Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Asias, niby ten przyrost nie jakiś tragicznie za mały, ale faktycznie troszkę mniej niż dół normy. Może faktycznie alergia? Nie znam się zupełnie, może dziewczyny coś podpowiedzą. Super, że masz pomoc mamy. A planujesz w ogóle żeby Kuba wrócił do żłobka, czy boisz się,że będzie znosił choróbska?42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Enigvaa, super ze wyszliście👍! No a ten wolny wieczór to już magia😘. A są jakieś szanse,że będziecie mieszkać sami? Nie,że teraz zaraz, ale w ogóle?
Tak, chcemy sprzedac dom w polsce. Teraz boimy sie ze koszta nas przerosną bo utrzymujemy dwa domy z jednej pensji, dlatego wynajelismy mieszkanie z moja siostra. Wtedy z jednej pensji spokojnie sie utrzymamy bez strachu ze nam braknie na podstawowe rzeczy🔸28 lat
Enigvaa wrote:Tak, chcemy sprzedac dom w polsce. Teraz boimy sie ze koszta nas przerosną bo utrzymujemy dwa domy z jednej pensji, dlatego wynajelismy mieszkanie z moja siostra. Wtedy z jednej pensji spokojnie sie utrzymamy bez strachu ze nam braknie na podstawowe rzeczy
Enigva, a staraliscie się o jakieś dofinansowania czy pomoc na Malwinke ?
Tajka, gratuluję coreczki😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2022, 09:08
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
emdar wrote:Asias, niby ten przyrost nie jakiś tragicznie za mały, ale faktycznie troszkę mniej niż dół normy. Może faktycznie alergia? Nie znam się zupełnie, może dziewczyny coś podpowiedzą. Super, że masz pomoc mamy. A planujesz w ogóle żeby Kuba wrócił do żłobka, czy boisz się,że będzie znosił choróbska?Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Gela093 wrote:Enigva, a staraliscie się o jakieś dofinansowania czy pomoc na Malwinke ?
Tajka, gratuluję coreczki😊
W pl nie, bo musielibysmy i tak zrezygnowac zeby wyjechac, po za tym 2tys to ledwo pokrywa miesieczny koszt rehabilitacji w polsce a co dopiero jeszcze sprzet i dodatkowe rzeczy…
Tutaj jestesmy w trakcie zalatwiania orzeczenia o niepelnosprawnosci, ale niestety niemcy to straszni biurokraci i maja na wszystko czas 🙄🔸28 lat
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Enigvaa wrote:W pl nie, bo musielibysmy i tak zrezygnowac zeby wyjechac, po za tym 2tys to ledwo pokrywa miesieczny koszt rehabilitacji w polsce a co dopiero jeszcze sprzet i dodatkowe rzeczy…
Tutaj jestesmy w trakcie zalatwiania orzeczenia o niepelnosprawnosci, ale niestety niemcy to straszni biurokraci i maja na wszystko czas 🙄
Jeżeli chodzi o Polskę to rozumiem🙄
Podowiadujcie się dobrze, bo mogą być dofinansowania do mieszkania( jeżeli tylko maz pracuje) rodzinne na dziecko(na to zaświadczenie o niepelnosprawnosci nie jest potrzebne) jeżeli jesteś zameldowana to też możesz się starać o pieniądze pielęgnacyjne, ze względu na niemożliwość podjęcia pracy...
Jeżeli np Malwinka będzie potrzebować specjalnych butów, które są drogie to Panswo za nie zapłaci, jeżeli będzie potrzebować specjalne biurko do nauki to też oni to sfinansuja. U mnie tak jest, a te Kraje mają bardzo zbliżony system opieki zdrowotnej.Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Gela093 wrote:Jeżeli chodzi o Polskę to rozumiem🙄
Podowiadujcie się dobrze, bo mogą być dofinansowania do mieszkania( jeżeli tylko maz pracuje) rodzinne na dziecko(na to zaświadczenie o niepelnosprawnosci nie jest potrzebne) jeżeli jesteś zameldowana to też możesz się starać o pieniądze pielęgnacyjne, ze względu na niemożliwość podjęcia pracy...
Jeżeli np Malwinka będzie potrzebować specjalnych butów, które są drogie to Panswo za nie zapłaci, jeżeli będzie potrzebować specjalne biurko do nauki to też oni to sfinansuja. U mnie tak jest, a te Kraje mają bardzo zbliżony system opieki zdrowotnej.
Na rodzinne czekamy od sierpnia, maja czas 🤪 maz zarabia za duzo zeby nam dołożyli do mieszkania ale jak przyjdzie niepełnosprawność to bedziemy starac sie o mieszkanie z miasta z udogodnieniami dla niepełnosprawnych. Teraz mieszkamy na 3 pietrze bez windy to jest mi ciezko z Malwina ktora musze nosic…
O pielęgnacyjne tez bedziemy skladac bo tutaj bez wzgledu na to czy pracuje czy nie sie nalezy🔸28 lat
Enigvaa wrote:Na rodzinne czekamy od sierpnia, maja czas 🤪 maz zarabia za duzo zeby nam dołożyli do mieszkania ale jak przyjdzie niepełnosprawność to bedziemy starac sie o mieszkanie z miasta z udogodnieniami dla niepełnosprawnych. Teraz mieszkamy na 3 pietrze bez windy to jest mi ciezko z Malwina ktora musze nosic…
O pielęgnacyjne tez bedziemy skladac bo tutaj bez wzgledu na to czy pracuje czy nie sie nalezy
Super,że macie załatwione, na pewno jest to duży komfort psychiczny🤗Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Dziewczyny kurde jestem zła... Gustaw miał kolejny wypadek w żłobku. Jakiś czas temu pisałam Wam, że rozwalił sobie głowę, niby nic poważnego się nie stało, ale blizna na głowie została.
Dzisiaj zadzwonili, że znowu upadł. Tym razem rozwalił sobie koło oka, ma spuchnięte i ranę, do tego siną brodę... I co? znowu o ten sam krawężnik co ostatnio. Dzisiaj już z mężem powiedzieliśmy, że chyba w takiej sytuacji powinni zabezpieczyć jakoś ten krawężnik. Oczywiście Panie, że tak tak. Pani dyrektor powiedziała, że do czasu załatwienia tego, dzieci nie będą wychodziły na to podwórko.
Ale już sama nie wiem co myśleć, bo Panie powiedziały, że upadł sam z jakiegoś jeździka. A jak jechaliśmy autem to mówił "Maks bił Gucia". To chłopiec z jego grupy, ale może sytuacja inna niż z upadkiem, ale i tak jutro będę musiała chyba poruszyć temat. Bo sam z siebie by nie mówił chyba, że konkretne dziecko go biło.
A akurat dwa razy mąż był świadkiem jak opiekunki zwracały uwagę jego mamie, że Maksiu bije Panie i rzuca zabawkami...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2022, 12:14
-
asias86 wrote:Wychodziliśmy że szpitala 2.11 z wagą 2740 a wczoraj było 3340. Wychodzi jakoś 23g na dzień. Właśnie czytałam jakie są objawy. Niby ma jakieś plamki na twarzy, zaczął ulewać.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Inga ja bym zwróciła uwagę na pewno, i uważam tak samo jak Ty - że sam by nie wymyślił że konkretne dziecko go bije. Kurcze słabo że znowu jakiś wypadek się Gustawowi przydarzył. Nie chcę nikogo obwiniać ale drugi raz to samo dziecko w tym samym miejscu, to chyba Panie nie wyciągnęły zbytnio wniosków z ostatniego razu.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Inga ja bym zwróciła uwagę na pewno, i uważam tak samo jak Ty - że sam by nie wymyślił że konkretne dziecko go bije. Kurcze słabo że znowu jakiś wypadek się Gustawowi przydarzył. Nie chcę nikogo obwiniać ale drugi raz to samo dziecko w tym samym miejscu, to chyba Panie nie wyciągnęły zbytnio wniosków z ostatniego razu.
Też tak uważam, jeszcze ze pierwszym razem to sama Panie tłumaczyłam, że wypadki się zdarzają. Ale jednak jeżeli z ciągu tak krótkiego czasu znowu ma wypadek i to w tym samym miejscu to już słabo...
Mam nadzieje, że teraz już faktycznie zabezpieczą ten krawężnik. Na pewno będziemy o to pytać co z tym zrobili. A jutro poruszymy temat tego, że jakieś inne dziecko go bije. Bo ciężko stwierdzić, co u 2 latka kryje się pod słowem "bije" -
Enigvaa wrote:Mamy tez miec spotkanie z pracownikiem, ktory nam ma pomoc w formalnościach i wyjaśnić o co mozemy sie starac
Bardzo dobrze, bo to też nie zawsze chcą informować ludzi o takich rzeczach, a tak to przynajmniej będziecie mieć wszystko jasne😊Enigvaa lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Asiu ten przyrost faktycznie nie jest imponujący ale u mnie córka przybierała po 21g na dobe na początku , tez przeróżne historie z nią przerabialiśmy. Ostatecznie nic jej nie było i później odbiła z nawiązką. Gdybym posłuchała rad pediatry ( silna alergia , specjalne mleko itp ) to bym nie była kp na pewno bo lekarze winę oczywiście widzieli w moim mleku 🤣🤣
Znam sporo dzieci które po prostu nie przybierają książkowa a nic im nie jest. Nie znaczy to ze masz zbagatelizować te przyrosty bo jest to problem ale patrz na wszystko całościowo , biorąc różne czynniki pod uwagę bo najprawdopodobniej różne rady będziesz słyszeć w tej kwestii.
Ja czułam podświadomie ze mimo ze Ania nie przybiera nie wiadomo jak to jest zdrowa i nic jej nie jest. Tak tez się okazało.
Emdar dobrze czytać ze tak świetne sobie radzicie
Inga wg mnie rozmowa jest konieczna, bardzo słabo to wyglada.emdar, asias86 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Tajka moje gratulacje! Gabi jest słodziutka 😍
Zulu, pewnie byś poszła 2 dni później na wizytę i byłby już zarodek 💪
Byłaś już z Tomeczkiem u laryngologa?
Enigva super wiadomości, Malwinka już dostała ten cudowny lek, kciuki za szybkie postępy ✊
Ounai zdrowia dla Was. Zawsze jakieś choroby jak sama zostajesz z dziećmi.
Inga ja po drugim razie też bym się zdenerwowała. A co do tego chłopca to dopytaj Pani jutro. Oliwka jak chodziła do żłobka to sama miała incynenty gryzienia, 2 dni z rzędu ugryzła tego samego chłopca, bo podobno, nie chciał się do niej przytulić. Upatrzyłam sobie go🤦♀️ na szczęście po tygodniu już było ok, Oliwka schowała zęby 🙈
Edmar super też ten ch..jek się zmniejsza. Raz dwa i będzie po nim💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2022, 13:40
emdar lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️