X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, dzięki, że to wszystko opisałaś 😘 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września, 15:07

Lalia lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Zmieniając temat, Tymek ma juz plan lekcji: 7h tygodniowo basenu i 4h tygodniowo wf. W dodatku w piatki zaczyna o 7:05. Ja nawet do pracy tak wczesnie nie chodze. To bedzie masakra

Jeny, jak ma sie skupić jak zaczyna lekcje o 7. To nieludzka godzina.. on jest w klasie sportowej ze ma tyle aktywności?

🔸28 lat

Wysłany: 27 sierpnia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Zmieniając temat, Tymek ma juz plan lekcji: 7h tygodniowo basenu i 4h tygodniowo wf. W dodatku w piatki zaczyna o 7:05. Ja nawet do pracy tak wczesnie nie chodze. To bedzie masakra

A będzie już chodził do nowej szkoły, czy będziecie go dowozić?

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na 7, znaczy będę znowu za 2 tyg, bo koniec macierzyńskiego. To pierwsze 20 minut to robienie i jedzenie śniadania 🫣
    Ale teraz będę starała się tak być 6.45 żeby na spokojnie właśnie zjeść śniadanie, za nim inni przyjdą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 14:48

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    A będzie już chodził do nowej szkoły, czy będziecie go dowozić?
    Bedzie jezdzil autobusem, choc w piatki bede go raczej wozic. Ale juz widze jego wykonczenie, zwlaszcza ze w poniedzialek ma 2h basenu i zaraz potem wf... czuję, że on też będzie nienawidził poniedziałków

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie prawego jajowodu
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam szykować Malwinę do przedszkola na piątek 🥹 stresuję się strasznie! Jeszcze nie ja z nią idę pierwszego dnia tylko mąż, a to jej pierwszy dzień i przeżywam podwójnie 🥺

KarolinaMaria, Iryska, Lalia lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 27 sierpnia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Właśnie skończyłam szykować Malwinę do przedszkola na piątek 🥹 stresuję się strasznie! Jeszcze nie ja z nią idę pierwszego dnia tylko mąż, a to jej pierwszy dzień i przeżywam podwójnie 🥺
    Lepiej niech idzie mąż. U nas jak Michałek zaczynał to też w pierwszych dniach przedszkola odprawadzal go mąż - zero płaczu z nim . Po kilku dniach ja odprowadzałam i ze mną oczywiście płacz już w aucie był 😉

KarolinaMaria, Ounai lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia,a Olek ma jakieś objawy spektrum które dla Ciebie są typowe ? Poza tym opóźnionym rozwojem mowy?

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Lepiej niech idzie mąż. U nas jak Michałek zaczynał to też w pierwszych dniach przedszkola odprawadzal go mąż - zero płaczu z nim . Po kilku dniach ja odprowadzałam i ze mną oczywiście płacz już w aucie był 😉

Malwina niby chce iść do przedszkola. Tłumaczyłam, że będzie z Paniami, że będą inne dzieci, że nie tylko będzie fajnie ale też trudno, bo dużo dzieci to dużo hałasu, kłótnie o zabawki itd. Ale i tak przeżywam jak to będzie 🙈

🔸28 lat

Wysłany: 27 sierpnia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, rozumiem te emocje, to piękny czas, bo Twoja 'mała' dziewczynka idzie w świat ❤️ Jednak jestem pewna, że sobie poradzi lepiej niż wy 🤣🤣

Ounai lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, nam się łatwo mówi bo mamy to już dawno za soba ale zachowuj sie normalnie. Im bardziej Ty sie stresujesz lub zachpwujesz nienaturalnie (np duzo dluzej sie z nia zegnasz, przytulasz itd) tym jej jest trudniej bo ona podprogowo wyczuje ze cos jest nie tak. O piatek sie nie nartw, w pierwszym dniu dzieci sobie radza bez problemu. Najgorszy jest drugi dzien bo juz wiedza o co chodzi. Wyslij meza tak jak dziewczyby mowia. Oni sa mniej emocjonalni wiec idzie latwiej bo dzieci czuja ich spokoj i chetniej zostaja.

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma wyjścia bo ja zaczynam od jutra szkołę. Więc ja nawet nie mam jak z nią iść. Mąż nie lepszy, AirTag chce jej przyczepić bo w końcu będzie tam sama i skąd będzie wiedział czy tam jest 😂

Przeżyjemy, tak myślę :) Malwina mi powiedziała „mamo, nie martw się, ja Ci wszystko opowiem jak wrócę” więc ona totalny luz 😎

Iryska, Ounai, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 28 sierpnia, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva jak tam poszlo?

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Enigva jak tam poszlo?

Zapowiada się fajnie. Mój nauczyciel jest w porządku, ładnie mówi, kładzie nacisk na mówienie i rozumienie a nie klepanie notatek. Jestem jedyną Polką w grupie 🤪 przede mną 7msc nauki i egzamin z certyfikatem poziomu języka. Mam 4 dni w tygodniu, więc wcisnę też swoja prace z weekendu w tygodniu i bede miała wolniejszy weekend..

Dzis tez byliśmy pomiary na nowe ortezy dla Malwiny wziąć, robimy w De na próbę, zobaczymy. Do tej pory 2x w roku lataliśmy do Polski.

A jutro wielki dzień Malwiny :)

Iryska, Ounai lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 29 sierpnia, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-1399.jpg

Przedszkolaczek 🥹🥰

KarolinaMaria, Nowastaraczka, Ounai, Martt95, Ladyo, Clover lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 29 sierpnia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysępiła godzinę więcej. Jedyne dziecko które płakało bo nie chciała wracać do domu po 2h. Pozwolili jej zostać 3h, też prawie płakała że ona musi do domu 😂

Jeszcze nam kontrolę naślą że dziecko do domu nie chce wracać 😂

Ladyo, Clover, Martt95, Iryska lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 29 sierpnia, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, cudownie ze tak dobrze poszlo. Malwi wyglada oblednie! Prawdziwa królewna :)

Enigvaa lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:

Jeszcze nam kontrolę naślą że dziecko do domu nie chce wracać 😂

Ja też miałam te obawy co do tego gdy Alicja zaczęła chodzić do żłobka. Robila mi afery nie że idzie do żłobka.... a właśnie że musi iść do domu 😅🫣
    Edit. Teraz już z górki. Będzie dobrze... 🤞🏻❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 19:49

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹

A👧 10.11.2018
    J👧🏼 29.04.2021

preg.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, cieszy mnie to że nie tylko Malwina taki odwrotowiec 😂

🔸28 lat

Wysłany: 29 sierpnia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart gratulacje?😍
    Pokaż sikanca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 21:01

Martt95 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 5882 5883 5884 5885 5886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ