Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Veritaa, nie we wszystkich przedszkolach panie pomagają. Jak byłam rozmawiać w jednym państwowym to z góry powiedziały, że dzieci muszą w toalecie radzić sobie same i z jedzeniem też, bo u nich jest 1 pani ma 25 dzieci(wtf swoją drogą...) i nie mają fizycznej możliwości tego ogarniać.
No, ja Mikołaja puszczam od 4 rż, ale u nas trochę inna sytuacja ze względu na maluszka w drodze.
Jestem zaskoczona . Mam wiele znajomych z dzieciakami w przedszkolach i to publicznych i w każdym z nich w najmłodszej grupie panie pomagają zarówno z jedzeniem , ubieraniem się na dwór, zakładaniem kapci , toalecie itp. W kolejnych grupach jest zdecydowanie nacisk na samodzielność ale tez widziałam jak Panie dzieciom pomagają się ubierać na dwór .Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Annia wrote:Veritaa, nie we wszystkich przedszkolach panie pomagają. Jak byłam rozmawiać w jednym państwowym to z góry powiedziały, że dzieci muszą w toalecie radzić sobie same i z jedzeniem też, bo u nich jest 1 pani ma 25 dzieci(wtf swoją drogą...) i nie mają fizycznej możliwości tego ogarniać.
No, ja Mikołaja puszczam od 4 rż, ale u nas trochę inna sytuacja ze względu na maluszka w drodze.
Btw, u nas też jedno przedszkole ma nocowanki i zielone przedszkole ale... ma dużo innych minusów. -
W ccc można trafić ricosty za 149 zł, plus do tego 10% z kartą ccc. Upolowałam właśnie dla Oliwki. Przeprane numery, ale mają większą numerację. 23 to tak jak 24/25 Lasockiego ( jeszcze zależy jaki model)
https://ccc.eu/pl/dzieciece/dziewczece/polbuty/polbuty-ricosta-50-1200102-34-rozowy-ciemny?utm_source=awin&utm_medium=afiliacja&utm_campaign=CPS&utm_content=176013&pub=RedBrain+Ltd&awc=16072_1678703501_5be35242a55a92e20efac5a78269ed60
O te udało nam się kupić za jakoś 130 zł. Rozmiarowka do 23. Były też męskie i taka śliska skóra. Oliwka ma 14cm i ma zapas 1cm.
Ounai to super. Jeszcze się wygrzejesz i odpoczniesz przed nową pracą.
My to pewnie w październiku dopiero gdzieś się wybierzemy.O ❤️
Z ❤️ -
Verita, to bardzo wiele zależy po prostu od przedszkola. W 4latkach w innym przedszkolu wiem od koleżanki, że Panie nie pomagają. W innych z kolei wiem, że pomagają, więc trzeba po prostu się dowiadywać przed rekrutacją.
Ounai, ale super, ale ci zazdroszczę wakacji. Z dziećmi czy bez?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Verita, to bardzo wiele zależy po prostu od przedszkola. W 4latkach w innym przedszkolu wiem od koleżanki, że Panie nie pomagają. W innych z kolei wiem, że pomagają, więc trzeba po prostu się dowiadywać przed rekrutacją.
Ounai, ale super, ale ci zazdroszczę wakacji. Z dziećmi czy bez?emdar lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam termin operacji: 10 maja 💪👍. Od razu będę miała rekonstrukcję
. Mój lekarz( chirurg onkolog, bo prowadzi mnie jeszcze sam onkolog) to złoto, taki spokój i profesjonalizm od niego bije,że dałabym się mu pokroić i zszyć na 10 kawałków 😁🤣.
Suszarka, Wik89, Lalia, Zulugula, Ladyo, KarolinaMaria, Ounai, Nowastaraczka, Enigvaa, Iryska, Lulu83, dmg111, Annia, asias86, kic83, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulugula wrote:Czy ta heparyna w ciąży jest całkowicie bezpłatna? Bo asystenka gina wystawila mi recepte i przyszlo mi za nią płacić.. i za lutkę tak samo. Ona mówiła, że wpisała R ryczałt, a to jaki ma być kod na recepcie, że bezpłatna orientuję sie ktos?
Na wstępie gratuluję 🙂
Co do heparyny żebyś miała darmowa ginekolog musi wystawić literkę c że jesteś ciężarną wtedy ejst refundowana i dostaje się ją za darmoStarania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
nick nieaktualny
-
Zulugula wrote:Czy ta heparyna w ciąży jest całkowicie bezpłatna? Bo asystenka gina wystawila mi recepte i przyszlo mi za nią płacić.. i za lutkę tak samo. Ona mówiła, że wpisała R ryczałt, a to jaki ma być kod na recepcie, że bezpłatna orientuję sie ktos?
Ja miałam luteinę i heparynę bezpłatną. Jest lista leków bezpłatnych w ciąży. Możesz ściągnąć sobie i tam sprawdzić co jest dokładnie
Jeden lekarz gin wystawił mi za darmo przy jednym wyniku bety i to zapas 6 chyba opakowań, a drugi chciał zaświadczenie żeby dać za darmo.
"co kraj to obyczaj"Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2023, 17:27
O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualny
-
Zulugula, gratulacje. Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze 😘
Ounai, fajnie z tym urlopem, szukaj wycieczki 😀
My lecimy w maju do Grecji, pierwszy lot z dzieckiem, nie powiem , ale mam stres😀
U nas w przedszkolu też wymagają żeby dziecko było odpieluchowane, mimo że przyjmują od 2.5 lat, to nawet od takich maluchów tego wymagają 🙄
Moje dziecko nie nosi już pieluchy od ponad miesiąca. Siku ogarnia ładnie ale ciągle ma problemy z kupką i większość ląduje w majtki 😕Ounai, Zulugula lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualny