Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi, bardzo bym chciała, ale nie. Aktualnie chłopaki kleją listwy przypodłogowe, za 2 dni podepną nam wodę, ostatnie malowanie (listwy beda w kolorze scian), poprawki elektryki i wtedy będzie można pomyśleć o przeprowadzce. W weekend moja mama ma przyjechać do dzieci to pojedziemy skrecac szafy, bo tego tam mamy na co najmniej 2 dni roboty. W miedzyczasie ja skrobie wnioski o dpfinansowanie do otwarcia dg. Czas mi przecieka przez palce mam takie wrazenie.👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
Starania od czerwca 2025 (5cs po usunięciu jajowodu)
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Ounai wrote:Meggi, bardzo bym chciała, ale nie. Aktualnie chłopaki kleją listwy przypodłogowe, za 2 dni podepną nam wodę, ostatnie malowanie (listwy beda w kolorze scian), poprawki elektryki i wtedy będzie można pomyśleć o przeprowadzce. W weekend moja mama ma przyjechać do dzieci to pojedziemy skrecac szafy, bo tego tam mamy na co najmniej 2 dni roboty. W miedzyczasie ja skrobie wnioski o dpfinansowanie do otwarcia dg. Czas mi przecieka przez palce mam takie wrazenie.
To już prawie prawie. Koniecznie daj zdjęcia jak będzie gotowe.
A czym będziesz się zajmować? Jaki profil DG?
O ❤️
Z ❤️ -
Sprzedaz oswietlenia importowanego. Tak, w sumie już końcówka. A i jeszcze czekamy na elewację, bo dopóki nie skończą to nie da się uruchomić rekuperacji. Teraz ten najgorszy czas. Połowę rzeczy mamy w jednym domu, druga połowa w drugim. Wczoraj np jechałam na budowę po klej bo ten karton już wyjechał. Lóżka nie mogę zamówić, bo nie ma go gdzie wstawić, bo wszędzie tam leżą szafy do skręcenia. Znowu w mieszkaniu też bałagan, nie moge sie z praniem odrobic bo mielismy awarie pralki.Meggi110818 wrote:To już prawie prawie. Koniecznie daj zdjęcia jak będzie gotowe.
A czym będziesz się zajmować? Jaki profil DG?👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Przyznam, że okres koszmarny. Jeszcze tak intensywnego z tak dużą ilością skrzepów nie miałam. W dodatku tak się boję portórki, że dziś zrobiłam test ciążowy, żeby się upewnić, ze beta wynosi zero i nie mam ciąży w drugim jajowodzie.
Ale skupiam energię na domu i firmie. Ogolnie biznes plan mi wyszedl nieskromnie mówiąc tak zajebisty, ze zastanawiam sie czy na pewno chce miec to 3 dziecko, czy moze nie lepiej wykorzystac okazje i zgarnac te srodki unijne.
U nas chlopaki skonczyli malowanie u gory wiec bierzemy sie za sprzatanie (woda tez juz jest). Tak, ze mysle, ze do dwoch tygodni juz tam zamieszkamy
👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Okresu wspolczuje 😪
A podejścia zawodowego zazdroszczę. Ja jestem na takiej rozterce zawodowej i sama nie wiem w jakim kierunku isc dalej. Co chce robic. Całe dotychczasowe życie skupiłam na rozkręcaniu rodzinnego interesu i wypaliłam sie strasznie. Do tego nie dogaduje sie z bratem który też w sumie przejął stry z bratową. I jakos tak slabo to wszytsko się tam zapowiada...
A co do dziecka. Ja cały czas mam masę wątpliwości i myśli czy dobrze sie stało że się tak szybko udało. Ogólnie cieszę się bardzo. Ale tez bardzo się boję co to bedzie 🫣 -
Mart, nie wiem czy jest czego zazdroscic. Masz stabilne zatrudnienie poki co a ja jestem na liscie do zwolnienia i JESLI sie uda to zwine srodki zeby rozpoczac rozwijanie boznesu od zera, z zerpwyni poleceniami, zerowa reklama, zerowa historia, zerowa baza klientow. To jest najzwyczajnien w swiecie plan awaryjny. Zlozylam wniosek, przed poludniem bylo juz 4x tyle wnioskow co srodkow dp rozdania. W poprzednich 2 edycjach lazdy kto skladal dostawal, wiec masakra.
Z dzieckiem dacie rade, mlodziutka jestes, masz jeszcze sily
A jak sie czujesz fizycznie?
👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
No niby lepsza sytuacja ale jednak po macierzyńskim nie chciałabym wracać na te same "śmieci". I nie wiem co bede robic dalej 🫣 Zresztą mam umowę... ale nie miałam ciągłości. Do grudnia bylam zatrudniona u swojej mamy. Zdecydowaliśmy ze mama zamyka swoją działalność i dalej zaczęła prowadzić firmę moja bratowa. A ja nie dopilnowałam tego że brat nie zatrudnił mnie od razu.... dopiero od połowy lutego..... także też taka średnia sytuacja bo to macierzyńskie nie bedzie takie jakie by sie chciało 🙃
Fizycznie czuje sie w miare okej. Cały czas jestem taka osłabiona i zmęczona. Nie mogę się też wyspać, brakuje mi energii. A nowa rutyna szkoła i przedszkole tez nie pomaga 🫣 -
Współczuję Mart
kiepska sytuacja. A jakie opcje rozważasz? Wlasna firma? Czy zatrudnienie u kogoś?
👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Zatrudnienie u kogoś zdecydowanie. Ja ogólnie lubie robić to co robię. Ale nie na taką skalę poświęcenia jak to robię do teraz. Każde święta, weekendy jestem w pracy. Nie mam czasu dla męża i dzieci kiedy chciałabym go dla nich mieć. Prowadzimy dosyć dużą restauracje... oczywisice zanim doszliśmy do tego to zaczynamismy od czegoś mniejszego. Stopniowo to sie rozrastało. W momencie koedy brat poszedł na całość. Wszyscy się wypalili. Chciał "za bardzo i za mocno" To już za duzo dla nas wszytskich 🫣🫣 Ja stopniowo się wycofuje. Jak teraz się wycofam to wiem że najgorzej bedzie do tego wrócić.... dlatego musze pomyśleć nad czymś innym.
-
Mart a kiedy masz wizytę?
Twoja starsza córka zaczęła w tym roku szkołę?
Ja już się boje szkoły jak widzę ten wyścig szczurów..
synek mojej siostry zaczął w tym roku i jako nieliczny wśród dzieci nie umie czytać i pani go już wysłała na zajęcia wyrównawcze bo odstaje.
A ja myślałam że po to jest klasa 1-3 żeby nauczyć dzieci czytać.
Mamy przedszkolaków - uczycie dzieci czytać??Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 23:01
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Irysko, ja nie uczę. Będą się uczyć czy to w zerówce czy w 1 klasie. Mają czas. U Tymka na szczęście nie ma wyścigu szczurów. Wręcz mam wrażenie, że w drugą stronę to działa, że rodzice uważają, że na dzieci za dużo się nakłada obowiązków.
Mart, wcale Ci się nie dziwię. Mój najmłodszy brat jest kucharzem, pracuje w hotelu. Ma kolegę z Ukrainy i dogadują się ze sobą, jak my mamy Święta to ten kolega wpisuje się w grafik a jak on ma Święta to mój brat pracuje. A Ty kesteś trochę jak u siebie ale jednak nie u siebie.
Czy ja dobrze kojarzę, że jutro masz wizytę?
My wreszcie mamy wodę, ale na razie zimną. W tym tygodniu powinny przyjść anemostaty, mamy już stół, składamy szafy i jak tylko skończą montować gniazdka, włączą rekuperację i przyjdą nam materace to się w końcu przeprowadzamy. Elewację mamy już na 2 ścianach skończoną, zostały dwie.
Ja nie umiem soę pozbyć strachu przed ciązą pozamacuczną. Sikam na testy w trakcie okresu bo tak się boję, że mogła by gyć znowu ciąża w jajowodzie. Mąż mnie próbuje podnosić na duchu, że w najgorszym wypadku nie będziemy musieli już myśleć o antykoncepcji, ale nie działa. Jestem tak zblokowana, że mimo dni płodnych moje libido spadło jakbym miała zaraz okres dostać. Nie myślałam, że ta strata tak na mnie wpłynie.👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Iryska wrote:Mart a kiedy masz wizytę?
Twoja starsza córka zaczęła w tym roku szkołę?
Wizytę mam dzisiaj. I dzisiaj też fatalnie się czuję. Dopadły mnie jakies mdlosci 🤢
A starsza zaczęła szkołę. Alicja jjz w zerwoce miala naukę literek i zadania domowe (za zgodą rodziców) Nikt wtedy nie protestował a teraz widze że to jej na dobre wyszło. Alicja nie czyta jeszcze płynnie. Ale dobrze gloskuje nie ma z tym problemów. Gorzej idzie jej sylabowanie tzn.... umie sylabować ale potrzbuje wiecej czasu i w glowie sobie to uklada a później czyta. Ja tez nigdy nie wkładałam na to dużego nacisku. Raczej nauka przez zabawe. Teraz teoche to juz taki wyścik się zaczyna. Raz w tygodniu poznawają po dwie literki i mają zadania domowe z kaligrafii. Tempo poznawania literek jest bardzo szybkie w szkole. Więc całe szczęście że w tej zerówce już tak ładnie miała to zaczęte. Bo teraz nie znając liter to sobie nie wyobrażam 🫣
Iryska lubi tę wiadomość
-
Irysko mojej kuzynki syn 2 tyg po rozpoczęciu szkoły normalnie miał dyktando i czytanki do domu. Też byłam zdziwiona, bo ja pamiętam że mieliśmy literki i uczyliśmy się pisać i czytać… a umiało wcześniej moze z 5 dzieci na 25 w klasie
Iryska lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Malwina dziś była na pierwszej „wycieczce” z przedszkola. Kilkoro dzieci poszło z Paniami do supermarketu po świeży chleb i owoce. Emocje takie jakby nigdy w sklepie z nami nie była 😂
Martt95, Lalia lubią tę wiadomość
🔸28 lat
U nas dziś miały być wielkie starania i co? Zjadłam po południu rosół ugotowany przez męża, Marta też. Wieczorem zbieramy się do sklepu zobaczyć materace i Marta marudzi, że ją brzuszek boli. Ale jakoś się zebrała. Położyłam dzieci spać a mnie też wierci. No i nici ze starań bo rzygam tyk rosołem dalej jak widzę. A mąż tylko skwitował ,ze wystarczyło powiedzieć że nie mam ochoty a nie futrować się tym tłuszczem z góry rosołu
👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Dobrze, ze wniosek o dofinansowanie dzis napisalam bo z takich staran to dziecka raczej nie bedzie

W ogole stolarz mi dzia obiecał, że pod koniec przyszłego tygodnia wchodzi z montażem łazienek i barierki na schodach, tak, że jak tylko nam przyjdą materace do łóżek będziemy się przeprowadzać
👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml