Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny
my na działce i zostajemy tu do niedzieli.
Jak rodziłam w maju 5 lat temu to nie wiedziałam że upały mogą być taką niedogodnościąbw ciąży
Pół dnia przesiedziałam w basenie z córką 🐳🐋👙
Sylwia
super wyglądasz, nie dość że brzuszek śliczny to jeszcze wyglądasz na taką wypoczętą.
DMG
Ty to taka modna w ciąży jesteś 😘 pięknie wyglądasz w tej spódnicy.
Wrzucę Wam foto jak wrócę do Warszawy w poniedziałek.
Sylwucha, SzalonaOna, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Edyciak wrote:Czy jeśli w Diagnostyce nie mam jeszcze wyników, to jest szansa, że dotrą wcześniej niż w poniedziałek? Strasznie długo robią te wyniki...
Chodzi o zwykły mocz
Może będą jeszcze późnym wieczorem. Mam koleżankę, która pracuje w diagnostyce i oni tam walczą do późna nawet w weekendy. Ona pracuje nawet w niedzielę ;/Edyciak lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
nick nieaktualnyKarolinaMaria wrote:Może będą jeszcze późnym wieczorem. Mam koleżankę, która pracuje w diagnostyce i oni tam walczą do późna nawet w weekendy. Ona pracuje nawet w niedzielę ;/
W szpitalnym labie wyniki miałam po 2 godzinach...
Tu pewnie chodzi o autoryzację wyników. -
Edyciak wrote:Hmm...
W szpitalnym labie wyniki miałam po 2 godzinach...
Tu pewnie chodzi o autoryzację wyników.
Pewnie wynik już jest, tylko ktoś musi podbić i wrzucić w system.Edyciak lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
nick nieaktualnyEdyciak wrote:Czy jeśli w Diagnostyce nie mam jeszcze wyników, to jest szansa, że dotrą wcześniej niż w poniedziałek? Strasznie długo robią te wyniki...
Chodzi o zwykły mocz
Ja ostatnio tylko tam robię, mocz miałam tego samego dnia. U mnie w mieście jest punkt dedykowany tylko kobietom w ciąży, ale nie wiem czy to ma wpływ na szybkość wyników -
Edyciak wrote:W mojej pracy to norma..
Mam nadzieję że już tam nie wrócę.
Lalia, współczuję mdłości 😐 Też nie jestem w szczycie formy i nie czuje się najlepiej. Poza tym upał mnie dobija.
Ounai, szorty mega. Dziś próbowałam wcisnąć się w swoje biegowe. Nie dość, że cisną, to czułam się jak baleron.
Dziewczyny, ma któraś problem z zaparciami? Mnie ostatnio bardzo męczą i już kefir nawet nie daje rady. W aptece Pani nie pomogła. -
Sylwucha, ja wcześniej piłam co 2 dni kawę i to pomagało. Teraz robię sobie mocniejszą herbatę i też jest lepiej. Tylko, że na mnie kofeina i teina działały tak zawsze, teraz jak rzadko piję to już w ogóle.
Ja tez na pracę narzekać nie mogę. Dziś gadałam z szefem i się tylko pytał, czy po macierzyńskim chcę wrócić, czy jednak planuję zostać maDkączęsto w pracy się śmiejemy z madkowych memów. Oczywiście nie mamy nic do mam, które nie wracają do pracy, tylko poświęcają się wychowaniu. To takie nasze żarty. Od razu się lepiej poczułam
Edyciak na macierzyńskim będziesz miała dużo czasu poszukać czegoś nowego. Niewarto wracać do miejsca, w którym się źle czujesz. Będziesz miała w domu małe dziecko, które będzie potrzebował zadowolonej mamy. Na pewno się uda!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 18:31
Sylwucha lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Annia wrote:Witam się w III trymestrze i skończonym 27 tygodniu. 😁
Dzisiaj upał mnie męczy, przed południem póki się nie nagrzało zaliczyłam spacerek a teraz w domu leżę z książką bo na dworze za gorąco. 😎
Czy któraś z Was ma może szczoteczkę do mycia twarzy Foreo? Zastanawiam się nad kupnem, w internecie same zachwyty, jeśli któraś ma to proszę o opinię. 🌹
Dziewczyny, ale macie cudne brzuchy!!!
My dojeżdżamy do mojej mamy. Zmęczenie + hormony doprowadziły do kłótni z mężem. Ale sporo wyjaśniliśmy sobie. Ja się oczywiście poryczalam na całego, ale to też trochę oczyściło atmosferę, pogadaliśmy o mojej diecie, o tym że mi przykro jak je "normalne rzeczy" i myślę, że będzie spoko. Jutro wieczorem wracamy a załadowani jesteśmy jak na tydzień. Ja nie wiem jak my we 4 będziemy jeździć. Poprosiłam mamę, żeby mi odlała trochę zupy przed zabielaniem, ale zaczęła się awanturować ze juz jej mówię co ma robić a ona dopiero wróciła padnięta do domu i nawet nie zaczęła gotować (od tego zaczęła się sprzeczka z mężem, bo stwierdzil że niepotrzebnie ją o to proszę i cały świat nie kręci się wokół mojej cukrzycy) no i ostatecznie zatrzymaliśmy się pod Biedronka i mąż poszedł mi zrobić zakupy żebym mogła Sobieskie zjeść rzeczy które nie podnoszą cukru. Mama miała przyjechać do mnie pojutrze, bo mąż w niedzielę jedzie w delegację do Niemiec, ale szczerze mówiąc zastanawiam się czy chcę.Annia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwucha, dmg, Stokrotka - piękne macie brzuszki ❤️❤️❤️
Nie wiem na co Wy narzekacie!
U mnie dieta... Ciężko mi. Kocham Owoce, ale trzymam się twardo do wizyty u diabeto. Zobaczymy co ona powie na te posiłki i cukry które nadal są zbyt wysokie na glukometrze.
Ja dziś jeździłam z moją świadkowa po sklepach, szukałyśmy sukienki dla niej. Bo ma wesele w lipcu no i w sierpniu na nasze.. Udało się ostatecznie kupić, ale w tych sklepach to same rozmiary 36-38 🤔 dla siebie nic bym tam nie znalazła...
Jutro rano bierzemy dzieci i jedziemy na kąpielisko miejskie, typowo dla dzieci bo wytrzymać nie idzie w ten upał. DIsiaj parno, chyba jakaś burza wieczorem się szykuje!!!Stokrotka027, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Edyciak, ja raz miałam wyniki z diagnostyki po 19 więc może jeszcze będziesz miała 🤔
Ja dzisiaj zrobiłam żurek i krokiety i jutro nie gotuję 👍 a po obiedzie pojedziemy do moich rodziców i moja mama nam przygotuje obiad na 2-3 dni na wynos 😁
Kic, zazdroszczę działki i basenu 😍 ale moi rodzice mieszkają na wsi więc jutro wyleze się na trawce na kocyku 😂
Sylwia, te mdłości mam już trochę mniejsze niż wcześniej ale prawie nic do picia mi dzisiaj nie wchodzi 😑 za to weszło pół paczki chipsów 🤦♀️Sylwucha lubi tę wiadomość
-
A propo picia wody dziewczyny, to ja pije ok 4 litry wody dziennie 🙈
Sikam jak najęta, ale jakoś zawsze miałam takie pragnienie - czy ciąża , czy nie ciąża 🤷Lalia lubi tę wiadomość
[/url]
Lalia wrote:Sylwia 😍😍😍😍 jaka Ty jesteś piękna, uśmiechnięta babeczka!!! 💚💚💚
Piękny masz brzusio 🤩🤩🤩🤩
Ja dzisiaj chodzę po domu z cebulą na głowie, bez makijażu, w staniku sportowym i szortach ogrodniczkach i wyglądam jak nieletnia ciężarna z marginesu społecznego 😂😂😂
Wzięłam się dzisiaj za segregację ubrań, bo nie robiłam jeszcze wymiany zimowo-letniej i dziewczyny, masakra 🤦♀️🤣🤣🤣
Z mojej jesienno-zimowej garderoby na jesień /zimę (3 ostatnie miesiące ciąży) w mojej szafie zostaną 1 jeansy i 1 legginsy ciążowe, 2 ciążowe t-shirty, a oprócz tego max 4 moje swetry 😂 dobrze, że mam jeszcze rozpinane kardigany, to będę się ratować 🤦♀️
Zaczęłam wyciągać letnie rzeczy i tu dramat 🤣 teraz (11+4!!!!) wchodzę w jedne moje szorty na gumce i to na styk, więc te 2 pary ciążowych to zbawienie 🙏3/4 moich sukienek opina się na biuście i podnosi do góry ukazując pełen poślad 😂
Mam kilka takich zwiewnych bluzeczek, pod które mieści się brzuszek i cyc 👌ale zawsze nosiłam je do białych rurek albo włożone w szorty, a teraz przez pas ciążowy nie mam w co włożyć i wyglądam jak barwny, zwiewny NAMIOT TURYSTYCZNY 🤣🤣🤣
WNIOSKI:
Na czas ciąży TYLKO dopasowane ubrania, albo chociaż dopasowana góra i luźny dół albo sukienki odcinane pod biustem bo inaczej w nawet najpiękniejszych ubraniach wygląda się jak kulka 😂😂😂
Aktualnie chodzę jeszcze w spodniach długich z zeszłego roku, ciekawe ile jeszcze tak pociągne
Na jesień, zimę mam sporo luźnych swetrów więc tyle dobrego.
Muszę.pilnie szukać spodenek ciążowych bo zaraz może być problemLalia lubi tę wiadomość
-
Ja też dużo piję i zawsze mam obniżona gęstość moczu w badaniach. 😁
Ounai - dziękuję za recenzję. To jedyny plus tej kwarantanny że mam czas dbać o siebie.
Słodkie dziewczyny - u mnie w domu też niestety domownicy jedzą swoją dietę, czasami muszę robić dwa obiady jeden dla siebie a drugi dla nich. 😑 Trochę mi smutno jak widzę że jedzą słodycze ale chyba najbardziej brakuje mi tego co pisała Iryska białej świeżej bułki z masłem serem i ketchupem. Ostatnio spadł mi kilogram z 3 kg co przytyłam w ciąży, nie wiem czy mam się martwić, ale mam nadzieję, że nie? Bo po prostu jem mniej bo już nie mogę patrzeć na to moje jedzenie.
Co do niefajnej sytuacji w pracy - bardzo Wam współczuję. U mnie jak u Sylwii atmosfera w pracy super, a moja szefowa poszła mi jak pracowałam jeszcze w ciąży bardzo na rękę w kwestii grafików itp.
Lalia - proszę mi tutaj pić wodę, żeby się w taki upał nie odwodnić! 😘Ounai, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
dmg111 wrote:Ja się już w nic nie mieszczę, więc wczoraj zamówiłam kolejne 5 spódniczek selfieroom, już będę mieć 9 😂
Czy te spodnice mają jakieś rozmiary czy to są neutralne ? Bo nie potrafiłam tam ogarnąć na stronie , a zastanawiam się czy jest w ogóle szansa że wcisnę w taką swój wielki tyłek 😅 -
dmg111 wrote:Ja już serio w nic się nie mieszczę, żadne spodnie - brakuje do zapięcia z 10 cm (ja byłam fanką tych z wysokim stanem), spodenki, sukienki przez brzuchol są za krótkie, bluzki za małe w biuście.
Ratują mnie bluzki z czasów "grubszych" i te spódniczki i legginsy ciążowe. Muszę sobie kupić jakieś luźne tshirty i mam w planie zaatakować szafę od mamy i podkraść jej ciuchy na czas ciazy 🙈
W ogóle przeraziłam się jak zobaczyłam +5kg, tym bardziej, że przyszły mi w ciągu 3 tygodni, wcześniej nie przekroczyłam wagi z przed ciazy, ale znowu jem cały czas całkiem sporo, jestem często głodna, pije jak Kic po 4l dziennie. Widocznie przytyje więcej niż te 13kg zalecane, ale już trudno 😉 Zacznę potem treningi z Kic i zamiast coraz większego brzuszka jak teraz, będę wrzucać coraz mniejszy 💪
No ba!
Ja mam + 5.5 kg, w 1 ciąży przytyłam 14 kg i odrazu wszystko spadło po porodzie, kwestia połogu i było pozamiatane
Damy radę DMG 😘
Będę robić treningi online dla Waskkasia, dmg111, Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
[/url]
Annia, DMG, Ounai, Sylwia,
odzywam się do Was bo Wy tak zaawansowane jak ja.
Czy tez się tak źle czujecie podczas takich upałów jak dziś?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność