Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas chorobowo lepiej, my z mężem już ok, ja kończę antybiotyk jutro rano a on wr wtorek. Iga jeszvze sporadycznie kaszle, ale uważam że to już typowo kaszel poinfekcyjny. Za to wczoraj wstała z zapaleniem spojówek, na szczęście miałam w domu Tobrex i dziś już dużo lepiej. Jagoda za to wstała wczoraj z drzemki bez głosu. Dziś jest momentami bardzo zachrypnięta, a chwilami mówi prawie normalnie. Daję jej Tantum Verde bo zauważyłam że wczoraj podrażnione gardło, robię też inhalacje z Nebbudu bo to jakby od krtani ta chrypka. Jak jutro nie będzie poprawy to się przejdziemy na wizytę zapewne.
Książeczki u nas są bardzo różne na topie, bo Iga jest zapisana do biblioteki, mamy pod nosem oddział dla dzieci. Lubi te o Peppie i Psim Patrolu, oczywiście w topce jest też Jadzia Pętelka, Tupcio Chrupcio i Misia Marysia.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Co lepsze jako drobiazg na wesele dla pary młodej? Kieliszki jakieś fajne np. do magarity albo martini, czy coś w stylu mapa gwiazd w chwili ślubu? Może jakieś inne pomysły? Chrzestny Igi się żeni za kilka tygodni, są bardzo zżyci, chciałam kupić jakiś drobiazg "od niej" dla nich. Generalnie oni chcą alkohol zamiast kwiatów, i kupimy od nas, ale od dziecka flaszki nie dam 🤣
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
My z kolei od dluzszego czasu czytamy rozne ksiazeczki o Strazaku Samie, polecam. Fajne sa tez opowiadania z serii o Kubusiu Puchatku, np. te:
https://www.swiatksiazki.pl/moje-pierwsze-bajki-o-kubusiu-disney-kubus-i-przyjaciele-6845871-ksiazka.html?gclid=EAIaIQobChMI4d7z1aiTgAMVEuN3Ch2lzwO1EAQYAyABEgLTfvD_BwE
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ja polecam serię uczucia Gucia. Pedagożka od snu nam poleciła i faktycznie fajne książeczki. Szczególnie jak ktoś lubi jednorożce! 😛
Zulu, gratuluję Tomkowi, u nas Matylda w dzień często już woła siku, ale z pełnym odpieluchowaniem czekamy do sierpnia, gdy będzie miała przerwę od żłobka. Poza tym przenieśliśmy ją ze spaniem do jej pokoju, kosztuje nas to duuuużo emocji i na razie nie chcemy sobie dokładać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2023, 15:55
Anet.kaa lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Anetka, myślę, że podstawowo morfologię już sporo powie, ale może faktycznie Verita coś doradzi.
My już praktycznie po bostonce, byłyśmy w piątek na kontroli. Za to moja mama i Lucek nadal kaszlą, narzekają na gardło itd. Moja mama szczególnie ciężko to przeszła.Wik89 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Suszi, jeśli młodzi piją kawę lub herbatę to kupiłabym dwie filiżanki, nie jakiś chiński kicz w stylu 'kubek kochanej żony' 😵💫 tylko coś z polskiej porcelany, najlepiej, białe proste, neutralne. Może Ćmielów, Chodzież, Bogucice, Lubiana? Myślę, że cenowo do przejścia, a fliżanek nigdy nie za wiele, szczególnie jak się przyjmuje gości.
Bo tak w ogóle to wg mnie kieliszki do martini to prawie jak alkohol 🤭 to już może lepiej pucharki do lodów, pasują jako prezent od dziecka. To mało kto ma, ja np. nie mam, lody jemy w szklankach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2023, 16:04
Suszarka lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Iryska wrote:My wypożyczamy przeróżne książki z biblioteki. Aktualnie na czasie są wszelkie książki o straży pożarnej, autach, traktorach.
Ale największy hit to "opowiem ci mamo co robią auta." Już dwa razy przedłużałam w bibliotece, chyba muszę kupić 😃
Opowiedz mi mamo co robią autka to aktualnie nasz hitIryska lubi tę wiadomość
-
Zulu, obiecuję, że napiszę coś więcej za parę dni. Na razie 2 noce w jej 'koju' za nami. U nas podwójna akcja, bo równocześnie zaczyna spać sama, bez nas. Poszłam w końcu na konsultacje do takiej babki i pomogło nam to nabrać odwagi i zrobić ostre cięcie od usypiania przez 2h z miziankiem itp.
Nie znam Tupcia Chrupcia, bo my czytamy głównie to samo i mało dokupuję, ale szanuję tę jego mamuśkę! Zaimponowała mi 🤣 dla mnie te współczesne książeczki są czasem aż za bardzo poprawne. To tata odkurza, to tata wyrzuca śmieci, to mama pracuje przy komputerze w domu, to mama wychodzi z przyjaciółkami. Także jak się trafi coś 'starszego' to uśmiecham się pod nosem
Edit oczywiście uwielbiamy Pucia, który przecież jest poprawny do bóluale czasem brakuje mi różnorodności. Matylda dostała kiedyś od teściów taką marketową książeczkę jak z kosza z wyprzedażami, rok wydania 2008. Tam jest stary podział ról, mama na odkurzaczu, tata majsterkuje. Na początku miałam myśli, że co to za badziew, ale potem doszłam do tego, że różnorodność jest ważna, a przecież w naszym domu to ja głównie odkurzam 🤭 czytamy ją czasami, ma fajne obrazki, daje duże pole do opowiadania własnych historii.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2023, 17:44
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Suszarka wrote:Karo, pucharki to super pomysł, znalazłam ładne z Krosna i chyba na tym stanie. Dzięki!
Suszarka lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
A ja polecam Bajeczki z Morałem z wydawnictwa Pryzmat
np Łania Frania (która cały czas sprząta i okazuje się ze przez to traci szanse na różne ciekawe przygody) czy Żółwik Tomek który szuka idealnego domku a w końcu zauważa ze najlepszy jest ten który ma. Kiedyś polecała Lalia a okazało się ze to wydawnictwo z mojego miasta, dosłownie po sąsiedzku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2023, 19:03
KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
U nas nudy, czytamy Kicie Kocie, Psi Patrol ale też... słucha jak czytam Kroniki z Woodsword Tymkowi. Przez Tymka Marta też jest fanką Harrego Pottera (yeah, zasialiśmy dzieciom to ziarenko, teraz niech kiełkuje).
W ogóle to podejrzewałam że tak się skończy i m9ge to potwierdzić. Może dziecko nie śpi już w dzień. Widać że potrzebuje jeszcze ale jie chce iść spać bo zabawa ja za bardzo wciąga więc jest przez to przez większość dnia strasznie marudna, ale z drugiej strony wcześniej idzie spać (czyt o 20:00).