Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Dziewczyny, jakieś rady dot robienia tych zastrzyków?
Chciałabym, żeby pierwszy zrobiła/pokazala mi pielęgniarka ale nie wiem czy mi się to uda
Poniżej linii pępka,. Najlepiej koło 3cm od pępka. Ja robię bliżej boczków. Łapiesz fałd skóry, przez skórę widać żeby nie trafić w naczynko i wbijasz. Ja podaje delikatnie, naduszam tłok po mału, bo wtedy nie ma takiego dużego pieczenia i rozpierania. Po wciśnięciu odczekam 5 sekund i dooeiro wyjmuje igłę. Najlepiej chwilę posiedzieć jeszcze, nie wstawać od razu.Zulugula lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZulugula wrote:Dziewczyny, jakieś rady dot robienia tych zastrzyków?
Chciałabym, żeby pierwszy zrobiła/pokazala mi pielęgniarka ale nie wiem czy mi się to udaZulugula lubi tę wiadomość
-
Nie trzeba wypuszczać powietrza
Bierzesz kawałek skory w ręce i się wbijasz prostopadle nie pod żadnym kątem, wypuszczasz lek, wyciągasz i tyle. Nic strasznego. Na początku to w ogole jest lajcik myśle. Im dalej tym gorzej bo coraz mniej miejsca do kłucia bo brzuch się duży robi i napiety wiec ja już się wbijalaam gdzie popadnie 🤣🤣
Raz się wbiłam w udo, nie polecam to dopiero bolało jak cholera. W boki brzucha zdecydowanie najłatwiej i najmniej boleśnie.
Masz neoparin czy Clexane ? Clexane to oryginał nie wiem co jest w nim niby innego ale o wiele mniej boli niż Neoparin 🙈 neoparin miałam wrażenie ze ma strasznie tępe igły, myślałam ze wymyślam ale w aptece mówili ze nie tylko ja sie na to skarżyłam 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2023, 21:34
Zulugula lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
nick nieaktualny
-
Ja słyszałam, ze nie należy wypuszczać tego powietrza; zrobić krok po kroku tak jak w ulotce i jak tu dziewczyny napisały
Potwierdzam, bo właśnie w tym tygodniu zmieniłam z neoparinu na clexane - clexane ma cieńsze igły i jakoś mniej odczuwalne są te zastrzyki
Zulu ✊Zulugula lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulugula wrote:Ogarneli to w końcu. Także od jutra zaczynam się kłuć. Dziwi mnie, bo wygląda na to, że nikomu jeszcze nigdy nie wypisywali bezpłatnych leków na ciążę 🙈
Zulugula lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Nie trzeba wypuszczać powietrza.
Robisz krok po kroku jak w ulotce ale najlepiej w fałdy boczne brzucha bo mniej szczypie/boli na późniejszym etapie kiedy brzuch już większy.
Ja teraz 2 ciążę biorę te zastrzyki ja mam clexaneStarania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
nick nieaktualnyNic nowego się nie dowiedziałam. Tylko tyle ze prawdopodobnie ciąża nie rozwija się prawidłowo i prawdopodobnie zakończy się poronieniem.
Ze albo mogę wrócić do leków i zobaczyć co będzie albo zostawić to naturze i zobaczyć czy się poroni
Mówi ze jak w ciągu dwóch tygodni się nie zacznie nic dziać to mam przyjechać ale nawet jeśli ciąża rozwija się nie prawidłowo ale rozwija to takiej ciąży się nie przerywa. Wtf 😐 -
madziulix3 wrote:Mi cała ciąże z Jasiem robił mąż. W tej ciąży się przemoglam i robiłam sama. Łapałam normalnie fałdek tak z 5 cm od brzucha i wkłuwałam się powoli. I na początku wypuść powietrze z zastrzyku
W tych nie wolno wypuszczać. Nawet na ulotce masz napisaneO ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualny
-
Zulugula wrote:Dzięki, ogladnelam tez filmiki na yt. Ale i tak podejdę dzis do jakiejs pielęgniarki🙈 ja kiedys babci zrobilam jeden ale to byłam wtedy nieustraszoną nastolatką 😄
Właśnie mi się wydaję, że teraz to luzik ale nie wyobrazam sobie tych zastrzyków jak już brzuch bedzie taki napięty i nie będzie za co chwycić 😳
Ja mam clexane.
Madzia piękne zdjęcie 💚
Później to tak z boku trzeba zbierać skórę. Dasz radę. Wiem, że też w udo można robić, ale dla mnie to było ciężkie do wyobraźenia 🙈. Nawet teraz w szpitalu sama sobie robiłam, bo pielęgniarki szybko jednym ruchem tłoka wpuszczają wszystko i wtedy piecze mocno. Ja wolę stopniowo, wtedy mniej boli 🙈Zulugula lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️