Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi, bardzo bym chciała, ale nie. Aktualnie chłopaki kleją listwy przypodłogowe, za 2 dni podepną nam wodę, ostatnie malowanie (listwy beda w kolorze scian), poprawki elektryki i wtedy będzie można pomyśleć o przeprowadzce. W weekend moja mama ma przyjechać do dzieci to pojedziemy skrecac szafy, bo tego tam mamy na co najmniej 2 dni roboty. W miedzyczasie ja skrobie wnioski o dpfinansowanie do otwarcia dg. Czas mi przecieka przez palce mam takie wrazenie.SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie prawego jajowodu -
Ounai wrote:Meggi, bardzo bym chciała, ale nie. Aktualnie chłopaki kleją listwy przypodłogowe, za 2 dni podepną nam wodę, ostatnie malowanie (listwy beda w kolorze scian), poprawki elektryki i wtedy będzie można pomyśleć o przeprowadzce. W weekend moja mama ma przyjechać do dzieci to pojedziemy skrecac szafy, bo tego tam mamy na co najmniej 2 dni roboty. W miedzyczasie ja skrobie wnioski o dpfinansowanie do otwarcia dg. Czas mi przecieka przez palce mam takie wrazenie.
To już prawie prawie. Koniecznie daj zdjęcia jak będzie gotowe.
A czym będziesz się zajmować? Jaki profil DG?
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:To już prawie prawie. Koniecznie daj zdjęcia jak będzie gotowe.
A czym będziesz się zajmować? Jaki profil DG?SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Przyznam, że okres koszmarny. Jeszcze tak intensywnego z tak dużą ilością skrzepów nie miałam. W dodatku tak się boję portórki, że dziś zrobiłam test ciążowy, żeby się upewnić, ze beta wynosi zero i nie mam ciąży w drugim jajowodzie.
Ale skupiam energię na domu i firmie. Ogolnie biznes plan mi wyszedl nieskromnie mówiąc tak zajebisty, ze zastanawiam sie czy na pewno chce miec to 3 dziecko, czy moze nie lepiej wykorzystac okazje i zgarnac te srodki unijne.
U nas chlopaki skonczyli malowanie u gory wiec bierzemy sie za sprzatanie (woda tez juz jest). Tak, ze mysle, ze do dwoch tygodni juz tam zamieszkamySYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Okresu wspolczuje 😪
A podejścia zawodowego zazdroszczę. Ja jestem na takiej rozterce zawodowej i sama nie wiem w jakim kierunku isc dalej. Co chce robic. Całe dotychczasowe życie skupiłam na rozkręcaniu rodzinnego interesu i wypaliłam sie strasznie. Do tego nie dogaduje sie z bratem który też w sumie przejął stry z bratową. I jakos tak slabo to wszytsko się tam zapowiada...
A co do dziecka. Ja cały czas mam masę wątpliwości i myśli czy dobrze sie stało że się tak szybko udało. Ogólnie cieszę się bardzo. Ale tez bardzo się boję co to bedzie 🫣 -
Mart, nie wiem czy jest czego zazdroscic. Masz stabilne zatrudnienie poki co a ja jestem na liscie do zwolnienia i JESLI sie uda to zwine srodki zeby rozpoczac rozwijanie boznesu od zera, z zerpwyni poleceniami, zerowa reklama, zerowa historia, zerowa baza klientow. To jest najzwyczajnien w swiecie plan awaryjny. Zlozylam wniosek, przed poludniem bylo juz 4x tyle wnioskow co srodkow dp rozdania. W poprzednich 2 edycjach lazdy kto skladal dostawal, wiec masakra.
Z dzieckiem dacie rade, mlodziutka jestes, masz jeszcze silyA jak sie czujesz fizycznie?
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
No niby lepsza sytuacja ale jednak po macierzyńskim nie chciałabym wracać na te same "śmieci". I nie wiem co bede robic dalej 🫣 Zresztą mam umowę... ale nie miałam ciągłości. Do grudnia bylam zatrudniona u swojej mamy. Zdecydowaliśmy ze mama zamyka swoją działalność i dalej zaczęła prowadzić firmę moja bratowa. A ja nie dopilnowałam tego że brat nie zatrudnił mnie od razu.... dopiero od połowy lutego..... także też taka średnia sytuacja bo to macierzyńskie nie bedzie takie jakie by sie chciało 🙃
Fizycznie czuje sie w miare okej. Cały czas jestem taka osłabiona i zmęczona. Nie mogę się też wyspać, brakuje mi energii. A nowa rutyna szkoła i przedszkole tez nie pomaga 🫣 -
Zatrudnienie u kogoś zdecydowanie. Ja ogólnie lubie robić to co robię. Ale nie na taką skalę poświęcenia jak to robię do teraz. Każde święta, weekendy jestem w pracy. Nie mam czasu dla męża i dzieci kiedy chciałabym go dla nich mieć. Prowadzimy dosyć dużą restauracje... oczywisice zanim doszliśmy do tego to zaczynamismy od czegoś mniejszego. Stopniowo to sie rozrastało. W momencie koedy brat poszedł na całość. Wszyscy się wypalili. Chciał "za bardzo i za mocno" To już za duzo dla nas wszytskich 🫣🫣 Ja stopniowo się wycofuje. Jak teraz się wycofam to wiem że najgorzej bedzie do tego wrócić.... dlatego musze pomyśleć nad czymś innym.
-
Mart a kiedy masz wizytę?
Twoja starsza córka zaczęła w tym roku szkołę?
Ja już się boje szkoły jak widzę ten wyścig szczurów..
synek mojej siostry zaczął w tym roku i jako nieliczny wśród dzieci nie umie czytać i pani go już wysłała na zajęcia wyrównawcze bo odstaje.
A ja myślałam że po to jest klasa 1-3 żeby nauczyć dzieci czytać.
Mamy przedszkolaków - uczycie dzieci czytać??Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 23:01
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Irysko, ja nie uczę. Będą się uczyć czy to w zerówce czy w 1 klasie. Mają czas. U Tymka na szczęście nie ma wyścigu szczurów. Wręcz mam wrażenie, że w drugą stronę to działa, że rodzice uważają, że na dzieci za dużo się nakłada obowiązków.
Mart, wcale Ci się nie dziwię. Mój najmłodszy brat jest kucharzem, pracuje w hotelu. Ma kolegę z Ukrainy i dogadują się ze sobą, jak my mamy Święta to ten kolega wpisuje się w grafik a jak on ma Święta to mój brat pracuje. A Ty kesteś trochę jak u siebie ale jednak nie u siebie.
Czy ja dobrze kojarzę, że jutro masz wizytę?
My wreszcie mamy wodę, ale na razie zimną. W tym tygodniu powinny przyjść anemostaty, mamy już stół, składamy szafy i jak tylko skończą montować gniazdka, włączą rekuperację i przyjdą nam materace to się w końcu przeprowadzamy. Elewację mamy już na 2 ścianach skończoną, zostały dwie.
Ja nie umiem soę pozbyć strachu przed ciązą pozamacuczną. Sikam na testy w trakcie okresu bo tak się boję, że mogła by gyć znowu ciąża w jajowodzie. Mąż mnie próbuje podnosić na duchu, że w najgorszym wypadku nie będziemy musieli już myśleć o antykoncepcji, ale nie działa. Jestem tak zblokowana, że mimo dni płodnych moje libido spadło jakbym miała zaraz okres dostać. Nie myślałam, że ta strata tak na mnie wpłynie.SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Iryska wrote:Mart a kiedy masz wizytę?
Twoja starsza córka zaczęła w tym roku szkołę?
Wizytę mam dzisiaj. I dzisiaj też fatalnie się czuję. Dopadły mnie jakies mdlosci 🤢
A starsza zaczęła szkołę. Alicja jjz w zerwoce miala naukę literek i zadania domowe (za zgodą rodziców) Nikt wtedy nie protestował a teraz widze że to jej na dobre wyszło. Alicja nie czyta jeszcze płynnie. Ale dobrze gloskuje nie ma z tym problemów. Gorzej idzie jej sylabowanie tzn.... umie sylabować ale potrzbuje wiecej czasu i w glowie sobie to uklada a później czyta. Ja tez nigdy nie wkładałam na to dużego nacisku. Raczej nauka przez zabawe. Teraz teoche to juz taki wyścik się zaczyna. Raz w tygodniu poznawają po dwie literki i mają zadania domowe z kaligrafii. Tempo poznawania literek jest bardzo szybkie w szkole. Więc całe szczęście że w tej zerówce już tak ładnie miała to zaczęte. Bo teraz nie znając liter to sobie nie wyobrażam 🫣Iryska lubi tę wiadomość
-
Irysko mojej kuzynki syn 2 tyg po rozpoczęciu szkoły normalnie miał dyktando i czytanki do domu. Też byłam zdziwiona, bo ja pamiętam że mieliśmy literki i uczyliśmy się pisać i czytać… a umiało wcześniej moze z 5 dzieci na 25 w klasie
Iryska lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Malwina dziś była na pierwszej „wycieczce” z przedszkola. Kilkoro dzieci poszło z Paniami do supermarketu po świeży chleb i owoce. Emocje takie jakby nigdy w sklepie z nami nie była 😂
Martt95, Lalia lubią tę wiadomość
🔸28 lat
U nas dziś miały być wielkie starania i co? Zjadłam po południu rosół ugotowany przez męża, Marta też. Wieczorem zbieramy się do sklepu zobaczyć materace i Marta marudzi, że ją brzuszek boli. Ale jakoś się zebrała. Położyłam dzieci spać a mnie też wierci. No i nici ze starań bo rzygam tyk rosołem dalej jak widzę. A mąż tylko skwitował ,ze wystarczyło powiedzieć że nie mam ochoty a nie futrować się tym tłuszczem z góry rosołuSYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Dobrze, ze wniosek o dofinansowanie dzis napisalam bo z takich staran to dziecka raczej nie bedzie
W ogole stolarz mi dzia obiecał, że pod koniec przyszłego tygodnia wchodzi z montażem łazienek i barierki na schodach, tak, że jak tylko nam przyjdą materace do łóżek będziemy się przeprowadzaćSYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie prawego jajowodu