X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja gratulacje ❤️❤️❤️❤️. Uwielbiam imię Nadia❤️❤️❤️❤️❤️.

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Karo, mamy łóżko Sundvik rosnące razem z dzieckiem. Materac mamy piankowy VIMSIG. Jest w porządku, ale ja też nie jestem typem osoby która pisze doktoraty na temat materaców. Moim zdaniem się na nim wygodnie leży, jest w sam raz twardy, po przeszło roku nie widzę odkształceń ani uszkodzeń. Wad nie zauważyłam 😁 Zastanawiałam się jeszcze nad sprężynowym INNERLIG, ale my mamy sprężynowy w swoim łóżku i trzeszczy jak diabli, wkurza mnie to. Powiem od razu że na pewno nie polecam prześcieradeł z Ikei na to łóżko, po kilku praniach nie nadają się do niczego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2023, 22:33

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Maja po bilamsie, waży 13.8 kg🤦‍♀️😀 i ma 86cm. Głowa 50 cm😀
    U nas ząbkowanie w pełni 😭

Jakie macie sposoby na macie głowy? Maja ma bunt, wychodzi z wanny z płaczem..

A czemu nie można ibuprofenu przy ospie? Tak z ciekawości
    Zwiększa ryzyko nadkażenia skóry gronkowcem i paciorkowcem

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszi, myślę właśnie o tym samym łóżku. Dla mnie najlepsza recenzja to właśnie taka, że się nie odkształcił. Co do materaca sprężynowego to co się dziwisz, że Wam trzeszczy 😎🔥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2023, 22:42

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ula, ja myślę, córka to córka, a... syn to syn. Nie ma co wartościować relacji z dzieckiem przez pryzmat tego jakiej jest płci. Poza tym stwierdzienie, że więź z córką jest lepsza z góry nadkłada na tę relację presję. W życiu różnie bywa, często córki wcale nie są zgrane z matkami i mają do tego prawo. Ja wiem, że każdy ma preferencje co do płci dziecka, nie ma w tym nic złego, ale to co napisałaś jest strasznie krzywdzące dla chłopaków 😔 pozdrawiam wszystkie moms of boys!

Suszi, wy macie dla Igi łóżeczko z Ikei rosnące z dzieckiem. Jaki tam macie materac? Polecasz?
    Ja trochę inaczej odczytałam post Uli. Dla mnie on miał taki wydźwięk, że ta więź jest tak samo silna ale z dziewczynką jest po prostu inna. I ja to rozumiem, mam tak samo z moimi dziećmi. Z Martą tak jakby rozumiem się bardziej, przez to, że ona choćby chce się malować, naśladować mnie, a z Tymkiem tego nie było bo on chciał naśladować tatę. I to wcale nie oznacza że z jednym z dzieci więź jest silniejsza. Jest po prostu inna.

Ulaa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria super to napisałaś odnośnie płci. Ogień , nic dodać nic ująć :)

Ja szczerze nie zauważam różnic typu ze córka mnie naśladuje a syn ojca. Raczej robimy prawie wszystko razem i próbują. Razem malują, jeżdżą na rowerze, razem gotujemy, Jak pieczemy ciasteczka to Bartus tez wałkuje, jest ubrany w fartuszek kuchenny a jak mąż zmieniał mi oponę w rowerze to obydwoje podawali klucze i aktywinie uczestniczyli w tym skomplikowanym procesie 😁)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2023, 23:13

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita, ale Bartek też chce żeby mu malować paznokcie, czesac włosy czy robić makijaż? U mnie Tymek uwielbia z mężem grać na konsoli w takie typowo chłopięce gry, kocha programowanie, matematykę, rzeczy inżynieryjne. Ja nie przepadam za grami komputerowymi a oni tak. Za to Marta właśnie rano robi makijaż razem ze mną, naśladuje mnie jak golę nogi, czesze mi fryzury. W żłobku stoi pierwsza w kolejce do czesania warkoczy. Owszem, jak gotujemy czy myjemy rowery pomagają obydwoje. Ale są takie rzeczy, które totalnie nie interesują Tymka bo mówi że to dziewczyńskie sprawy. Może to też kwestia wieku, Tymek ma już 7 lat i już jego zainteresowania bardziej się ukierunkowują. Twoje dzieci sa młodsze, więc też jeszcze chcą wszystko robić razem, zobaczysz, za parę lat to się powoli zacznie zmieniać 😉

age.png

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai z ręka na sercu odpowiem Ci ze u nas Ania nie znosi czesania fryzur, spinek. Ma obcięte włosy lekko za ucho bo inaczej rano były awantury o fryzury ze ona nie chce a ma bardzo gęste włosy. Wiec tak maja szczotkę do włosów i każdy ma swoją 😁 jeśli chodzi o paznokcie to nie odpowiem bo ich nie maluje tylko odżywka ale chyba nie widzieli 😁 jak się rano maluje do pracy to Bartek jest ze mną bo wstajemy razem i patrzy co robię. Wiec może i przez wiek ja u nas nie widzę zależności Ze to córka chce mnie naśladować a Barto meza .

Ania tylko nie chce zakładać niebieskich ubrań bo w przedszkolu się nasluchala ze to jest kolor dla chłopaków. Ale z mezem skutecznie z tym walczymy, ja nie znoszę tego podkreślania płci ze cos jest tylko dla chłopaków a cos tylko dla dziewczyn …

Wiec naprawdę nie czuje wyjątkowej więzi z córka a z synem jakaś mniejsza. Nawet momentami większa bo to on z charakteru jest do mnie podobny a córka to wierna kopia mojego meza zarówno jesli chodzi o wygląd jak i charakter :)

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 06:39

Ulaa lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ula, ja myślę, córka to córka, a... syn to syn. Nie ma co wartościować relacji z dzieckiem przez pryzmat tego jakiej jest płci. Poza tym stwierdzienie, że więź z córką jest lepsza z góry nadkłada na tę relację presję. W życiu różnie bywa, często córki wcale nie są zgrane z matkami i mają do tego prawo. Ja wiem, że każdy ma preferencje co do płci dziecka, nie ma w tym nic złego, ale to co napisałaś jest strasznie krzywdzące dla chłopaków 😔 pozdrawiam wszystkie moms of boys!

Suszi, wy macie dla Igi łóżeczko z Ikei rosnące z dzieckiem. Jaki tam macie materac? Polecasz?
    Dziękuję, że to napisałaś. 😘 Wiem, że Ula nie miała nic złego na myśli, ale w ciążowo hormonalnym umyśle już mi było trochę smutno. 🙃

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu, jak ogólnie się czujesz? Dobrze pamiętam, że masz tp na początek czerwca? Jest szansa, że Junior urodzi się już w tym miesiącu? 🤭

Annia lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka potwierzona ospa. Dostała hascovir jeszcze. A tak to pianka i paracetamol.

Ja przechodziłam ospe jak byłam mała, ale jestem w trakcie starań, myślicie ze powinnam do gina iść po coś? Jestem 2 dni po owu..

O ❤️
    Z ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Anniu, jak ogólnie się czujesz? Dobrze pamiętam, że masz tp na początek czerwca? Jest szansa, że Junior urodzi się już w tym miesiącu? 🤭
    Termin mam na 3 czerwca. Za tydzień i 2 dni mam donoszoną ciążę więc wszystko się może zdarzyć... :) Trochę mnie to przeraża. ;)

Zulu, Nadzieja, gratulacje ode mnie! :)

MoTyLeK🦋, Zulugula, Suszarka, Iryska, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 16:38

Annia, MoTyLeK🦋, emdar, Ladyo, Suszarka, Ania81, Ulaa, Lalia, Meggi110818, Ounai, Ewa88 , Wik89, Enigvaa, Tajka, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dziękuję, że to napisałaś. 😘 Wiem, że Ula nie miała nic złego na myśli, ale w ciążowo hormonalnym umyśle już mi było trochę smutno. 🙃
    Dla pocieszenia - ja mam 3 dziewczyny w domu i 1 rodzynka. A nadal uważam, ze lepiej się spełniam w roli mamy chłopca i tyle! Zawsze marzyłam o 3 chłopaków 🙈🤣

Annia lubi tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Suszarka, Ania81, Wik89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ej ja nie wiem jak ja ogarnę zakładanie rajtek 🤣 wydaje mi się to trudną rzeczą przy takim małym dziecku😛
    Eee luz, wbrew pozorom łatwiej założyć takiemu maluchowi niż zbuntowanej dwulatce hahaha 🤣 ale się przygotuj na bankructwo, rajstopy dla dziewczynek są droższe niż dla dorosłych kobiet, a poza tym trzeba kupować cienkie, grube, białe, kolorowe, ażurowe, gładkie, z wzorkami i UJ wie jakie jeszcze w zależności od stylówki i pogody. Do tego na lato podkolanówki, ozdobne skarpetunie, opaski i nagle się okazuje że masz setki złotych zdeponowane w pierdołach 🤣🤣 plus wybór butów dla dziewczynki to wyższa szkoła jazdy jeśli chcesz mieć takie które będą pasowały i do sukienek i do dresów 😀

Zulugula, Ania81, Enigvaa, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:

Nie tak był mój przekaz.
    Przez wiele lat byłam mamą samych chłopców i uważam, że mam super więź z moimi synami, ale jednocześnie wiem, że jest i będzie zupełnie inna niż z córką. Takie jest moje zdanie.

Ounai, Ania81, dmg111, Lulu83 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
‹‹ 5526 5527 5528 5529 5530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ