Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Wiesz Matylda jest waszym wspólnym dzieckiem, więc chyba nawet masz obowiązek go o tym poinformować, brak takiej informacji on może wykorzystać przeciwko Tobie w trakcie rozwodu.
Tzn. Ja mu napisałam o wynikach, ale chyba się chłop nie przejął 🙈 -
Kinga, Basiula cudowna 😍😍😍
Jeśli chodzi o Bożenke, to bierz leki przeciwbólowe trzy razy dziennie i nawet się nie wahaj, ja tak dostawałam w szpitalu i później jeszcze przez kilka dni w domu brałam 👍 musisz dużo wietrzyć, ja w domu ubierałam spódnice, kładłam podkład pod tyłek i tak leżałam 🤣 moja położna środowiskowa radziła jeszcze trzy razy dziennie psiknac sobie octeniseptem (spokojnie, nic a nic nie piecze) bo się łatwiej goi i za radą Ounai, kup sobie piankę Ginexid do mycia, matko kochana, to taką ulgę dawało! Bo ta pianka ma właściwości chłodzące 🙂 i koniecznie umów się do fizjo uroginekologicznej za jakiś czas, zrobi Ci takie cuda z blizną po nacięciu że nie będziesz w ogóle odczuwać porodu sn 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 19:17
kiniusia270 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak potrzebujecie jakiś ciuchów sportowych to w 4f wyprzedaże, -40% od ceny na metce. My dziś wyhaczylismy Tymkowi kurtkę zimową za 170zl, przejściową za 60zl, obydwie z wypelnieniem puchem syntetycznym (nie lubię naturalnego, bo ja piorę kurtki). Ja sobie dresy kupiłam, mąż nerkę.
-
Irysko, ja robiłam spory research przed porodem co do VBAC. W jednych miejscach sprawdzają bliznę w USG przy porodzie, w innych mówią, że to nie ma sensu i tylko ocena na początku ciąży przed ciążą ma znaczenie... Inni mówią,że ważna grubość a inni, że nie tyle co grubość co elastyczność i tego w USG nie zobaczysz etc etc Generalnie chaos i każdy robi jak uważa, dlatego ja w końcu odpuściłam ten VBAC.
Iryska lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Nowastaraczka wrote:Kinusia jakbyś chciała tą piankę ginexid to chetnie wysle bo mi sie raczej nie przyda musze tylko sprawdzic termin waznosci 😜
Dziękuje bardzo ale chyba wyśle po nią jutro rano męża do apteki 🤭 Miałam ja kupiona przy Stasiu… a ze po cc soe nie przydała przekazałam ja siostrze 😅
Rano po prysznicu spsikalam juz sobie octaniseptem;) Dzięki Lalia na pewno skorzystam ze wszystkich wskazówek 🥰
Już na porodówce lekarz polecał w prywatnej klinice w której prowadziłam przy okazji ciąże Panią Danusię, która zrobi cuda 😎
Irysko jedynie w ciąży Pani Doktor sprawdzała grubość ale miałam przez nią powiedziane, ze jedynie do 4000g na usg mogę próbować naturalnie, powyżej od razu bez gadania cc
Dzisiaj 17-18 wychodzimy do domku 🥳
Lalia, Ounai, Nowastaraczka, Wik89, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Kiniusa gratuluje !!
Ounai tez wyczailam rabat i kupiłam koszulki mężowi na krótki i długi rękaw, sobie koszulkę termiczna i leginsy i kurtkę przejściowa 😁😁😁kiniusia270 lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Kiniusa gratuluje !!
Ounai tez wyczailam rabat i kupiłam koszulki mężowi na krótki i długi rękaw, sobie koszulkę termiczna i leginsy i kurtkę przejściowa 😁😁😁 -
Dziewczyny przepraszam że tak wpadam ale potrzebuje porady bo panikuje jak cholera!
Dopadło mnie jakieś choróbsko, boli gardło głowa Katar i mam gorączkę 38.2, rano wzięłam apap. O 19 mam konsultacje z lekarzem. Czy jest realne zagrożenie że taka infekcja zagraża dziecku ? Boli mnie brzuch i już oczywiście mam tysiąc myśli w głowie..jestem 16t3d.
Z góry dziękuję za pomoc!MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
38 lat
Synek 08.2018
2 cb:10.2017 i 02.2020
07.2020 poronienie zatrzymane
10.2020 cp usunięty lewy jajowód
10.2021 IVF!
11.07.2022 Madzia z nami ❤️
17.07.2023 transfer naszego drugiego i ostatniego dzieciątka, niestety zakończony niepowodzeniem.
08.2023 pierwszy cykl po nieudanym transferze NATURALNA WPADKA!!! kibice szaleją, lekarz niedowierza, mąż twierdzi że to nie jego 😅😅😅 a w brzuchu siedzi Kubuś i się z nas śmieje, termin na koniec kwietnia 2024❤️ -
Moti, ale pieniądze daje Wam na życie? Sprawa jest już w sądzie?
Chciałam być Grażyną. Cwaną. Na wiosnę kupiłam w Smyku zimowe kurtki. O jakie moje zdziwienie... Będą może na za rok. Albo znając moje szczęście będą dobre w lato 2024. O tyle to dziwne, że Miki nosi 104, czasem 110 z CA, albo 104/110 a te kurtki ze Smyka w rozmiarze 110 są na niego jak obszerne oversizowe płaszcze. Nawet mój mąż, który nie zwraca na takie rzeczy uwagi jak go zobaczył to od razu powiedział "nie, on tak nie może iść".
Mowe, ja miałam covida gdzieś w 13/14 tyg z Adasiem i wszystko z nim w porządku.
Mowe. lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Mowe, jestem pewna, że wszystko będzie dobrze. Natura nas tak stworzyła, że chronimy nasze maluszki przed najgorszym. Apap na pewno Ci nie zaszkodzi. Spokojnej ciąży! ❤️
Mowe. lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Annia, no właśnie ja mam od zawsze problem z takim kupowaniem na zapas, bo potem to żadna oszczędność, jak i tak trzeba szukać na szybko czegoś w dobrym rozmiarze. A kupowanie butów w przód to już w ogóle u mnie nie przechodzi. Chociaż teraz w styczniu kupiłam w reserved zimową kurtkę za niecałe 40 zł, zostawiłam ją z metką z myślą, że jak nie będzie dobra, to ją sprzedam na vinted, ale o dziwo jest dobra i pasuje na Mati. Tak to mam raczej średnie doświadczenia, kiedyś kupiłam body z długim rękawem i rozmiar był dobry akurat w lato, więc praktycznie w nich nie chodziła 🫤 jeszcze jak się ma dwoje dzieci to jest szansa, że to drugie założy nietrafione ubranka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2023, 18:22
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
W temacie promek, to dziś w h&m jest -25% na skarpety, bieliznę, piżamy (przy zakupach powyżej 120 zł), uzupełniłam skarpetkowe braki pewnie w kolejne dni będą inne działy.
Lalia, veritaa lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm