Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, chciałam napisać podobnie jak Iryska. Matylda była strasznym ulewaczem (mimo odbijania). Zakładałam jej śliniaczki, żeby nie musieć jej całej przebierać i wszędzie chodziliśmy z tetrą. Przejdzie w swoim czasie. Często to wspominamy z Luckiem 'a pamiętasz jak wszędzie leżała tetra?' 😂
Zulugula lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Irysko, piękny suwaczek!
Clover, cieszę się, że u was ok. Matylda jest niewiele starsza od Olka i odpieluchowała się 'dopiero' (specjalnie cudzysłów) miesiąc temu. I to sama jakby nigdy nic. Myślę, że po prostu była gotowa i masz rację, że nie ma co naciskać na Olka. Mati na kupkę dalej prosi o pieluszkę. Jak obserwuję w realu dzieci wokół, to naprawdę dużo dzieci odpieluchowuje się bliżej 3. urodzin. To żaden wyścig.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2023, 21:26
Iryska lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Kaja jest taka śliczna i słodka, Booooże, dopiero co myślałam dziś że super mieć "odchowane" dzieci, ale jednak widok noworodka gdzieś tam porusza we mnie mega czułe struny 😍
Nowastaraczko wysyłam Ci zaproszenie ❤️
Clover, super że wpadłaś, mega się cieszę że się Wam układa 🤩
Zulu u nas Jagoda ulewała dość długo, dopóki nie siadła. Rady mam takie same jak reszta, dużo body, prześcieradeł, rożków na zmianę 😅 ja po kp nie odbijałam bo nic to nie dawało, i tak ulewała i tak. Po mm odbijałam ją ale i tak ulewała dopiero po chwili 🤷Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Kacpi nie ulewał, on chlustał 🙈
Zulu, super pieluchy tetrowe są w Action, naprawdę, ekstra cena i jakość mega 👌 -
Zulu śliczna córeczka ❤️❤️
Clover super ze sie „pokazałaś „ , tak jak dziewczyny piszą w temacie odpieluchowania jak przyjdzie czas to naprawdę pójdzie to dość gładko.
Bartek w domu w 80 % zawoła, w przedszkolu za to nie. Jak ciocie pytają go czy chce siku to odpowiada naprawdę z pełna kulturka „ nieeeee , dziękuje „ 🤣🤣🤣
Piszecie o tych tetrowych pieluszkach … u nas leżą one do dzisiaj wszędzie mimo ze Bartus nie ulewal. Ale zawsze jak go karmiłam to miałam pieluszkę na ramieniu, na drugiej piersi czy cos takiego i dla Bartka ta pieluszka jest istotna strasznie. Ciągnie je wszędzie ze sobą 🙈🙈🙈 jak się go zapytalam ostatnio „ Bartus dlaczego Ty ciagle nosisz te pieluchy ze sobą „ to on do mnie z powaga „ bo pachną mi mamą „ 😭😭😭 wzruszył mnie strasznie tym .
Za to moj tata jak ostatnio mówi do niego „ wez wywal Bartek te szmatę i chodź się pobawic „ to Bartus uwierzcie wpadł w straszna histerie ze to pielusia a nie szmata „
Czy to normalne ? 🙈KarolinaMaria, Zulugula, Wik89, Lalia, emdar lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulugula wrote:Najpierw neurologopeda czy cdl? Jakie są Wasze doświadczenia?
Mamy trudności z dobrym przystawieniem. Mam pogryzione i poranione brodawki. Nie wiem czy to kwestia wedzidelka czyli neuro czy że nie umiem prawidlowo podać piersi i cdl.
Wtedy w szpitalu przyszla taka szalona cdl, przystawila mi małą na leżąco, pokazała niby co i jak i ok nie bolalo i fajnie , tylko potem mi juz tak super to nie wyszlo. Poza tym nie chce tylko na leżąco karmic, wolę na rękach
Zulu chyba zależy jaka neurologopeda, "Nasza" ogarnia też tematy cdl i jest terapeutą żywienia.
U Oliwki była prywatna cdl (pokazała pozycje karmienia itp) ale mówiła że ok wszystko, tak samo lekarze w szpitalu i pediatra. Więc z moich doświadczeń bardziej sprawdziła się neurologopeda. -
Dzieci maja coś z tymi pieluchami tetrowymi, pachnącymi rodzicami moja siostrzenica miała taką „che” (od pieluCHE), z która spała codziennie, bez której nie mogła zasnąć i dopiero jak musiała pojechać na wycieczkę klasowa w trzeciej klasie to „odstawiła” żeby wstydu nie było 🤭 Zulu to na pewno sa trudne emocje, ale myśle ze Tomcio tak radzi sobie z ta zmiana. Może chce być dużym chłopcem i nie absorbować mamy za bardzo? Na pewno jest to chwilowe i zaraz wszystko wróci do normy. Nie martw się- jesteś dla niego najważniejsza na świecie!
-
Ladyo wrote:Dzieci maja coś z tymi pieluchami tetrowymi, pachnącymi rodzicami moja siostrzenica miała taką „che” (od pieluCHE), z która spała codziennie, bez której nie mogła zasnąć i dopiero jak musiała pojechać na wycieczkę klasowa w trzeciej klasie to „odstawiła” żeby wstydu nie było 🤭 Zulu to na pewno sa trudne emocje, ale myśle ze Tomcio tak radzi sobie z ta zmiana. Może chce być dużym chłopcem i nie absorbować mamy za bardzo? Na pewno jest to chwilowe i zaraz wszystko wróci do normy. Nie martw się- jesteś dla niego najważniejsza na świecie!
Nie strasz 🤣 ale u nas na razie wyglada to tam samo. Bierze ja wszędzie, spi z nimi, jak np wziął 3 na spanie i w nocy jej szuka to płacze strasznie gdzie jest ta trzecia w kropeczki 😁 do przedszkola z nimi chodzi i pilnuje ich jak strażnik. Na razie to zabawne ale nie wiem jak długo.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulu, a próbowałaś wkładać małej pierś do buzi jak ma szeroko rozdziawione usteczka? Bo poranione brodawki najczęściej się robią jak bobo łapie samą brodawkę bez otoczki. Miziaj górną i dolną wargę małej brodawką i dopiero jak szeroko otworzy to wtedy wsuwaj pierś na kanapkę 😘 u nas najlepiej to się udawało jak chłopcy byli głodni lub zmęczeni i krzyczeli, bo wtedy szeroko otwierali buzię, ja im hyc pierś, chwilę przytrzymałam żeby ogarnęli co się stało i najczęściej zasysali, tak nam też położna radziła na szkole rodzenia 😘
-
Zulu ja bym najpierw uderzała do cdl, w razie czego ona powinna pokierować do neurologo jeśli będzie problem. Ja z Jagodą chodziłam do neurlogo-terapeuty karmienia i ona ogarniała też technikę przystawiania itd., może masz w KRK kogoś podobnego.
Odnośnie Tomcia to wiem że to są niełatwe emocje, zwłaszcza w połogu jak hormony szaleją. Jak wróciłam z Jagodą ze szpitala to Iga podczas usypiania potrafiła doslownie przez godzinę żałośnie krzyczeć "mamaaa, mamaaaa", trwało to kilka tygodni... I też płakałam często, że to moja wina że ona ma taką przeżywke. Na szczęście to prawda że "wszystko mija, nawet najdłuższa żmija", będąc podwójną mamą to moja ulubiona maksyma 😁 zobaczysz Zulu że za tydzień będzie lepiej, za dwa jeszcze lepiej, a za trzy miesiące to już będzie zupełnie inna rozmowa, bo wszyscy się przyzwyczaicie do nowego życia. Tulę mocno, jesteś super mamą!Zulugula lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulu, ja bym spróbowała iść do neurologopedy. Oceni wędzidełko, napięcie w buzi. Matylda też miała problem z uchwyceniem brodawki, CDL coś pomogła, ale dopiero neurologopeda rozwiązała problem. Jak maluszek ma wewnętrzny problem (np. obniżone napięcie) to żadna technika przystawiania nie pomoże. Poszłabym dla świętego spokoju.
Edit doczytałam już, że czekasz na termin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2023, 12:26
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Zulu, jak ja wróciłam ze szpitala to stałam gotowa wyściskać i wycałować Olka, a on jak mnie zobaczył to się zawstydził i totalna olewka i tak było dobre 2-3 dni. A później już było z każdym dniem duuuużo lepiej 😘