Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ula gratulacje ❤️ Gabi prawdziwa Wojowniczka
Edmar, widzę że ch*jek spierdzielił 🤣🤣 czym różni się chemia czerwona od tej poprzedniej?
Ja robiłam bilans córki jak miała 2 lata i 2 miesiące i ważyła 13,4kg ale jak dla mnie jest mega szczuplaczkiem 🤔 obecnie ma rozmiar 98, ale na wiosnę - lato kupuję już rozmiar 104
Ulaa lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ula serdeczne gratulacje 😍 dużo zdrowia dla Was obu, jesteście super dzielne dziewczyny 💪
Meggi ja po pierwszym CC też na bank miałam dużo zrostów, prawdopodobnie właśnie dlatego po drugim CC ból był nie do zniesienia - bo uwalniali zrosty. Nikt mi tego nie powiedział bo moja lekarka nie przyszła do mnie po operacji, ale teraz rozmawiałam z lekarzem teraz na wizycie i powiedział że to najbardziej prawdopodobna przyczyna tego koszmarnego bólu. Ja przypuszczałam że je mam, tzn. naprowadził mnie doktor który robił mi pierwsze badania prenatalne, bo jak chciał robić USG przez brzuch to jak jeździł po bliźnie tą głowicą to nic nie było widać, zamazany obraz. Ja wtedy nosiłam rozmiar 38 więc nie byłam obrośnięta tłuszczem na tyle żeby to zaburzało obraz. Teraz pewnie też mam, fizjo mi mówiła że mam dość twardy brzuch (niestety to nie mięśnie hehe) i blizna się słabo rusza. Zresztą po jednej stronie brzucha nawet wyczuwam takie dziwne struktury. Do tego mam problemy jelitowe i to też prawdopodobnie zrosty. Taka moja uroda, niestety po porodach się zbiera rozmaite pamiątki mniej lub bardziej upierdliwe 😒Ulaa lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszi, zapomniałam Ci odpisać na temat snu. Dzięki za propozycję kursu, ale ja myślę, że nam pomoże rezygnacja z drzemki w dzień, tylko że Mati nie jest jeszcze na to gotowa. Czasem uda się ją przetrzymać w weekend, a czasem nie i wtedy zasypia o 16 na drzemkę, a wiesz jak to się kończy... w tygodniu musi się zdrzemnąć, bo wstaje o 6. Myślę, że taka jej natura z tym późnym zasypianiem, tak było od samego początku, nawet jako noworodek padała po 22 na sen nocny. Jak tutaj czasem dziewczyny pisały 'moje dziecko zasypia dopiero o 20.30, co robić????' to miałam pianę na ustach 🤣 dodatkowo nie pomagają nam choroby, raz jest w żłobku, raz ze mną, raz u babci, raz u nas z babcią. Przed pójściem do żłobka było względnie dobrze, zasypiała przed 21. Potem się wszystko pokiełbasiło. Jak jest chora to siedzi więcej w domu, jest mniej zmęczona, więc nie pada wieczorem i tak kółko się zamyka. W tym tygodniu wróciła do żłobka, zasypia ok. 21 i to jest dla mnie sukces. Godzinne usypianie przemilczę 🤐 jeszcze namy kryzys żłobkowy, rano płacze i mówi, że chce do baby...
Co do jedzenia Jagódki, to trzymam kciuki, żeby to był chwilowy kryzys. Fajnie napisałaś o tym, że wreszcie doceniasz to, że Iga normalnie je 😁
A jeszcze co do książek, bo Matylda reaguje alergicznie na Pucio mówi dobranoc i KK i Nunuś Pora spać. Kiedyś lubiła, a teraz krzyczy Nieeee. Czyli w domyśle 'matka, co mi tu podsuwasz tę tanią propagandę, nie ma spania!'
🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2023, 22:01
Wik89 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Meggi, myślałam o Tobie! Trzymam kciuki za owocne 3 miesiące.
Angie, ale ekstra, że się odezwałaś, co u Ciebie? Jak Jagoda? Jak chłopaki?
Moti, mam nadzieję, ze Cię zdiagnozują i ustawią leki.
W temacie naszej Emdar, wszystkie się tutaj zachwycamy jej siłą, energią, nastawieniem, ale mam takie pytanie do Was: cycki w tym roku już zbadane? Ja idę pod koniec marca, będzie akurat 11 miesięcy od ostatniego USG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2023, 22:14
MoTyLeK🦋, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Meggi, myślałam o Tobie! Trzymam kciuki za owocne 3 miesiące.
Angie, ale ekstra, że się odezwałaś, co u Ciebie? Jak Jagoda? Jak chłopaki?
Moti, mam nadzieję, ze Cię zdiagnozują i ustawią leki.
W temacie naszej Emdar, wszystkie się tutaj zachwycamy jej siłą, energią, nastawieniem, ale mam takie pytanie do Was: cycki w tym roku już zbadane? Ja idę pod koniec marca, będzie akurat 11 miesięcy od ostatniego USG.
Karolina, też myślę że Matylda bez drzemek w dzień zacznie szybciej zasypiać na noc. U nas tak było, jemu ewidentnie drzemki wszystko rozwalały i potem zasypianie na noc trwało godzinę 🙄KarolinaMaria lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Nie mam cukrzycy. 💪 Nie wiem czemu z Mikim od początku ciąży miałam...
Piersi badałam w czerwcu 2022.
Te trampki to szok... W sensie zwariowali z tymi cenami.
Meggi, czyli te zrosty to prawdopodobnie przyczyna twojej cp?KarolinaMaria, asias86 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Nie mam cukrzycy. 💪 Nie wiem czemu z Mikim od początku ciąży miałam...
Piersi badałam w czerwcu 2022.
Te trampki to szok... W sensie zwariowali z tymi cenami.
Meggi, czyli te zrosty to prawdopodobnie przyczyna twojej cp?
Super ze krzywa wyszła dobrze 👌
Tak, lekarz mówił że to była przyczyna. Przez to że moja macica była zrosnieta z otrzewną, znajdowała się pod przepona, to jajowody poszły za nią i byly strasznie wygięte i naciągnięte...
Jak uwolnili macicę i opadła w dobre miejsce to jajowody się uwolniły i kontrast poszedł bez problemu
Jestem tak wdzięczna temu prof. Nie dość że szybko termin znalazł, to zrobił mega przegląd, laparo, histero, wziął endometrium do badań. Prywatnie koleżanka są sama laparo zapłaciła 7tys. Do tego w szpitalu ciągle przychodził i pytał się jak się czuje przed, jak po, wyjaśniał co się stało, co musiał zrobić itp. Raz tylko byłam u niego na wizycie. W szoku jestem że był taki zainteresowany, biorąc pod uwagę np mojego prowadzącego co chodziłam co miesiąc, później 2x w miesiącu, a jak byłam cp w szpitalu ani razu nie przyszedł nawet...A na korytarzu nawet nie poznał mnie🙈
Muszę mu jakoś podziękować, ale nie wiem jak🙈O ❤️
Z ❤️ -
Ja idę dziś do gin, zobaczymy jak wygląda standard opieki tu i tu 🤣🤪
U nas ze spaniem to wiadomo, koszmar. Nadal kilka pobudek w nocy… a usypianie bez wzgledu czy jest drzemka czy nie ma, czy wczesniej czy pozniej to trwa 1,5h 🥴 takze Karolina, lacze sie w tym i nie wiem co mam tu zrobic 🙈🔸28 lat
Aaaaaaaaaa to u Nas Kicia Kocia ( ta bez niuniusia) jest zawsze na drzemkę i na noc, dobrze że mam sporo z serii to sama nie oszaleje od czytania tego samego 🙈. Oliwka też ogląda okładkę gdzie są wszystkie książki z serii pokazane i inne też i pokazuje placem i mówi "mamy mamy" albo mówi "nieeee" i patrzy na mnie z politowaniem, że takiej nie ma jeszcze 🙈 tak samo lubi bajeczki z morałem. Układa sobie je wszystkie przed sobą i też sprawdza które ma a których nie.KarolinaMaria lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Suszarka wrote:Słynne Smykowe trampki barefoot w tym roku po 70zł, byłam dziś w Smyku i aż przystanęłam bo oczom nie uwierzyłam 😅
Annia, KarolinaMaria, Suszarka lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Suszi, zapomniałam Ci odpisać na temat snu. Dzięki za propozycję kursu, ale ja myślę, że nam pomoże rezygnacja z drzemki w dzień, tylko że Mati nie jest jeszcze na to gotowa. Czasem uda się ją przetrzymać w weekend, a czasem nie i wtedy zasypia o 16 na drzemkę, a wiesz jak to się kończy... w tygodniu musi się zdrzemnąć, bo wstaje o 6. Myślę, że taka jej natura z tym późnym zasypianiem, tak było od samego początku, nawet jako noworodek padała po 22 na sen nocny. Jak tutaj czasem dziewczyny pisały 'moje dziecko zasypia dopiero o 20.30, co robić????' to miałam pianę na ustach 🤣 dodatkowo nie pomagają nam choroby, raz jest w żłobku, raz ze mną, raz u babci, raz u nas z babcią. Przed pójściem do żłobka było względnie dobrze, zasypiała przed 21. Potem się wszystko pokiełbasiło. Jak jest chora to siedzi więcej w domu, jest mniej zmęczona, więc nie pada wieczorem i tak kółko się zamyka. W tym tygodniu wróciła do żłobka, zasypia ok. 21 i to jest dla mnie sukces. Godzinne usypianie przemilczę 🤐 jeszcze namy kryzys żłobkowy, rano płacze i mówi, że chce do baby...
Co do jedzenia Jagódki, to trzymam kciuki, żeby to był chwilowy kryzys. Fajnie napisałaś o tym, że wreszcie doceniasz to, że Iga normalnie je 😁
A jeszcze co do książek, bo Matylda reaguje alergicznie na Pucio mówi dobranoc i KK i Nunuś Pora spać. Kiedyś lubiła, a teraz krzyczy Nieeee. Czyli w domyśle 'matka, co mi tu podsuwasz tę tanią propagandę, nie ma spania!'
🙃
U nas też się tak pokiełbasilo i nie mam pojecia skad Leos wieczorem ma tyle energii i czasem mam wrazenie ze wlasnie nie chce isc spac na przekór zeby pokazać swoje zdanie. Jak w weekend usypialam go na drzemkę to leciały mu oczy juz a on wciaz powtarzał "nie jestem spiacy"🙃🫠 i teraz wieczorne usypianie tez zrobilo sie meczarnią i kończy 21-22 a wstaje roznie, w weekend oczywiscie jak najwczesniej czyli kolo 6 30 a w dni robocze 7-7 30 😵💫 -
Cześć dziewczyny. Czytam Was ale nie ma psychicznie sił pisać. U nas mały szpital, Marta od niedzieli ponad 39 stopni goraczki z jednoczesnym brakiem innych objawów. Ja jutro mam rozmowę o pracę u mnie w dziale, na stanowisko osoby, która byłaby moim szefem, czyli gdybym się dostała byłabym szefem osoby która mnie zastąpi.
Ja miałam piersi badane pół roku temu więc muszę iść znowu. Mam duże obciążenie więc muszę się badać częściej.
Enigva, czytałam pytanie. Moim zdaniem to nie są buty dla Malwinki, one miga hyc za miekkie. Te trampki nadają się dla dzieci które chodzą bez żadnych wad. Możliwe, że Malwinka powinna mieć buty z twardszym zapietkiem. Ja bym to skonsultowała przed zakupem.
Ula, cały czas ciepło o Tobie myślę. Serdecznie Ci gratuluję malutkiej ale zdrowej córeczki. Jak widać sama podjęła decyzję że to już czas. Bardzo dużo przeszłaś. Mam nadzieję, że teraz Gabrysia już Ci yo wynagrodzi. A tak poza tym to jest po prostu prześliczna. Wiecie już kiedy Was wypuszcza do domu?Ulaa lubi tę wiadomość