Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dmg widzę w immunogie poszłaś 😉
Ja tez bylam na jej etapie 4 lata temu, ale zdążyłam zrobić tylko mutację, akurat w dniu jak miał potwierdzić badania (testDNa immunogie cała) to wyszedł mi dodatni test.
W drugą ciążę zaszłam praktycznie od razu, ale okazała cp i od tamtej pory cisza. Mąż ma spoko wyniki, ciągle łyka to co lykal więc jego sie nie czepiamy. Ja mam niestety tendencję do zrostow. Do tego moje owualcje sa słabe już. Albo tobiel bo nie pękł, albo torbiel krwotoczna, albo tak jak ostanio mój 18.5mm pęcherzyk zniknął. 3 dni po badaniu na usg ani jego, ani torbieli, ani ciałka żółtego🙈O ❤️
Z ❤️ -
Anniu, trochę mi wstyd się przyznać, ale jeszcze nie zaczęłam szukać 🙈 za tydzień mamy wesele w bliskiej rodzinie (brat męża), trochę pomagamy przy organizacji, szykujemy między innymi z teściową niespodziankę dla Młodych
poza tym praktycznie 23.06 wróciliśmy znad morza, a od początku lipca jesteśmy chorzy non stop. Mąż bierze już drugi antybiotyk, ja miałam anginę, dzieci też mocno chorowały. Nawet w tym tygodniu miałam jeszcze teleporadę bo nie możemy zaleczyć im zapalenia spojówek. I przez te zawirowania chorobowo rodzinne nawet nie miałam kiedy pomyśleć o szukaniu pracy 🙈 dziś powiedziałam w starej pracy że idę na urlop wychowawczy. Urlop mam do końca września. Po weselu zacznę intensywne szukanie, zakładam że się powinno udać do końca roku (a oby wcześniej), te kilka miesięcy bez wypłaty nie zrobi nam krzywdy więc na spokojnie do tego podchodzę. Nie jest oczywiście tak że mi nie zależy, wręcz przeciwnie, bardzo bym chciała zacząć jak najszybciej ale zdaję sobie sprawę że to może być dłuższy proces.
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Meggi, ja merytorycznie nic nie doradzę. Ale po prostu trzymam za Was kciuki, żeby los was pozytywnie zaskoczył. Moja mama walczyła o mnie 6 lat (2gie dziecko), jak doszła do wniosku, że zaczyna jej się menopauza w wieku lat 42, okazało się, że to jednak byłam ja a nie menopauza.
Bardzo współczuje Ci takich przeżyć, dobrze, że z tego wypadku wyszliście cało!
Dmg, za Was też trzymam cały czas kciuki.
Ja się nie zgadzam, że pragnienie drugiego dziecka jest "mniejsze". Jest takie samo, tylko może trochę schiza jest mniejsza, bo jednak jest już jedno dziecko, wiesz, że jesteś mamą, ale wtedy pojawiają się inne myśli, o rodzeństwie, o rozwoju, jak to będzie jak nas nie będzie a dziecko nr 1 będzie samo, bez rodzeństwa itp.
O matko, Suszarko, dużo zdrówka dla Was! To przede wszystkim bawcie się dobrze na weselu, masz już wybraną stylówkę?
Irysko, a jak się czujesz? Dobrze się goi to złamanie? Gratluję przeczytania Wiedźmina, ja całego pochłonęłam w ciąży z Mikołajem.
Siedzę sobie właśnie na balkonie, przygotowuję sobie jakieś dokumenty na laptopie do roboty, Adaś włożony do wózka po prostu zasnął, Mikołaj śpi... Takiego macierzyństwa to ja wcześniej nie znałam.Jest dobrze!
dmg111, Iryska, Suszarka, Ounai, Wik89, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Hej,
Podczytuje regularnie ale nie bardzo mam kiedy się odezwać 🙈
W pracy urwanie głowy, sezon urlopowy w pełni, dzisiaj zamykałam cześć spraw i tez rozpoczynam ponad 2 tygodniowy urlop 🥳
Stasiu ma cały sierpień zamknięty przedszkole, ostatnie 2 tygodnie będzie z babcia 😊
Jutro ruszamy do rodziców na tydzień a później do Szklarskiej na tydzień ♥️
Annia dziękuje, czuje się dobrze, popołudniami tylko nie mam siły 🙈 Za tydzień czeka mnie krzywa cukrowa… mam nadzieje, ze wyjdzie w porządku
Zostalo mniej niż 4 miesiące ale jakoś się jeszcze niczym nie stresuje 😅 Nawet jak Baska się nie odwróci tak jak Stasiu to okazuje się, ze moja lekarka z innym lekarzem robią obroty w szpitalu ☺️’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Annia, milo sie to czyta 🥰 ciesze sie, ze masz okazje doswiadczyc tego. No i kciuki za powrot do pracy:) ja tez po Guciu wrocilam na pol etatu na uczelni wczesnie dosc, tj po 4 miesiacach
U mnie ok, ale juz troche mi doskwiera koncowka, tzn zgaga i bola mnie plecy, musze czesto zmieniac pozycje itp. W tym tygodniu bylam jak polamana, bylam przedwczoraj u fizjoterapeuty na masazu. I obkleila mi kregoslup i caly brzuch tasmami
Natomiast nadal generalnie chwale sobie bycie w ciazy i az mi troche zal, ze to juz prawie koniec
Juz 34 tydzien 😳
Annia, Ounai lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Gucio teraz chodzi spac zazwyczaj o 22 i trzeba mu dlugo czytac, a potem opowiadac bajki albo spiewac i lezec przy nim az do zasniecia…
A jak wygladaja Wasze wieczory z dwojka Annia? Zasypiaja w podobnym czasie czy najpierw jeden potem drugi?
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:Gucio teraz chodzi spac zazwyczaj o 22 i trzeba mu dlugo czytac, a potem opowiadac bajki albo spiewac i lezec przy nim az do zasniecia…
A jak wygladaja Wasze wieczory z dwojka Annia? Zasypiaja w podobnym czasie czy najpierw jeden potem drugi?Suszarka, Iryska lubią tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Edka u nas się to niestety nie sprawdziło. Nie ważne czy Malwina ma drzemkę w dzień czy nie i o której i tak zasypia 1h conajmniej 😅'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:U nas to samo, ale na pociesznie powiem Ci, że to normalne. Dorośli też czasem kręcą się godzinę zanim padną
Mojemu mężowi to nie grozi. Ten to zasypia nawet na stojąco 🙄 🤣KarolinaMaria, Wik89 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
W temacie snu,to uważam że jak dziecko nie będzie chciało spać to nie będzie spało, i można stanąć na rzęsach a to i tak guzik da. Julek już nie śpi w dzień, całe dnie spędza turbo aktywnie, a zasypia codziennie w okolicach 22:00- 22:30, albo i koło 23:00. Nie działają na niego ani rutyna, ani wyciszanie, czytanie czy inne cuda na kiju( typu moja frustracja). Julek pada jak ma ochotę i już.
KarolinaMaria, Annia, Enigvaa, Wik89 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Dziewczyny ma któraś z Was lodówkę side by side? Warto się zdecydować? Muszę wiedzieć już teraz co chcę, side by side wydaje się najlepsze ale jej wstawienie implikuje sporo innych problemów i już sama nie wiem 💩Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Wik, Mikołaj chodzi spać w zakresie 20.30-21.30, Adaś w zakresie 20.30-22.30, u Adasia widzę regułę, że jak ładnie śpi w dzień to później idzie spać na nocny sen, a jak w dzień jest marudny i ma same turbodrzemki to zasypia szybciej. Mikołaj niestety nie zasypia sam i trzeba z nim leżeć aż do zaśnięcia, obecnie jest to w gestii mojego męża.
Kinusia, moja przyjaciółka miała ostatnio ten obrót. Udał się i po 3 tyg urodziła SN w niecałe 3 godziny od 1 skurczu.Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Suszi wbrew pozorom w side by side dużo nie zmieścisz. Zwłaszcza w zamrażarce, bo ma półki. W zamrażarce z szufladami mieści się więcej rzeczy jeśli dobrze je przygotujesz (w jednej szufladzie mieściła 6kg mięsa-na cały miesiąc). I w zamrażarce nie zmieści się giuseppe, bo te polki są wąskie po prostu
a przynajmniej tak było jak ja szukałam lodówki te 2 lata temu wiec może się coś zmieniło
🔸28 lat