że to nie ich i muszą oddać.
Kiedyś rozwojowa mama na insta powiedziała, że dla dziecka ta łopatka jest jego i tyle, i to ten sam przykład jak my mamy telefon i ciekawe czy nasz telefon też byśmy dały obcym osobom do zabawy. Od tego czasu patrzę inaczej i nie zabieram jej łopatki tylko dlatego, że mamy nadmiar. Chce mieć w ręce dwie, to niech ma, sama sobie je spakowała 😉 A jak chce zabrać innym dzieciom, to nie oczekuje, ze jej dają, tylko szanuje, że to ich i tłumacze, że ma swoje i dzieci mają swoje i mogą się wymienić na chwilę jak chcą.
Czas na ogarnięcie dzielenia jest około 3 roku życia.
Oczywiście, że nie każe jej oddawać zabawek gdy się nimi bawi lub gdy nie chce.
Mamy też w okolicy Idę w podobym wieku i obie są waleczne co do swoich zabawek i czasami dajemy dziewczynom samym uporać (lub nie) się z tym probem jakim jest dzielenie siędmg111 lubi tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Ja polecam wakacje w maju - ceny są dużo niższe niż w czerwcu, lipcu, sierpni i wrześniu. Jest dużo mniej turystów, nie ma takich dużych upałów; same plusy! 😊 my już od kilku lat latamy w maju i dla nas zawsze jest to najlepsza opcja. W tym roku rezerwowalismy chyba w lutym na maj i wychodziło dużo taniej. Ale wiem, że nie zawsze można zaplanować urlop do przodu. My jeszcze w tym roku zdecydowaliśmy się na Turcje, ale chyba muszę kupić duży zapas leków na biegunke 🤣
W tym roku też tak chyba zrobimy, teraz jakieś pobliskie jeziorko aby skorzystać z uroków Polskiego lata a w październiku/listopadzie jakaś egzotyka lub w grudniu Floryda. -
Zulugula wrote:U nas na placu zabaw jak u Ingi, pełno zabawek pozostawionych na "zawsze" dla wszystkich
ale nasze osiedle jest zamnkiete i to tylko 2 nieduże bloki.
Ostatnio Tomcio wziął autko chlopczyka ale jak chłopczyk wziął jego scoota to od razu draka 😄
Ten chłopczyk dzien wcześniej tez się darł jak ktos mu cos wziął a tego dnia co Tomus wziął jego autko to mówi do mnie "można pożyczać prawda?" 😄 ewidentnie odbyła się tu rozmowa z rodzicami 😀 -
Meggi110818 wrote:Czy któraś z Was ma pościel z colorstories?
Ja miałam tylko śpiworek i jakoś była super, materiał był taki bardzo bardzo miły, inny od innych. Ale nie wiem jak pościel, a muszę w końcu zamówić. Oliwka nie chce już śpiworków, bierze kocyk i się sama w łóżeczku nim przykrywa.
https://colorstories.pl/produkt/posciel-dla-dziecka-z-wypelnieniem-bunny-new/