Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ten fotelik do roweru to trzeba dopasowywać do typu roweru tak jak foteliki samochodowe do kanapy? Mąż właśnie sprawił sobie wypasiony rower i nie wiemy czy musi pojechać nim do Decathlonu, żeby dobrać fotelik czy jak?
Ounai, udało się już wrócić mimo strajków?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Pytanie czy się opłaca. Za izipizi dasz 100zl. W tej cenie masz 3x rossmannowe
Takie zwykle Malwina zepsula tego samego dnia. A realshades ma drugi rok i nie widac na nich sladow, a przeżyły sporoNowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Annia, na pewno trzeba zobaczyć czy mocowanie jest odpowiednie do średnicy ramy. Foteliki montowane na ramę są wygodniejsze dla dziecka, bo jak jedzie to tak jakby jest bujane w tym foteliku. A jak masz na bagażniku to każda nierówność terenu to obijanie dupką o fotelik, co jest średnio przyjemne, nawet jeśli fotelik posiada dodatkowe sprężyny pod siedziskiem (np jak hamax caress). Dziecko może się zniechęcić jeśli pupa będzie poobijana.
Co do powrotu to udało się, ale nie bez niespodzianek. W Paryżu lądowaliśmy w burzy, mocne turbulencje były, a pilotdlugo krążył, chyba próbował ominąć ten największy wiatr. Ok 15 min czekaliśmy na pozwolenie na wyjście z samolotu, wiatr kołysał nim na boki i chyba bali się podstawić rękaw, żeby nie został uszkodzony. Później nie chcieli nas przepuścić na drugi terminal twierdząc że nie mamy biletu, a bilet mogliśmy wydrukowany dopiero na tym drugim terminalu (zmienialiśmy linie lotnicze). Później nikt nie umiał nas pokierować, lotnisko ogólnie jest tragicznie opisane, terminale są oddalone od siebie o kilka km). Przesiadka zajęła nam ok 1,5h, tak daleko było. Z kolei w Monachium samolot lądował z opóźnieniem, kolejny samolot miał boarding 40 gate'ów dalej i biegliśmy bo mieliśmy na przesiadkę 5 min. Zdążyliśmy tylko dlatego że start był opóźniony o 10 min. Gdyby startował o czasie utknęlibyśmy w Monachium. W Krakowie też nam zeszło bo uszkodzili mi walizkę i musiałam iść zgłosić. Na szczęście taksówkarz juz czekał więc powrót z Krakowa poszedł szybko i sprawnie. Dzisiaj umieram, bo dopadła mnie zemsta faraona. Ale to z własnej winy bo rozcienczylam 2x kawę wodą z kranu. W sumie nie wiem czemu wpadłam na ten idiotyczny pomysł 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2023, 14:13
-
Annia wrote:Dziewczyny a ten fotelik do roweru to trzeba dopasowywać do typu roweru tak jak foteliki samochodowe do kanapy? Mąż właśnie sprawił sobie wypasiony rower i nie wiemy czy musi pojechać nim do Decathlonu, żeby dobrać fotelik czy jak?
Ounai, udało się już wrócić mimo strajków?
My właśnie świeżo kupowaliśmy i rower i fotelik i niestety mąż wybrał taki rower, że w decathlon żaden fotelik nie pasował i dopiero kupił w jakimś sklepie rowerowym. Po czym po jednej jeździe zwrócił rower i kupił inny 😅
Dodatkowo w Decathlon najpierw jeden sprzedawca montował fotelik i ja nie znając się widziałam, ze coś jest nie tak. Przyszedł drugi i mówi ze to tak nie może być i zamontował inaczej, potem przyszedł trzeci i mówi, że tez źle. I ze niestety te foteliki nie pasują do wybranego roweru.
My mamy fotelik britax romer -
Suszarko ja również z polecenia dziewczyn tutaj na forum kupiłam tego Hamax Siesta i serio nie ma do czego się przyczepić 💪
Co to okularów to w tamtym roku nie kupiłam jo pewnie tak jak Zulu pisze 3 sek byłyby na oczach ale na ten rok już kupię z Izipizi 😊starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Ounai wrote:Pytanie czy się opłaca. Za izipizi dasz 100zl. W tej cenie masz 3x rossmannowe
-
Annia wrote:Dziewczyny a ten fotelik do roweru to trzeba dopasowywać do typu roweru tak jak foteliki samochodowe do kanapy? Mąż właśnie sprawił sobie wypasiony rower i nie wiemy czy musi pojechać nim do Decathlonu, żeby dobrać fotelik czy jak?
Ounai, udało się już wrócić mimo strajków? -
dmg111 wrote:Kochane, a może ktoś poleci jakaś fajną spacerowke? Planujemy lecieć na wakacje, więc muszę kupić jakiś wózek wygodny do składania, lekki, na dłużej, ze znośna amortyzacja? 😉 To będzie drugi wózek, typowy na wyjazdy. Jula co prawda jest malowozkowa, ale nie wyobrażam sobie wakacji bez wózka 🤭
dmg111 lubi tę wiadomość
-
dmg111 wrote:Kochane, a może ktoś poleci jakaś fajną spacerowke? Planujemy lecieć na wakacje, więc muszę kupić jakiś wózek wygodny do składania, lekki, na dłużej, ze znośna amortyzacja? 😉 To będzie drugi wózek, typowy na wyjazdy. Jula co prawda jest malowozkowa, ale nie wyobrażam sobie wakacji bez wózka 🤭
Nam w podróży samolotem i na Rodos sprawdziła się spacerówka Valco Snap 4 trend sport. Jest lekka, ale jednocześnie stabilna. Oparcie rozkłada się na płasko, fajnie się prowadzi i jest wygodna dla dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2023, 21:06
dmg111 lubi tę wiadomość
-
dmg111 lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Nam w podróży samolotem i na Rodos sprawdziła się spacerówka Valco Snap 4 trend sport. Jest lekka, ale jednocześnie stabilna. Oparcie rozkłada się na płasko, fajnie się prowadzi i jest wygodna dla dzieckaMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Ja latam z naszą spacerówka tylko pakuję ja w pokrowiec na płycie lotniska.
A jak jest potem z odbiorem? Z resztą bagaży czy też osobno?
W maju lecimy pierwszy raz z dzieckiem i nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda 😃12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Czyli wózek oddaje się dopiero na płycie lotniska? Myślałam, że zabierają przy odprawie z bagażem głównym.
W maju lecimy pierwszy raz z dzieckiem i nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda 😃 -
Iryska wrote:Czyli wózek oddaje się dopiero na płycie lotniska? Myślałam, że zabierają przy odprawie z bagażem głównym.
W maju lecimy pierwszy raz z dzieckiem i nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda 😃
I tak jak zulu mówi, przy odprawie bagażowej trzeba zgłosić, dadzą Ci naklejkę na wózek.
Z dodatkowych lifehack- dla dziecka wolno zabrac wodę na strefę bezclowa. Warto mieć butelkę filtrującą, napełnisz sobie po odprawie. Jesli lecisz przez Monachium warto zabrać kapsulki do ekspresu. Na lotnisku są ekspresy w których można sobie zrobić kawę jesli masz własną kapsułkę.
Do samolotu ściągnij sobie bajki na YouTube offline. Wtedy dziecko jest zaczarowane i nie marudzi. Jesli używacie bbox wylej wodę na czas startu i ładowania, wytwarA się w nim podcisnienie i woda strzela jak z fontanny jak go otworzysz
A tak poza tym nie martw się, nie taki diabeł straszny jak go malująIryska lubi tę wiadomość