X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Meggi. Dobrze widzisz. Dzisiaj świeża sprawa. Aż jeszcze nie dowierzam że to już się udało. Tak naprawde nasz pierwszy "kontrolowany" cykl. I oooo jest 🥹🥹❤️
    Ps. A ja wykupilam aplikacje Ovu na cały rok z myślą że przecież od razu nie pyknie 🤪😆

20250829-092707.jpg

20250829-125412.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 20:09

Ladyo, Enigvaa, KarolinaMaria, Ounai, Iryska, Nowastaraczka, Maniaaa., KurtynaMileczenia lubią tę wiadomość

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹

A👧 10.11.2018
    J👧🏼 29.04.2021

preg.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, porządne to już kreski. Piękny widok♥️.
    Ile po owu?
    To teraz będzie chłopak? 🤭

Martt95, Ounai lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart pięknie ❤️ gratuluję!!! U nas z Zosią było podobnie- tak szybko się udało, że nie zdążyłam się zastanowić i też od razu takie wyraźne kreski :D piękny czas przed Tobą!

Martt95, Iryska lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie moja owulacja to dziwna sprawa w tym cyklu. Prawdopodobnie a raczej naprwno byla opóźniona. Dokładnie 20dc. A seks byl 21dc. Więc tak... liczę na syna że się tam wstrzelil w ostatniej chwili bo kilka dni przed owulacją było przerwy....raczej żadne córeczki nie czekały 🤪🤣
    Dzisiaj wychodziłby 14dc licząc od tej opóźnionej owulacji 🤔🫣

Ounai lubi tę wiadomość

30♀️ PCOS, IO
    35♂️

A👧 10.11.2018
    J👧🏼 29.04.2021

preg.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt Gratulacje! 🥳.

Martt95 lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 29 sierpnia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, ja Ci drugi raz pogratuluję i życzę tego wyczekanego synka! Jak mąż zareagował?

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie prawego jajowodu
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wysikałam dwie kreski to nawet nie czekałam... w piżamie zaniosłam mu na biurko i czekałam na reakcje. Ucieszył się jak dziecko że się tak udało od razu wstrzelić. Na co pozniej stwierdził że ta kreska nie jest tak ciemna jak kontrolna i czy aby na pewno tak ma to wygląda. Więc wymusiłam następne krople moczu by zrobić ten drugi test bardziej czuły i już niby uwierzył. Chociaż do mnie nadal nie dociera więc wiem co czuje...🤪😆

30♀️ PCOS, IO
    35♂️

A👧 10.11.2018
    J👧🏼 29.04.2021

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem to uczucie, do mnie w poprzedniej dotarło dopiero jak sie okazało, że tracimy to dziecko , a tak to też wydawało się to być takie nierealne. I te myśli "matko, jak my sobie poradzimy z trójką???"

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart gratulacje 😍

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt, gratuluję ❤️ zdrowej, spokojnej ciąży!

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny, gotowe na "back to school"?

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ogromne gratulacje!! Zdrowej i spokojnej ciąży 😍😍😍😍

Dziewczyny, poproszę kciuki, jutro mój Kacperciu zaczyna przygodę w przedszkolu 🥹🥹🥹
    Ja z jednej strony się baaardzo cieszę i jakoś mam przeczucie ze będzie dobrze, ale z drugiej czuje jakieś takie wzruszenie ze chyba dzisiaj sobie muszę popłakać 🫣🫣🫣🫣Jeszcze dzisiaj mieliśmy sesję zdjęciową rodzinną i jak my z mężem się ogarnialiśmy to ta fotografka wzięła aparat i między czasie chłopakom robiła zdjęcia i oni tak bosko pozowali ze jak mi później pokazała migawki na aparacie to miałam taką gule w gardle ze dramat 🫣

Irysko, pytałaś o jakieś objawy Olusia które mocniej nas upewniają w podejrzenie spektrum autyzmu.

Oluś ma sporą wybiórczość pokarmową. Z warzyw je tak naprawdę ogórki zielone i ziemniaki. Z owoców jablka i banany, czaaaasem arbuza. Inne owoce np truskawki musi mieć zmiksowane z jogurtem. Nie je w ogóle zup i sosów. Makaron je sam, albo z serem albo posypany cukrem lub polany śmietaną. Praktycznie wcale nie je mięsa, czasami kotleta drobiowego lub mielonego, czaaasami kabanosy ale tylko te cieniutkie. Lubi pierogi i wszelkie kluski, ale to tez musi mieć dzień, no i paluszki rybne. Lubi nabial czyli jogurty, serki wiejskie, śmietanę, kefir i mleko.

Jest trochę nadwrażliwy sensorycznie, ostatnio jak zobaczył na chodniku zgnite gruszki to go naciągało na wymioty, nie lubi hałasu.

Czasami powtarza jakąś czynność np. Jak się z nami żegna to daje buziaka, przytulaasa, piąteczke i zolwika i Czasami chce to zrobić 2albo 3 razy.

Dosyć emocjonalnie reaguje na porażkę, zakazy, potrafi się rozpłakać aż grochy lecą. Jak się denerwuję to potrafi krzyczeć, a czasami nawet kopnąć czy rzucić czymś (duuużo rzadziej).

Bawi się głównie klockami, chociaż potrafi się bawić w lekarza, udawać psi patrol itd.

Mimo że meeeega go ciągnie do dzieci i baaardzo chce się z nimi bawić, to nie zawsze wszystko rozumie. Np ostatnio popchnął w przedszkolu chłopca ze starszej grupy, potem spotkaliśmy na placu zabaw dwóch innych chłopców z tej starszej grupy i jak zobaczyli Olka to krzyczeli żeby sobie poszedł i uciekali przed nim i się chowali. A on mi nie chciał wracać do domu bo był przekonany ze ze oni się z nim bawią, ze bawią się z nim w chowanego.

Olek ma przerażająco dobrą pamięć i to taką ze szok. Pamieta gdzie co oglądał, gdzie i z kim był, gdzie coś stało, wszystko.

Ma niesamowitą orientację w terenie, Pamieta wszystkie drogi. Dla przykładu: do moich rodziców mamy 40 km, jeździmy autostradą, zjeżdżamy ze zjazdu, potem ta drogą serwisowa, przez wioski i do moich. Jakiś czas temu się dowiedzieliśmy ze można pominąć ta droge serwisowa i od razu jechać przez wioski. I zjeżdżamy z autostrady, jedziemy przez te wioski a Olek wypala ze on tędy jechał. My patrzymy po sobie zdziwieni bo pierwszy raz tak z nim jedziemy. A on mówi ze on tędy jechał autobusem z dziećmi. I słuchajcie okazało się że oni mieli wycieczkę z przedszkola i faktycznie to jedyna droga żeby tam dojechać. Ale on tamtędy jechał RAZ, siedząc w autobusie pełnym dzieci, prawie 30 km od domu. I takich sytuacji jest więcej, ostatnio nam pokazywał gdzie jeździł z moim teściem na rowerze.

Ma tez niesamowitą wyobraźnię przestrzenną, to co on buduje z klocków to ja czasami zdjęcia robię. A jakby tego było mało to jak mu Kacper zburzy to on tak pamięta ze 1:1 potrafi to z pamięci odbudować.

Czasami tez nie skupia się jakby na głównym temacie. Np 2 tygodnie temu pojechaliśmy do zoo, rewelacja, kacper latał od zwierzaka do zwierzaka, a Olka interesowało zamknięcie do furtki, mostek, jakiś strumyk itd. Trochę tak jakby szedł do kina i nie interesowała go bajka tylko skąd się bierze obraz, jak są przykręcone fotele czy skąd słychać głos

I rozmawialiśmy tez z Olka logopeda. I mamy takie podejrzenie, ze oluś może mieć autyzm, ale może być typem bardzo wysoko funkcjonującym czyli np łapie kontakt wzrokowy ale nie zawsze go utrzymuje, potrafi naśladować i wymyślać te udawane zabawy ale nie zawsze rozumie wszystkie intencje osób, potrafi zmieniać plany i się dostosować ale ma swoje ulubione czynności czy zabawy.
    W badaniu w poradni psychologiczno pedagogicznej miał badany iloraz inteligencji i wyszedł mu wtedy "wysoki w kierunku do ponadprzeciętny " 🫣 a osoby w spektrum bardzo często są bardzo inteligntne albo są wybitne w jakiejś dziedzinie, u nas pasowałaby do tego ta pamięć, orientacja w terenie i wyobraźnia przestrzenna.
    Ale jak pójdzie do szkoły to może mieć trudności z rówieśnikami, może się rozkojarzac na lekcjach bo będzie się skupiał na niepotrzebnych szczegółach, może być wybitny z kilku przedmiotów a resztę ledwo zdawać itdDlatego przed pójściem do szkoły musimy go zdiagnozować i w razie potrzeby ogarnąć do szkoły nauczyciela wspomagającego, zajęcia rewalidacyjne czy np wydłużony czas pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 01:06

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png

Wysłany: 1 września, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, Mati też wybitnie pamięta trasy 🫣.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września, 15:07

Lalia lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 1 września, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, u nas właśnie tez tak było jak byl malutki. Średnio go ciekawiła zabawka, ale śrubki, pokrętła już tak, rozkładał nam wszystko na czynniki pierwsze. W sumie jak teraz myślę, to jednym z takich naprawdę pierwszych pierwszych objawów, to było zdejmowaniem łączników i kątowników z listew przypodlogowych 😶 kojarzycie te listwy PCV które się montuje po ułożeniu podłogi? To u nas Olek raczkował (miał 8 miesięcy) I ściągał wszystkie końcówki czy łączniki w całym mieszkaniu 😶
    Z takich "dziwnych " kwestii yo nie lubi układać wg instrukcji, nawet jak zrobi coś raz z lego to zaraz burzy i buduje po swojemu. Bardzo się przywiązuje do rzeczy, ciężko mu coś oddać, zburzyć czy wyrzucić a jak na złość pamięta np.wszystkie milion pluszaków jakie mamy w domu 🫣
    Bardzo długo nam się wydawało ze przeprasza za coś dlatego ze mu każemy/wyuczyliśmy a nie dlatego ze uważał ze zrobił źle. Czasami się tez fiksuej trochę na jakimś temacie i potrafi drążyć i drążyć.

Dla kogoś kto go widzi sporadycznie to bardzo trudno te rzeczy wyłapać, ale tak jak my widizmyna codzień, to chyba coraz bardziej świadomie na to patrzymy.

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 2 września, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to już starość? Zamówiłam nowy odkurzacz, bo nasz 10 letni Samsung padł. Cieszę się i nie mogę się doczekać aż go przetestuję 😂

Ounai lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 2 września, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Czy to już starość? Zamówiłam nowy odkurzacz, bo nasz 10 letni Samsung padł. Cieszę się i nie mogę się doczekać aż go przetestuję 😂

Ja tam mam już długo 😄, o przeszło 10 lat mam swój ulubiony palnik w kuchence 🫣🤭😄

Ounai lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️

Wysłany: 2 września, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, witaj w wieku średnim 🤣 też mnie cieszą takie rzeczy.

Zulu, jesteś? Co u Was?

Ounai lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 września, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak Meggi, ulubiony palnik też mam :D

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 3 września, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina dziś znowu zadowolona poszła do przedszkola. Od przyszłego tygodnia będzie już 6h zostawać. Cieszy się, że tam chodzi, mimo że nie wiele rozumie co mówią.
    Z dziećmi się bawi, nawet ma już paru znajomków ale zapomniała ich zapytać o imię 😂
    Więc cieszę się i mi ulżyło że tak łagodnie to poszło. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 09:31

Ounai, KarolinaMaria, Lalia, Martt95, Zulugula lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 5 września, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ostatnio nie mam na nic czasu, więc rzadko wchodzę. Podczytuje ale nie mam kiedy się odnieść. Pozdrawiam Was wszystkie😘
    Martt gratuluje 3ciego bobasa:)

W temacie wizyt, zostawiam wszystkim dużo wsparcia. My skończyliśmy wwr i po ostatnim spotkaniu- moim z logo i psycho wyszlam i się poryczałam. Niby niby nic wielkiego się u nas nie działo przeciez a i tak zeszły ze mnie takie emocje.
    Udalo nam się tez dostać do psychiatry. Bardzo nijaka ta wizyta była. Lekarka nie widzi nic niepokojacego w T, ale jak to mozna stwierdzić po tak krótkiej wizycie gdzie T prawie wcale się nie odezwał, a ona w większości rozmawiala ze mna. Zupełnie inaczej niz u Was na wizytach. Wypisała tylko zaświadczenie abysmy mogli nadal starac się o wwr choc nasz team logo-psycho stwierdził że wystarczy nam juz tylko opinia do przedszkola.

KarolinaMaria, Iryska, Martt95 lubią tę wiadomość

💙
    💗
‹‹ 5883 5884 5885 5886 5887
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ