Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Adaptacja zaczynała się o 9:30. Olek tak ogólnie to był mega ciekawski i chętny, wpadł na teren przedszkola, do szatni, od razu ściągał czapkę i bluzę, zmieniał buty, szedł na salę itd. Na sali był zainteresowany i było wszystko ok z dopóki nie podeszła jedna z Pań, Pani C. 🙈
Pani C. ma na oko z 55 lat, widać że ma serce na dłoni dla dzieci, ale chyba przedobrzyła z tą swoją dobrocią, bo podchodziła do dzieci, dotykała je, pytała o imię i w ogóle tak "ciućkała" i Olek ją walnął 🙈 i tak się wkurzał/popłakiwal za każdym razem jak ona się zbliżała, ale naprawdę nadskakiwała bardzo i żadne dziecko nie powiedziało jak ma na imię, nie wzięło za rękę i w ogóle 🙈
Za to druga Pani, Pani B. to totalnie mój klimat, siedziała sobie na dywanie, obserwowała, jak ją zagadałam to od razu powiedziała że widzi że Olek nie lubi być z centrum uwagi, że super że teraz się zabawił, że do niego trzeba na spokojnie 💪
No i Pani C.powiedziala że pampers to do spania, że nie mają warunków do przebierania, żeby go uczyć, ale że ma chodzić, a Pani B. żeby podpisać paczkę pampersów i zostawić w szatni 🤭 powiedziałam że na razie będzie zostawał na krótko więc trzeba go będzie przebrać tak naprawdę tylko raz albo jak zrobi kupę i to przeszło 👍
Przedszkole pracuje od piątku, ale Panie mówiły że jeśli mamy możliwość to żeby zostawić dzieci od poniedziałku, to one wtedy w piątek przygotują placówkę, podpiszą szafki itd.
U nas utworzyli dwie grupy trzylatków i podzielili ich wiekowo: dzieci z pierwszej i drugiej połowy roku, więc grupa Olcia to najmłodsze maluszki 😁
Nie mogą mieć bidonów, ale mają wodę i kubeczki plastikowe.
Olcio od poniedziałku będzie chodzić od 8:15 do 11:30 😊
I przez pierwsze dwa tygodnie z szatni i do szatni odprowadza Pani Pomoc (też bardzo fajna) a później rodzice 🙂
Gdyby nie nadgorliwa Pani C. to byłoby super, bo poza momentami gdy ona podchodziła to Oluś się fajnie bawił i nawet za nami nie oglądał 😅Iryska, Suszarka, Zulugula, Ladyo, KarolinaMaria, Wik89, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
U nas dziś na tyle super, że wyszlysmy z przedszkola ostatnie bo Iga nie chciała iść do domu. Były zajęcia z panią od angielskiego, były zabawy z chustą, była wyklejanka przy stoliku i potem swobodne zabawy. Wychowawczyni mówiła że widać że Iga jest bardzo spokojnym dzieckiem. W piątek zostanie od ok. 8 do +/- 9:30, oczywiście będę pod telefonem. W poniedziałek spróbuję ją zostawić do 11. Zobaczymy jak nam pójdzie rozstanie, jestem dobrej myśli. Na razie Iga zajarana przedszkolem, wszystkim pokazuje swoją wyklejankę, do taty dzwoniła z szatni żeby mu pokazać swoją podpisaną szafkę 😁 jestem z niej taaaaka dumna 😁🥳
Zulugula, Ladyo, Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulu, u nas to było jedyne spotkanie 😂
A Pani C. to może i strasza, ale taka w trendach 😂 włosy ścięte w boba, kreska na powiece 😂
Jedynie co mi się u niej nie spodobało, to jak Olek popłakiwal na jej widok to powiedziała że "już widać że będzie miał ciężką adaptacje i będzie trudny" 🥴🥴
A nie minęło 10 min a Olek się nawet nie oglądał gdzie jest mama z tatą 😅Zulugula lubi tę wiadomość
-
Super że dzieciaki takie dzielne.
Kuba ma bardzo fajne Panie i pomoce, mam nadzieję że będzie dobrze. Chodzi z nim do grupy chłopiec, który głównie chodzi na kolanach i drugi który głównie siedzi mam nadzieję że Kuba będzie potrafil się z nimi też bawićKuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Zulu, bo do tego dochodza te hormony ciazowe 😅
Ja w tej ciazy tak prawie nie mam, ale w tamtej plakalam co i rusz z roznych powodow 😅
U nas w przedszkolu adaptacja tez tak wyglada, tzn dwa dni po 1 godzine z rodzicami, moj maz mowil, ze wczoraj zadne dziecko nie plakalo
Zobaczymy jak bedzie w piatek
Lalia, to Olcio by sie zrozumial z Guciem, Gucio uderzal wszystkich nagorliwych czlonkow rodziny w czasie roznych wakacyjnych spotkan. Najbardziej nie lubi, jak wlasnie sie z kims bawi 1 do 1 i ktos inny z doroslych do niego zagada 😅
Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulu, Pani C. i Pani B. to wychowawczynie, tyle że Pani C. ma z 55 lat i pewnie z 30 lat pracy, a Pani B. gdzieś 35/40 lat i powiedziała mi, że 7 lat stażu. Pani C. to trochę taki typ eleganckiej, nowoczesnej ale ciepłej babuni, która chce dzieciom przychylić nieba, ale niechcący je przy tym poddusza, za to Pani B. jest bardziej spokojna, wycofana, daje przestrzeń 😁
Myślę, że niesprawiedliwe byłoby mówić która jest lepsza, a która gorsza, bo myślę że takie spokojne, wycofane dzieci będą się z Panią C. czuły zaopiekowane, a takie dzieci jak mój Olek są po prostu przez nią przytłoczone i jemu pasi w tym względzie zdecydowanie Pani B. 😁 może to i lepiej że są tak różne, to dzięki temu wszystkie dzieci się w końcu odnajdą 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 15:34
Wik89 lubi tę wiadomość
-
asias86 wrote:Super że dzieciaki takie dzielne.
Kuba ma bardzo fajne Panie i pomoce, mam nadzieję że będzie dobrze. Chodzi z nim do grupy chłopiec, który głównie chodzi na kolanach i drugi który głównie siedzi mam nadzieję że Kuba będzie potrafil się z nimi też bawić
Dzieci nie maja barier. Dla nich to przychodzi naturalnie. Widzę to po tym jak inne dzieciaki bawią się z Malwinąba, jej kuzyni często raczkują razem z nią i się ścigają na zmianę na rowerze (taki czterokołowy mały) po domu
Wik89, Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
🔸28 lat
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Enigvaa wrote:Dzieci nie maja barier. Dla nich to przychodzi naturalnie. Widzę to po tym jak inne dzieciaki bawią się z Malwiną
ba, jej kuzyni często raczkują razem z nią i się ścigają na zmianę na rowerze (taki czterokołowy mały) po domu