X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi, to prawdopodobnie to :) u mnie też od takiego uczucia "pływania" się zaczęło. A dziś rano na dzień dobry dostałam delikatnego ale już takiego pewnego kopniaka :D śmieszne uczucie
    Wg mojej aplikacji dziś półmetek ciąży :)

Motylku, fajny pomysł z tym motywem/kolorem przewodnim :) Lubię patrzeć na śluby małżeństw, w których uczestniczą dzieci. Sama miałam 6 lat, jak moja mama i tata (ojczym) brali ślub, baaardzo to przeżywałam i się cieszyłam :)

SzalonaOna, doomi03, Lalia, kic83 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, idziemy równo. W tym samym roku ślub, w tym samym pierwsze dziecko i w tym samym drugie ;)

Jestem z siebie dumna, udaje mi się trzymać ostro dietę cukrzycową, ale strasznie marzą mi się lody.
    Słodkie mamy, myślicie ze lody z jogurtu i jajek jeśli wcześniej sparzę skorupkę żeby nie było salmonelli mogą być? Spróbowałabym zrobić sobie.

Mąż mi mówi "ja jestem przerażony tym wszystkim". Więc mu odpowiadam żeby się nie martwił, zmieścimy się w budżecie, bo ja poobcinam koszty na tym na czym mi mniej zależy tak, żeby się zmieścić (sekundę wcześniej rozmawialiśmy o zakupie leniwca ezzy). A on do mnie: "ale ja nie jestem kasą przerażony, tylko znowu te pieluchy, ten brak zrozumienia6, nie zapytasz 'co Ci jest?' bo tylko będzie łeeeeee, łeeeeee, łeeeeee...". Tak, że takie rozterki targają mi chłopem na 2,5 miesiąca przed porodem haha

Lalia, kic83 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 😁 dziś zaczynamy kolejny tydzień 🥰 jejku ale ten czas leci 🤷‍♀️🙈

SzalonaOna, Ounai, Stokrotka027, kar_oliv, doomi03, kkasia, Inaa89, dmg111, Koteczka82 lubią tę wiadomość

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️
    28.12 prenatalne USG idealne
    08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
    05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
    25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek! Ja coś spać już nie mogę 🤦‍♀️ ostatnio coraz wcześniej się budzę... S dziś to w ogóle chyba nie będę spać, bo jutro rano prenatalne....

Kkasia, Sylwucha - kciuki za dziś :)

kkasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    A jak u Was sytuacja wygląda? Dogadaliście się jakoś?

A powiem Ci ze jakos leci do przodu. Tak jakby w ogóle tej sytuacji nie bylo 🙈
    Ale chyba coś go ruszyło 😜

Ja dzisiaj zgłosiłam chorobowe. Dziecko mi się pochorowało, to wzięłam chorobowe na siebie. A co.. Moge 😜

Koteczka82 lubi tę wiadomość

• kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik ja będę kupować Tutis Uno ale obczytalam i widziałam na żywo Vive Life. Mnie akurat nie przekonuje kolorystyka i szybko go skreslilam. Jedynie co mogę powiedzieć to jest lekki i zamortyzowany dobrze ;)

Lalia, Julik lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 20:25

Ounai lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • kłot Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🤗 dawno mnie tu nie było, niestety nie mam za bardzo czasu na czytanie forum i nie ma szans nadrobić tylu wpisów 🙈 jak u Was przygotowania na nadejście dzieciątka? W którym tc byliście lub zamierzacie pójść do położnej środowiskowej?
    Ja właśnie za chwilkę się wybieram, ciekawe co powie. Mam ja z polecenia, chciałabym ja opłacić do porodu. Tak stwierdziliśmy z mężem, szkołę rodzenia prowadzi darmową, będą też wizyty domowe, ciekawe ile kasy to kosztuje 🤔 i czy faktycznie dam radę naturalnie.
    U mnie już prawie 24 tc, nie wiem jak to zleciało... brzuch już ewidentnie widoczny, na szczęście rośnie tylko brzuch A nie cala ja 🙈 dr zalecił jogę i ćwiczenia mięśni dna miednicy. Staram się ćwiczyć przynajmniej co 2 dzień.

Lalia, kkasia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Co myślicie o wózku tutis viva life? Może widziałyscie? Lub mialyscie taki? Jeśli pisalyscie o tym modelu to wybaczcie ale ja dziś dopiero zaczelam ogladac, dla mnie to czarna magia. Mam kilka zapisanych screenow z waszych poleceń ale akurat tego modelu nie.

Edyciak co do Twojego taty, moze to po prostu taki tup człowieka, że trzyma sie na dystans z tą wiadomością ale w głębi sie cieszy z wnuczka. Mój tak raczej ma. Nie gadamy na ten temat, ale ja wiem że on o takich rzeczach nie gada. Wiem też że jak się urodzi to będzie się cieszył. Ma już 3 wnuczków i było tak samo. Może jak już będzie bardziej widoczma ciąża to do niego bardziej dotrze 😊

Mój tata odwrotnie, od kiedy skończyłam 18 lat chciał wnuka, a jak się dowiedział że się w końcu udało to latał ze zdjęciem usg kropka i pokazywał wszystkim

Lalia, Julik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba znalazłam swój wózek idealny. 😊
    Coletto Marcello 3w1

https://youtu.be/uNPWLnBrN0o

doomi03, Iryska, Ounai, Lalia, Anet.kaa, SzalonaOna, Julik lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot, ja złożyłam deklarację w tamtym tygodniu. Też wybrałam z polecenia panią, która jest doradcą laktacyjnym. Mówiłam jej o tym, że bardzo mi zależy ale nie wiem jak to robić bo syna karmiłam butelką. Pani powiedziała że mam duże szanse bo dobrze się przygotowuję do tego.

Iryska, dzisiaj na pewno nie będę robić bo je trzeba co godzinę mieszać a poza tym muszę jajka dokupić, ale dam znać na pewno :) za to bardzo polecam ciasto kakaowe od Ani. Jest suche jak wiór, ja dałam troszkę więcej erytrolu, ale szybko się robi i cukry nie szaleją. I wychodzi bardzo dużo i można używać zamiast przekąski. Ja robiłam na szybkiego więc bez polewy. W sumie to nawet mąż mi robił żebym miała do teściowej ;)

Udało mi się w tydzień z cukru na czczo powyżej 100 zejść do 90. Podoba mi się nawet ta dieta, mam więcej sił, cera się poprawiła i ogólnie dużo lepiej się czuję :)

Iryska, Lalia, kłot, doomi03 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 20:25

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌧️ u nas dzisiaj deszczowo na maxa 😔
    Wczoraj tak pięknie i ciepło, a dziś 💩
    Chłopcy już w przedszkolu, ja po upuszczeniu krwi, teraz zakupy w Lidlu i jadę do domku odpoczywać ☺️

Wczoraj jeszcze nad morzem byliśmy, ja na leżaczku piłam herbatkę, a chłopcy aktywnie 😉

a1fcf58d97ba.jpg

A po wszystkim zamoczyli się w morzu na chwilę 😂

SzalonaOna, Inaa89 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim 😁

U mnie wczoraj wieczorem na zakończenie mega udanego weekendu, zaliczone dwa rzyganka 🤦‍♀️

Ale dzisiaj 11+0 więc chyba zaczynam 12 tydzień i liczę, że pomęczę się jeszcze max 2 tygodnie i rozkwitnę w ciąży 😂😍

Mąż ma dzisiaj wolne, pojedziemy do galerii oddać lub wymienić część zamówienia z Housa i może coś sobie pooglądam przy okazji 😅

Maniaaa, Kic z Wami zaczynam zawsze nowe tygodnie 👍

kic83, Inaa89, Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • kkasia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Kkasia, Sylwucha - o której jutro macie wizyty? :)

15:45 😊👍🏻

Iryska, SzalonaOna lubią tę wiadomość

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, życzę Ci tego :) Ja zaraz też muszę się zebrać do galerii, oddać mężowi garnitur do czyszczenia.

Ogólnie dzisiaj cała rodzina zaliczała zgon poweekendowy. Mąż wstał do pracy godzinę później, młody też jak zawsze poranny ptaszek tak najchętniej jeszcze by spał, trzeba było go budzić. Ja też chętnie bym pospała i tak wszyscy jakoś siec dobudzić nie mogli ;)

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dziś wpada znajoma na pogaduchy. Zaraz pod szykuje obiad, żeby był gotowy.

A na 15 lecę odnowić rzęsy i brwi ❤️

Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Do mnie dziś wpada znajoma na pogaduchy. Zaraz pod szykuje obiad, żeby był gotowy.

A na 15 lecę odnowić rzęsy i brwi ❤️

Kochana trzymaja Ci się rzeski?
    Mi niestety odpadają :( koleżanka ostatnio mi robiła i zrezygnowała po 2h bo się nic nie trzymało.
    Brwi robie sobie sama tzn henne pudrowa :) i trzyma się w zależności od tego jak przygotuję skórę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Kochana trzymaja Ci się rzeski?
    Mi niestety odpadają :( koleżanka ostatnio mi robiła i zrezygnowała po 2h bo się nic nie trzymało.
    Brwi robie sobie sama tzn henne pudrowa :) i trzyma się w zależności od tego jak przygotuję skórę.
    Trzyma się pięknie. Nigdy nie miałam z tym problemu :)

• kic83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai
    a o co chodzi z tą położna środowiskowa?
    To ta położna ci kilka razy po porodzie przychodzi do domu i patrzy jak opiekujesz się maluszkiem, doradza?
    Bo ja 5 lat temu dopiero po porodzie wybierałam przychodnie, ale nie sama położną, napiszesz coś więcej?

Ps dokładnie, idziemy "łeb w łeb" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 10:07

Ounai lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ