Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
To jak wszystko albo nic, to od początku puszczać ją bez pieluchy, na wyjścia, plac zabaw, do sklepu, na drzemki?
Spróbuję w weekend u rodziców, tam jest ogród to też może będzie łatwiej. A jak się nie uda to w sierpniu ma wolne od żłobka to wtedy spróbujemy ponownie.
Irysko, po nocy pieluszkę ma zalaną..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 15:54
-
Tajka, dokładnie tak. My próbowaliśmy tak najpierw po domu, na wyjścia wkładaliśmy pampersa, żeby się nie obsikał i to totalnie nie zdało egzaminu. Odczekaliśmy miesiąc i tydzień temu po prostu zabraliśmy pampersa w dzień. Było parę wpadek, ale od razu załapał.
Ale jak przekonać dziecko, żeby robiło kupkę na nocnik?Miki nie chce siadać do kupy...
Inga, gratuluję! Śliczna córeczka. Jak się czujesz? Mąż mógł kangurować? Bedziesz próbować kp?Inga28 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja właśnie wróciłam z pracy, położyłam się chwile odpocząć z Amelka
Mam już dupka, właśnie przyjęłam pierwsza tabletkę
widzę ze rozmawiacie o odpieluchowaniu- u nas pierwsza próba nieudana, za niedługo myśle ze spróbuje jeszcze raz
Mela czasami wola ze chce do nocnika a czasami nie zwraca uwagi na nocnik i robi do pampersa. Inga Gaja jest prześliczna ❤️ od razu widać ze będzie z niej malutka ślicznotka! Gratuluje! Aniu miedzy dzieciakami będzie 2 lata i 10 miesięcy różnicy… czyli mówisz ze mam przygotować się na ciężkie czasy 😂? Nie pocieszasz!
Inga28 lubi tę wiadomość
-
Ania w tym szpitalu niestety nie ma kangurowania, ale mała i tak musiała iść żeby ją dogrzać. Mąż czekał pod salą, potem go zawołali i mógł Gaje zobaczy 😊
Na pooperacyjne nie ma odwiedzin, mógł być 20 minut.
Ja na razie dobrze, zobaczymy później jak będę musiała wstać. Ale podczas samej cesarki czułam się dużo lepiej niż za pierwszym razem
Dzisiaj ją przystawiałam do piersi, jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji 😊Annia, Zulugula, MoTyLeK🦋, patrycja92, Nowastaraczka, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość
-
Iryska wrote:Może zamiast nocnika sprawdzi się nakładka na wc?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Inga cuuudowna dziewczynka ❤️❤️ super ze już jesteście razem i ze jest lepiej niż za pierwszym 😘😊
Lady u mnie tez będzie taka sama różnica 2lata i 10 msc 😁😁
Co do odpieluchowania to ja w niedziele postawiłam na kolejny raz 😁 Nas zmotywowała Pani w żłobku bo powiedziała ze pomoże ale musimy być bardzo konsekwentni i cierpliwi. W żłobku przy wołaniu dzieci kto chce do łazienki siku pierwszy leci ze chce a ma pieluchę wiec stwierdziłam ze to chyba ja jestem niegotowa a nie on. Dwa dni ciężko było ale od wczoraj widze swiatelko w tunelu. Pieluchę zakładam na noc i na drzemkę ale na wyjście na dwór nie tylko mam rzeczy na zmianę.
Dam znać za kilka dni czy stoimy w miejscu czy jest lepiej 😊Inga28 lubi tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Inga gratuluje ♥️♥️ Piękna córeczka 😍😍 Kreślę dni w kalendarzu do listopada 😅
U Stasia odpieluchowanie trwało 4 tygodnie a jeszcze zdarzają się pojedyncze wpadkiwiększość pracy wykonały panie w przedszkolu, ja miałam plan dopiero w sierpniu zacząć proces… ale po tym jak zwróciłam kiedyś im uwagę, ze Stanley wrócił z kupa i odparzeniem wzięły sobie za misję go nauczyć 😅
Inga28 lubi tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Inga
moje gratulacje! Jest piękna!Inga28 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Hej dziewczyny,
dawno mnie tutaj nie było.
U nas wszystko dobrze, dostałam w pracy premie i podwyżkę.
Wiki skończyła właśnie 1ą klasę i jest najlepszą uczennicą, okazało się że ma zdolności matematyczne, polonistyczne, plastyczne. Do tego tańczy, zdobywa puchary. Jestem z niej mega dumna!
Maks za to jest najgorszy w swoim żłobku jeśli chodzi o zachowanie 🙈
Odpieluchowaliśmy go w jeden dzień w weekend czerwcowy, we wrześniu idzie do przedszkola, mam nadzieję że go z niego nie wyrzucą 😂
Ostatnio była u nas DMG, więc znów się pośmiałyśmy i podrinkowałyśmy
Czas płynie, my już mówimy pass na kolejne dzieci, w tym roku stuknie mi 40, więc czas pomyśleć o sobie i o podróżach, jedną bez dzieci zaliczyliśmy, byliśmy na krótkim wypadzie w Szwajcarii.
Ściskam Was wszystkie mocno, gratuluję nowych ciąż, i trzymam kciuki za kolejne😘Iryska, kiniusia270, Zulugula, Tajka, Nowastaraczka, Suszarka, KarolinaMaria, Ewa88 , patrycja92, Annia, Inga28, Ounai, MoTyLeK🦋, emdar lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kiniusia270 wrote:Inga gratuluje ♥️♥️ Piękna córeczka 😍😍 Kreślę dni w kalendarzu do listopada 😅
U Stasia odpieluchowanie trwało 4 tygodnie a jeszcze zdarzają się pojedyncze wpadkiwiększość pracy wykonały panie w przedszkolu, ja miałam plan dopiero w sierpniu zacząć proces… ale po tym jak zwróciłam kiedyś im uwagę, ze Stanley wrócił z kupa i odparzeniem wzięły sobie za misję go nauczyć 😅
-
I mi się zatęskniło za noworodkiem, choć miałam niedawno 🥰 i uważam, że życie po 6mcu jest łatwiejsze, a po roku to już w ogóle, a po dwóch to dopiero bajka 😀 serio... Jakbyśmy mieli samą Maję to prawie wakacje 😀 ale i tak tęsknię 🥰 oczywiście już 'zapomnialam' co było kilka miesięcy temu i pewnie zdecydowałabym się na kolejne bobo ale stary chce zrobić wazektomie 🤔
-
Annia spróbuj może książeczkę „ale kupa w pieluszce”. Malwina od niej zaczęła odpieluchowanie i poszło super. Pierwsze 2-3dni troszkę popuszczała bo ciężko jej było złapać moment, ale teraz już super. 1,5tygodnia bez pampersa i 2 wpadki, bo zabawa była fajniejsza. Myślę,że nieźle a bardzo się tego bałam.
Z kupą to ciężki temat, nie ma chyba na to rady, dopóki dziecko nie jest gotowe to co najwyżej może się zaparć nabawić 🤷🏻♂️
Iryska lubi tę wiadomość
🔸28 lat
🔸28 lat