Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja Wam się pochwalę, że postanowiłam zacząć spełniać marzenia. Po pierwsze zdecydowałam sie założyć aparat na zęby. No ale jak człowiek dobiega 40tki to już nie jest tak łatwo. Okazuje się, że ortodontycznie jednymi z ważniejszych zębów są 6tki. A ja mam 6tke do ponownego leczenia kanałowego, koszt bagatelka 2tys zł. Jestem już po konsultacji ortodontycznej i nadal brak decyzji co z tym zębem zrobić więc czekam na konsultację u endodonty. Dopiero po tym będzie leczenie lub usuwanie, kolejna wizyta u orto i aparat. Jak na mój gust jak do grudnia sie wyrobię to będzie super.
Postanowiłam też zawalczyć o siebie i uczę się jedzenia intuicyjnego. Póki co przestałam tyć, kolejny krok to utrata wagi. Do tej pory nie zdawałam sobie sprawy z tego o ile za dużo jadłam. Wydawało mi się, że jem "normalnie". Jak zaczęłam się focusowac na sobie okazało się, że tak naprawdę żeby być najedzona wystarcza mi połowa tego c0 jadłam. Jem lody, ciastka, kotlety, fast foody, chodzę syta i nie tyję. A latami narzekałam, że niektórzy to.maja super bo jedzą wszystko i nie tyją. Czyli jednak da się nauczyć być taką osobą. Proszę trzymajcie za mnie kciuki, bo jestem już szczerze zmęczona moimi wiecznymi dietami i nie chcę już nigdy wracać do nich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 23:03
Suszarka, dmg111, KarolinaMaria, Iryska, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ounai brawo! Nigdy nie jest za późno aby zrobić coś dla siebie!
mój mąż dzięki zmianie nawyków i nie opychania się,aż nie mógł się ruszać schudł 15kg. Zmiana nawyków zawsze wyjdzie na dobre!
Ounai lubi tę wiadomość
🔸28 lat
-
W ogóle wiecie, okazało się, że intuicyjne jedzenie yo nie tylko jedzenie, ale przede wszystkim, żeby zrobić porządek z tym jak jem, co jem i ile jem muszę przede wszystkim pochylić się nad swoimi emocjami, nad tym co czuję i w końcu zacząć je odkrywać, nazywać i radzić sobie z nimi. Wiec okazało się że chęć normalnego jedzenia doprowadzila do pewnej psychoterapii i przy okazji też uczę się zupełnie inaczej rozmawiać o emocjach z moimi dziećmi. Wcześniej wiele emocji pomijałam bo nie umiałam ich obserwować i nazywać u siebie, teraz jest zupełnie inaczej. I w końcu przestaję podjadać i nie muszę wcale używać silnej woli. Całe życie wydawało mi się że to kwestia dyscypliny i silnej woli a to wcale nie jest prawda. Bycie szczupłym to bardziej kwestia najpierw samoakceptacji, a potem przyglądnięcia się swoim emocjom i prawdziwym potrzebom. Jedynie boję się, że jeśli nie będzie efektów lub będą przychodzić zbyt wolno to przestraszę się i znowu będę próbować kolejnej diety która przyniesie kolejne jojo i wrócę do punktu wyjścia
-
Dziewczyny przychodzę do Was z pytaniem, gdzie kupowałyście sukienki na chrzciny dla swoich córek? Albo czy znacie jakieś fajne sklepy (online)?
Chrzciny za miesiąc, a ja jeszcze nie mam kreacji dla młodej damy 😩
-
Ulaa wrote:Dziewczyny przychodzę do Was z pytaniem, gdzie kupowałyście sukienki na chrzciny dla swoich córek? Albo czy znacie jakieś fajne sklepy (online)?
Chrzciny za miesiąc, a ja jeszcze nie mam kreacji dla młodej damy 😩Ulaa lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Dziewczyny przychodzę do Was z pytaniem, gdzie kupowałyście sukienki na chrzciny dla swoich córek? Albo czy znacie jakieś fajne sklepy (online)?
Chrzciny za miesiąc, a ja jeszcze nie mam kreacji dla młodej damy 😩
Malwina miała z miluloveUlaa lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Chrzciny za miesiąc, a ja jeszcze nie mam kreacji dla młodej damy 😩Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 13:38
Ulaa lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ostatnio trochę wypadłam z forum. 3 tygodnie w Polsce, wyrabialiśmy nowe ortezy dla Malwinki.
Niestety niemieckie się nie nadawały. Teraz mamy super ortezy, a razem z nimi nowe umiejętności.
https://youtube.com/shorts/FK2O75zfiq4?feature=share
Duma mnie rozpiera 🥹😍KarolinaMaria, Lalia, Ania81, Iryska, Zulugula, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Enigva, jesteście niesamowici, że czerpiecie z DE i PL to co najlepsze dla Malwiny. Nieustannie podziwiam Waszą walkę. Malwina jest cudowna 🥹 czy to jest tak, że raz wypracowane efekty już z Wami zostaną? Oczywiście przy ciągłej rehabilitacji?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 17:42
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Enigva, jesteście niesamowici, że czerpiecie z DE i PL to co najlepsze dla Malwiny. Nieustannie podziwiam Waszą walkę. Malwina jest cudowna 🥹 czy to jest tak, że raz wypracowane efekty już z Wami zostaną? Oczywiście przy ciągłej rehabilitacji?
Szczerze mówiąc to nie wiemy. Nie wiemy czy leczenie będzie trwałe i czy okres dojrzewania jej tego nie odbierze… na ten moment wiemy,że już pojawiają się dzieci,które słabną mimo leczenia, co raz częściej wprowadza się drugą formę terapii. Ale każde dziecko jest inne, u każdego inaczej objawia się choroba i każde inaczej reaguje na leczenie. Wiec Nic nie wiemy jak to będzie dalej 🤷🏻♂️ żadne pokolenie jeszcze nie było leczone więc nasze dzieciaki to trochę króliki doświadczalne 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 20:21
🔸28 lat
Ja też dla Mai miałam z milulove i dla Gabi chcę taką samą, ale większy rozmiar, nie ma już w sklepie, ale dorwała na vinted. I do tego opaskę i pasek z kwiatków. Będzie wyglądała jak Maja tylko 5 mcy starsza 🥰
Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Tajka wrote:Ja też dla Mai miałam z milulove i dla Gabi chcę taką samą, ale większy rozmiar, nie ma już w sklepie, ale dorwała na vinted. I do tego opaskę i pasek z kwiatków. Będzie wyglądała jak Maja tylko 5 mcy starsza 🥰
Ja zdecydowałam się z polecenia Suszarki na La Mere 🥰 wczoraj zamówiłam!
Dziękuję Suszarko 🙏
Wybrałam prosty krój, bo nie widzę swojej córki w falbanach, zginęłaby tam gdzieś. Gabi jest drobniutka i filigranowa.
A na główce Gabrynia będzie miała wianuszek ze świeżych kwiatów ☺️
KarolinaMaria, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, staram się Was regularnie podczytywać, ale na odpisanie już zaczyna brakować czasu.
Wik, Kinusia, Zulu, Patrycja, Ladyo jak się czujecie ciężarówki nasze?
Ounai, gratuluję walki o siebie!
Suszarko jak poszukiwania pracy?
Dmg, widziałam twoje posty, cieszę, się, że operacja się udała i że wszystko jest dobrze! Trzymam kciuki, żebyś zaraz nam się tutaj chwaliła II kreseczkami.
Dla mnie to macierzyństwo jest zupełnie inne... W miarę takie jak sobie wyobrażałam za 1 razem, Adaś jest o wiele spokojniejszy, można powiedzieć, że w nocy jestem nawet wyspana (oczywiście budzi się, ale tak, że nie jestem wykończona). Zasypia sam (!!!) - senny odłożony do łóżeczka, sam zaśnie, dla mnie to totalna nowość. Karmimy się tak 50/50 kp/mm; od sierpnia wracam na 1 dzień w tygodniu do pracy, z czego bardzo się cieszę - bo wpadnie trochę pieniędzy, poza tym zawodowo nie będę totalnie się cofać i stać w miejscu. Ja walczę o powrót do wymarzonej sylwetki, 15 kg już za mną, jeszcze jakieś 15 kg przede mną - tym razem chce wrócić nie do wagi takiej jak miałam zazwyczaj, tylko tej "wymarzonej" docelowej, bo kolejnej ciąży szybko nie planuję. We wrześniu jedziemy do Spa pod Wrocławiem a później całą rodzinką (teściowie, moja mama) do Kołobrzegu, Mikołaj pierwszy raz zobaczy morze! Nie mogę się już doczekać.
Meggi, bywasz tu jeszcze? Co u Ciebie?
Inga, a jak Gaja? Widziałam zdjęcie, jest przesłodka.
Ladyo, dmg111, Wik89, kiniusia270 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Cześć 😊
Widziałam Karolina, dmg i Ania wołają 😉
Jestem jestem, czasami podczytuje Was, ale brak czasu i sił psychicznych na odpisywanie ostanio. Gorszy okres mi wszedł.
Wróciłam na leczenie, mam depresję lękową, spowodowaną wypadkiem 5 lata temu ( 3 tiry między siebie Nas zmiażdżyły).
Bylo juz dobrze. Ale duzo rzeczy wróciło, jako pasażer nie wyjadę na drogę szybkiego ruchu, wpadam w panikę, sama tez nie wsiądę za kierownicę. Flashbacki urywków z wypadku tez wróciły, obrazy, dźwięki.
Co do starań to nic sie nie zmieniło, bardzo pragnę drugiego dziecka, ale sie nie udaje. Więcej juz tez nie dam rady, udrażniać, kroić się, stymulować. Rozczarowania co miesiąc też nie są fajne.
Dmg super że zabieg sie udał, czekamy na efekty.
Ps. Profesorek jest fajny 😉
Oliwka jest cudowna. Rozgadala się przez ostani miesiąc tak, że sami nie ogarniamy. Ma kłopot z literą K i nie zawsze L wejscie w góry łuk. Mamy ćwiczenia, więc jest do wypracowania 😊
Ale.... Zaczęła kłamać w żywe oczy. Ostanio zapłakana, patrzy tymi oczkami i kłamie jak z nut🙈
dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️