Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Laski, postaram się wieczorem znaleźć swoje zdjęcie z tytą i Wam pokażę🤣
Ounai, piękne tyty, nie wiedziałam, że teraz daje się też przybory
Suszarko, myślę o Twojej mamie. Kiedy będziecie mieć wynik?'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Nie mogę znaleźć, chyba jest u rodziców 😔
Ounai, piękne tyty, nie wiedziałam, że teraz daje się też przybory
Suszarko, myślę o Twojej mamie. Kiedy będziecie mieć wynik?i koledzy w pracy też mi mówili, że coraz częściej rodzice decydują się właśnie na takie rozwiązanie żeby nie dawać dziecku tyle słodkości.
KarolinaMaria, emdar lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja trochę prywaty wrzucę
Jeśli któraś z Was lub Waszych znajomych szukałby pracy z jezykami: niemieckim, włoskim, francuskim lub angielskim to dajcie znaka.
Moja firma poszukuje sporo osób do wielu projektów, na pełen etat z umową i możliwością pracy zdalnej w 100%.
Dziekuje -
Ounai polecam złozyć się z kimś na cookido (na grupie MCC ludzie się zgadują i wychodzą grosze) bo używając przepisów z lidlomixa nie wykorzystujesz go nawet w 10%.
Moja mama ma lidlusia i korzysta tylko z cookido bo te przepisy na MCC są beznadziejne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2022, 07:42
-
Anet.kaa wrote:Ounai polecam złozyć się z kimś na cookido (na grupie MCC ludzie się zgadują i wychodzą grosze) bo używając przepisów z lidlomixa nie wykorzystujesz go nawet w 10%.
Moja mama ma lidlusia i korzysta tylko z cookido bo te przepisy na MCC są beznadziejne.Ulaa lubi tę wiadomość
-
Mamity, jak Wasze dzieci śpią na wyjazdach w obcych miejscach? Czy tak samo jak w domu, czy gorzej, czy miejsce nie robi im różnicy?
Mała w domu przesypia cała noc. Czasami obudzi się raz na wodę. Ale zawsze kiedy nocujemy poza domem, to nie ma spania mimo, że staramy się zachować rutynę i wszytskie rytuały plus nie wyjeżdżamy jakoś super często.
W nowych miejscach nie umie zasnąć, a jak zaśnie to wybudza się dużo razy.
Chcieliśmy teraz lecieć na takie dłuższe wakacje 10 dni ale patrząc na ten kiepski sen wyjazdowy, to zastanawiam się czy to ma sens bo wymeczymy się wszyscy. -
Ja tam zawsze będę zachwalała tm, korzystam z niego praktycznie codziennie albo i kilka razy dziennie od 2018r i naprawdę kurcze ułatwia mi życie ☺️
Wiadomo, że można i bez niego funkcjonować, ale jak ktoś może sobie pozwolić na taki wydatek to polecam 💪
Ounai mój odkurzacz xiaomi zaczyna mnie wnerwiać, do tego stopnia, że rzadko go używam, wolę pocisnąć zwykłym odkurzaczem. Ale namawiam męża na odkurzacz parowy 🤩
Tylko taki jakiś bardzo dobry! Zastanawiam się jednak czy do naszych podłóg (oprócz łazienek mamy wszędzie dębowy parkiet) będzie ok i nie będzie go niszczył -
Zielona, Malwina nie spi. W domu nie spala rewelacyjnie a na wyjazdach to juz prawie wcale. Tu jestesmy juz prawie 3 tygodnie i nadal nie spi tak dobrze jak w domu. A nadal budzi sie 1-4 razy normalnie. Teraz znowu ok.8 🙄🔸28 lat
Ounai mój odkurzacz xiaomi zaczyna mnie wnerwiać, do tego stopnia, że rzadko go używam, wolę pocisnąć zwykłym odkurzaczem. Ale namawiam męża na odkurzacz parowy 🤩
Tylko taki jakiś bardzo dobry! Zastanawiam się jednak czy do naszych podłóg (oprócz łazienek mamy wszędzie dębowy parkiet) będzie ok i nie będzie go niszczył
Jeszcze co do pary i parkietów, to chyba można ale nie powinno się ustawiać dużej mocy. Ja od czasu do czasu jadę panele para i tragedii nie ma ale że ciężko z czasem na wszystko to rzadko to robię niestety.
Jeszcze jedno pytanie mam, powiesz mi jak wygląda Wasza organizacja dnia kiedy chłopcy chodzą do szkoły? -
Zielona, Pola śpi tak samo jak w domu.
My na wakacjach bardzo często zmieniamy system i Pola jest kąpana, wkładamy ją do wózka i idziemy "na miasto" czy gdziekolwiek coś zjeść i ona nam zasypia w wózku po drodze a my mamy wieczór dla siebie.ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Zielona, na mojego Julka w temacie snu nie działa nic. Tzn. wszędzie śpi tak samo beznadziejnie tzn. budzi się średnio 2-3 razy, zasypia o naprawdę różnych porach (w przedziale od 19:30 do 22:30), wstaje też o różnych porach ( od 5:30 do 8:30),są takie noce że kręci się pół nocy.Czy jest rutyna czy jej nie ma, od zawsze sen to nasza największa bolączka, przestałam już narzekać i próbować co by pomogło, po prostu czekam aż będzie lepiej. Marzę o naprawdę dobrze przespanej nocy 😪.
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ounai wrote:Masz namyśli hizero czy jeszcze coś innego? Ja chciałam tego roborocka co ma stację samooprozniajaca, ale ten nowy, budżetowy. On teraz wychodzi jakieś 2500zl, akurat we wrześniu spłacamy ostatnią ratę za agd do mieszkania więc nowych rat nie odczujemy. Mam też pionowy roborock h6 ale on nie radzi sobie w kątach i nie wciąga większych kawałków, to taka po prostu miotła tylko zdecydowanie większa. Ale ponieważ nie ma nas całe dnie miło by było gdyby jakieś urządzenie ogarnęło nam mieszkanie w czasie naszej nieobecności.
Jeszcze co do pary i parkietów, to chyba można ale nie powinno się ustawiać dużej mocy. Ja od czasu do czasu jadę panele para i tragedii nie ma ale że ciężko z czasem na wszystko to rzadko to robię niestety.
Jeszcze jedno pytanie mam, powiesz mi jak wygląda Wasza organizacja dnia kiedy chłopcy chodzą do szkoły?
Muszę zrobić rozeznanie co do tych mopów parowych ☺️ dzięki!
U nas wygląda to mniej więcej tak, wstaję o 7, robię śniadanie i drugie śniadanie dla chłopaków, jak oni jedzą to ja ubieram się i ogarniam siebie, szykuję im ciuchy do ubrania. Około 7:45 wychodzimy z domu (szkołę i przedszkole mamy spacerem 5 min od domu). Odprowadzam ich i wracam do domu. W tym czasie zwykle mąż zajmuje się Julkiem, a jak jest ciepło to czasami zabieram Julka w wózku i mamy mini spacer z rana.
Jak kończą lekcje to idą do świetlicy i odbieram ich około 15. W szkole mają obiad dwudniowy i tam go jedzą, aczkolwiek jak wracają do domu to chcą drugi obiad. W dni, w które mają zajęcia pozalekcyjne (basen i piłkę nożną) odwożę ich z Julkiem lub jak mąż ma wolne to on z nimi jedzie ☺️
Po powrocie odrabianie lekcji, kąpiel, kolacja i spać. Kładą się najpóźniej o 20.30-21.Ounai lubi tę wiadomość
-
Kurczę u nas właśnie w domu żelazna rutyna jeśli chodzi o drzemkę i o spanie nocne. I noce przespane. A wyjazdy to koszmar. I chyba musimy odpuścić dla dobra Małej.
Anetka mega, ze Pola pozwala Wam na takie wieczory 🤗u nas w wózku nie ma szans, że zaśnie na drzemkę, czy na noc bo wszytsko ją interesuje. W sumie drzemki w wózku przestały istniec jakoś równo na rok 😁 drzemoi tylko w domu, w łóżeczku. Na wyjazadaxh też zawsze na drzemke wracamy do hotelu. Wiem, że to dziwne ale to jedyna opcja aby spała normalnie. -
U nas na wyjazdach to różnie, zazwyczaj 1/2 dzień nieco gorzej a potem już lepiej 😊 ja się nigdy tym nie przejmowałam, bo Gustaw kiedyś spał beznadziejnie a teraz po prostu średnio i chodzimy i tak niewyspani od prawie 2 lat 🤣
a dziś mamy wylot a ja gorączkę 37,7 a mąż na antybiotyku od 4 dni 🙄ZielonaHerbata, Zulugula, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Zielona, u nas Ala śpi tak samo, a nawet mam wrażenie że lepiej niż w domu 😅
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
👩🏼28l
👨🏼34l -
Herbata, ostatnio czytałam jakiś wpis u Magdy Komsty (tej od spania), że jak dziecko zaczyna przygodę w żłobku/przedszkolu to żeby nie próbować go wcześniej w domu przestawiać na drzemki żłobkowe/przedszkolne, bo po prostu inna aktywność dziecko ma w domu, a inną w żłobku/przedszkolu i ono się samo dostosuje. My byliśmy cały poprzedni tydzień u moich rodziców, a teraz kilka dni jesteśmy na urlopie i ja postanowiłam, że trochę poluzuje naszą domową rutynę na te dwa tygodnie, a bardziej będę obserwować potrzeby Olka na wsi/wyjeździe. I powiem Ci szczerze, że u nas to się sprawdziło, bo co prawda Olek sobie przesunął godziny spania i ciut skrócił drzemkę, ale jakość tego snu jest taka jak w domu, tzn kilka nocy śpi ekstra (2-3 pobudki na wodę lub włączenie szumów), a jedna noc na kilka gorsza (albo więcej pobudek albo przerwa nocna). I faktycznie on sobie to dostosował do warunków/swojej aktywności, bo u moich rodziców zasypiał wieczorem 20:45/21:15, tak tutaj nam zasypia 20/20:30. Jedyne co, to zarówno w domu, jak i u moich rodziców oraz tu na wyjeździe, mamy łóżeczko i śpi w łóżeczku, więc sposób i warunki zasypiania ma takie same, nie musimy kombinować z lulaniem na rękach, bujaniem w wózku czy spaniem z nami 👍