Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja w temacie prezentowym 😁
Jako, że u nas grudzień/styczeń to kumulacja okazji, to czy mogę prosić Was o polecenia prezentów w przedziale 1-3 lata? Takie które Wam się sprawdziły? Q
Chłopcy mają Domek Dumel, Garnuszek na Klocuszek, Szczeniaczka uczniaczka, konia na biegunach, basen z kulkami, drewnianą kuchnię z Lidla, parking samochodowy Wader , trochę Duplo i Tut tut autka. Jest ich dwóch więc nie chcę żeby to były jakieś pierdoły, ale coś naprawdę fajnego.
Olek bardzo lubi Duplo, więc za Waszymi poleceniami od mojego brata dostanie Pociąg parowy, a my lub dziadkowie dokupimy jeszcze wiadukt i tory. Myślę że to zabawka na naprawdę długo i tak naprawdę dla obu.
Dla Olcia chcemy kupić Albika, zastanawiam się czy Wesoła nauka czy Pierwszy elementarz, ale bardziej skłaniam się ku Wesołej nauce, bo wydaje mi się troszkę prostsza a ja go chcę zachęcić a nie zrazić. Nawet jeśli nie posłuży wybitnie długo to i tak Kacper później skorzysta.
Ma któraś z Was Wesołą naukę? Ladyo mi bardzo poleca Zwierzęta w zoo.
U nas teraz od dwóch dni na maxa ruszyły zabawy tematyczne, zwłaszcza gotowanie i sklep, więc zastanawiamy się nad kasą sklepową, macie jakąś wartą uwagi?
Dla Kacperka rozważam Kostkę Vtech albo Kulę-Hule, która z tych dwóch jest Waszym zdaniem fajniejsza?? -
Kiepsko 😪 W TK głowy nie wyszły zmiany na szczęście, w rtg palca lewej ręki, palca prawej i stawu skokowego też brak uszkodzeń. W paznokciu chyba naruszona macierz. Mąż musiał mnie doglądać całą noc i lekarka powiedziała że jeśli mój stan zacznie się pogarszać ma od razu wzywać pogotowie. Biedny nie spał prawie w ogóle. Mam ogromnego siniaka na twarzy, na nogach i rekach. Nie jestem w stanie rąk w górę podnieść bo takie mam poobijane głową pęka i jestem taka jakby otumaniona. Niestety l4 nie dostałam więc nie wiem jak ja przetrwam ten tydzień. Mam też kategoryczny zakaz wysiłku fizycznego przez 5-7 dni więc nie mogę biegać. Na razie leżę cały dzień.
-
Ounai l4 Ci się należy, idź do rodzinnego... sama wiem z doświadczenia, że na sorze nie chcą wystawiać l4 ale u rodzinnego pewnie nie będzie problemu.
Lalia ja też będę kupować któregoś Albika, i też się zastanawiam który na początek będzie najlepszy.Annia lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Lalia a Play Doh, u nas teraz jest na topie (niestety... wszystko mamy w plastelinie...). Dodatkowo u nas takie porządne auta (betoniarki, lawety etc), koparki oraz każda ilość Duplo sprawdza się na prezent.
Dla Kacperka zobacz sobie rzeczy z Soft Clemmy według mnie są bardzo fajne.
Irysko, tak loki ma po mnie. Tylko, że ja teraz prostuję bo wyglądam inaczej jak baba jaga. 😅Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia, ja kupowałam ostatnio Albika Wesoła nauka na 3 urodzinki, z tego co wiem sprawdza się znakomicie.
Jeśli nie macie królika Alilo to z całego serca polecam. Ja kupiłam z braku pomysłu na prezent w zeszłym roku na gwiazdkę dla Jagody, okazał się hitem u nas w domu, niedługo później kupiła go moja siostra swojej córce. Tydzień temu byliśmy na chrzcinach, w prezencie daliśmy między innymi alilo i szwagierka mi pisała że jej dzieci są zachwycone (3 latek tańczy, a 3 miesięcznego motywuje do leżenia na brzuszku). Powiedziała mi że kupi go swojej siostrzenicy na roczek bo też się jej bardzo podoba.
Z drobnych rzeczy mega polecam zestawy artystyczne Djeco i Janod, Iga uwielbia zwłaszcza wyklejanki. U nas na deszczowe dni to prawdziwy hit. Super są też ludziki GloPals do kąpieli.
Fajna jest też klinika weterynaryjna BToys, kupowałam dla siostrzenicy na 2 urodziny.
Kasę mamy z Lidla, drewnianą ze skanerem, nie ma w niej drobnych elementów a kalkulator naprawdę działa.
U nas już czekają na Mikołajki i święta zestawy ciastoliny i drewniana lodziarnia Melissa&Doug. Fajne uzupełnienie do kuchni i kasy, można się bawić w restauracjęMam zamiar dokupić jeszcze Albika i jakieś duże Duplo (chyba coś w stylu Dzikie zwierzęta Europy, Jagoda lubi zwierzątka). Jagoda dostanie jeszcze lalkę miniland.
Na urodzinki chyba zrobimy zrzutkę na duży domek dla lalek z mebelkami, Iga się tym ekstra bawiła podczas adaptacji w przedszkolu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 12:43
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Annia, PlayDoh mamy chyba dwa lub trzy zestawy, bardzo lubi, ale nie jest to jakiś szał, więc na razie się wstrzymujemy (dla fanów: na Allegro można kupić zestaw 65 małych słoiczków za stówkę). A jeśli chodzi o Soft Clemmy to mamy ścieżkę sensoryczną i autko z klockami już 😁 ale jest jeszcze "Eugeniusz Drogowy geniusz" i nad nim się mocno zastanawiam 😁
Suszi, mamy Alilo ale tego małego, do którego nie można wgrywać własnych plików. U nas ten duży na razie chyba się średnio sprawdzi, bo audiobooki to zdecydowanie nie ten moment, a jeśli chodzi o piosenki to Olek jest trochę na opak jeśli chodzi o taniec, chociaż mamy już poprawę w tym zakresie 👍
Teraz mi się przypomniało, że miałaś chyba układanki magnetyczne Janod?? Jak to się sprawdzało??
Zulu, my właśnie chyba kupimy Albika Wesoła nauka z piórem, a gdyby dziadkowie chcieli, to najwyżej poprosimy o książkę Pierwszy elementarz. Twoja betoniarka Vtech to dalej jedna z najczęściej używanych zabawek 😁 wkrętarkę mamy, taka mini wersja Bosh 😂
Kurcze, jak to wszystko wypisuję to czuję się jakbym sklep z zabawkami prowadziła 🙈 ale u nas dziadkowie i mój brat są dość zaangażowani i tak ich sobie urobilam że mało kupują w ciemno, a bardziej to o co ich proszę 🤭 gdyby nie brak miejsca to chętnie kupiłabym dla chłopców ten drewniany bujak ze zjeżdżalnią, ale na razie trochę bez szans.. -
Irysko, Alilo to ten królik właśnie. Podobno hitem jest to, że nie ma ekranu i nie kusi jak na telefonie.
Chciałam pochwalić Mikołaja, że przełamał strach i próbuje się uczyć pływać! Jestem taka dumna.
Wiadomo, że nie ma koordynacji, to dopiero bardziej plaskanie w wodzie, ale nie boi się już położyć w wodzie (wiadomo nam na rękach czy przy naszek asekuracji), nie boi się zanurzyć głowy, nie boi się jak niechcący łyknie wody. 🤩Suszarka, Iryska, Wik89, Lalia, Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja mam tę układankę Janod zwierzęta. Generalnie jeśli Wasze dzieci układają puzzle 15 elementów i więcej to się raczej nie sprawdzi. W tej ze zwierzętami jest 10 zwierząt, każde złożone z 3 dużych elementów. Na tej planszy mieści się jedno zwierzątko (max 2 tak na wcisk). Magnes trzyma średnio, jakość wykonania pozostawia dla mnie trochę do życzenia. Drugi raz bym nie kupiła. Iga woli zwykłe puzzle, takie do 30 elementów śmiga bez problemu. Może te inne wersje są fajniejsze. Jedyne sensowne zastosowanie tej zabawki to jakieś długie podróże autem.
Irysko tak, duży Alilo ma wgrane audiobooki i można na niego też wgrywać własne pliki.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ounai dużo zdrowia dla Ciebie, mam nadzieję że szybko się poczujesz lepiej. Nie rozumiem czemu nie dali Ci L4 w szpitalu. Kazali mężowi karetkę wzywać jakby coś się działo ale do pracy można chodzić. Co za absurd🙈Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ounai, bardzo wspolczuje poturbowania, duzo zdrowia! Wypoczywaj
Jesli chodzi o zabawki to u nas juz chyba od pol roku hitem sa zabawki Strazaka Sama - figurki, pojazdy z akcesoriami, a teraz Gucio dostal stacje ratownictwa wodnego i jest szał
Lalia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Suszarka wrote:Ounai dużo zdrowia dla Ciebie, mam nadzieję że szybko się poczujesz lepiej. Nie rozumiem czemu nie dali Ci L4 w szpitalu. Kazali mężowi karetkę wzywać jakby coś się działo ale do pracy można chodzić. Co za absurd🙈
-
Mi kiedyś odmówiono l4 zarówno na sorze jak i na opiece weekendowej...niby mają zakaz...ale to pewnie nieprawda...orientuje się ktoś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2023, 08:56
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
U nas dziś wielki dzień, obie poszły bez płaczu i z uśmiechami 👌 i to po weekendzie 😃 jestem taka dumna ze nie mogę! Iga dziś ma w przedszkolu teatrzyk a w czwartek mają dzień przedszkolaka i jakieś zabawy przez cały dzień, każda grupa ma przyjść w koszulkach w innym kolorze
Ounai, Lalia, Zulugula, Wik89, kiniusia270 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022