Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi110818 wrote:Macie jakieś sprawdzone krople do oczu? Najlepiej jeśli można stosować przy soczewkach.
Zaczęłam tą umowę zlecenie i siedzę w nocy do 1 przy komputerze i rano moje oczy wyglądają jak u pijanego królika 🤦 -
Anniu, zdecydowaliście się w końcu na jakiś rower?
Ja wczoraj podnosiłam Cruzee i jest lekki jak piórko więc bierzemy go na 100%.
Jak samopoczucie?
Co do neofobii to obejrzyj sobie live razem_po_zdrowie_maluszka o neofobii. Fajnie tam jest wszystko wyjaśnione.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 11:36
-
Motylku, super że udało Wam się zrobić taka diagnostykę.
Bez szpitala chodząc po lekarzach chyba 2 lata by Wam to zajęło.
Kornelka to bardzo dzielna dziewczynka
Oby okazało się, że to nic poważnego.
Kiedy Kornelka miała ostatni atak bezdechu? -
Co do bałaganu to Polunia też zawsze robiła konkretny bałagan ale wytrwale pokazywałam jej, że zabawki po zabawie należy zbierać aby bawić się kolejnymi i od jakiegoś tygodnia tak załapała że nie może ani jeden klocek zostać nie schowany bo jest awanti
Każdy musi być osobno, puzzle to samo, nie moga leżeć w opakowaniu dwa połączone ze sobą
Pola też uwielbia puzzle i ostatnio jej ulubiony to 24 elementowa Peppa. Przyznam że jestem w szoku, że taki maluch ogarnia bez pomocy takie wielkie puzle. Była w szoku przy 12 elementach a tymi 24 to juz totalnie mnie rozwaliła.Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Xedrenio Dex.
Veritaa, czyli twoja córeczka też miała taką fazę na niejedzenie?
Moti, ale macie ogrom diagnostyki za sobą, to jest ważne. Trzeba się cieszyć, że w tych badaniach nic złego nie wychodzi.
Anniu ona jadła ale tylko niektóre produkty. Tak tez może być w neofobii. Potrafiła zjeść 2 bułki z masłem ale tylko to jako posiłek.
Irysko sto lat dla solenizantaIryska lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Anet.kaa wrote:Motylku, super że udało Wam się zrobić taka diagnostykę.
Bez szpitala chodząc po lekarzach chyba 2 lata by Wam to zajęło.
Kornelka to bardzo dzielna dziewczynka
Oby okazało się, że to nic poważnego.
Kiedy Kornelka miała ostatni atak bezdechu? -
Anet.kaa wrote:Co do bałaganu to Polunia też zawsze robiła konkretny bałagan ale wytrwale pokazywałam jej, że zabawki po zabawie należy zbierać aby bawić się kolejnymi i od jakiegoś tygodnia tak załapała że nie może ani jeden klocek zostać nie schowany bo jest awanti
Każdy musi być osobno, puzzle to samo, nie moga leżeć w opakowaniu dwa połączone ze sobą
Pola też uwielbia puzzle i ostatnio jej ulubiony to 24 elementowa Peppa. Przyznam że jestem w szoku, że taki maluch ogarnia bez pomocy takie wielkie puzle. Była w szoku przy 12 elementach a tymi 24 to juz totalnie mnie rozwaliła.
Anetko to raczej wyjątkowe ogarniać 24 elementy przez takiego maluszka !!! Moj ogarnia ale te 4-6 i uważam ze to i tak jest bardzo dobrzeSuszarka, Clover lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
MoTyLeK🦋 wrote:My po obchodzie, wyniki wszystkie ok.
Wyniki rezonansu będą może pod koniec tygodnia.
Jakieś wyniki z krwi i moczu poszły do Warszawy, na to czeka się 3 m-ce.
Pracownia EEG jest zamknięta, zobaczymy czy szybciej ogarniemy temat prwaytnie czy tutaj.
Dziś mamy jeszcze USG serca, jutro USG brzucha i raczej jutro nas wypuszcza.
Jeśli wyklucza wszystko tutaj, to zostaje nam psycholog co do tych bezdechów.
A do oczu - okulista..
Ech, wiem,że nic nie wiem -
veritaa wrote:Anetko to raczej wyjątkowe ogarniać 24 elementy przez takiego maluszka !!! Moj ogarnia ale te 4-6 i uważam ze to i tak jest bardzo dobrze
Polcia jak ma zestaw 6-8-12 puzli to zawsze pierwsze bierze się za te 12. Teraz układa je tyłem bo przodem jest już chyba za łatwo
Te 24 czasami w połowie rezygnuje, czasami woła o pomoc a czasami układa sama całość.
Nie wiem też czy idę dobrym tropem ale odkąd Pola zaczęła układać duuuużo puzli to rozmów mowy też poszedl baaaardzo do przodu.
U jednej logo widziałam, że te dwie umiejętności są powiązane. -
staram się nadrobić starsze wiadomości
Julek z chudą Panią wygrał wszystko
Mi ostatnio w kuchni spadł słoik i tak głośno powiedziałam KURRRRR..... a Pola z przedpokoju ....WA także kurtynaZulugula, Suszarka, Lalia, Wik89, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Tak dokładnie. Takie różne ukladanki, zabawy angażujące motorykę małą mają duży wpływ na rozwoj mowy. U nas na terapiach z logo głównie tak to wygląda, że ogarniają różne robótki ręczne plus caly czas mówi logo do T podczas tej zabawy. W domu też więcej robimy takich manualnych zabaw, układanek, puzzli. Te ukladanki czuczu T juz od dobrych kilku miesięcy lubi i ogarnia a puzzlami dopiero w ostatnim miesiącu się tak zainteresował, że faktycznie to lubi. Tylko raz ułoży i chowa, i inne muszę dawać. Nie ma że ukladamy te dame drugi raz podczas tej samej "sesji".
Ja jeszcze polecam takie książeczki z naklejkami dla 2latków i "ćwiczenia"
Najlepiej jest obkleić naklejkami pół podłogi -
Anet.kaa wrote:też wszyscy są zdziwieni.
Polcia jak ma zestaw 6-8-12 puzli to zawsze pierwsze bierze się za te 12. Teraz układa je tyłem bo przodem jest już chyba za łatwo
Te 24 czasami w połowie rezygnuje, czasami woła o pomoc a czasami układa sama całość.
Nie wiem też czy idę dobrym tropem ale odkąd Pola zaczęła układać duuuużo puzli to rozmów mowy też poszedl baaaardzo do przodu.
U jednej logo widziałam, że te dwie umiejętności są powiązane.
Ja też to właśnie zauważyłam, jak puzzle, kredki i przyklejanki poszły w ruchWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 13:03
O ❤️
Z ❤️