Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękujemy za kciuki przed i gratulacje po ♥️ W pt przed 11 lekarz wyjął balonik, zbadał, stwierdził 4cm i świetne warunki do urodzenia, także miałam się już spakować do porodu przejść na sale KTG i tam zaczęli podawać oksytocynę. Koło 14 skurcze były coraz mocniejsze ale jeszcze do wytrzymania, polozna która cały czas była ze mną i jeszcze jedna dziewczyna pod oksy szła do domu o 14:25 pożegnała się i wpadła inna jakoś 14:40 zapytała jak tam podała przycisk alarmu w razie co i wyszła a mi po 3 minutach bach pękły wody i skurcze się podkręcily mam wrażenie o milion i już pożałowałam w duchu naturalnego porodu🙈… Zadzwoniłam po męża, żeby przyjeżdżał szybko, rozwarcie na 5cm i porodówka. O dziwo przyjechał może 5 minut po tym jak mnie zwieźli. Miałam szczęście mieć kontakt z 2 położnymi ze szpitala tylko one pracowały do 15 ale jedna z nich Anioł stwierdziła, ze zostanie jeszcze na chwile i pomoże. Dziewczyny ona tak mną manewrowala, robiła masaże na skurczu wewnątrz, ze ja raz dwa miałam pełne rozwarcie 🙈 korzystałam z gazu, nawet 3-4 razy miałam fajny „lot” w tym jak zszywali pęknięcie i nacięcie bo niestety bez tego się nie obyło 😏 Dzięki temu ustnikowi od gazu dobrze oddychałam na skurczach bez niego chyba bym nie ogarnęła poprawnego oddechu 😅
Basia waży 3860 g, ma 55 cm wzrostu i 36 cm głowa 🙈. Dostała piękne 10 pkt! Na sali przez godzinę ładnie pociumkala piers, teraz śpi prawie cały czas.
Polozna mówiła jedynie, ze mam nasłuchiwać bo przy badaniu ulalo jej się mlekiem i wodami płodowymi i ze może je jeszcze odksztuszac.Lalia, Zulugula, Inga28, emdar, Annia, dmg111, Wik89, KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Kinusia, wow! Mega dzielna byłaś! Czujesz się lepiej niż po CC? Czekamy na zdjęcia Basi.
Motylku, przytulam, nikt z nas tutaj Ci nic nie doradzi co z tymi wynikami, musisz iść do diabetologa z Mati. ;( Czy twój były w ogóle się tym przejął?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Kinusia, wow! Mega dzielna byłaś! Czujesz się lepiej niż po CC? Czekamy na zdjęcia Basi.
Motylku, przytulam, nikt z nas tutaj Ci nic nie doradzi co z tymi wynikami, musisz iść do diabetologa z Mati. ;( Czy twój były w ogóle się tym przejął?
Nie informuje go zbytnio o tym, co mnie trapi… -
Dziękujemy jeszcze raz ♥️
Anniu gdyby nie to, ze miałam nacięte krocze i jestem pozszywana to bym nie czuła, ze urodziłam 🙈 Wczoraj dostałam 2 kroplówki z ketonalem dzisiaj wzięłam 2 tabletki ibuprofenu i nie odczuwam wielkiego bólu jak po cc. Jedynie przy przystawianiu boli trochę macica ale to normalne;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 18:11
Iryska, Ounai, MoTyLeK🦋, KarolinaMaria, Lalia, Inga28, Enigvaa, Zulugula, Annia, Suszarka, Ladyo, emdar, Nowastaraczka, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm