Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia podziwiam Cię bardzo! Zawsze jak czytam Twoje wypowiedzi to wydajesz się być bardzo opanowaną i mega poukładaną osobą! 😍 Trzymam kciuki żeby Olek na nowo chciał chodzić do logopedy ✊🏽 Ale u mojej siostry było podobnie, tylko jej syn ma zaraz 5 lat i chodzi na zajęcia. Na początku mega zadowolony a potem też płacz jak miał iść i w sumie też nie wiedzą dlaczego.
Lalia lubi tę wiadomość
-
Tajka u nas w żłobku tez były sytuacje, że Gustaw raz rozwalił sobie głowę, potem tez gdzieś upadł, a tu go ktoś ugryzł a tu podrapał…
I my już po drugim upadku poszliśmy na rozmowę do dyrektorki, i przerabiali ich plac zabaw i w tym czasie dzieci nie wychodziły tak się bawić. A jeżeli chodzi o ugryzienia to Panie zawsze nas informowały że taka sytuacja miała miejsce i rodzice dziecka które gryzło tez było o tym informowane. To gryzienie to niestety u maluchów często się zdarza
A jeżeli chodzi o pieluchy to Guciowi też na początku zakładały w żłobku. Ale poprosiliśmy żeby tego nie robiły bo według nas to było bez sensu. I później już mu nie zakładały. Na początku miał wpadki, szczególnie 💩 robił praktycznie codziennie w żłobku w majtkimimo, że w domu nam wolał. Problem zniknął jak poszedł do przedszkola. Wydaje mi się, że tam jednak było dużo dzieci, mało opiekunek i nie zawsze one słyszały że on woła.
Pisałyście tez o pieluszce w nocy, żeby ściągnąć jak minimum będzie 2 tygodnie sucha. U nas co 2/3 dzień było zawsze nasikane. Więc też mu zostawialiśmy na noc aż sam w któryś dzień nie chciał założyć. Nie ma już prawie miesiąc pieluchy w nocy i miał tylko jedną wpadkę. Więc myśle że niekiedy warto dać dziecku szanse 😊 -
A u nas życie z dwójką na razie całkiem dobrze 😊 my mamy w sobie więcej luzu, mniej się stresujemy, ale Gaja też śpi w nocy calkiem nieźle więc chodzimy w miarę wyspani.
Zauważyłam jedynie, że Gucio jednak jest chyba trochę zazdrosny. Nie okazuje tego w negatywny sposób do Gai, bo do niech chodzi i daje buziaki, przytula. Ale widzimy zmianę w jego zachowaniu. Też chce nagle na rączki, albo jak karmie Gaje to akurat potrzebuje pilnie mojej pomocy mimo, że normalnie mógł by to sam zrobić. I często jest „obrażony” na mnie i mówi, że tatus ma go ubrać, tatus ma go przytulić itp. Chociaż staram mu się znowu więcej czasu poświęcać, możemy się w końcu wygłupiać jak już nie mam ciążowego brzucha i trochę mu to mija. Ale w końcu to jeszcze maluch i ma prawo do różnych emocji, więc mam nadzieje, że za jakiś czas mu to minie 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2023, 11:05
Lalia, Iryska, Tajka, Ounai, Ladyo, Zulugula, kiniusia270, Angie1985, Wik89, Suszarka, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Lalia bardzo fajna logopeda. U Malwiny tez co jakiś czas pojawia się bunt na Fizjo, wtedy robimy przerwę. Tak jak dorosły potrzebuje urlopu tak samo dzieciaki
mysle ze taka przerwa dobrze zrobi Olkowi i wroci z nowymi słowami i zapałem do logo po przerwie
Lalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Wik, u mnie Olek 3,5kg i 53 cm a Kacpi 3,28 kg i 57 cm i obaj zaczynali od 50/56. Noworodzie mają mocno podkurczone nóżki i rączki, musi się urodzić naprawdę długie i duże dziecko żeby rozmiar 62 pasował na start 😊
Upatrz sobie jakiś zestaw z HM w rozmiarze 50, bo u nich to będzie właśnie takie 50/56 👌 -
OvuFriendWitajcie
Mamy dla Was darmowe vouchery na badania hormonalne. Pakiet obejmuje badania z krwi: TSH, FT3, FT4. Badania można wykonać w wybranym punkcie Diagnostyki w pobliżu swojego miejsca zamieszkania.
Zgłoś się, jeśli:
- masz uczucie, że jest Ci zimno częściej niż innym,
- występują u Ciebie problemy z suchą skórą, łamliwymi paznokciami, suchymi / wypadającymi włosami,
- często jesteś nadmiernie zmęczona i senna w ciągu dnia,
- miewasz problemy z koncentracją lub pojawiają się zaburzenia pamięci,
- występują u Ciebie obrzęki i/lub masz problemy z puchnięciem,
- pojawiają się problemy z utrzymaniem prawidłowej masy ciała (chudniesz lub tyjesz bez wyraźnej zmiany diety),
- korzystasz z aplikacji OvuFriend lub jesteś chętna, żeby zacząć.
- nie stosujesz antykoncepcji / nie jesteś w ciąży / nie karmisz piersią.
Jeśli doświadczasz któregoś z wyżej wymienionych objawów, napisz wiadomość na [email protected] w tytule wpisując “Badania tarczycowe”.
Pula voucherów jest ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.
P.S. Masz zdiagnozowaną niedoczynność / nadczynność tarczycy? A może wykonywałaś już badania w kierunku diagnozy, ale nie potwierdziła się? Jeśli posiadasz wyniki badań, zgłoś się do nas i otrzymaj darmowy abonament Premium do aplikacji OvuFriend. Napisz do nas na: [email protected] w tytule wpisując “Tarczyca1”.
Jeśli już się do nas zgłosiłaś i wykonywałaś / przesyłałaś powyższe badania, zignoruj ten post.
-
Gaja jest przesłodka 🥰 tęsknię za takim noworodkiem!! Ten języczek 🥰
U nas i Gabi dopadła gorączka, dzisiaj bardzo słabo spała, rano marudna a po drzemce prawie 38.
Mai został kaszel i katar, ale pewnie będzie się ciągnąć. Dzisiaj i jutro na jeszcze przerwę w żłobku.
Maja się trochę rozgadała, w ciagu ostatnich 2 tygodni jej ilość słów się chyba podwoiła albo potroiła. Umie nawet powiedzieć jak ma na imię jej tata, i w końcu mówi Maja i Gabi (Babi), a nie koko 😀 na mnie mówi Nata 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 14:01
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Moje dziewczynki były długie bo Maja 57 a Gabi 59, zaczynalam od 56,ale na krótko starczyły.
W ogóle hit! W sierpniu mamy chrzciny i mierzyłam stopę Gabi, aby kupić jakieś niechodki, i ma uwaga... 12 cm... Czyli rozmiar 20,czyli taki jak Maja miala pierwsze buty przed rokiem 😀 -
Dmg, co jak co Meggi potrafi w lekarzy! Cieszę się, że wszystko się udało. Krzywą robisz tak dla sprawdzenia?
Meggi, jestes? Co u Ciebie?
Matylda od wczoraj ma gorączkę, także tego 🤨dmg111 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm