Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
[
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2023, 08:15
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:Spóźnione życzenia dla forumowej pary!
Kic ależ on się zmienił! Jaki już duży poważny chłopczyk, jakby z 4lata miał!😉
Zulu
jak Ty się czujesz? Jak Tomek?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Zulugula wrote:Kicku ja już stoję na starcie do cc, i bardzo się cieszę że to będzie wcześniej bo już ledwo chodzę
Może za 2tyg już będzie po wszystkim.
Tomek jak to Tomek, z jednej strony typowy firstborn- ma być wszystko ułożone, czysto i odpowiednio zorganizowane a z drugiej strony jest szalony, dyryguje wszystkimi, w pekolu odnalazł się w zasadzie od razu, bez adaptacji. Teraz załączyła mu się pierwszy raz w życiu mamoza, dużo rzeczy mogę tylko zrobić ja. Albo odreagowuje że nie jestem w stanie teraz robić z nim tylu rzeczy jak wcześniej albo już łączy to z przyjściem na świat siostry:)
Zaglądaj do nas częściej, tęsknimy:)
To z tego co piszesz da sobie radę na spokojnie ze wszystkim
postaram się, u nas ciągle coś, mąż dłużej pracuje, Wiki ma zajęcia dodatkowe, ja swój sport, czasu mało.
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko i że już niedługo będziesz tuliła córcie! Parka! Wspaniale ❤️💙
Jakie imię wybraliście? Ps swoją drogą, długo mnie tu nie było, skoro już będą Cię brali na CC 🙈
Wik89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Dziewczyny, zrobiłam to, w deszczu, błocie, butach z brakiem przyczepności. 59min 17 sek
Szkoda, że jutro muszę iść do pracy. Nie wiem co mam robić, sprawdzałam jak to prawnie wygląda i większość zachowań mojego "kolegi " to niestety książkowy mobbing. Ale nie wiem czy zgłaszanie do kadr coś pomoże. Boję się że będzie tylko gorzejKarolinaMaria, Suszarka, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Lalia która to dokładnie książka Jano I wito co polecałaś na święta?
Ewa, Jano i Wito świąteczna jest moim zdaniem słaba. Oni tam szukają choinki i dla mnie te ilustracje strasznie chaotyczne.
Ja ze świątecznych zdecydowanie polecam "Boże Narodzenie z Manią i Tyniem", bo moim zdaniem zawiera wszystko co najważniejsze i "Jadzia Pętelka piecze pierniki" bo jest moim zdaniem śmieszna i taka przyjemna 😁❤️
P.s. Jak chcesz to mogę wrzucić zdjęcia naszych świątecznych albo któryś konkretnych 😊Ewa88 lubi tę wiadomość
-
A które książeczki polecacie jako przygotowanie do rodzeństwa ? Mela niby czai o co chodzi, dzisiaj usiłowała podać siostrze smoczek przez brzuch 😂 ale myśle ze jakaś książkowa pomoc może nam tez fajnie pomoc
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:Ounai, gratulacje! 🙂 pogoda was nie rozpieściła dzisiaj😃
W ogóle w temacie zrzucania wagi. Jestem gruba po tych 2 ciążach. Bardzo długo próbowałam się odchudzać. W efekcie doprowadziłam się do zaburzen odżywiania i jeszcze przerzucałam to na męża. Jak były jakieś słodycze w domu musiałam zjeść (bo przecież zaraz wrócę do diety i będę je całkowicie odstawiać). Trafiłam w końcu na psychodietetyczke która uczy intuicyjnego jedzenia. Strasznie się bałam na początku, że pewnie znowu przytyje, że będzie mi się wydawało że jem tyle ile powinnam a tak nie będzie. Ale postanowiłam jej zaufać. Uczyłam się odczytywać emocje, potrzeby, akceptować własny wygląd, wagę. I naprawdę tak soe da. Bez liczenia kcal, bez zastanawiania się jakie produkty są "zdrowe" a jakie nie, bez zmiany nawyków zywieniowych. Jem i chudnę. Nie liczę kcal. Zjadam po prostu Ryłko tyle żeby być syta. Nie chudnę po 3 kg miesięcznie. Chudnę powoli ale mam czystą głowę. Chodzę z dziecmi na lody, kupuje sobie batony, słodzę herbatę. Jeśli któraś z Was czuje, że ma dość odchudzania to polecam Wam Monikę z Lżejsze Jutro. Naprawdę ta dziewczyna odmieniła moje życie.Wik89 lubi tę wiadomość
-
Ladyo, ja polecam Misia Marysia jest starszą siostrzyczką, Kicia Kocia ma braciszka Nunusia, fajna jest też Jadzia Pętelka czuje złość - jest tam poruszony właśnie temat trudnych emocji po narodzinach rodzeństwa
Ounai gratulacje, 7km to już wyczyn!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2023, 08:25
Ladyo lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulu, cos w tym jest, mamy Kicie Kocie o rodzenstwie i kilka innych (np Franklin), ale tez uwazam ze fajniej jest opowiadac i pokazywac dobre strony a nie zazdrosc, smutek itp
Te Kicie Kocie moze z raz przeczytalismy przed porodem, nie jest jeszcze najgorsza wg mnie, podoba mi sie np ta strona, na ktorej jest powiedziane, czego maluszki nie moga robic (lody, tv itp 😅), ale zgadzam sie z Toba, ze te sceny o zazdrosci itp troche niepotrzebnie sugerują pewne emocje dziecku
U nas naprawde poki co jest super jesli chodzi o Gucia nastawienie do Łucji, wiadomo ze czasem widze u niego jakies trudne emocje zwiazane z tym, ze juz nie ma mnie na wylacznosc, ale radzimy sobie bez ksiazeczek;)
Natomiast co do Kici Koci w ogole, to u nas jest teraz mega faza na te ksiazeczki i wiekszosc z tych ktore mamy i ja polubilam
Dmg, Kic, sto lat dla Julci i Maksa!
A Gucio wczoraj dmuchal swieczke na torcieZulugula, dmg111, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Moim zdaniem w Jadzi ten wątek z prezentem jest całkowicie poboczny, a chodzi bardziej o to że wszyscy się zachwycają nowym członkiem rodziny a ona idzie trochę w odstawkę. I niestety często ma to przełożenie na "prawdziwe" życie. U nas fazy zazdrości są do tej pory, teraz już z obu stron. Ja też trochę inaczej na to patrzę, bo z tego forum ja mam najmniejszą różnice wieku między dziećmi. Do tego Iga jest na maxa wrażliwa, więc pewnie też na inne trudności napotykam. Natomiast jeśli chodzi o Kicie Kocie to mamy wszystkie, bo rok temu była faza że Iga je uwielbiała. Nie zauważyłam negatywnego wpływu na dziecko, wręcz przeciwnie, dużo dobrego z nich wyniosła (na przykład mówienie głośno dzień dobry). Pewnie jak ze wszystkim, to co się jednemu sprawdza dla drugiego będzie bez sensu 😁
Zulugula, Wik89 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
https://zapodaj.net/plik-jP2VwV8Y8Z
Ladyo, ja czytałam swojej te książeczki. Według mnie Pucio jest dla dużo starszych dzieci, natomiast Jadzia i Chce Cię juz poznać najbardziej przypadły do gustu córce, przy tej drugiej sama za każdym razem plakalam🤦♀️jest bardzo ładnie napisana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2023, 11:25
Ladyo lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Ja żadnemu dziecku nie kupowałam książek o rodzeństwie. Zależy jeszcze jaka różnica wieku, ale np. Kornelia rodziła się jak Filip miał 2 lata - ledwo co rozumiał, po prostu z nim rozmawialiśmy i angażowaliśmy w zadania związane z pielęgnacja siostry. Jak rodziła się Matylda - Filip miał 4,5 roku, a Kornelia 2,5. Filip już wiedział z czym to się je, bardzo czekał na siostrę. Kornela tez powiedzmy rozumiała, ale dopiero z czasem do nich dotarło co się wydarzyło. Jedyna ważna rzecz: nie odsuwać drugiego dziecka, nie izolować. Ja Sam wielokrotnie wrzucalam foty, jak dzieciaki śpią w 3 w salonie i fajnie. Mieli swój pokój, swoje łóżka, ale takie chwile tez były potrzebne.
Zeby nie było, nie mówię ze książki są złe, wręcz przeciwnie. Ale czasem taka „naturalność” i rzeczywistość uczy najlepiej CZAS ❤️Wik89 lubi tę wiadomość