Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet.kaa wrote:Motylku, ciesze się że jest lepiej. Wiem jaka to ulga. Możliwe, że rozmowa poskutkowała. U nas w poprzednim żłobku po skardze mkałam wrażenie, że było lepiej, ale chyba trochę się mnie bały
-
Annia wrote:To mnie przeraża co piszecie o polskiej szkole... Uważam, że dzieci w klasach 1-3 nie powinny mieć żadnych zadań domowych. Gdzie czas na dzieciństwo, zabawę, odpoczynek? Gdzie czas na swoje hobby? Coraz mocniej myślę o szkole w duchu Montessori... Mamy jeszcze sporo czasu, ale też z relacji mojej teściowej wynika, że szkoła jest taka jaką ją zapamiętałam, a zapamiętałam ją źle.
Jak to teściowa mówi- nie chciałaby, żeby żadna z jej koleżanek z klas 1-3 uczyła jej wnuki...
O Montessori nie słyszałam, ale z chęcią poczytam -
Ja osobiście nie wysłałabyś dziecka do szkoły Montessori. Do 8 klasy super, kazde dziecko rozwija się własnym tempem, nie siedzi w klasie itd. A potem idzie do szkoły średniej i nagle jeb! Klasy nauka, zadania domowe, szok!!! Dziecko nie dość że zmienia szkołę to nagle musi wejść w nowy system, praca pod presją czasu, której dziecko nie zna podstawówki i jest mu dużo trudniej.
System nauki państwowej może ni3 jest tak dobry, ale przynajmniej dziecko stopniowo w niego wchodzi.
Oczywiście to tylko moja opinia i każdy ma prawo do własnej -
Ounai wrote:Ja osobiście nie wysłałabyś dziecka do szkoły Montessori. Do 8 klasy super, kazde dziecko rozwija się własnym tempem, nie siedzi w klasie itd. A potem idzie do szkoły średniej i nagle jeb! Klasy nauka, zadania domowe, szok!!! Dziecko nie dość że zmienia szkołę to nagle musi wejść w nowy system, praca pod presją czasu, której dziecko nie zna podstawówki i jest mu dużo trudniej.
System nauki państwowej może ni3 jest tak dobry, ale przynajmniej dziecko stopniowo w niego wchodzi.
Oczywiście to tylko moja opinia i każdy ma prawo do własnejOunai lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Enigvaa wrote:A ja najchetniej bym sie zdecydowala na edukacje domowa, jesli wrocimy do Polski
Ja jednak myślę że szkoła to nie tylko edukacja ale też znajomości, przyjaźnie, relacje itpEwa88 , Suszarka lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Ja osobiście nigdy nie zdecydowałabym się na edukację domową, nie ma takiej opcji. Miałam już przedsmak na lekcjach "zdalnych", gdzie dyrektorka naszej szkoły oczywiście mając na względzie dobro dzieci, zarządziła, że najmłodsze klasy nie mogą mieć więcej niż 3 lekcje po 30 min każda dziennie, a resztę robią z dziećmi rodzice 🤦♀️
To nie na moje nerwy, a już na pewno nie z trójką, a niebawem czwórką dzieci 😂
Szybko bym wylądowała w psychiatryku 😃 -
Mój chrześniak jest w przedszkolu montessori i kuzynka sobie bardzo chwali 🙂 ale w przyszłym roku pójdzie do zerówki i waha się czy nadal kontynuować w duchu montessori czy jednak już państwowa szkoła 🙂
-
Przedszkole to trochę inna bajka jednak, a my mówimy o szkole w duchu Montessori, czyli w jednej grupie dzieci z 1 i z 6 "klasy", na wykonanie zadania dziecko ma tyle czasu ile chce, rozwijane są głównie jego pasje itd. I później właśnie dziecko idzie do liceum, musi zrobić zadanie domowe, ma klasówkę która musi napisać w 45 min a nie w 2 godziny, musi się uczyć przedmiotów ktorych nie lubi i brzydko mówiąc dostaje od życia w twarz. Dzieci które chodziły do normalnej szkoły wchodzą w ten system bez problemu bo go znają, jest naturalny.
-
Zulugula wrote:Nowastaraczka co u Ciebie???
Karolina czekam na relacje:)
Słuchajcie, Toms dzis juz w żłobku za to ja jeszcze dzień wolny 😁 co chwila mam taki zryw, że czegos zapomnialam a potem się orientuję, że Tomcia nie ma😃 ale mam dzis plan wysprzątać mieszkanie na błysk ale póki co powolne wstawanie, powolne śniadanko...
Ja jestem na HO ale ogarnę pracę w 2h na spokojnie.
Ounai, Lalia, asias86, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Nadzieja i Ula, w którym dniu od owukacji zrobiłyście test i wyszedł pozytywy? Jeśli dobrze kojarzę to Wy bardzo wcześnie ją wyłapałyście 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 11:38
Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Nadzieja i Ula, w którym dniu od owukacji zrobiłyście test i wyszedł pozytywy? Jeśli dobrze kojarzę to Wy bardzo wcześnie ją wyłapałyście 😊
Na tamten czas byłam pewna, że to 10dpo, ale teraz wiem, że musiała się owulka u mnie przesunąć o 2 dni minimum -
Anet.kaa wrote:Polcia jutro zostaje na drzemkę bo świetnie sobie radzi w żłobku a ja będę mieć 6-7h na sprzątanie mieszkania na błysk 💃💃💃💃 jaram się bo w mieszkaniu niezły sajgon mamy a ciągle brakuje na to czasu.
Ja jestem na HO ale ogarnę pracę w 2h na spokojnie.
Sprzątanie to zadanie na sobotę 😂 -
A mi już dawno szkoda dnia na sprzątanie w sobotę. Szczerze wole w tygodniu robić sobie etapami cos powoli jak już dzieci zasną. Na sobote zostawiam ewentualnie umycie podłóg
staram się w weekend poświecić im jak najwiecej czasu i uwolnić trochę głowę od myślenia co musze / co mam jeszcze zrobić
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
A propo starań... Dziś wróciła mi @, niecałe 5m po porodzie. Czyli starania czas zacząć. O czwarte... Szaleństwo! 😆
Lalia, Ulaa, Ounai, Zulugula, Enigvaa, MoTyLeK🦋, dmg111 lubią tę wiadomość