X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza andrzejkowa Polcia kończy dziś 2 latka 🥳😁 sto lat!

Anet.kaa, Lalia, emdar, Nowastaraczka, Ania81, Enigvaa, Inga28, Ewa88 , MoTyLeK🦋, Clover lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Meggi wiem, że trudno winić dzieci, bo każde różnie może sobie radzić z emocjami. Ale wolałabym ewentualnie wiedzieć, że takie sytuacje mają miejsce. A Panie nic nam nie zgłaszały. A jeszcze ostatnio raz powiedział po żłobku „Gucio się boi dzieci”, więc może to nie pierwsza taka sytuacja i on później się boi chodzić :/ tylko i tak nie wiem co Panie mogą w takiej sytuacji zrobić

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 20:42

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ja Meggi wiem, że trudno winić dzieci, bo każde różnie może sobie radzić z emocjami. Ale wolałabym ewentualnie wiedzieć, że takie sytuacje mają miejsce. A Panie nic nam nie zgłaszały. A jeszcze ostatnio raz powiedział po żłobku „Gucio się boi dzieci”, więc może to nie pierwsza taka sytuacja i on później się boi chodzić :/ tylko i tak nie wiem co Panie mogą w takiej sytuacji zrobić

Nam niby mówiły, że rozmawiały z Oliwką, tłumaczyli, że nie wolno itp i że wiedzą że ona to z emocji robi. W domu też tłumaczyliśmy, ale ona miała rok wtedy I nie wiem czy coś rozumiała 🙈Ale tak samo przeszło, a też już się bałam, że bana na żłobek dostanie 🤦‍♀️

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Meggi może, nie wiem, stresuje mnie relacja wysoka beta a obraz usg.
    T byl z mężem w poradni, lekarz kazał zrobić otoemisje, oczywiście się to z Tomciem nie udało i mamy się umówić między pacjentami i tak żeby spał zeby na śpiocha mu zrobić badanie. Nic nie mówili narazie o sprawdzaniu migdałów.

U Nas tak lekarka zaczarowała Oliwkę ze dała zrobić otoemisje i tympametie czy jakoś tak z uśmiechem.
    My mamy termometr do ucha od małego i zawsze jak lekarz coś z uszami to mówimy że to tak jak termometrem do ucha, że temperature sprawdza i jest luzik 😏

O ❤️
    Z ❤️
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Nam niby mówiły, że rozmawiały z Oliwką, tłumaczyli, że nie wolno itp i że wiedzą że ona to z emocji robi. W domu też tłumaczyliśmy, ale ona miała rok wtedy I nie wiem czy coś rozumiała 🙈Ale tak samo przeszło, a też już się bałam, że bana na żłobek dostanie 🤦‍♀️

U Gustawa jest jeszcze właśnie jeden chłopiec Kacperek, i tez byłam świadkiem jak Pani już kilka razy dawała rodzicom do podpisania, że właśnie albo uderzył albo ugryzł jakieś dziecko. Wiec trafiła nam się grupa 😅

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 20:42

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia sto lat Promyczku! ❤️ Anetka, mam nadzieję że wrzucisz jakieś urodzinowe zdjęcie 😁

Ounai lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d86803756273.jpg

c4c6772ec58d.jpg

Polcia dziękuje bardzo :)

Rano dostała wymarzony wóz strażacki a później wystroiła się w falbany i poszła z chrupkami kukurudzianymi i biszkoptami świętować z dziećmi urodzino andrzejki :D

Lalia, Suszarka, Zulugula, emdar, Nowastaraczka, Inga28, Ania81, Wik89, KarolinaMaria, Ladyo, Clover, Tajka, dmg111, Ewa88 , MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2022, 09:25

emdar, Lalia, Ladyo, Clover, Suszarka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia, Sto Lat i Najlepszego dla Ciebie 🎂🥳🎁!

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Dziewczyny kurde jestem zła... Gustaw miał kolejny wypadek w żłobku. Jakiś czas temu pisałam Wam, że rozwalił sobie głowę, niby nic poważnego się nie stało, ale blizna na głowie została.

Dzisiaj zadzwonili, że znowu upadł. Tym razem rozwalił sobie koło oka, ma spuchnięte i ranę, do tego siną brodę... I co? znowu o ten sam krawężnik co ostatnio. Dzisiaj już z mężem powiedzieliśmy, że chyba w takiej sytuacji powinni zabezpieczyć jakoś ten krawężnik. Oczywiście Panie, że tak tak. Pani dyrektor powiedziała, że do czasu załatwienia tego, dzieci nie będą wychodziły na to podwórko.

Ale już sama nie wiem co myśleć, bo Panie powiedziały, że upadł sam z jakiegoś jeździka. A jak jechaliśmy autem to mówił "Maks bił Gucia". To chłopiec z jego grupy, ale może sytuacja inna niż z upadkiem, ale i tak jutro będę musiała chyba poruszyć temat. Bo sam z siebie by nie mówił chyba, że konkretne dziecko go biło.

A akurat dwa razy mąż był świadkiem jak opiekunki zwracały uwagę jego mamie, że Maksiu bije Panie i rzuca zabawkami...

20125f9c91b2.png

Inga nie ignoruj tego. Mieliśmy podobna sytuację z synkiem w przedszkolu. Zawsze było jakieś wytłumaczenie. Synek mówił że go chłopczyk bije. Jak rozmawiałam z paniami to zaprzeczały. Mąż się wreszcie wkurzył, założył synkowi zegarek tracker. Mogliśmy zadzwonić na ten zegarek. I rzeczywiście jeden chłopczyk bij naszego i inne dzieci.
    Panie nie były zadowolone jak się spytaliśmy o to dziecko. Chłopiec miał problem z agresją, szkoda mi go było. Ale to jego rodziców zadanie by mu pomóc. Żadne inne dziecko nie powinno cierpieć przez takie zachowanie

• emdar Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Nasza andrzejkowa Polcia kończy dziś 2 latka 🥳😁 sto lat!
    Karolina, Twoja pamięć jest niesamowita🤯🤯🤯😘( marnujesz swój mózg, powinnaś być naukowcem jakimś 🥰).

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polciu wszystkiego najlepszego, słoneczko ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi gratulacje.

Zulu gratulacje.

Emdar jak się czujesz kochana? Jeśli już pisałaś to przepraszam że się pytam znowu.

Tajko jak się czujesz? Jak Majeczka zareagowała na siostrzyczkę?

Ounai jak Martusia?

emdar lubi tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, kurde słabo z tym biciem....U nas w zeszłym roku była Tosia, która wszystkich biła; rodzice olewali temat ( sama słyszałam jak mama reagowała na zgłoszenia Pań ). Wiem,że Panie bardzo jej pilnowały; to było jakoś pod koniec roku,więc problem był krótko, ale sama nie wiem co byłoby dalej...Na pewno porozmawiaj z Paniami jaki mają pomysł na ten problem,no i niech zabezpieczą ten nieszczęsny krawężnik😏

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81, dziękuję, czuję się (póki co) zupełnie w porządku; trochę słaba tylko jestem i śpiąca, ale myślę że to też wina pogody 🥴😔😪. Julek chory, więc mam izolatkę w sypialni z książkami pod ręką 😘

Ania81 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Emdar, polubiłam za wprawę w izolacji. Muszę przyjechać do Ciebie na szkolenie 🤣
    Wbijaj! Ale to też myślę jeszcze z pół roku temu byłoby niemożliwe; ale teraz on ma już prawie 3 lata i naprawę dużo rozumie. Nie jestem szczęśliwa z faktu,że w taki sposób moje dziecko musi dowiadywać się,że życie czasem nie układa się po naszej myśli ( mama zamyka się w pokoju, I nie przytula przez parę dni), ale co mam zrobić. Nie mogę go przytulać i się z nim bawić, I koniec dyskusji. Jak to sama dziś powiedziałam do męża: moje zdrowie jest teraz ważniejsze niż jego ewentualne traumy w wieku dorosłym; ja przeszłam terapię i wyszłam na ludzi,jak będzie potrzebował to mu nawet pomogę znaleźć dobrego psychoterapeutę i za niego zapłacę.

KarolinaMaria, Lalia, Ania81, Wik89, Clover lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Meggi gratulacje.

Zulu gratulacje.

Emdar jak się czujesz kochana? Jeśli już pisałaś to przepraszam że się pytam znowu.

Tajko jak się czujesz? Jak Majeczka zareagowała na siostrzyczkę?

Ounai jak Martusia?

A czego? 🤔😉

O ❤️
    Z ❤️
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Wiesz co, dobrze byłoby porównywać pomiary na tej samej wadze. Ulewanie może być fizjologiczne, a plamki to niekoniecznie alergia. Pewnie jak pójdziecie na szczepienie to pogadasz z pediatrą, kiedy macie wizytę?
    9.12.

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
‹‹ 5319 5320 5321 5322 5323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ