X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, wow, niesamowity Tomek 😀 fajnie macie 😀💙

Zulugula, Ewa88 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mam to samo jak Ty 🙈 nawet z najlepszych wakacji jak przekraczam te nasze 50 METRÓW kwadratowych czuje się najlepiej 😁

Suszarko przytulam Cię wirtualnie jesteś absolutnie fantastyczna mama ! Co do męża to nie napisze nic odkrywcZego oni są z innej galaktyki mam wrażenie…trzymaj się ciepło

Jak czytam o nawet 2h drzemki to mam mordercze spojrzenie w oczach 😁 u nas ok 1h drzemki i spanie nocne ostatnio od 20.30 do 6.30

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zamówiłem Marcie materac i w weekend przywieziemy jej chyba duże łóżko po Tymku 😁

Iryska, Lalia, LaBellePerle lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A ja dzisiaj zamówiłem Marcie materac i w weekend przywieziemy jej chyba duże łóżko po Tymku 😁

Ooo! Jaki materac zamówiłaś??

Bo ja łóżko mam już upatrzone, ale zastanawiam się właśnie nad materacem 🤨🤨🤨

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, tak ogólnie to lubię wyjeżdżać, ale zawsze jak gdzieś jestem to tęsknię za swoim łóżkiem, łazienką, ręcznikami itd. ;P kiedyś potrafiłam spędzić pół wakacji u rodziny na wsi, teraz weekend u nich mi wystarczy. Cieszę się, że ją mam i mam do kogo pojechać.

Emdar, ja Ci zazdroszczę Twojego wychowawczego pod kątem tego, że korzystasz z lata w 100% i możesz zapewnić Julkowi fajne atrakcje. Ja po pracy mam co najwyżej opcję placu zabaw w pobliżu. I to pod warunkiem, że na dworze nie ma 32 st...

Matylda za 2 tyg rusza do żłobka. Zaczynam się stresować adaptacją i chorobami. Jeszcze Lucek jedzie we wrześniu w zagraniczną dele i zostaję sama na placu boju. Mimo wszystko bardzo cieszę się z tego nowego etapu w życiu naszej dziewczynki.

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ooo! Jaki materac zamówiłaś??

Bo ja łóżko mam już upatrzone, ale zastanawiam się właśnie nad materacem 🤨🤨🤨
    Piankowy, dwustronny, z jednej miękki z drugiej sredniotwardy. Taki sam miał Tymek i był ok

https://allegro.pl/oferta/materac-160x80-profilowana-pianka-hr-junior-7476856935?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=5c5472d1-0d53-4a8d-8ee7-f9d9572e9fda#

Mówię mężowi "kupiłam materac, więc wiesz co to oznacza? Że w weekend musisz przywieźć łóżko z piwnicy. A mój mąż na to: to oznacza jedynie, że wydałaś pieniądze 😂

KarolinaMaria będziemy się wspierać, mój mąż ma 3 delegacje zagraniczne we wrześniu a ja sama z 2 dzieci z tym jedno rozpoczynające pierwszą klasę 😉 w zamian za to zamierzam wybrać się na dwudniowy wyjazd integracyjny

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 08:24

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, te 4h to jest wręcz niemoralne :D Toms dobry zawodnik , ma spanie przepiękne. Dla Was to super bo możecie duuużo ogarnąć w tym czasie.

Lalia, powodzenia w remoncie! Oby majster ogarnął szybko temat. U rodziców czas.minie szybciej niż Ci się wydaje :) gdzie jedziecie na wakacje? Nad Solinę?

KarolinaMaria ja czuje się jakby Pola od nowa zaczynała żłobek od września bo to będzie powtórka z rozrywki więc będziemy w tym razem :D mam zamiar najbliższe dwa tygodnie na maxa wykorzystać bo zaraz znowu będziemy chorować. Szkoda mi tych dzieci, widzę po Poli ile jej teraz jest lepiej gdy nie ma ciągle gila pod nosem.

Suszi, mąż to podgatunek (księgowa mojego męża tak zawsze mówi :D) - ono są inni i czasami nawet nie ma co za dużo zastanawiać się nad ich zachowaniem bo my tego nie zrozumiemy.
    Jesteś wspaniałą mamunią, bez względu.na to jak karmisz! Moja Polcia też cały czas miała małe przyrosty, ja mimo to ją karmiłam KP, gdy przeszła.całkowicie na MM zaczęła rosnąć szybciej. Kilka razy pomyślałam, że mogłam szybciej przejść calkowicie.na MM ale nigdy nie pomyślałam że to moja wina - bo skąd mogłam wiedzieć że tak będzie? Tak samo Ty nie mogłaś wiedzieć o alergi powodującej niski przyrosy. Robisz i robiłaś tak jak uważałaś że w tej chwili będzie najlepiej bo jesteś najlepszą mam dla swoich dziewczynek.

Lalia, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w końcu pojechaliśmy na kilka dni nad jezioro. Pierwszy raz jestem na dłuższym pobycie nad jeziorem i jest super. Woda rewelacyjna, infrastruktura również a i bliżej od domu więc droga mniej drastyczna. Pola ostatnio ma bunt na fotelik i podróże z nią bywają męczące dla nas wszystkich.

Polci wychodzi ostatnia trójka i mamy małe dramaciki. Ona jak ząbkuje to ma problem ze spaniem wiec wczoraj legły w gruzach nasze plany na wieczorną romantyczną kolacje w zamku (miała spać w wózku) a dziś na minigolfa po południu bo odmówiła drzemki. Poza tym mamy ze sobą rowery więc dużo jeździmy i ja biegam.
    Owszem wakacje z dzieckiem to już nie te wakacje co kiedyś ale ja sobie tłumaczę to tak że wszystko minie a my zatęsknimy jeszcze za tym intensywnym czasem.

Polcia z rodzicami pozdrawia :)
    f2c81cbf89f0.jpg

43908dc066c3.jpg

Lalia, Clover, KarolinaMaria, Suszarka, Zulugula, LaBellePerle, dmg111, Annia, asias86, Belie lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Piankowy, dwustronny, z jednej miękki z drugiej sredniotwardy. Taki sam miał Tymek i był ok

https://allegro.pl/oferta/materac-160x80-profilowana-pianka-hr-junior-7476856935?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=5c5472d1-0d53-4a8d-8ee7-f9d9572e9fda#

Mówię mężowi "kupiłam materac, więc wiesz co to oznacza? Że w weekend musisz przywieźć łóżko z piwnicy. A mój mąż na to: to oznacza jedynie, że wydałaś pieniądze 😂

KarolinaMaria będziemy się wspierać, mój mąż ma 3 delegacje zagraniczne we wrześniu a ja sama z 2 dzieci z tym jedno rozpoczynające pierwszą klasę 😉 w zamian za to zamierzam wybrać się na dwudniowy wyjazd integracyjny

Wstawianiacie łóżko do Tymka czy podmieniacie z łóżeczkiem w sypialni? 🙂

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, w sypialni nawet łóżeczko się nie zmieściło, mieliśmy robione na zamówienie, takie na 100cm. Będą razem w pokoju, Tymek u góry a Marta na dole.

Ja też mam kiepski dzień. Mam w pracy taka strasznie toksyczną dziewczyne. Wie wszystko najlepiej, nigdy, dosłownie nigdy nikomu nie przyzna racji nawet jeśli wie że się myliła. W każdej rozmowie jest ekspertem i używa do tego władczego tonu. Mówi w sposób, który sugeruje, że ja czy inna osoba która z nią rozmawia to idiiota. Dziś usłyszałam no że szkoda jest jej mnie ,bo nie piję alkoholu (z wyboru) - wtf???? Jak z kimś rozmawiam o swojej diecie to ona wyskakuje z tekstem, że musi schudnąć bo jest za gruba (dziewczyna rozmiar S przy 175cm wzrostu. Dziewczynie z zespołu powiedziała że nie mogłaby jej oddać pod opiekę dziecka, bo jest za chuda żeby je nosić na rękach. Ostatnio jej nie było i padł tekst ze strony koleżanka z zespołu "no wreszcie da sie pracować" . chyba zacznę szukać pracy gdzie indziej, bo po prostu mam dość atmosfery która zaczyna u mnie panować:/ Kiedyś kochałam swoją pracę, ale jak ludzie stają się toksyczną to nawet miłość do pracy może uciec gdzieś daleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2022, 23:22

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, przykro mi, że tyle niefajnych spraw się u Ciebie zebrało :( Pamiętaj, że to absolutnie nie jest Twoja wina, że Jagódka ma alergię i postaraj się nie być dla siebie taka surowa z powodu tego, że musisz ją dokarmiać. Wiem, że łatwo tak powiedzieć, ale kiedy Olek był malutki to mieliśmy podobną sytuację i ciągle się dołowałam brakiem wystarczającej ilości mleka i alergią, a teraz bardzo tego żałuję. Dla mnie jesteś mega bohaterką, masz dwójkę malutkich dzieci, dla których jesteś wspaniałą mamą. Jesteś mądrą, wartościową osobą! ❤️ Przytulam Cię mocno, a za Twoją mamę trzymam kciuki, żeby nie było to nic groźnego. Kiedy okazało się, że mój mąż ma "coś" w kolanie, to pierwsze co usłyszeliśmy to też "guz", strasznie nas to podłamało. A później okazało się, że to torbiel, niegroźna zmiana, wprawdzie było trzeba usunąć bo męża bolało całe kolano i mu puchło, ale wszystko skończyło się dobrze. Mam nadzieję, że i u Was tak będzie 🍀

Suszareczko, jeśli dobrze kojarzę to chyba jakoś teraz będziesz miała urodziny - może wyjdź z tej okazji gdzieś do fryzjera, kosmetyczki, na paznokcie, masaż czy coś w tym stylu? Jeśli to jest ostatnia rzecz na którą masz teraz ochotę i głupio napisałam to przepraszam, ale mi takie rzeczy bardzo pomagają i pomyślałam, że może i Ty byś się poczuła lepiej gdybyś tak zrobiła? Pamiętaj, że w tym wszystkim Ty też jesteś ważna! Trzymam kciuki, żeby wszystko się u Ciebie ułożyło. 😘

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, dużo zdrówka dla Michasia, oby jak najszybciej przeszło 🍀

Lalia, gratulacje z okazji rocznicy ślubu! 💕 Trzymam kciuki za sprawny remont. A jak Ty się czujesz, miewasz jeszcze mdłości czy "magia drugiego trymestru" już na Ciebie spłynęła? :)

Zulu, te 4h drzemki brzmią ekstra! 😁 A co do Twojej blizny to zgadzam się z Lalią, że może warto by było już po "zakończeniu leczenia" wybrać się do urofizjo, żeby oceniła jej stan. Mi praca z blizną dała bardzo dużo :)

Karolina, kciuki za żłobek! Oby wszystko poszło tak, jak chcecie :)

Anetko, piękna z Was rodzinka 🥰

Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai jak dobrze Cię rozumiem z pracą.
    Ja dziś na krzywej, jak ja nie lubię tej glukozy.

U nas bunt dwulatka w pełni: krzyk, płacz i histerie. Mam nadzieję że kiedyś to minie. Do tego jeszcze wyszedł mu refluks więc nie może jeść tego co lubi i kiwdy chce 😔

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, tak, sięga bez problemu i śmiga jak wariat, już się puszcza bez podporu, z nogami w górze. Bardzo fajny, zgrabny ten rowerek jest. Marta nosi 86/92, to 92 z tych mniejszych, dopiero wchodzi w ten rozmiar. Myślę ze ma tak 85cm realnie.

Zulugula lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Super, Toms niby też zmierzony na 85cm, więc powinien być dobry, dzięki!
    A ta podpórka nie przeszkadza dziecku?
    Chyba tak będzie najłatwiej, tak wygląda na nim Marta

https://youtu.be/vR6QFjqeTB0

Zulugula, Clover lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lalia, Ounai, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 5048 5049 5050 5051 5052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ