Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Nie no, dziś na forum rządzą braciki ❤ Lalia, Asia, super chłopaki! Choć nie będę udawać, że tęsknię do wstawania co 2 h, albo i częściej 🤪
Ostatnio Verita pisała, że jest jej coraz lepiej, ogarnięte dzieci itd. Ja mam podobnie. Na przestrzeni ostatniego miesiąca, dwóch, Matyldzia zaliczyła duży skok, wszystko rozumie, sama inicjuje zabawy, dużo się bawi, robi żarty. Jedziemy zaraz ma ferie i wreszcie czuję, że będziemy mogli tam coś w trójkę porobić, a nie tylko walczyć o przetrwanie jak było do tej pory.
Ledwo się położyłam to już trzeba było wstawać bo minęło 1.5 h... Nie tęsknię nic za tymi czasami😃KarolinaMaria, Annia, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ja jak Gustaw jeszcze miał rok to totalnie nie myślałam o drugim, dopiero jak skończył te 1,5 roku i zaczął przesypiać noce to włączył mi się ponownie instynkt 😅 To fakt, że z 2 latkiem jest już dużo łatwiej. Przynajmniej u nas bo Gustaw jest na prawdę mało problemowym dzieckiem. Mówi już dużo, więc zgłasza swoje potrzeba albo powie co chce jeść, czym się bawić itp. Nie trzeba już go pilnować na każdym kroku. Ale ja wiedziałam, że im będzie starszy tym mi będzie trudniej zdecydować się na drugie dziecko bo właśnie poczuje już na maksa tą wygodę. Wiec przegadaliśmy z mężem temat i uznaliśmy, że idziemy za ciosem i później będziemy odpoczywać 🤣 nie ukrywam, że niekiedy jestem przerażona tym jak to będzie. 🤡
Iryska, KarolinaMaria, Lalia, Wik89, Annia, Suszarka, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Inga dobrze będzie !! Pomeczycie się trochę te 1,5-2 lat i z górki
Ja mam czasami wyrzuty ze Ania przez pierwszy rok życia Bartka dużo „ traciła „ . Tzn nie wiem jak to nazwać ale często cos robiliśmy bądź nie robiliśmy bo Bartek… Bartek krzyczy wiec idziemy z placu zabaw, Bartek musi iść na drzemkę wiec nie pójdziemy tu i tu bo Nie zaśnie .
Oczywiście w weekend wyglądało to inaczej jak było dwoje dostępnych rodzicow ale jednak większość czasu byłam i jestem z dziecmi sama .
Teraz tez czasami mam takie poczucie bo Bartek strasznie przeżywa jak Ania gdzieś wychodzi tylko z mężem … i z kolei mi go strasznie żal bo np przez 20 minut stoi pod drzwiami i krzyczy tato ajuuuuu … nic do niego nie dociera wtedy mimo ze staram się mu znaleZc tez jakaś rozrywkę … a nie wszystkie rozrywki które ona ma nadają się dla niego…Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulu, Annia długość zewnętrzna nogawki 51 cm, wewnętrzna 30 cm, a w pasie ok.20 cm 😊
To rozmiar 2-3y (92-98) 😊Annia, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Rzeczywiście co widzę to przewaga chłopców na forum ❤️ Może kiedyś przyjdzie mi sie was pytać o metodę na chłopca 🤣🤣🤣🤣
Robicie jakieś prezenty na dzień babci i dziadka? U nas jakoś nie mamy tradycji coś specjalnie kupować. Ale co roku robie zdjęcia zeby mieli "świeże". W tym roku to było naprawdę wyzwanie utrzymać Asię w kadrze 🥵
Także... żeby nie było za męsko podsyłam dziewczynki😅
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 23:09
Wik89, Zulugula, Lalia, KarolinaMaria, asias86, Tajka, Belie, Suszarka, MoTyLeK🦋, Nowastaraczka, Ladyo, Enigvaa, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Wiecie co. Ja w tamtym roku(w poprzednią zime) nakupilam Alicji legginsy z meszkiem w środku z h&m i przed praniem były jej wręcz za duże a po praniu zrobiły się na styk i w styczniu już miala wodę w piwnicy... w tym roku stwierdziłam ze biore o dwa rozmiary większe i dobrze zrobilam... Ona ogolnie nosi 104. Ale zamówiłam jej 116 i w pasaniu między 110 a 116 nie było różnicy to na długość różnica była 2 cm. Więc mowie okej. Po praniu bedzie dobrze.
Tutaj zdjęcie legginsów rozmiar 116. Widać różnice jak wyglądają fioletowe po praniu i różowe przed praniem. 4 cm roznicy a były takie same...🤯
Zulugula lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Martt, cudne zdjęcie 😍
My drugi rok z rzędu kalendarz 🤭 rok temu dostali ścienny "Rok z Olusiem" i w każdym miesiącu było miesięczne zdjęcie Olka (urodził się w grudniu, więc w styczniu było że ma miesiąc, w lutym że dwa itd)
A w tym roku dostaną ścienny trójdzielny z jednym wspólnym zdjęciem chłopców 😁
P.s. Na następny rok też planuję kalendarz i mam zamiar zrobić 12 fajnych, tematycznych wspólnych zdjęć chłopców 😅 w styczniu jakieś zimowe, może w czapkach zimowych na kocu w śnieżynki, w lutym walentynkowe: Kacpi w bodziaku I❤️You (mam po Olku) a Olek z lizakiem w kształcie serca 😅 i tak coś na każdy miesiąc 🤭 i będą mieć znowu zdjęcia chłopców z całego roku 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 19:47
Martt95, Tajka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ja w tym roku poszłam na łatwiznę. Kupilam fajne kosze na allegro, dwie duże czekolady, dwie małe ręcznie robione, dwie herbaty, miód z orzeszkami, nabierak do miodu😀 wszystko fajnie ozdobione i zapakowane. Do tego zdjęcia z sesji 😊
Lalia, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
A tu moje kloniki 🥰 siła sióstr 💪
Maja teraz też jest w miarę bezproblemowym dzieckiem, fajna i do spania i do jedzenia😀 z mężem mowimy, że gdyby tylko ona teraz była to życie bajka😀 można się z nią naprawdę już super dogadać. Myślimy, czy na wiosnę nie puścić jej do żłobka (miała iść na jesień).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2023, 02:36
Martt95, Lalia, Zulugula, Suszarka, Wik89, MoTyLeK🦋, Nowastaraczka, Ladyo, Enigvaa, edka85, asias86, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Tajka, ależ dziewczyny są podobne 😳😳😳
Wrzuć proszę na chwilę jeszcze raz chlopakow6, bo ani razu sie nie załapałam 🤦♀️ -
nick nieaktualnyJa szczepilam z katarem, nie jest to przeciwwskazaniem, ale to tylko sam nieduży katarek był. Chyba zębowy no i moje dziecko w ogóle nie reagowało na szczepienia.
Lalia nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, że już jesteś po porodzie. Ja też chcę... -
nick nieaktualnyMiałam identycznie z dresami z sinsay 🫣
-
Tajka💙💙
Belie, wierzę Ci 🙈
Jak mi niespodziewanie na wizycie lekarz powiedział, że mam jechać do domu po walizkę i na porodówkę, bo bez sensu czekać z takim rozwarciem, to mojego męża wysztywniło, a ze mnie się nabijał, że rozpiera mnie energia 😂 latałam po mieszkaniu jak Dzwoneczek z Piotrusia Pana i tylko dorzucalam do walizki pojedyncze rzeczy 😂 czułam się jakbym jechała do spa a nie rodzić dziecko 😂Tajka, Martt95, Belie, Zulugula, Suszarka, Wik89, MoTyLeK🦋, Nowastaraczka, Ladyo, Enigvaa, edka85, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny