Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, gratulacje!!! 😍 bedzie dobrze, oby bol jak najszybciej ustapil ✊
Moti, trzymaj sie! Trzymam kciuki za poukladanie wszystkich spraw. Okropnie sie zachowal Twoj maz, lepiej byc samej niz byc z kims, kto na Ciebie nie zasluguje!
MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
A myslicie, że to, że miałam CC nie na zimno tylko po odejściu wód miało wpływ na to, że czułam się lepiej po tym 2CC niż Zulu, Inga, Suszi? 🤨 Ciekawe czy jakbym miała dobę później na zimno, tak jak było planowane czy byłoby inaczej.
Zulu, jak się czujesz wieczorem?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:A myslicie, że to, że miałam CC nie na zimno tylko po odejściu wód miało wpływ na to, że czułam się lepiej po tym 2CC niż Zulu, Inga, Suszi? 🤨 Ciekawe czy jakbym miała dobę później na zimno, tak jak było planowane czy byłoby inaczej.
Zulu, jak się czujesz wieczorem?
Anniu ja się nie znam. Miałam jedno CC na zimno bez akcji i czułam się ok. Tylko pierwsza dobe mi dawali przeciwbólowe później już nic nie bralam. Nie wiem od czego to zależy… nie mam jednak porównania.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Anniu o to koszmarne odczucie bólu po drugim CC pytałam gina. Jego zdaniem głównym czynnikiem są zrosty, jak pacjentka ma zrosty to niestety boli bardzo. Ja jeszcze wcale nie miałam swojego rozwarcia i wtedy "otwierają" szyjkę palcami, mnie to ktoś zrobił bardzo niedelikatnie, bo przez kilka dni nie mogłam siedzieć przez koszmarny ból szyjki, jakby ktoś mi wbijał tam milion igieł.
Zulu, ja się poczułam odrobinę lepiej w trzeciej dobie, a łącznie leki przeciwbólowe brałam ponad dwa tygodnie. Kciuki za Kaję, niech ją porządnie zbadają!Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulu, mam nadzieję że dadzą Ci konkretne leki przeciwbólowe i w końcu poczujesz trochę ulgi 😘
Jeśli chodzi o serduszko, to u Olka też w szpitalu wyszły szmery. Tłumaczyli mi, że czasami nie zdąży się coś tam domknąć zanim dziecko się urodzi (Olek był urodzony 38,4) więc też mieliśmy konsultację z kardiologiem jeszcze w szpitalu i on robił echo serca. Wyszło, że na tamten moment niby wszystko ok. Ale rok temu przy okazji jakiś tam infekcji, trzech różnych pediatrów zwróciło nam znowu uwagę na ten szmer i w marcu byliśmy u kardiologa, znowu miał robione echo serca i okazało się, że Olek ma w serduszku dodatkową strunę, ale na szczęście to się wiąże tylko i wyłącznie z kwestią "bycia", w sensie że jest, ale totalnie nie wpływa na jego zdrowie. Mam nadzieję że i u Was będzie taki scenariusz 😘 -
Nie mówcie o tym drugim cięciem że takie fatalne... Ja ciężko przeszłam to pierwsze to nie chce myśleć co będzie po drugim.... Tydzień brałam silne leki przeciwbólowe 😕
Myślałam że może te wymiary miednicy się mogą zmienić przy drugiej ciąży i byłaby szansa na poród naturalny ale dr na prenatalnych mi mówiła że marne szanse😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2023, 21:55
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ja tez się boje drugiego cc! Pierwsze cc (drugi porod) zniosłam dosyć słabo, a najgorzej na mnie wpływało obkurczanie się macicy… z drugiej strony jak miałabym przezywać takie nerwy i ryzyko niedotlenienia jak przy porodzie Meli to jednak wole cc na zimno. Zulu! Dużo zdrówka i dużo siły! Najgorsze już za Tobą, z każdym dniem, z każda chwila będzie już łatwiej ❤️
-
Zulu w domu bedzie lepiej na pewno 😘 Leoś też był diagnozowany kardiologicznie, w szpotalu na echo zle cos wyszlo i bylismy potem w Prokocimiu na konsultacji i okazalo się ze nic nie ma teraz pediatra tez nam mowil ze slychac u niego maly szmer ale ze byl sprawdzany to jest to fizjologiczne. Mam nadzieje ze u Kajusi tez to bedzie nic wielkiego. Trzymaj się mamasita 😘
Lalia lubi tę wiadomość
-
Ja z kolei przy pierwszym porodzie totalnie nie czułam obkurczania się macicy a przy drugim już bolało a najbardziej przy KP.
Te początki KP to katastrofa.. ja pierwszego synka KP i myślałam ze przy drugim to Brdzie bułka z masłem bo już wiem co i jak a jednak przy drugim dziecku ile się musiałam nastresowac i natrudzić zeby nam to wyszło.. a jak się udało to później nawał i poradzenie sobie z tym.
Wik89 lubi tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Niestety obkurczanie macicy przy 2 i kolejnym porodzie jest bardzo bolesne, u mnie nawet na szkole rodzenia o tym mówili, że tylko po 1 porodzie jest bezbolesne. I że najszybciej kurczy się w trakcie kp i wtedy właśnie pojawią się największy ból
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Niestety obkurczanie macicy przy 2 i kolejnym porodzie jest bardzo bolesne, u mnie nawet na szkole rodzenia o tym mówili, że tylko po 1 porodzie jest bezbolesne. I że najszybciej kurczy się w trakcie kp i wtedy właśnie pojawią się największy ból
Zulu, młodszy syn miał po porodzie wykryty szum w sercu. Teraz nie ma po nim śladu. -
Mnie bardzo bolalo przez kilka dni, bylam wlasciwie non stop na przeciwbolowych
Co do kp, to nie mialam tym razem zadnych problemow z brodawkami i dobrze mi sie karmi, aczkolwiek od paru dni mam (juz po raz drugi) takie wrazenie, ze tego mleka mam za malo takze nie wiem jak bedzie, czy uda mi sie karmic tylko piersia i jak dlugoII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulugula wrote:Dziewczyny dzis jest juz dużo lepiej 😭 wstaję, przebieram Małą. Oczywiście lecę na przeciwbolowych ale do tej pory tez lecialam.
Dzięki za wsparcie, tak po ciuchutko liczę że to się pozrasta/wchlonie tylko martwi mnie, że tych nieprawidłowości jest aż 3. Ale może i tak się zdarza.
Wyjdziemy chyba jutro, jeszcze nie wiem jak z tym kardiologiem ale tez może byc tak że to gdzieś indziej będziemy szli. Mi zdjeli dren więc mnie tez chcą jeszcze obserwowac.
Wczoraj Mała byla dokarmiana o 22, dziś dopiero o 10. Tak z głupa ją dokarmiłam bo nawet nie że płakała tylko nie mogła dosnąć i tak cyc smoczek ręce, sama nie wiedziala co chce. A ona zjadła 50ml mm 😳 i odleciala w sen od razu. Jakby bylo więcej w butelce to chyba nawet wiecej by zjadla. Czy to normalne? Mówię zaskoczona do położnej ze zjadla wszystko co jej wlała czy nie przesadzilam ale mówi że nie, że to 3cia doba. Ale w necie piszą że w 3ciej dobie to tak 25ml raczej, tyle to wczoraj piła.. kurde nie wiem co robić, nie chce zabić kp .
Zulu jak nie chcesz zabić kp to jeśli nie ma wskazań lekarzy to nie dokarmiaj, nie dawaj smoczka. Smoczek maskuje głód, a poza tym nie pozwala wyksztalcic dobrego odruchu ssania..
Pozwól małej "wisieć" na piersi, w ten sposób rozkręcisz laktację, bo dziecko jest najlepszym programatorem produkcji mleczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2023, 14:21
-
Wik89 wrote:Mnie bardzo bolalo przez kilka dni, bylam wlasciwie non stop na przeciwbolowych
Co do kp, to nie mialam tym razem zadnych problemow z brodawkami i dobrze mi sie karmi, aczkolwiek od paru dni mam (juz po raz drugi) takie wrazenie, ze tego mleka mam za malo takze nie wiem jak bedzie, czy uda mi sie karmic tylko piersia i jak dlugoUlaa, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Zulu jak nie chcesz zabić kp to jeśli nie ma wskazań lekarzy to nie dokarmiaj, nie dawaj smoczka. Smoczek maskuje głód, a poza tym nie pozwala wyksztalcic dobrego odruchu ssania..
Pozwól małej "wisieć" na piersi, w ten sposób rozkręcisz laktację, bo dziecko jest najlepszym programatorem produkcji mleczkaAnnia, Iryska, Lalia, KarolinaMaria, Zulugula lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022