Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia, tez polecam tą książeczkę ale kupa. Jako ostatnia deska ratunku jest też taki kurs Marioli Kurczyńskiej (mam nadzieję że nie przekręcam nazwiska), nazywa się 'kupa stop' i podobno mega skuteczny. Widziałam opinie nie tylko na jej profilu ale już w kilku miejscach w internecie. Ona tam uczy jak rozmawiać z dzieckiem i jak podejść do tematu żeby rozwiązać problem. Ale ten Kurs to chyba drogi interes, więc ja bym chyba najpierw spróbowała z książeczką i dała mu trochę czasu. Dla dzieci kupa to "wielka" sprawa, a jak raz sobie zapamiętają że coś bolało/było nie tak to potem bywa ciężkoooo niestety.
Odnośnie różnicy wieku, noworodków itd., jutro jedziemy odwiedzić szwagierkę, ma identyczną różnice między dziećmi jak Anniaciekawa jestem jak tam u nich. W poniedziałek wyszli ze szpitala. Ale jakiś emocji nie odczuwam. Poza ukłuciem zazdrości że udało się jej urodzić siłami natury, ale przynajmniej wiem że to temat na terapię skoro po tak długim czasie jeszvze we mnie to siedzi. Jagoda mnie tak zorała (i dalej to robi) że na długo zapominam o większej ilości dzieci, być może nawet poprzestaniemy na dwójce. Chcę pomyśleć o sobie, popracować zawodowo i poczuć się kimś innym niż mamą. Nie tęsknię za czasami jak Jagoda była maleńka, wręcz wolę ją taką jak jest teraz - chodzącą, w miarę ogarniętą jeśli chodzi o jedzenie, odstawioną od piersi, i potrafiącą się zabawić samodzielnie 5min. Te minione 14 miesięcy to był największy hardkor w moim życiu, i cieszę się że powoli się robi chociaż odrobinę łatwiej.
Wik89, Annia, Ounai lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dziewczyny w ccc z kodem "more50" druga para minus 50%
z przecenionych też
I tak kupię Mai sandałki Lasockiego z 139 za 41.50 😀Enigvaa, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Inga gratulacje!
Enigva, to super wiadomość. Wyobrażam sobie, jak was musiało to wzruszyć
Tajka, moja córka ma AZS i są okresy zaostrzenia kij wie dlaczego. Właśnie teraz latem jest najgorzej.Inga28 lubi tę wiadomość
-
Dziękuje dziewczyny za wszystkie kciuki i gratulacje ❤️ mam w sobie tyle emocji, że chyba nie zasnę… nie mogę uwierzyć, że Gaja jest już na świecie 😍
Pionizacja kiepsko niestetySam brzuch nie boli, ale po wstaniu robi mi się mega słabo i wymiotuje… dostałam jakieś leki i na razie mam leżeć. Próbuje sobie chociaż co chwile siadać, ale mam totalny brak siły
-
Zulugula wrote:Jakie macie bidony dla 3latkow?
Nass ten z tescomy zaczyna przeciekac i chce kupic cos innego dla odmiany. Te bboxy tritanowe mają z kolei grubą słomkę no i nie wiem czy w tym wieku ma to znaczenie jeszcze. Może coś polecacie? -
Zulugula wrote:Jakie macie bidony dla 3latkow?
Nass ten z tescomy zaczyna przeciekac i chce kupic cos innego dla odmiany. Te bboxy tritanowe mają z kolei grubą słomkę no i nie wiem czy w tym wieku ma to znaczenie jeszcze. Może coś polecacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 08:47
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Aniu, z tą kupą to na pewno nie naciskajcie. Znam wiele dzieci które nabawiło się zaparć nawykowych ponieważ rodzice naciskali na kupe do nocnika a dzieci nie były gotowe. Ciągnie się to za tymi dziećmi dość długo bo jako 5 latki nadal mają opory więc z moich obserwacji naprawdę trzeba na to uważać.
Czytajcie książeczki, ew mówcie jak idziecie do toalety że idziecie robić Kupe i z czasem samo powinno jakoś ruszyc. -
Zulugula wrote:Właśnie zastanawiałam się czy ustnik czy słomka ale chyba gdzies mi migło że lepiej słomka, także wzięłam i jednak tego bboxa. Tylko T w zwyklym bboxie miał ucinaną słomkę więc nie bylo tej blokady płynu, pytanie czy ogarnie jak z tego pić czy nie będzie się złościć 🤭
Inga jak się dziś czujesz?
Ja w „dużym” tez przycięłam słomkę, bo przy małym miała przycięta i ciężko jej było się napić z tą gumką 🙈 i trochę skróciłam ten plastik w środku bo nawet mi było ciężko się napić.🔸28 lat