Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, Malwina uwielbia przedszkole. Ma już swojego ulubionego kolegę, wszystko razem robią. Ostatnio mówi „mamo ja mu krzyczę schnella a on biega ze mną szybko w wózku!” I taka zadowolona 😂
Lalia, Ounai, Martt95, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Mart jak tam u Ciebie? Jak samopoczucie?SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie prawego jajowodu -
Hej mamuśki
Kupę czasu mnie nie było z i
Dobre półtora roku tutaj i jakoś dzisiaj mi się strona pokazała i weszłam odkopałam swój stary login i hasło 😃
Pozdrawiam was mamuśki ☺️Iryska, Martt95, Ounai lubią tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Dziś Pani bardzo chwaliła Malwinę bo umie używać nożyczki. Myślałam że to dość normalna umiejętność prawie 5 letniego dziecka, ale tu mają inne standardy
zaskakujące, doświadczać tych różnic między państwami w tak prostych by się wydawało sprawach bo przecież etap rozwoju dziecka jest taki sam, niezależnie od szerokości geograficznej.
A wieczorem Malwina do mnie „Gute Nacht, mamo”. Łapie ten język jak błyskawicaIryska lubi tę wiadomość
🔸28 lat
A wieczorem Malwina do mnie „Gute Nacht, mamo”. Łapie ten język jak błyskawica
Z językiem to prawda, dzieci łapią w mig. Moi też dobrze mówią po angielsku. Malwinka za rok będsie Ci już płynnie mówić pk niemiecku. A w przedszkolu jak sobie radzi z językiem?
Mart, bardzo mi przykro. Mocne masz te mdłości? Wymioty też?
Nadzieja, co tam u Ciebie?
U nas dzis znajomi, zostaja do niedzieli. Podchodza wlasnie do ivf, ale jeat jeszcze kolega ktory nie wie o naszych ani o ich staraniach wiec siedziny cicho. Przywiezli whiskey i smialysmy sie ze pijemy za to, zeby to byl ostatni raz kiedy pijemymy sie staramy przedostatni cykl. Jak sie nie uda to zamykamy fabryke. Moja sytuacja w pracy niestety nie pozwala kontynuowac staran dluzej. Pewnie mielibysny qieksze szanse gdyby nie ta poprzednia ciaza i utrata jajowodu. Wlasnie mam owulacje ale po stronie po ktorej nie mam jajowodu wiec obstawiam, ze raczej nieduze szanse, ze drugi jajowod wylapie to jajeczko.
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai wrote:Wow, rzeczywiście dziwne, w pl dzieci uczą sie wycinanek w 3-latkach.
Z językiem to prawda, dzieci łapią w mig. Moi też dobrze mówią po angielsku. Malwinka za rok będsie Ci już płynnie mówić pk niemiecku. A w przedszkolu jak sobie radzi z językiem?
Tutaj w przedszkolu mało jest takich prac, na pewno mniej niż w PL, dzieci się głównie bawią, dużo czasu spędzają na dworze. Odkąd chodzi do przedszkola tylko 2-3x nie byli na dworze bo lał deszcz. Mają 3 takie duże wydarzenia, Swieto Marcina, Karnawał i Mikołajki(ale z biskupem, nie z Mikołajem) żadnych dni kropki, dni tematycznych ani nic. Mam wrażenie że tutaj ten poziom wymagań od dzieci jest dużo niższy, dzieci mają być dziećmi i się bawić
Dobrze sobie radzi, nie mówi zdaniami ale porozumiewa się z nimi. Ostatnio mówi : wiesz co ja mówię jak chce ze Erik przyszedł? Erik komm! I Erik do mnie biegnie”
albo mówi „Jak chce iść na korytarz to pokazuje palcem i mówię „da” i panie mi mówią „ja” albo „ nein”. A jak potrzebuje pomocy to krzyczy „Hilfe” 😅
Ona też nie całkowicie z zerem języka poszła bo jednak chodzi do fizjo od 3 lat która mówi do niej po niemiecku więc coś tam rozumie, nigdy przy mnie nie chce mówić i powtarzać ale w gabinecie ćwiczy niemieckiwięc zna kolory, policzy do 10, podstawowe słówka jak spać, jeść, pić, pomocy, przywitać się i pożegnać też wie jak. Nawet wie już jak zapytać pan gdzie jest jej kolega
🔸28 lat
Mamy chłopców, szukam garażu. Z torem(zjeżdżalnia) i myjnia, najlepiej drewniany na różne autka. Jak szukam to mi tylko tut tut autka wyskakują albo hot wheels. Myślę już nad prezentami świątecznymi i urodzinowymi
Macie coś do polecenia?🔸28 lat
Enigvaa wrote:Mamy chłopców, szukam garażu. Z torem(zjeżdżalnia) i myjnia, najlepiej drewniany na różne autka. Jak szukam to mi tylko tut tut autka wyskakują albo hot wheels. Myślę już nad prezentami świątecznymi i urodzinowymi
Macie coś do polecenia?Enigvaa lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
OvuFriendDrogie Użytkowniczki,
Chcemy Was przeprosić za ostatnie „eksperymenty” z reklamami, które pojawiły się na forum. Dostaliśmy od Was wiele sygnałów, że były one zbyt uciążliwe – dziękujemy za wszystkie zgłoszenia i za szczerość.
Rzeczywiście, nasz partner reklamowy trochę przesadził z liczbą i formatami reklam, co mocno zaburzyło komfort korzystania z forum. Już to naprawiliśmy: część reklam została wyłączona, a pozostałe optymalizujemy tak, aby nie przeszkadzały Wam w korzystaniu z OvuFriend.
Reklamy są dla nas ważnym źródłem utrzymania – dzięki nim możemy nadal oferować Wam darmowe usługi i rozwijać forum, ale absolutnie nie chcemy, żeby odbywało się to kosztem Waszej wygody.
Obiecujemy, że będziemy pilnować tego lepiej i dbać o to, aby reklamy były w tle, a nie na pierwszym planie. Przypominamy też, że użytkowniczki z abonamentem Premium korzystają z forum i aplikacji całkowicie bez reklam.
Dziękujemy za Wasze zrozumienie i wsparcie 💙
Zespół OvuFriend -
Iryska wrote:Czy wy też macie tyle reklam czy tylko ja??
Enigvaa wrote:Ounai gratulacje! Wrzucisz jakąś fotkę żeby oko nacieszyć?
To macie podekscytowanie w domu, Marta i Tymek zadowoleni?
Tymek już jedną przeprowadzkę pamięta więc się cieszy, natomiast Marta wcześniej się cieszyła a teraz już nie chce się przenosić. Niestety większość dzieci w jej przedszkolu jest z naszego bloku więc ona 2 minuty i jest na podwórku z koleżankami i ona nie chce tego zmieniać. Co prawda nasi najbliżsi sąsiedzi mają córkę rok młodszą od niej ale to nadal obca dziewczynka.
Wrzucę Wam zdjęcia w przyszłym tygodniu, bo w czwartek przyjeżdża sofa a w piątek stolarz ma montować zabudowę w łazienkach. W weekend też składamy szafy ale.. nadal nie mamy łóżka, wielu mebli i w ogóle wielu rzeczy. Tak, że szału nie ma. A ja już powoli nie mam sił tak cisnąć. Mam bardzo dużo na głowie i widzę, że mój organizm powoli ma dość i potrzebuje zwolnić, więc tą resztę chyba juz powoli dozbieramy.
A do tego jeszcze stresy, bo za miesiąc wracam do pracy po wypowiedzenie. W ciążę już jakoś nie wierzę, teraz czekam tylko na wyniki rekrutacji do projektu unijnego.SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Enigva, na razie mamy taki etap, nadal czekamy na stolarza i sprzatamy
Łazienka dzieci
Tu nasza
Tu różowa
A tu nasza dzisiejsza dziura w ziemi. Chyba zaczynam tęsknić za tym piaskiem co był na podjazdu
Iryska, Enigvaa lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai, piękny masz ten dom. A ile m kw ma salon ? Bardzo duży się wydaje 😍
Okropne są te reklamy. Co sądzicie o pomyśle żeby przenieść się gdzieś na msg ?? czy któraś z gorących mamusiek byłaby chętna w ogóle ? coś pusto tu ostatnio ..12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Irysko, ja chętnie się przeniosę 😊😊
Ounai, Twoje wnetrza mogłyby mi algorytm podpowiadać, ostatnio totalnie przepadłam za takim stylem i kolorami 🤩 na kota bym chyba nie miała odwagi, ale płytki, jodelka, kuchnia i lampy super 🤩 a macie już schody? Podesłałabyś fotkę na jakie się zdecydowaliście jak wygląda to łączenie schodów z jodelka? 😊 -
Lalia wrote:Irysko, ja chętnie się przeniosę 😊😊
Ounai, Twoje wnetrza mogłyby mi algorytm podpowiadać, ostatnio totalnie przepadłam za takim stylem i kolorami 🤩 na kota bym chyba nie miała odwagi, ale płytki, jodelka, kuchnia i lampy super 🤩 a macie już schody? Podesłałabyś fotkę na jakie się zdecydowaliście jak wygląda to łączenie schodów z jodelka? 😊
Irysko, ja tam jestem za messengeremprzynajmniej nikt inny nas podgladac nie bedzie
salon spory mamy, razem z aneksem kuchennym jest 40m2. Wczoraj sofe przywiezli, zaczęłam zwozić rośliny i już się tak domowo zaczęło robić. We wtorek stolarz ma przywieźć łazienki i barierkę, dzisiaj elwktryk walczył, ale o 16:00 się poddał więc dogrzewamy klimą bo nie udało mu się uruchomić podłogówki. Za to kamery z monitoringu śmigają. Utwardzili nam też podjazd i wyrównali taras. Już nie mogę się doczekać, żeby tam zamieszkać
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie prawego jajowodu