Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak mnie pochłonęła promocja w ccc, że zamówiłam buty na zaś, o rozmiar czy dwa większe niż ma Maja teraz, sandały na przyszły rok i półbuty na jesień /wiosne 😀 a wyszły po 40 parę zł a jak nie trafię z rozmiarem ro będą dla Gabi lub dla Laury bo w styczniu pojawi się w rodzinie kolejna dziewczynka 😀 mam brata, który ma już 4 letnią córeczkę i będzie miał drugą więc dziadkowie mają 4 wnuczki 😊 liczyłam na chłopca chociaż u nich No ale trudno 😛 ubranka przechodzą z jednej na drugą i na kolejne 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 14:05
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:My zdecydowaliśmy w dniu porodu. 🤣
No niewykluczone, ze i u nas tak bedzie 😅
Szkoda z tym urlopem mojego lekarza.. mam jeszcze wizyte 10.08 i mam zamiar wtedy o tym porozmawiac, do tego czasu tez mam nadzieje, ze corka sie ulozy glowkowo, na razie jest miednicowo ciagle
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Suszi, no moze na usg mnie oswieci, choc bede bez meza niestety
Annia, co do wspomniej z porodu to wlasnie przeczytalam najnowsza ksiazke Justyny Dąbrowskiej w tym temacie (to zbior rozmow z rodzacymi, poloznymi - niestety nie tymi aktualnie pracujacym w polskich szpitalach - psychologiem… generalnie bardzo Wam polecam, wazna lektura. Choc mam pewien niedosyt po przeczytaniu, zabraklo jakiejs glebszej analizy o przyczynach tych zlych wzorcow na porodowkach w Polsce, zabraklo skonfrotowania historii rodzących z lekarzami i poloznymi z porodowek)
Ja wspominam tak sobie, tzn super wspomnienie z koncowki i tej chwili, gdy juz urodzil sie Gucio, wiadomo, ale jak sobie zaczynam wiecej przypominac, to cala pierwsza faza porodu w samotnosci spedzona, bo nie bylo sali porodowej wolnej, z chlodnym personelem zagladajacym tylko pare razy w ciagu tych 6-7 godzin, malo przyjemni byli i zdawkowi w komunikacji. Do tej pory nie wiem tez po co wlasciwie wywolywano mi porod
Mojego meza wpuscili w zasadzie dopiero na koniec, gdy przeniesiono mnie do sali porodowej i podano zzo
Licze, ze teraz bedzie to dla mnie lepsze doswiadczenie. Bez ograniczen zw z pandemia itp
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Melduje, ze i u nas dni bez pampersa. Wola siku, kupkę. Tylko 2 dni zdarzały się jej wpadki. A teraz już wola bez problemu. Na noc zakładam jej pampka, czasem mokry, czasem suchy. Ale noc to luzik. Ważne, ze w dzień wola ❤️
KarolinaMaria, Zulugula, Wik89, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Wik, a Ty planujesz rodzić teraz w tym samym szpitalu co ostatnio? Idziesz za lekarzem prowadzącym? Wierzę, że teraz będzie lepiej. Pandemia sporo nam zabrała.
Wik89 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Wik, ja mam porównanie dwóch szpitali. Może mój pierwszy poród nie był jakąś traumą, ale nie wspominam tego pobytu dobrze. Ale naprawdę może być inaczej, bo ten drugi poród mi udowodnił, że może być "idealnie".
Zulu gratuluję. Nasze dzieci nas zaskakują.Czy jak Miki budzi się co drugą noc z suchą pieluchą to ściągać na noc czy jeszcze za wcześnie?
Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
A w innym temacie... Ogladnęłam Dziewczyny z Dubaju na Netflixie i jestem wstrząśnięta.
Jakoś mnie ten film zmroził, zasmucił i jednocześnie zdołował. A jak sobie pomyślę, że pewnie pierwowzory bohaterek to dzisiejsze pudelkowe instacelebrytki, to mam jakąś smutną refleksję, że ten świat zmierza w złym kierunku...
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulu gratulacje najpiękniejszych slow od Tomcia 😍😍😍😍
Leoś niestety ale poszerzył swoj słownik o soczyste "kulwa"
🤪🫣
W temacie odpieluchowania to u nas byly podrygi, w domu juz sprawnie wołał wiec podjełam tydzień temu rękawice i puscilam do zlobka bez pampa z zestaawami ubrań i przez caly tydzien w zlobku nie wołał tylko sikał po ubraniu, w weekend w domu ładnie wołał i w końcu klikneło i od poniedziałku w zlobku juz zero wpadek 💪 pozostanie nam jeszcze temat kupy, bo o ile przy pierwszych stycznosciach z nocnikiem sie udawalo tak teraz prosi nas o pampers kiedy potrzebuje wiec poki co nie wywieram presji, mysle ze tu tez kwestia tego ze on zawsze wtedy robi przykuc a na nocniku to tak nie działa.
Ale faktycznie jak juz się uda odpieluchowanie to lżej na matkosercu szczegolnie ze przedszkole sie jawi na horyzoncie.
Wik - jak to mozliwe ze to juz 3trym?! 🙃
Gaja to cudna modnisia, aż daje iskierkę chętki na drugie 😛
Suszi to jak Ty ogarniasz życie to jest dla mnie kosmos, you are my hero 😘Zulugula, Wik89, Ladyo lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Gratulacje dla wszystkich odpieluchowanych i prawie odpieluchowanychkażdy postęp cieszy
Ladyo gratulacje
Inga nie załapałam się na zdjęcia , napisz cos więcej jak sobie radzicie we 4
Ounai gratulacje dla Marty , ja myśle ze dzieci bardzo zaskakują i ja np myśle ze Bartus pójdzie bez problemu do nowej placówki bardziej się martwię o Anie która „ traci „ stare koleżanki i to przeżywa … mam nadzieje ze się zaskoczę.
Suszarka super ze miałaś taki dzień w samotności i ze sytuacja z babcia się rozwiązała. Dzięki tez za cynk z CCC kupiłam dwie pary
Wszystkim chorującym życzę dużo zdrowia nas na szczęście choroby omijają i dzieciaki od marca chodzą cały czas do placówek. Ale fakt dużo znajomych miało w ostatnim czasie anginę.
Ciężarnym życzę dużo wytrwałości i nie zazdroszcze. Dla mnie sam okres ciazy to żaden tam stan błogosławiony
U nas ok. Mieszkanie jest gotowe do zamieszkania, powoli zaczynamy przewozić rzeczy . Im bliżej to czuje ekscytacje ale tez obawy, nie lubię za bardzo zmian . Tutaj mieszkaliśmy 8 lat , teraz zmieniamy całkowicie dzielnice Wrocławia. No ale mam nadzieje ze poradzimy sobie.
Moj kochany mąż wziął dzieciaki na 4 dni do babci 😆 wiec odpoczywam a tak na poważnie to po pracy właśnie będę jeździć do mieszkania i sprzątam , przygotowuje co mogę, tutaj w starym wywalam , oddaje polowe dobytku 🤣 chce zabrać jak najmniej rzeczy tylko te co naprawdę są nam potrzebne.
W poniedziałek Ania jedzie z moimi rodzicami do Karpacza. Niestety nie zdecydowali się zabrać Bartka co zupełnie rozumiem. Ostatni weekend był ok ale Bartek jednak bardzo tęsknił i po prostu sam mówi „ ja chce zostać w domu z mama”. Jego obecność tez duzo im będzie utrudniać, ta drzemka w dzień No i są po prostu bardziej zmęczeni z dwójka niż z jednym dzieckiem z którym wszystko idzie wynegocjować i ustalic a nie 2,5 latek w pełnym buncie który robi aferę o wszystko co sie da
Ja czułam ze ten wyjazd z dziadkami jeszcze w tym roku nie wypali ale jestem wdzięczna rodzicom ze powiedzieli mi wprost ze go nie zabiorą bo po prostu tez chcą mieć cos a tych wakacji
Zbieram sie do pracy, mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam a jeśli tak to wybaczcie 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2023, 06:21
Ladyo, KarolinaMaria, Iryska, Zulugula, Wik89 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Marta dzisiaj odwaliła dzień słodziakowania z rana. Poszła z radością do przedszkola. Przebrałam ją, odprowadziłam do sali, a ona nagle się zatrzymała w drzwiach. Pani widziałam że już miała wyraz twarzy mówiący o tym, że zaraz weźmie ja za rączkę bo wygląda na to, że Marta nie będzie chciała wejść. A Marta z mega poważną miną mówi do mnie "Mama, ja idę sobie. Ty też idź!". Odpowiedziałam jej poważnie, że oczywiście, idę sobie po czym jak zniknęła w sali parsknęłam razem z nauczycielką śmiechem. Pani stwierdziła, że Marta to słodziak na maksa 😂
Tak więc ogłaszam, że Marta oficjalnie zakończyła adaptację w przedszkolu 😂Iryska, Annia lubią tę wiadomość
-
Kurde...wczoraj byłam u fryzjera, jak wróciłam to Iga była mega niewyraźna, zasnęła na kanapie w sekundę jak tylko weszliśmy do domu,a było to przed 19. Zmierzyłam temperaturę, 38 🙄 dziś mieliśmy powtórkę z rozrywki w temacie wymiotów i biegunki od glutów, rano miała 39.3 niecałe 6h po nurofenie, po paracetamolu 38.8 po 4 godzinach... Przed chwilą wrócilysmy od lekarza i ma zapalenie zatok, a ponieważ to nawrót gorączki i schodzi jej mnóstwo ropy to dostała antybiotyk. Już mi wszystko jedno byle jej przeszło wreszcie. A Jagoda wczoraj zarobiła pod moją nieobecność takiego guza na placu zabaw że jak ją zobaczyłam to myślałam że się popłaczę, wygląda jak ofiara przemocy domowej 🤦 mąż był wczoraj na opiece całodobowej i ma zapalenie gardła na maxa, też bierze antybiotyk. Niech mnie ktoś dobije, robię 6 inhalacji dziennie i daję 4 osobom 11 różnych leków, czuję się jak pielęgniarka oddziałowaIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Siostro Suszi 👩⚕️dużo zdrowia dla Was! Nie ma nic gorszego niż choroba wszystkich na raz
dobrze, że Iga szybko dostała antybiotyk, będzie tylko lepiej. Lubi robić sobie inhalacje?
Verita, dobrze, że rodzice stawiają granice, lepsze to niż niedomówieniaa samotny czas na sprzątanie to dla mnie teraz najlepszy relaks 😂Marzy mi się parę dni na przejrzenie wszystkich szaf i szpargałów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2023, 20:17
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm