Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Annia wrote:Ounai ja też nie miałam dziadków.
Babcie zmarły jak miałam 16 i 18 lat.
Ale powiem Ci szczerze, że nie wspominam braku dziadków jako jakąś traumę z dzieciństwa. Raczej było mi smutno, że babcie nie przychodziły na dzień babci do przedszkola, bo jedna na drugim końcu Polski, a druga jakoś nie była zaangażowana w takie tematy, zresztą wtedy ciężko chorowała.
Z innej beczki: bardzo chciałabym Wam polecić jeśli lubicie czytać książki 'Gdzie śpiewają raki', dawno tak dobrej i wciągającej powieści nie czytałam!Lalia, Zulugula, Ounai, Annia lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Ounai
mój dziadek zmarł jak miałam 3mce, babcia jak miałam rok.
Drugi dziadek uciekł za granicę jak się nie urodziłam nawet, a babcia zmarła jak miałam 13 lat ale ostatnie kilka lat wstecz chorowała ciężko, więc wiem jak to jest wychowywać się bez dziadków.
Natomiast moi rodzice dali mi taki ogrom miłości, że zastąpili ich w 200% i wierzę że Ty swoim dzieciom dasz to samo z mężem 😘
Motylek, to jest przykre. Babcie niestety nie chcą sobie znaleźć nowych dziadkówSzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Mowe wrote:Laski czy na początku ciąży 17,18 dpo ale jak już wiedziałyście ze jesteście w ciąży, bolał Was brzuch tak jak na okres ? Nie taki ból, ale tak mnie ćmi jakbym zaraz miała okres distac😐
-
Mowe - miałam takie bóle brzucha dokładnie jak opisujesz i myślałam, że dostanę zawału.
Sylwia - a macie już imiona wybrane dla dziewczynek?Moja mama też niesamowicie się cieszy, najlepsze jest jak próbuje poczuć jak Junior się rusza, a on ZAWSZE jak ktoś inny niż ja przykłada rękę do brzucha to przestaje się ruszać. Ledwo ten ktoś zabierze rękę to znowu zaczynają się tańce w brzuchu. 🤣
Sylwucha lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Sylwucha wrote:U mnie było podobnie. Dziadkowie nie byli zaangażowani w życie wnucząt, ale jakoś nigdy tego nie odczuwałam, bo od początku się nie interesowali. Do przedszkola nawet na dzien babci chodzila mama. Ale nie przeszkadzalo mi to. Zawsze mialam z nią ogromną więź. Z kolei wiem, że moi rodzice oszaleli na punkcie dziewczynek. Mama ciągle coś szyje, ojciec już planuje gdzie domek postawić im do zabawy 😂 pokoik im urządzają. Juz nawet maja łóżeczka, a ja nie 🤣Cieszę się bardzo, że moje córki będą miały takich dziadków 😊
Znam to Sylwia 😁 mój tata z bratem budowali ostatnio hustawke ogrodową i tak ją obmyślili, że na jednym ramieniu jest zostawione miejsce na hustawke dla dzidzi 😂 tata chciał ją już nawet robić sam, mama mu powiedziała że kupią taką elegancką gotową, a tata dopytywał gdzie to można kupić 🤣 przypominam, że ich wnuczątko ma jakieś 5 cm na razie 😁Sylwucha, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Mowe wrote:Laski czy na początku ciąży 17,18 dpo ale jak już wiedziałyście ze jesteście w ciąży, bolał Was brzuch tak jak na okres ? Nie taki ból, ale tak mnie ćmi jakbym zaraz miała okres distac😐
-
Annia wrote:Mowe - miałam takie bóle brzucha dokładnie jak opisujesz i myślałam, że dostanę zawału.
Sylwia - a macie już imiona wybrane dla dziewczynek?Moja mama też niesamowicie się cieszy, najlepsze jest jak próbuje poczuć jak Junior się rusza, a on ZAWSZE jak ktoś inny niż ja przykłada rękę do brzucha to przestaje się ruszać. Ledwo ten ktoś zabierze rękę to znowu zaczynają się tańce w brzuchu. 🤣
U mnie z tymi ruchami podobnie. K raz tylko zauważył 😉Annia, doomi03, SzalonaOna, kar_oliv, Stokrotka027, dmg111, kkasia, Lalia lubią tę wiadomość
-
Tak, co więcej mnie tak brzuch bolał do 12tygodnia. Możesz magnez brać, to trochę może zlagodzi💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualny
-
Tak, takie bole są normalne zwłaszcza na początku. -
Ounai wrote:A było Ci przykro z tego powodu? Zastanawiam się jak mój syn to odczytuje, czy dla niego to normalne, bo po prostu dziadkowie już nie żyli jak się urodził, czy jest mu żal bo inne dzieci mają a on nie. Ja wiadomo, że przezywam, ale to mój tata i teść więc nam z mężem zawsze będzie ich brakować.
Motylek, to jest przykre. Babcie niestety nie chcą sobie znaleźć nowych dziadków
Dla mnie było to normalne, tak jak piszesz.
Byłam do tego faktu przyzwyczajona.
Nie było mi przykro, nie odbierałam tego w ten sposób, wiedziałam że od zawsze ich nie było, nie ma i nie będzie.Ounai lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyMotylku, myślę, że masz stan zapalny. Może wystarczą probiotyki.
Swoją drogą ja nie miałam pobieranej cytologii. Miałam ją robioną w lutym, czyli na miesiąc przed ciążą i właśnie też mi wyszedł odczyn zapalny i leukocytarny.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEdyciak wrote:Motylku, myślę, że masz stan zapalny. Może wystarczą probiotyki.
Swoją drogą ja nie miałam pobieranej cytologii. Miałam ją robioną w lutym, czyli na miesiąc przed ciążą i właśnie też mi wyszedł odczyn zapalny i leukocytarny. -
nick nieaktualny
-
Motylku dzięki za pamięć wizytę mam jutro o 14 mam nadzieję że wszystko będzie w porządku. Z aplikacji wychodzi mi że zaczęłam już 3 miesiąc
Cały czas was czytam tylko mało pisze bo mdłości mnie maltretują.
KarOliv a bieżesz normalnie leki na crona ? Mój mąż też choruje . 2 lata temu miał operację resekcji jelitaSzalonaOna lubi tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Dziewczyny!
Ale tu się dzisiaj dużo działo! Stokrotka, Ewa, Zulugula, Motylku, Dmg - gratuluję tak dobrych wieści z Waszych wizyt! Zulu, Stokrotko - gratuluję chłopców
Co do przeczuć, to ja obstawiam chłopaka u Motylka i dziewczynkę i Lalii
Lalia Twoja historia z dziadkiem wzruszająca!
Dopiero nadrobiłam wątek, od 8.30 byłam w biegu i poza domem do wieczora
Słuchajcie, dziś chyba po raz pierwszy poczułam niepokój, od kilku dni ważę tyle samo, ale to o 700 g mniej niż tydzień temu, na początku sie nie martwiłam, ale dzis dwie osoby powiedziały mi zdziwione, że w ogóle nie widac, abym była już w 20 tygodniu, a poza tym nie czuję ruchów dziecka tak wyraźnie jak np. wczoraj czy w weekend. I zaczęłam się jakoś niepokoić. Ale żadnych niepokojących objawów nie dostrzegam, a za niecały tydzien mam wizytę. Oby tylko do niej dotrwac spokojnie
Kic, poki co biorę pod uwagę Karową i Praski, ewentualnie Żwirki i Wigury, dzwoniłam dziś do Praskiego ws szkoły rodzenia (jest teraz tylko online) i zapytałam o tę położną środowiskową, pani się za bardzo nie orientowała, powiedziała tylko, że to się rejestruje w przychodni, w której ma się lekarza rodzinnego. A że ja nie chodziłam długo na nfz, to muszę się najpierw zarejestrować w przychodnii wtedy się dowiem co i jak, ona jedna kolezanka nie zrobiła tego, wiec tez nie miala żadnej opieki położnej w trakcie ciąży, natomiast po narodzinach i zapisaniu dziecka do przychodni rodzinnej przyszła standardowo położna środowiskowa do nich
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 22:24
Stokrotka027, SzalonaOna, Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
kar_oliv wrote:Oliwka moja imienniczka, polecam 😃
kar_oliv lubi tę wiadomość
-
SolAngelica wrote:Motylku dzięki za pamięć wizytę mam jutro o 14 mam nadzieję że wszystko będzie w porządku. Z aplikacji wychodzi mi że zaczęłam już 3 miesiąc
Cały czas was czytam tylko mało pisze bo mdłości mnie maltretują.
KarOliv a bieżesz normalnie leki na crona ? Mój mąż też choruje . 2 lata temu miał operację resekcji jelita
Biorę tylko przeciwzapalny asamax bo miałam dobre wyniki. Lekarz mówił, że ten jest z grupy bezpiecznych i gorzej jakbym nie brała i weszła w zaostrzenie w ciąży. Badalam kalprotektyne na początku ciazy to była 5, więc super. Jak mąż się czuje? Crohn i inne choroby jelit są straszne, najgorzej że wiele ludzi nawet nie jest świadomych, że jest chore jak ja. Dowiedziałam się, bo moja mama choruje na raka jelita grubego i przed ciaza chciałam sprawdzić czy u mnie jest ok i masz babo placek. Na szczęście zmiany zapalne były tylko w małym odcinku krętniczo-kątniczym jelita. Na początku jeszcze miałam steryd 3m i potem jakoś było lepiej. Najgorzej gdy dopada stres bo wtedy stan się pogarsza.