Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, ponoć naturalne jest, że jak wróciłam ze szpitala to nagle Oluś wydaje mi się duży, ale ja mam wrażenie że on musiał zaliczyć jakiś skok zaraz przed moim porodem, a to że mnie nie było kilka dni to pozwoliło mi to wyraźnie zobaczyć 🙈
Nie dość, że jest cięższy, to po ubraniach widzę że podrósł i przytył bo spodnie już aż tak nie spadają 🤭 -
Zulugula wrote:Mi się dzis nudzi w pracy to spamuję.
Z ciekawosci. Dziewczyny które rodzily SN, sprawdźcie na epacjencie ile NFZ zapłacił za Wasz poród? U mnie, czyli cc, wyświetla się kwota 2300zł.
Kornelia 2018 - nie ma informacji wcale o pobycie w szpitalu
Matylda 2020 - tu mam wpisana tylko dietę matki karmiącej 345 zł. Pozostałych kosztów nie widzę -
Zulugula wrote:Może Ci jeszcze nie wskoczyły ceny. Mi za laparo z maja jeszcze mi nie wpisali , trochę to im zajmuje, kawka plotki itd 😃
Mi porodu z 2020 roku nie wpisali, ani 2tyg w szpitalu przy cp 🙈 ale wizyty u rodzinnego mam wszystkie 🤣O ❤️
Z ❤️ -
Zulugula wrote:Ostatnio się zdziwilam, że prognozujesz Olusia na zimę na 104, a ja patrzę ostatnio a w sporej ilości spodni 92 ma już wodę w piwnicy, pajace hm 86 są przykrótkie a body 92 na styk 🙉 a dopiero co się w tym wszystkich topił. Dosłownie w pazdzierniku. Ale nie wyobrażam sobie spodni 98 jeśli chodzi o pas.. kupilam jesienią T duzo leginów hm92, z myślą że będą na zaś , schowalam je ,bo były dlugaśne a ostatnio wyjmuję i one tez są już na styk ale podejrzewam, że nie wypadły akurat większe jak to zazwyczaj hm i zonk teraz mam, bo myślałem że do jesieni pochodzi a to raczej max wiosna 🤪
Zulu, ja sobie tak strzeliłam gafę z dresami z c&a na 98 🤦
Przy okazji jakieś letniej wyprzedaży kupiłam Olkowi chyba z 9 par dresów z c&a z myślą, że będzie miał perfecto do przedszkola 👌 c&a ma super jakość, ceny były zacne a w dodatku to była cudna kolekcja z Myszką Miki 🤭 zamówienie przyszło, wszystko super👍
Dopóki nie wyciągnęłam dresów 92 z c&a 🙈 okazało się, że są raczej standardowe/szersze w pasie, mają atrapę sznurka a gumka jest wszyta w pas, więc nie mogę rozpruć, naciągnąć gumki i zaszyć 😑
I tym o to sposobem mam kilka par dresów które na długość na wiosnę będą akurat, zwłaszcza że to dresy i mają ściągacze przy nogawkach, ale przez to że są szerokie i nie mogę ich sama przerobić, to muszę poszukać jakiejś krawcowej (najlepiej takiej "sąsiadki z maszyną co bierze 5zl od sztuki niezależnie co robi"- miałam taką u rodziców na wsi 😂💙) i po prostu będę próbowała przerobić 😜
A co do legginsów to bardzo Ci polecam te firmy George!!
Można upolować nówki z metkami na Vinted, olx czy Allegro, chociaż tam trochę zawyżają ceny. Można zamówić bezpośrednio na stronie internetowej, ceny są w złotówkach (bardzo dobre ceny) i jest wysyłka do Polski, ale kosztuje 50 zł 🤦🤦
Ja Olka teraz obkupilam, a raczej został obdarowany, bo moja kuzynka przyjeżdżała na święta z Londynu i poprosiłam czy mu nie kupi, a ona kupiła i dała w prezencie 🤭
Olek ma rozmiar 92-98 (2-3 years) i na wiosnę będą petarda!! Bo tam jest w ogóle podział na dziewczęce i chłopięce leggi 😁 Olek oprócz gładkich (szare, granatowe, khaki) ma też w traktory i moro 😜Zulugula lubi tę wiadomość
-
My dziś byłyśmy na bilansie dwulatka, 16kg, 95cm 😎 kto da więcej? 😂😂 Z ciekawych rzeczy to nasza dr powiedziała że Iga przepięknie chodzi i nawet zanika już jej fizjologiczne dziecięce płaskostopie. Mamy skierowanie na kontrolną morfologię, zrobimy pewnie w przyszłym tygodniu. Najwieksza drama była przy ważeniu i mierzeniu, panika nie do opisania, na szczęście naklejka z papugą załatwiła temat 😂
Jagoda od jakiegoś czasu wstaje mi przed 6, dziś na przykład 5:40. Jak żyć? 🥴 Jeszvze jakby chodziła spać o 18 to spoko, ale ona wczoraj padła o 20:15. W dzień śpi łącznie może 80min. Dobrze że to moje drugie dziecko to mam w sobie dużo akceptacji, cierpliwości i spokoju, jakby była pierworodna to bym oszalała z frustracji 😂Lalia, Ounai, Annia, dmg111, Zulugula lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Była u nas położna środowiskowa, wszystko dobrze ❤️
Kacperek urodził się z wagą 3280g, w szpitalu spadł do 3120g, a dzisiaj w domu już 3320 g🤭 miał dwa tygodnie żeby nadrobić wagę urodzeniową a on nadrobił w niecały tydzień i to z nawiązką 😁💪 a najlepsze jest to, że mimo ulewania przybiera średnio 60 g na dobę 🤣💙 meeega mnie to cieszy 😊Suszarka, Annia, dmg111, asias86 lubią tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Średnio
ten język nadal ma nieprawidłową pozycje, buzia tez otwarta
może jednak był za słabo przygotowany, sama już nie wiem co myśleć
A macie, mieliście może tejpy? By w pewnym momencie mieliśmy wdrożone i mamy do teraz.
Może też język musi się nauczyć nowych funkcji po uwolnieniu.
Pamiętam u Nas była zaraz po zabiegu efekt wow, później osłabł i po długich cwiczenisch wrócił.
Nie mamy 100%, ale takie 90-95% zamkniętej buzi.
O ❤️
Z ❤️ -
Annia wrote:Dziewczyny, a myślicie że mogę jeszcze umówić Mikołaja na spóźniony bilans dwulatka? 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 13:38
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Annia wrote:Dziewczyny, a myślicie że mogę jeszcze umówić Mikołaja na spóźniony bilans dwulatka? 🫣
Oliwka nadal też nie miała 🙈
Przez rsv i grupę, że u Nas szpitale zapełnione i przychodnie, a zawsze są opóźnienia i w tłumie się czeka, uznałam że chwilę jeszcze poczekam🙈 Ciekawe czy będą dzwonić za nami?O ❤️
Z ❤️