Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Enigvaa wrote:Powoli bedziemy sie juz żegnać z cycusiem, mam cicha nadzieje ze to troche pomoze w tym snie nocnym, choc nie wydaje mi sie…'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
U nas chyba wjedzie logo i terapia na maksa, jakoś się tak blokowałam, wstrzymywałam, dawałam czas, ale prawda jest taka, że Olek rozumie totalnie wszystko, wszystko jest w stanie przynieść/pokazać, rozpoznać, czasem nawet bardzo nieoczywiste kwestie, ale mowa to dramat - u niego to nadal zbitek, a raczej fala przypadkowych głosek z których za ciula nie da się wyodrębnić konkretnych słów, jak próbuje powtarzać to też mu to baaaardzo, baaaardzo ciężko idzie, na mnie mówi już "ama", ucina to pierwsze M, zamiast paaa mówi kaaa, jak woła baba to rozdziela to na sylaby Ba -ba, ostatnio go nauczyłam Ela (obie babcie tak mają na imię) to wychodzi mu Eeee-jaaa ale widać że problemem są dwie różne sylaby. Teraz się dużo wydarzyło, mamy jeszcze dużo różnych wizyt u specjalistów w marcu z chłopakami, ale w kwietniu jeśli nic się nie zmieni, to wracamy do logo, pewnie badamy uszy i zaczynamy terapię, nawet po to żeby mu w przedszkolu było łatwiej.
Więc Zulu, Karo, Wasze bąbelki są duuużo na przedzie z mową porównując do Olcia 😘 -
Zulugula wrote:Ula , to wielki dzień się zapowiada 😊
Meggi kiedy owu?😈🔥🔥
KarolinaMaria terapia brzmi poważnie ale to jest sama zabawa, wręcz uważam że to atrakcja dla dziecka.
Dzis byla dobra nocka juz , tylko nie widzę co niby zatrybilo 😄 u Tomcia pojawia się coraz więcej 3wyrazowych zdań, może musiał aż to odreagować 🤭 widzimy też ostatnio dobry kierunek, tylko z jakością słabo- seplenienie, język między zębami przy s i sz.
Zulu za tydzień okres dostanę, więc owu za jakieś 17 dni dopiero. Więc jeeeeszcze chwilę 😅Zulugula lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi, jutro idę na tą rozmowę u mnie w dziale ale tak na odwal się bo i tak wiem ,że mój szef nie chce mnie tam, natomiast to drugie stanowisko co dzisiaj mi zaproponowali sami brzmi sensownie. Zostałabym w tej samej firmie więc odpadną wszystkie okresy próbne, nie musiałabym zmieniać ubezpieczeń i innych tego typu rzeczy a jednocześnie odcięłabym soe od męża bo moje biuro byłoby w innej lokalizacji. A ko i mój dobry kolega z pracy przeniósł się tam 2 miesiace temu więc miałabym towarzystwo do kawy. Praca też spokojniejsza, mniej stresująca. Tak, że jutro zaniosę chyba cv 😉
-
KarolinaMaria wrote:Enigvaa, u nas pomogło! Nie wierzyłeam w to, ale po odstawieniu było od razu lepiej.
Ja czuję że wyspie się dopiero jak Pola wyprowadzi się z domu - rozważam przedszkole z akademikiemdmg111 lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Lalia, tak zbaczając z tematu: Ele to najlepsze babcie 💪
Lalia, ja bym poszła do logopedy, bo u Mikołaja trochę po 2 roku nastapił właśnie przełom gadaniowy. Jeśli przełomu nie widać, tego odblokowania to chyba nie zaszkodzi mu troszkę pomóc zajęciami z logo.Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anet.kaa wrote:Ale Ci Karolina zazdroszczę i trzymam Kciuki aby u Malwi było podobnie.
Ja czuję że wyspie się dopiero jak Pola wyprowadzi się z domu - rozważam przedszkole z akademikiemAnet.kaa lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Ja już tez myślałam, że u nas lepsze noce nigdy nie nastąpią ale w końcu jakoś samo przyszło.
Chociaż zasypianie to tez trwa z godzinę, ale bez płaczu i afer po prostu się wierci i leży ale zasnąć nie może. Ale jak nie ma drzemki to zasypia zdecydowanie szybciej. W żłobku niestety śpi, więc na razie nic nie zmieniamy.
Wcześniej jak miał iść spać to zawsze był płacz, że nie chce itp. Ale teraz działa na niego to, że jak gasimy światło to opowiadamy mu bajki w których występuje on lub dzieci które zna i jest zawsze zachwycony i wtedy chętnie gasi światło i idzie leżeć do łóżka 😊 I zawsze mówi „jeszcze Igorek, jeszcze Adaś” 😅
Po opowiedzeniu 2/3 bajek wymieniam mu kto już spi, najpierw wszystkie osoby, potem zwierzęta itp a na końcu że Gucio idzie spać i on wtedy już się wycisza i leży aż w końcu zaśnie -
Inga28 wrote:Moja mama tez Ela! 😅 chyba kiedyś było to bardzo popularne imię 🤭
Lalia, Inga28, Annia, emdar, Nowastaraczka, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Ja jeszcze chwile czekam, ale czuje że i nas logopeda nie ominie, bo jeżeli chodzi o zasób słów to nie mam zastrzeżeń bo mówi na prawdę całkiem dużo. To już właśnie jakość tej mowy jest średnia, ale dajemy mu jeszcze chwile i zobaczę czy po tym podcięciu zobaczymy jakąś zmianę czy nie. Sama w domu próbuje niekiedy zachęcić go do jakiś „ćwiczeń” w formie zabawy, ale specjalistą nie jestem i zawsze tez wole skonsultować.